- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
zsotesz81
senior tag
-
Gibo
senior tag
Magánszemélyként csak adományként szedhetsz beugrót ha jól emlékszem, és amíg magánrendezvényként megy a buli, addig nem kell neked sem semmi képesítés. De lehet valaki jobban tudja
Mondjuk kérhetsz adószámot (emlékeim szerint létezik a NAV-nál a magánszemély adószámmal fogalma, és akkor ki tudsz állítani számlát is, csak akkor már lehet, hoyg csak zárjegyes termékeket kóstoltathatnál, merthogy akkor biztosítani kell a NAV felé a kóstoltatott tételek beszerzési körülményeit). -
Gibo
senior tag
Talán tavaly beígérte, hogy ha meglesz a nem tudom én mennyi követő, akkor kisorsol 500e Ft-ot a feliratkozók között...😂😂
Ez sem segített...Néha tényleg fájdalom hallgatni. Az vicces, mikor azon ragel, hogy olyanok tartanak whisk(e)y kóstolókat, akik nem értenek a témához, bezzeg ő
És akkor elmond ilyeneket, hogy Oloroso és sherry hordóban érlelt, meg kiírja, hogy a legjobb cherry-s érlelés 🤣🤣🤣 A szakértő, hogy egyem meg a szívét. Meg az ilyen dumák, hogy ő már 10000+ whisk(e)y-t kóstolt...Aha. Már az anyatejhez is azt adagolták neki 😂Volt egy videó, ahol bourbon-ökről beszélt, egy srác odaírta alája, hogy nem tudja, hogy Ausztriában melyiket lehet kapni, erre odaírta, hogy ő sem tudja, mert ő az EU-ban kaphatóaktól beszélt.

-
Gibo
senior tag
szép loot!Jánosunk önjelölt Whisk(e)y szakértő, aki nem tud elmondani/leírni nyelvtől függetlenül két mondatot nyelvtani és/vagy tartalmi hiba nélkül

Egyébként szép gyűjteménye van, és a pince helyiség/szoba nagyon állat amit berendezett, illetve valamelyik online italbolt segítségével hoz/hozattat be saját maga által kiválasztott és így alapvetően neki palackozott whiskey-ket. (Copenhagen, Wistler és Remus a sor idáig ha minden igaz.)
Valahogy az általa készített vlogokról mindig ez ugrik be...

-
zsotesz81
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Jacob Gibbs
tag
hogy feneketlen kút az 100%. Elég volt ezt a Yamazaki-t látni. Egyik kollégám volt Japánban business tripen párszor még 10+ évvel ezelőtt, és vitt haza belőle. Akkor még nem volt ennyire felkapott lett és felment az ára az egekbe.
#1677Funthomi - Köszi! vakon nem akarok beleugrani egy 20k-s alkohol kiadásba.
#1679Dan-szan - Ez a tipp is jónak tűnik, megy a wishlist-be.
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Másik kiállításról jött az úr, aztán mondta, hogy nem akarta lekaparni őket, hogy aztán újra ragaszthassa

Nekem tetszett, harmónikus volt, sok gyümölcsel. Állagra kellemesen olajos. Annyira nem mint egy Laphroaig Lore, de azt a szintet hozza majdnem mint amit az Ardbeg The Unikorns Tale tud. A gyömbérsörös hordóban érlelt is érdekes volt, nagyon érződött rajta a gyömbér...nem azt mondom, hogy bármikor meginnám, de mondjuk nyáron néha jól esne...vagy télen ha épp meg vagyok fázva

-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
zsotesz81
senior tag
-
Azie
őstag
+ bontásra kerültek:
Arran Sauternes - nekem sokkal gyümölcsösebb a sima 10, ez kicsit fanyar, érezhető rajta a boroshordó
Glenglassaugh Torfa - Főszeres, light peat, inkább lowlands érzésem volt
Jameson Stout - sima jamesont nem ittam még, karamelles, malátás, édeskés, könnyen fogyasztható cucc -
Anubris
őstag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Azie
őstag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Greenranger
újonc
Szia!
Rendszeresen veszek Catawikin. Nyitott szemmel kell jarni, es az aukciokra szokasos eljarasrendet tartani kell: ne vigyen el a hev, ne allj bele egy licithaboruba, mindig figyeld a retail arakat, stb...
Ezek mellett igazi gyongyszemeket lehet talalni. En a minap vettem egy Yoichi Aromatic Yeastet 85 euroert... Nem neztem meg minden retailert, de legtobb helzen 200+ euro az ara... es mondhatom, hogy isteni ital
Szoval bar egy kicsit magam ellen beszelek, mert igy egy ujabb konkurensem lesz a liciteknel, de szerintem megeri ott nezelodni, csak higgadtnak kell maradni
-
Gibo
senior tag
Èn a Rebel Tawny Portot ajánlanám mindenképp, illetve a Maker´s Mark CS-t ill. 101-t, meg aztán whisky.de-n lehet kapni a különféle Old Forester-eket, azokat esetleg, illetve Russel´s Reserve és Wild Turkey 81 + Rare Breed (nekem a 101 annyira nem adja) ...Haba´r remélem Musknak sikerül átverni Trumpon ezt a vámmentes megállapodást az EU-val
és akkor nem hoyg rosszabb, de még jobb is lesz a helyzet
Majd most fogok bontani nemsokára Woodford sort, (core range + 2023as Derby ill. Sonoma) , megírom azt mennyire érdemes beszerezni. -
Gibo
senior tag
Én a Dewar's Double Double -el jártam így...megvettem delicando-ról 89€-ért, hogy egy nappal később jöjjön Topdrinks-től az email a 15%-os kuponnal, így ott lett volna 76,5€....
De legalább a 15yo Arran-nal szerencsém volt. Miután megrendeltem 135€-ért a második palackot is, két napra rá visszament az ára 150€-ra ☺️Egyébként milyen az Ambir ha már így szóbahoztad?
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Igen
Èn iylenkor olyan mintát szoktam mellé dobni, ami kiszemelt palack jövöbeli vásárláshoz, annak az ára akkor uyge lejön a nagy palack árából
Mondjuk ennél a mostaninál kicsit elszaladt a ló...Èrtem én, hoyg ausztrál, és azok valamivel drágábbak, de akkor is NAS, és 69,99€ azért elég bátor árazás...Mondom ezt úgy, hogy azért van már itthon néhány whic különkiadás 

Ha még érdekelne esetleg valakit :
https://whic.de/whic-terra-primalis-1-australian-single-malt-whisky.html?utm_source=brevo&utm_campaign=C_EMAIL_2025-03-12-Terra-Primalis-Australian-Single-Malt&utm_medium=email&utm_id=768 -
Gibo
senior tag
-
Azie
őstag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
EU-n kívültöl még nem rendeltem alkoholt, de a vámolásra eléggé odafigyelnek, és a posta végzi a folyamatot, akik felszámolják a saját díjukat is természetesen :/ Ha esetleg meg tudod velük dumálni, hogy sima csomagként adják fel, talán átsiklik...habár az italos kartonok elég jellegzetesek
Meg szerettem volna még venni a 14.3-at ill. 15.3-at is, de mire eljutottam a rendelésig , addigra elfogytak
Pedig whiskyfass.de-n nagyon le voltak akciózva..Talán 153€ lett volna a 15-3. aa 15.1-2 pedig 124,44 ill. 129,88 € volt.Èn ilyenkor nagyon örülök, hogy az S-Max-nak meglehetösen nagy a csomagtartója

-
Gibo
senior tag
Én catawikin szoktam nézelődni, illetve onnan már vásároltam, viszont 95% -ban elmondható, hogy a viszonylag magas szállítási költség+ a catawiki jutaléka (meg a kretén licitálási szokások) csak kevés tételt tesznek megérőssé. Ha sikerül szerezned kupont, akkor persze más a tészta. Ha sikerülne megint szerezni egy 50€-s kupont, akkor biztos lecsapnék egy Ardbeg Traigh Bhan -ra, azok olyan 175-185€ körül szoktak elmenni.
-
Gibo
senior tag
-
zsotesz81
senior tag
-
zsotesz81
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
gratulálok! A Penderyn-röl majd írhatnál. Szerintem Ardnamurchin egyre gyengébb...mintha idövel olcsóbb hordókat használtak volna, illetve túl fiatalon palackozzák a whisky-t és így nincs ideje letisztulni a párlatnak. Az áráról meg ne is beszéljünk...

Ettöl függetlenül remélem neked ízleni fog! -
Azie
őstag
-
jookomak
őstag
-
Dr.Zoo
őstag
Hát, annyi piát sikerült összegyűjteni az elmúlt sacc 10 évben, ahogy egy művelt volt kollégám fogalmazott az én pincében szeretne elpatkolni, zombiapokalipszis idején. Csak nincs kivel inni. 🤣
11 hsz-től lefelé, csak a különlegesebb piák a teljesség igénye nélkül.
Szerk.szerk.: legújabbat fel se tettem, pedig az nem is offtopik.
-
zsotesz81
senior tag
-
Gibo
senior tag
Sajnos semmi igazán kiemelkedö...Ami kicsit jobb ajánlat, az a 1792 Single Barrel 75,92€-ért, a Dunhill Dead Island 2 whiskey-je 24,95€-ért, Epicurean Lowland blended whisky 19,14€, Proper No 12 - 17,91€, Talsiker Port Ruighe 31,41€. Az M&H -kere van 10-20% kedvezmény ha érdekel az ízraeli whiskey. A Bomberger´s Bourbon sem olyan rossz ajánlat 159,92€-ért de igazából megkapni máshol 169€-ért, szal nem is egy bomba ajánlat.
50% környékén vannak még Annandale whisky-k, de ha jól emlékszem, ezek egyébként is le szoktak lenni árazva.
Illetve Hendrick´s gin van 25,11€-ért (a fekete palackos 44%-os ) -
Gibo
senior tag
-
Dan-szan
senior tag
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
én még a weisshausban reménykedem...mondjuk most a delicando-n sem olyan rosszak az árak így a -11,11%-al...persze nem midnen tételnél, de pla a Port Charlott PMC és SC 90€ alatt határozottan jó áron van...Meg a Kilchoman Sanaig CS is tök jó lenne ennyiért, ha végre lenne megint raktáron...

Topdrinks-töl legutóbb én a Kilchoman Sauternes Cask Matured Limited Edition-t vettem nagyon jó áron, talán 76€ volt, ill. Aberlour 12yo unchillfiltered-et 32€-ért.
-
Gibo
senior tag
-
Dyraxx
tag
-
Anubris
őstag
Facebookon van magyar whisky csoport ahol lehet bontott és bontatlan üveget vásárolni, eladni, cserélni, illetve sokan árulnak mintákat is, és te is megteheted hogy 4-5 palackot csak akkor bontassz meg, ha már a csoportban összejött 4-5 dl-re elegendő jelentkező és csak akkor bontod meg és mintázod nekik a palackokat.
A többség így szokta kipróbálni a sok százezres italokat, de a standard 10 éves whiskyk is szép számmal előfordulnak 1000-1500 ft/ 3 cl áron a csoportban. -
Gibo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Proxmox VE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Fibocom L850-GL WWAN 4G LTE mobilnet kártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mondjuk kérhetsz adószámot (emlékeim szerint létezik a NAV-nál a magánszemély adószámmal fogalma, és akkor ki tudsz állítani számlát is, csak akkor már lehet, hoyg csak zárjegyes termékeket kóstoltathatnál, merthogy akkor biztosítani kell a NAV felé a kóstoltatott tételek beszerzési körülményeit).
És akkor elmond ilyeneket, hogy Oloroso és sherry hordóban érlelt, meg kiírja, hogy a legjobb cherry-s érlelés 🤣🤣🤣 A szakértő, hogy egyem meg a szívét. Meg az ilyen dumák, hogy ő már 10000+ whisk(e)y-t kóstolt...Aha. Már az anyatejhez is azt adagolták neki 😂

Az Abunadh-ra kíváncsi vagyok én is...egyszer csak eljutok odáig, hoyg megkóstoljam

De legalább a 15yo Arran-nal szerencsém volt. Miután megrendeltem 135€-ért a második palackot is, két napra rá visszament az ára 150€-ra ☺️