Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
1. Nem, nem nyírják ki teljesen és céges PC-re pont opció lehet +3 vagy akár +5 évig a Windows 10 kiterjesztett támogatása (ESU), valamint akár a még tovább támogatott Enterprise LTSC kiadás használata is, amiről azon téma topikjában már volt szó pl. ebben és ebben a hozzászólásban.
2. Ez a 16,4 GB lemezterület és 2,1 GB RAM foglalás egy gyenge PC-nél 32 GB-os háttérárral és 2 / 4 GB RAM esetén lehet szempont, ellenben egy modern PC-nél min. 256 / 512 GB-os vagy akár több TB-os SSD-vel és 8-32+ GB RAM esetén nyilván nem igazán.
3. Attól hogy xy webáruházban árulnak Enterprise LTSC-t, még nem feltétlen jelenti azt, hogy az jogtiszta is, meg pláne a MAK termékkulcsoknál, amiről a Windows 10 topikban szintén volt szó többször (példa). A használtszoftveres mantra értelmében ugyan eladhatók a mennyiségi licencek is, de csak egyben az egész csomag, ellenben darabonként nem értékesíthetők.
Bár ha eleve ilyen pár ezer forintos termékkulcsot szándékozik vásárolni a felhasználó, akkor ott kb. mindegy is, mert nem feltétlen a legalitás szokott lenni a fő szempont.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Megcsináltam távolról bios frissítést a gépen, nem segített. Utána megcsináltam a memória értékének kézzel beírását a speciális indítási opciókhoz. Nem segített. Kivettem az értéket és pipát ahogy a leírások mutatják, az sem.
Majd májusban látni fogom ezt a gépet élőben, akkor talán rájövök miért nem éri el a ram többségét az OS.
-
King Unique
titán
-
Csupingo
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Valakinél ide került pipa, és azért nem használta. Máskor pedig az oldotta meg, hogy kiszedtek a gépből pl. 4GB ram-ot, aztán elindították párszor a win-t, majd visszatették az összeset és utána már jó volt.
Akkor nem a hardverek számára fenntartott nőtt meg nagyon? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Mit számít akkor az, hogy mennyi a dedikált (a BIOS-ban beállított), meg mennyi a Windows által megosztott? Ha a játékok futtatásánál úgyis csak a megosztott fog "aktiválódni"? Mert ezt nekem, mikor rákérdeztem, így állították be. Tehát tök mind1, mennyi van a BIOS-ban beállítva "dedikáltnak"? Csak mert van egy pár játék, aminek a grafikai beállításai "elvileg" kijelzik a kiosztott grafikus memóriát és ott annyit mutat, mint ami a BIOS-ban van (esetembem 128MB-ot)).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest