Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dawide@axele
aktív tag
Sziasztok!Kellemes meglepetés ért ma reggel.Tegnap még nem volt támogatott a Surface pro 3 készülékem a windiows 11-re ma mg az insider feltelepítette.Valami változott azóta?
-
attilav2
őstag
A béta channelre csak új iso generálásával és tiszta telepítéssel lehet majd áttérni? Vagy a jelenlegi Dev channel telepítésemet át tudom konvertálni bétára, ha megjelenik a béta?
-
attilav2
őstag
Most újratelepítettem a 11-et egy általam készített az UUP-ről letöltött telepítőkészlettel. Ezúttal a Pro N változatot tettem fel. Működött a tpm bypass reg fájl, nem kellett parancssoros telepítéshez folyamodnom. A trükk az hogy miután megtörtént az "egyesítés" be kell zárni a "gép nem elégíti ki a rendszerkövetelményeket" ablakot, ezzel visszajutunk az előző ablakhoz onnan újrakezdve a telepítést már nem jön fel a "gép nem megfelelő" ablak, hanem simán továbbenged és felkúszik a rendszer. Bekapcsoltam a Win10-ben az insider-t, de csak Win10 preview buildek elérhetők a gépem "inkompatibilitása" miatt, úgyhogy marad az UUP-ről készített iso. Az iso amiről telepítettem 22000.71-es, a rendszer viszont frissült 22000.100-asra
Nem tudom a Radeon Andrenalin drivert(RX550) fel merjem e tenni, bár nem játszok, úgyhogy felesleges. Esetleg még a realtek drivert lehet felpakolom hogy a kikapcsolás után is villogó lan ledet (a WOL-t) kikapcsoljam. -
-
-
válasz
westlake
üzenetére
Nem te írtad, hanem itt írták: [link]
"Windows 11 is coming to the Beta channel this month. Unlike the Dev channel, the Beta channel is tied to a specific feature update. While the Dev channel is supposed to be in a perpetual state of prerelease, at some point, those builds split off into a release branch, and that’s what ends up in the Beta channel. This is what used to be known as the Slow ring." -
westlake
félisten
-
-
westlake
félisten
-
-
Smiley
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Minek tuzfal belso halozatra? Vagy kozvetlenul public ip-n van a geped? Ha nincs akkor a tuzfalnak sincs sok ertelme.
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ez mostmar kezd fajni. Fogod es felraksz egy virusirtot. Amilyet akarsz. Igy oke ? ...

-
-
-Skylake-
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Gyarilag nincs rajta semmi.
-
-
-
kory24
őstag
Eddig minden Windowst úgy használtam, hogy tálcán kiirva programok neve és nem csak ikon.
11-ben erre van lehetőség? Ha nincs nyilván meg fogom szokni ikonok, de hátha csak én nem találtam... (külső programos megoldás nem akarok)
-
törölt tag
Másnál is lassabb a "legújabb" W11 mint az egyel korábbi? Mintha lasabban kezelné az internetet,meg a reakció is kicsit lassúcska.
-
válasz
pajorgergo
üzenetére
Akkor nem létezik, hogy nem működik. Próbáld meg, hogy kilépsz az insiderségből, aztán vissza. Nálam is felment és semmiféle humbug, trükközés nem volt, ezeket nem is szeretem.
-
pajorgergo
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
procin kívül nincs más
-
válasz
pajorgergo
üzenetére
Tudtommal csak a Dev csatornásoknak hozza frissítésben
De ott nem volt semmi gebasz. Az igaz, hogy kiírta (és kiírja most is), hogy a gépem nem felel meg a win 11 minimális hardverkövetelményeinek de ettől függetlenül felajánlotta és minden további nélkül szépen fel is ment az első build és azóta is minden.
A procin kívül nálad nincs valami más hasfájása is? -
pajorgergo
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
melyik insider csatorna volt kiválasztva neked, hogy felajánlotta a frissítést?
Szintén 2400G-m van és régóta Insider-es verziók futnak rajta de valamiért nem akarja felajánlani. -
törölt tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én kipróbáltam,gyorsnak gyors de bizonyos programok nem futnak rajta. (EA App,etc)
Azért a WU benne van,mondjuk kell is mert ha teljesen le lenne belőle törölve akkor megborulhat a rendszer. Mondjuk a másik ilyen W10 LITE aminek a pontos nevét nem tudom,abban nincs benne a WU.
-
ricsi99
addikt
Win11 feladat ütemezője ami megfogott a jelenlegi állapotban.
Egyszálas alkalmazásokat szerintem jobban kezeli.
Gépem is csendesebb (nem karbantart állandóan a rendszer)+a 7es már necces víruskergetők szempontjából is.. van hogy napi több adatmentést is végzek és ott fontos ,hogy semmi "extra" program ne kerüljön a gépemre menet közben.
-
King Unique
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni, az már a te problémád... Nem arról volt szó, hogy most nem lehet használni a korai Dev buildeket tesztelésre, meg amikor amúgy sincsen más lehetőség, hanem arról, hogy ha majd megjelenik év végén a hivatalos kiadásra szánt végleges verzió, akkor értelemszerűen azt kell használni, arra upgrade-elni ha lehet, azt telepíteni tisztán stb., nem a korai Dev buildet, meg pláne nem EOL/EOS státuszban.
Igen, az valóban aranyos, hogy az általad leírt, illetve idézett butaságokat nyilván nem tudod szakmai alapon semmivel alátámasztani - na ez a fotelszakértés kategória - , majd amikor erre felhívják a figyelmed, akkor még neked áll feljebb és nekiállsz személyeskedni, stb.
Ha csak erre futja, akkor valóban kár volt itt hozzászólni és megosztani eme magvas gondolatokat... A topik témájához kapcsolódó hozzászólásokat meg aztán végképp ne emlegesd, mert ha jól tudom előbb és több témába vágó hsz-t írtad ide, mint te eddig. 
-
ricsi99
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Értem.
Mondom én, számodra kizárólag a végleges??? (ms-nél, épp a napi verzió az
) verzió ami biztonságos.
Semmi gond ha a "szakértelmed" idáig terjed..
"nem otthoni fotelszakértést" ...ez aranyos...Részemről téma off, ha személyeskedésen kívűl nem tudsz a topichoz szólni ,mármint a win11 per pillanatnyi állásához ,akkor nyugodt szívvel átgörgetem a hsz-eid.
Kösz az építő tanácsokat
-
BiP
nagyúr
válasz
ricsi99
üzenetére
Számomra pedig egy alap rendszer kell ami alkalmas az álltalam használt alkalmazások futtatására.
Akkor nem tudom, mi bajod volt a 10-zel. Mondjuk erre a fent említett célra valóban jó eséllyel tényleg elég volt a 7-es, ahogy elég lett volna a 8.1-es, vagy a 10-es is. De akkor meg nem értem a 11-re váltás korai szükségességét. Mert alkalmazásfuttató alap rendszerként bármelyik jól működik. -
King Unique
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Nem kell félremagyarázni, te írtad az előbb az alábbit és alapvetően arra vonatkozott a megjegyzés, szvsz jogosan.

"lehet nem is váltok majd a véglelegesre amit teleraknak kizárólag a "mi érdekünkbe" mindenféle telemetrikai jóságokkal....(iso elmentve , max kilövöm a frissitéseket és csók)"
Vagy talán tudsz mutatni olyan hivatalos - nem otthoni fotelszakértést - ajánlást akár Microsofttól, akár biztonsági szakértőktől, ami azt taglalja, hogy a megjelenés előtti, tesztelésre szánt korai Dev buildet kell majd véglegesként használni a hivatalos megjelenésre kiadott helyett, meg letiltott frissítések mellett? Ha nem, akkor mégis miről is beszélünk? Ja, megvan, semmiről...
-
ricsi99
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Azt megértem ,hogy a win10 topicban csak kizárólag istenfélő naprakészre-frissitett ,eredeti win10-el lehet létezni, de ez a topic még egy félkész rendszerről szól nem? Ahol mindenki aki kipróbálja ,tesztei az esetleg a véleményét is leírhatja, ha tévedtem szólj és lelépek innét.
A "javasolt" kifejezést hogy is értelmezed? Egy béta állapotú cuccot akkor ne is próbáljak ki? + a megérzéseken (+hiszek a Microsoft mindenhatóságán) kívűl mire alapozod ,azt hogy pl olyan deviáns egyedeknek ,mint én jó lessz?
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Igen, nyilván csak Insider Dev Channel buildek ezek, mivel az első - a W11-nél is ugye lesznek majd később funkciófrissítések, új verziók - hivatalos végleges leghamarabb október 20-án vagy később jelenhet meg, a Windows Update-en pedig majd csak 2022-től lesz elérhető.
-
King Unique
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Igen, csak aki most fordítva ül a lovon, az nem a fórumtárs.

Az meg ugye alap, hogy a W11-ből is majd a leghamarabb valamikor az év vége felé megjelenő végleges változatot, hivatalos kiadást javasolt majd hosszabb távon használni, nem egy korai Dev buildet, meg nyilván bekapcsolt frissítések mellett, nem fog semmi "olyat" művelni a géppel, stb. -
ricsi99
addikt
Kettönk közt szerintem az a különbség:
Számodra egy jól működő ,hibátlan rendszer kell ,ami fel van készítve minden újdonságra szépre és jóra.
Számomra pedig egy alap rendszer kell ami alkalmas az álltalam használt alkalmazások futtatására.
UI: el tudom képzelni ,hogy egy átlagos win mit tud művelni egy mezei géppel
-
Cs1csó
titán
válasz
ricsi99
üzenetére
Minden oprendszerben van némi telemetria, de ezt nem úgy képzeld el, hogy folyamatosan 20-30%-on pörgeti a CPU-t az SSD-t és foglalja a RAM-ot és a sávszélt. Ha van valami gikszer akkor erről küld egy adatcsomagot: milyen build, milyen hardver, milyen programkörnyezet és hogyan jött elő a hiba ennyi. Ezt egy adatcsomagban elküldi és majd elemzik.
Ez - remélhetőleg - segít, jobb rendszer létrehozására, és hogy kevesebb legyen a hiba. Az más kérdés, hogy így is van elég probléma, de azt nem tudjuk, ha semmi telemetria nem lenne az milyen irányban befolyásolná a build-ek stabilitását.Nekem viszonylag sokat meg a gép "IDLE" állapotban tehát amikor nem piszkálok hozzá akár órákon keresztül és van ideje a - torrent pögyögése mellett - frissítéseket keresni, karbantartást végezni és akár egy telemetriát elküldeni. Plusz általában rendesen leállítom a gépet vagy néha újraindítom tehát még ez sem lehet hiba, hogy pl. van aki szinte soha nem kapcsolja ki max hibernálja stb.
-
ricsi99
addikt
válasz
üzenetére
Engem az nem izgat... eddig tetszik a rendszer... lehet nem is váltok majd a véglelegesre amit teleraknak kizárólag a "mi érdekünkbe" mindenféle telemetrikai jóságokkal....(iso elmentve , max kilövöm a frissitéseket és csók)
Eddig win7-en voltam mivel a 10 agyatlanságaiba belefáradtam , itthon nem kell mindenre varázsló nekem..,de a preview ,most ugyan úgy repül a gépemen ahogy kell ... egy haswell 4590-em van (4,6-on, 16Gb ram nvme ssd r290) ,ez nekem bőven elég . A 10-től meg néha letérdelt ,hogy frissit meg anyámkínja ,változtatás ,meg éppen milyen napja van.
Az új felület meg egy az egyben az osx koppintás ,de azzal sincs bajom mert már haraptam almába is
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Véglegesről annyit tudunk, hogy ez év ősszel jön (21H2 ütemezés szerint), ezt még a MS mondta az első bejelentés után nem sokkal.
Van némi kiszivárgott infó az inteltől is, October update néven kotyogták el magukat [link] , de ez ettől még csúszhat novemberre is persze. (én okt.30-ra tippelek, este 7 óra
)
De november 11-e, délelőtt 11 óra 11 az érdekes dátum lehetne
Azt meg már az MS is közölte, hogy ez hivatalosan csak az előre telepített gépeken jön ilyenkor, Update formájában később. (bár ugye ez senkit nem érdekel, ha valaki windowst akar telepíteni
) [link]Bétát meg a hónap végére írták a másik Win11-es topikban. [link]
De van azért ennél hivatalosabb infó is: [link] - múlt héten írták MS-ék, hogy még ebben a hónapban. -
Johnny001
senior tag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Hi!
Kikapcsolni nem lehet, de ha kihúzod a kívánt ikont, akkor kint marad, lehet akár az összeset is!
By.: Johnny
-
attilav2
őstag
válasz
üzenetére
A parancssoros telepítést megpróbálhatod az általam korábbi hsz ekben linkelt videó alapján, de nem árt tisztában lenni vele melyik parancs mit csinál, és a telepítési környezet, kívánalmak szerint módosítani kell a parancsok paramétereit. Parancssoros módszerrel szerintem 100% hogy neked is felkúszik ha jól csinálod, az én sokkal régebbi konfigomra is így kúszott fel, és nem kellett hozzá mókolni a telepítőt.
-
-
-
Zsolty20
senior tag
válasz
üzenetére
Én nem erőltetném a helyedben. Ha nem megy, hát nem megy. Max kipróbálod amikor kijött a végleges, úgyis az lesz inkább a mérvadó. Plusz ez a rendszer inkább a modernebb gépeket célozza meg, s a tied nem épp ebbe a kategóriába sorolható. Eskü, no offense, csak ne akarjunk fából vaskarikát, vagy hogy van ez.

Egyébként most néztem, hogy a procid nincs a támogatottak listájában. Nem biztos, hogy jelenleg ez a baj, de ez is egy szempont lehet. -
válasz
üzenetére
Szerintem továbbra is az IGP a gond. Ha tennél bele VGA kártyát szerintem elfogadná.
Én nem tudtam reprodukálni a jelenséget, mert nincs kedvem fizikailag szétszedni a gépet, és hiába tiltottam le teljesen a biosban, dugtam át, a windows továbbra is látta a dVGA kártyámat, és használta is mint GPU-t [kép] -
-
rétisün
veterán
sziasztok,
hogy lehet (lehet egyáltalán?) win11 és win10-et használó gépek között fáljokat megosztani? olyasmire gondolok, mint az otthoni csoport volt, de ugye azt már a 10-esből is kivették

-
törölt tag
"Kicsit módosítottam a leírást hogy az önálló letöltés is benne legyen és tettem fel új iso-t ami tartalmazza a home és a prof változatot is (akinek kell az automatikus beaktiválódáshoz) verzió: 22000.71"
Ventoy programmal megcsináltam egy 8GB Pendrive-ra és az adatlapomon látható gépen nem tudom felrakni mert azt írja ki hogy nem felel meg a gépem. A TPM Bypass.reg használtam. Az új alaplapon van Secure Boot with UEFI bekapcsolva.
-
válasz
Szellem.
üzenetére
Hát ezzel csak 100%-ban egyet érteni tudok.
Egyrészt aki, a védettség hiú ábrándjával, bőszen töltöget törőkódokat, ukrán hacker oldalakról az ne csodálkozzon, bármi védi a gépét, másrészt nekem ugyan tényleg nincs rálátásom a mai vírusirtókra, de ifjú korom sztárjai, (NOD, Panda, mittomén) koránt sem adták azt a védelmet amit bele képzeltek az userek, és/vagy levakarhatatlanok voltak a gépekről. kb. több bosszúságot okoztak mint ami hasznot remélhetett tőlük az ember. -
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nagyon jól teszed. Sajnos azt kell mondjam, hogy a legtöbb 3rd party vírusirtó szoftver, főleg az agyonszemetelt Internet meg Total Security-k okozhatnak érdekes bugokat!
Haverom gépén TrendMicro IS: Nem kapcsolódik a hangszóró kékfoggal. TM leszed azonnal működik.
Másik haverom: Eset IS alaplapi hálókártya: akad a torrent, meg a játék kidobál. ESET le, minden megy faszán. És sorolhatnám.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél ezek előfordulnak, vagy mindenkinél bugzanak, de az tény, hogy minél bonyolultabb egy külső AV/IS/TS annál több lehet a megmagyarázhatatlan probléma. Mondom ezt úgy, hogy a Vírusírtó Topiknak én vagyok a TP-je.
A Defender sem tökéletes, de kevesebb a gond vele és kiváló védelmet ad. Aki meg eszetlenül kattintgat a bigtits.com meg kattins rám alkalmazásokra, annak meg mindegy mi van fent, mert nincs 100-as védelem. -
Természetesen lehet ez is alternatíva, csak nem nekem.
Régóta a defender az egyetlen amit használok, ráadásul van egy heppem, miszerint a nekem tetsző és kényelmes szoftverkörnyezetet igyekszem úgy kialakítani, hogy minél kevesebb programmal "szemetelem" össze a rendszeremet. Anno elég sok negatív élményem volt NOD és társai vírusírtókkal. lehet, hogy mára ez megváltozott, de maradnék a megszokottnál. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Másnál is előfordul, hogy ha meg akar nézni egy értesítést (katt az órára/műveletközpont-ra - mostmár ugye egyben van a kettő) akkor erre rákattintáskor néha van, hogy újraindul a windows explorer?
Mármint jó, értem hogy még Dev build meg ilyesmik, viszont a legutóbbi 22000.71-es build update óta vettem észre.
AMD alapú laptop CPU/GPU-m van (Ryzen 5 3500U).
Este megpróbálok egy driver frissítést is. -
adika4444
addikt
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Alapból úgy működik.

Szerintem te az összevonást akarod kikapcsolni, arra jelenleg nincs mód. -
-
válasz
Armagedown
üzenetére
"Ha jó értelmeztem, akkor a tpm chip meghibásodása esetén nem fog bootolni a WIndows"
A windows lesz a legkisebb problémád..
Az gyorsan újratelepíthető. De minden adatod is megy a lecsóba (pl bitlockernél) hacsak
- nem volt egy titkosítatlan külső mentésed. (a kanapéba rejtve)
- vagy kinyomtatott helyreállítási kulcsod.
A jelszó ismetete semmit se ér.
Az fTPM esetén még az alaplap/cpu(?) csere is problémás lesz.

-
pzstm
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
2025ig win11-re sincs igénye átlagusernek

2,5éve, Lidl-ben vásárolt, 60"-os szülőknél használt konfig is tud mindent ami kell Win11-nek.
Előre volt összerakva a konfig nem legóztuk, és az is megfelel neki.
-
MasterMark
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Az csak akkor van ha használod is pl bitlockerrel a tpm chipet. Jelenleg nem használja semmire, csak követelmény...
Illetve ez pont annyira valószínű, mint hogy a processzor egyszer csak meghibásodna, vagy bármilyen chip az alaplapon.
-
pzstm
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Annyira nem egy nagy elvaras…4-5 eves hardverekrol beszelunk…
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudom a Radeon Andrenalin drivert(RX550) fel merjem e tenni, bár nem játszok, úgyhogy felesleges. Esetleg még a realtek drivert lehet felpakolom hogy a kikapcsolás után is villogó lan ledet (a WOL-t) kikapcsoljam.

és esélyes, hogy nem sok köze van a konkrét OShez...
Ha csak erre futja, akkor valóban kár volt itt hozzászólni és megosztani eme magvas gondolatokat... A topik témájához kapcsolódó hozzászólásokat meg aztán végképp ne emlegesd, mert ha jól tudom előbb és több témába vágó hsz-t írtad ide, mint te eddig.
) verzió ami biztonságos.

(tegye azt is a matrac alá)