Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Gentoo telepítés kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
shapphire
aktív tag
Eddig nem igazán foglalkoztam vele, hogy mi a helyzet a Windows 11 install követelményeivel, ebben és a kapcsolódó témákban eddig nem merültem el, de most lefuttatva az újonnan kiadott PC HC-et, a Secure Boot és a rendszerindítás a probléma.
Visszaolvasva a fórumon addig nem lesz Secure Boot, míg Legacy módba van a rendszermeghajtó. Abba én is belefutottam, hogy azt hittem elég csak átállítani a BIOS-ban UEFI-re a beállítást, jött boot loop, ahogy kell.
Látom fórumokon ezt a különböző módszereket konvertálásra. (Legacy->UEFI)
Jó lenne, nem ilyen Easeus és hasonló programmal próbálkozni, továbbá reinstallt csinálni, ha van beépített MBR2GPT.
Igazából ez [link] a KU hozzászólás zavart be. Abból is a kiemelt rész:
"Az meg nyilván alap, hogy Windows 10-et tartalmazó rendszermeghajtónál ilyenkor nem elég szimplán a lemezt MBR-ről GPT-re konvertálni, hanem magát a rajta lévő Windows-telepítést is UEFI-sre kell, létrehozni az EFI-rendszerpartíciót (ESP), UEFI BIOS-ban szükség esetén átállítani a bootolási módot UEFI-re, stb."
Konvertálás után még milyen telepítést kell állítani UEFI-re, EFI partíciót nem hozza létre az MBR2GPT?
BIOS-ban való átállítás érthető.
Elméletileg az MBR2GPT megoldja a problémát, de azt se javallott(magasabb hiba valószínűség?) win futtatása alatt elindítani (allowFullOS), bár erre is van videó a neten. [link]
Ennél például a convert után kiír valamilyen hibát (failed to update Reagent.xml), továbbá egy 50 MB-os partíció jön létre, ami laikusként fura, aztán el kell távolítani.Nincs véletlenül egy olyan tutorial, ami szájbarágósan (step by step) elmondja miként kell végiglovagolni egy MBR2GPT-vel? Sokaknak hasznos lenne szerintem, hivatkozási alap lehetne.
Az UEFI-re való sikeres konvertálás után, ahogy olvastam, még ott is lehet bukkanó, hogy elsőre beállítható-e a Secure Boot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest