Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Thrawn
üzenetére
Alaptalan a félelem ezekkel az appokkal szemben
Elolvastad-e a linkeket, amiket mellékeltem ehhez (#31006) a hozzászóláshoz? Vagy tettél-e legalább annyit, hogy magadtól utánanézz?
A személyeskedéssel meg nem tudom mit akarsz elérni
Ezt ne én tőlem kérdezd, mivel nem én kezdtem.
-
Geth
veterán
válasz
Thrawn
üzenetére
Az folyik ott, hogy nem kapcsoltad ki, hogy frissítés után nem kérsz ilyet:
Settings | System | Notifications lap alján:
[ ] Show the Windows welcome experience after updates and when signed in to show what's new and suggested
Ha már arra jársz, az alatta lévő Get tips... kezdetűt is ajánlom figyelmedbe. -
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Onnan mindkettő letölthető, a #30571-ben lévő ElevenForum útmutató világosan szemlélteti, ami jelenleg a 24H2 verzió.
-
-
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Ez a standard ISO, nem az ESD ISO, az előbbi mindig is nagyobb méretű volt, bár eddig 5-6 GB körül megállt az is és nem volt 7 GB.
A Microsoft konzumer szoftverletöltő weboldalán még 24H2 verzió van, szóval hivatalosan még nem adták ki a 25H2-t, függetlenül attól hogy máshonnan már letölthető.
-
Geth
veterán
válasz
Thrawn
üzenetére
mivel elavult lesz azonnal és úgyis letölti majd a friss appokat.
Ha van internet kapcsolat ÉS elég gyors/van elég idő ÉS nem fizetős az adatforgalom/hajlandó kifizetni.Vagy úgy gondolod, hogy naprakészen fogják tartani az ISO-t, hogy mindig tuti legyen?
Nem hiszem, hogy minden app frissítéskor új ISO-t generálnak, de az se volt állapot, hogy a relatíve friss build mellett ezeréves app-ok települtek.
Magamnak mindig friss wim-et gyártok, legalább ezeket se kell letölteni telepítés után. -
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Aztán mégis melyik ISO, mert van a direkt módon letölthető és nagyobb méretű standard ISO (
install.wim), meg van az MCT-vel letölthető és kisebb méretű ESD ISO (install.esd)?
Szerintem előbbit sikerült keverni az utóbbival, meg a 25H2 hivatalosan még nem jelent meg, a Microsoft konzumer szoftverletöltő weboldalán jelenleg 24H2 verzió van...
-
-
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Igen, akár.
De itt nyilván nem is feltétlen az ISO-fájl 4.x vs. 5.x GB-os nyers mérete a lényeg a mai nagy sávszélességű internet és több TB-os tárolóeszközök korában, hanem hogy mekkora méretű benne azinstall.esd/install.wimfájl a telepítési adathordozón (pendrive-on) a FAT32 / NTFS fájlrendszer használatához. Ami pl. a 23H2 MCT-s ESD ISO-nál (install.esd) 4 GB-nál nagyobb volt a korábbiaktól eltérően, de az MCT a telepítési adathordozó létrehozásánál (pendrive-ra másolásnál) azt is megoldotta kisebb méretűinstall.swmfájlokra darabolással, amiről volt szó itt. A 24H2 v1 magyar nyelvű ESD ISO most ~ 4,29 GB, benne azinstall.esdfájl ~ 3,52 GB, vagyis annál ez eleve nem téma, max az, hogy majd a v2-esnél is sikerül-e tartani a kisebb méretet.Ha engedélyezve van, csak akkor tölti le és telepítési magától a Windows Update az opcionális kumulatív frissítéseket, ellenkező esetben viszont eleve nem. Ami ha esetedben be van kapcsolva, akkor azért működik annak megfelelően.
-
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Mármint mi szembetűnő, hogy kisebb méretű a 24H2 v1 ISO, mint a 23H2 v2? A 23H2-nél is a v1 kisebb méretű volt, ha majd kiadnak a 24H2-ből v2 változatot, akkor vsz nagyobb méretű lesz az is.
Mármint te magad engedélyezted a KB5043178 választható kumulatív frissítés letöltését és telepítését a "letöltés és telepítés" opcióra kattintva, mert opcionális kumulatív frissítéseket a Windows Update alapesetben eleve nem telepít automatikusan, max. akkor, ha az külön engedélyezve van.
-
King Unique
titán
válasz
Thrawn
üzenetére
Igen, de ez attól is függ hogy az MCT-s ESD ISO (
install.esd) vagy a direkt módon letölthető standard ISO (install.wim), angol / magyar / egyéb nyelvű, kezdő v1 verzió vagy egy később kumulatív frissítésekkel integrált v2 / v3 változat, stb. -
vlevi
nagyúr
Insider previewnél láttam, hogy igen, át fog kerülni az óra a második kijelzőre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Villanyszerelés
- Programozási versenyek
- OTP Bank topic
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076, 100% Akkumulátor
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest