Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisszalai
csendes tag
Na és a ViLTE-ről ki mit tud? Helio G85 már készen áll rá. De a többiek?
-
-
mrThomi
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
hogy próbáljam máshogy megcsinálni, mert igy próbálkozhatok reggelig se fogja beadni se a recoveryt, se azt hogy teljesen factory reseteődjön
Akaratomtól függöen felrakja a samusng apokat. legelsö bekapcsolásnál kérdezte. samfimren keresztül, gondolom ugyan az a firmware jön le mint a sammobile-rol... -
mrThomi
addikt
válasz
anglergab
üzenetére
Sajnos nem jött be a recovery, bármit csinálok, most próbáltam 4-szer.
Egy flag-et be kéne állítania a CSC flashelés során, ami eltéríti a bootolást először a recovery-be hogy a cache-ből az átmásolja/patchelje a CSC dolgait a system-be és utána factory reset-eljen.
ezt irtad még mint opció. hogy is kel ezt pontosan ? -
slice14
veterán
válasz
anglergab
üzenetére
Hát ja, mostaniak közül szinte mindegyik tudja a VoLTE-t. Csak ugye a szolgáltatón is múlik hogy kiadja a gyártónak a megfelelő profil beállításokat, és így a gyártó bele tudja implementálni a romba. Lásd; Oneplus és Telenor esete. Így csak mókolás útján lehet aktiválni a Telenor-os VoLTE-t Oneplus-on.
-
-
mrThomi
addikt
válasz
anglergab
üzenetére
Hát ha csak egy kapcsolót kellene ki-vagy be pipálnom és csak ennyi lenne én küldök neked egy virágcsokrot
Most nincs rádugva a teló, de ez van odinba. Mit legyen akkor bepipalva ? [kép]Még annyit kérdeznék hogy a telefonba elötte engedélyezni kell az usb hibakeresést, és az oem feloldást ? és hogy a luxemburgi simem legyen a telefonba végig ?
-
anglergab
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
Akkor az lesz a baj.
Ha tudnám miért nem, már nem lenne probléma
Nézd át az Odin kapcsolóit, pl. flash után ne induljon újra automatikusan, hanem kézzel indítsd újra.
Egy flag-et be kéne állítania a CSC flashelés során, ami eltéríti a bootolást először a recovery-be hogy a cache-ből az átmásolja/patchelje a CSC dolgait a system-be és utána factory reset-eljen.
Az OTA zip is pontosan így csinálja.
Ha magyarul üdvözöl, az azt mutatja, hogy nem volt factory reset és így CSC sem és nem lesz VoLTE. -
mrThomi
addikt
válasz
anglergab
üzenetére
Igen, értem a dolgot, ezért is irtam hogy inkább a romoláshoz kapcsolódik a kérdés(a notenál igen, multi rom volt), de végül a voltét érinti a dolog, mert nekem mindegy lenne hogy milyen van rajta csak működjön.
Mit tudok akkor ez esetben tenni, van egyáltalán megoldás ? Vigyem el egy itteni szakihoz aki ráflascheli nekem ? Mert elvileg leírás szerint csináltam mindent : sammobile-ról hivatalos legfrisebb lux régiós rom, ami tartalmazza az itteni oxm_csc fájlt, odinnal rá a cucc, majd minden esetben factory resetelődött a telefon ezáltal mintha dobozból vettem volna ki.( bár, ha belegondolok, egy dolgot nem kért a telefon, a gyári appok kivalasztását, hogy melyiket akarom a telefonom telepítva, hanem utánna már az összeset felrakta kérdés nélkül, szóval lehet hogy az fr tényleg nem teljes ??) Vagy van esetleg valami más hivatalos út ?
Ti vagytok az utolsó reményem
-
anglergab
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Mindkét megközelítésnek vannak előnyei és hátrányai is. Az Apple is korábban szolgáltatónként kapcsolta, most már lett egy közös / alap profil.
Amúgy ez elkerülhetetlen, ha lesz VoLTE roaming és minden szolgáltatónál alapvető és kiforrott lesz a VoLTE. A 3G lekapcsolás közeledésével pedig ez egyre fontosabb. Mivel a 2G kapacitásai is erősen kotlátosak. Egyre több frekvencia kerül át a 3G-től és a 2G-től a 4G-re. Ami nagyon logikus, hiszen ugyanazon a frekvencián VoLTE esetén 3-6-szor annyi hívás mehet egyszerre akár sokkal jobb hangminőségben, mint a 2G/3G esetén és sokkal kevesebb a hívás megszakadás.
Csak persze VoLTE-t támogató telefon és core hálózat kell és nagyon jó LTE lefedettség.
Most már minden magyar szolgáltató támogatja a VoLTE-t, az új telefonok mind tudják a VoLTE-t általában minden magyar szolgáltató esetén, és a magyar szolgáltatók LTE lefedettsége, kapacitása elég jó.
Az 5G bevezetésével ideje, hogy alapvetővé váljon a VoLTE.
Csak sajnos sok 2G, 3G-only és VoLTE-t nem tudó, vagy a megfelelő magyar VoLTE profilt nem tartalmazó LTE-s telefon van. De ezek aránya egyre jobban csökken. -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Lehet , hogy nincs köze a dolgoknak egymáshoz, de azt vettem észre , hogy a oneplus 6 telefonon a legutolsó rendszerfrissitéssel (10.3.5) A volte szolgáltatás kikapcsolódott volna. (Telekom)
Legalábbis a volte ikon eltünt és netezés közben ha hivank átvált 4g röl H+ra és 3Gre.
Valaki járt esetleg így ? -
anglergab
addikt
válasz
mrThomi
üzenetére
Itt van pár félreértés.
A Note-ban nem a XEH-ből jött a LUX, hanem eleve mindkettő rajta volt (multi CSC), míg az A71-en (single CSC) nem, csak a XEH. Abból nem lehet LUX.
A másik, hogy rossz a flashelés. Vagy rossz CSC csomag kerül rá, ami nem változtatja a jelenlegit, vagy kimarad az automatikus factory reset és CSC frissítés a flash folyamat végén. Ezeket a recovery futtatja egy script-ből.
Illetve XEH csomaggal csak Magyarországon és magyar SIM-mel van VoLTE, azaz hálózaton belül.
Ugyanez igaz más országokban, adott/ottani SIM és adott/ottani CSC esetén. -
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Lenne egy érdekes problémám, megpróbalom érthetően leírni. Luxemburgban élek, és voltam most otthon magyarba ahol vettem egy új Samsung Galaxy A71-et a Média Márktba. A gond annyi csak, hogy visszatérve luxiba, luxis simkártyát használva, nem volt VoLTE hívasom(otthon sem mondjuk de ez logikus luxis simmel magyarba) meg néztem a samsung info appal és sajnálattal láttam hogy a gyári XEH rom [link] , egyik eu-s ország régió kódját sem tartalmazza [link] . (Ez azért érdekes, mert korábban vettem már németországba egy Note-ot és a sim nelküli inditás miatt németre inicializálódott [link] , de egy factori reset, majd egy simes boot után megtalálta magától az adott ország kódját, de itt ez most nem játszik)
Na de vissza. Odinnal már letöltöttem a hivatalos gyári LUX romot, amit fel is tettem vagy 5x a telóra de minden alkalommal xeh maradt, tehát semmi sem valtozott meg. Próbálokoztam simes, ill sim nélküli boottal de sehogy nem sikerült. Elmentem itt luxiba a saturnba és megnéztem az itt kiállított darabom természetesen az itteni firmware van rajta, csak régebbi [kép] [kép] [kép] [kép]
Kérdésem tehát adott és igazából a romhoz kapcsolódik, hogy mi az istennek nem változik a szolgáltatói szoftver mikor a lux-t töltöttem le és flasheltem rá ?? Már vagy 20x gyalultam le szerencsétlen telefont és raktam rá de nem jövök rá hol hibázhattam. Korábbi firmware-t nem engedett fölrakni, így csak a legfrisebbel próbálkoztam. Ugye ez a csc kód mizéria nekem a volte híváshoz kellene, és amíg xeh marad addig ez esélytelen sajnos. Szívesen fogadok bármilyen észrevétlet, köszi előre is -
anglergab
addikt
-
4Grider
félisten
válasz
szemy94
üzenetére
Az S10 Lite miatt elhajtanak, mert jelen pillanatban csak a következő S szériájú Samsung telefonokhoz van Telenor VoLTE támogatás: S8, S8+, S9, S9+, S10e, S10, S10+
Igen, az S20 család tagjai sem támogatottak még. Ha pedig a hiba olyan készüléken keletkezik 4G-n, ami nincs rajta a telenor.hu/volte oldalon, akkor joggal ráznak le. -
szemy94
senior tag
Üdv mindenki!
Olyan problémám lenne, hogy eddig Galaxy S9 típusú készüléken VoLTE szolgáltatással nem volt gond a hívás tartással, most S10 Lite készüléken viszont nem működik a funkció, újraindítás nem segített, 2G hálózaton viszont működik. A szolgáltató a Telenor, ugyanez a kártya volt az előző készülékben is.
Találkozott valaki ilyennel? -
Yodafon
őstag
Samsung S7-en ez a VoWifi működik? Telekomos vagyok és sms-ben már bekapcsoltam de nem látom a funkció be/kikapcsolhatóságát a Telefon app -ban.
-
MDanny
senior tag
Aki a Redmi Note 8 Telekom és DIGI VoWiFi-t pozitívként jelezte a táblázatban, nagyon szépen kérem, hogy írja meg milyen módon tudta engedélyezni. A szokásos *#-es számsorral előjött a megfelelő menü, be is van állítva, hogy a Wi-Fi hálózat a preferált, mégsem lesz IWLAN az IMS információknál és természetesen nem használható a Wi-Fi hívás.
-
anglergab
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Meg kell kérdezni, hogy tiltják-e vagy engedélyezik-e az ő oldalukon a pontos típust VoWiFi-n.
Illetve nem elég az adott SIM-et tesztelni másik telefonban, hanem az adott készülékben is kell tesztelni egy VoWiFi-n biztosan működő másik SIM-et (így a készüléket teszteled). -
anglergab
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Mindegyik gyártó máshogy, máshol konfigurál, ez nem szabványos. Azaz nem lehet átrakni a konfigot.
Illetve az is lehet, a szolgáltató tiltja a nem támogatott készülékeken a VoWiFi-t az ő oldalán, vagy csak bizonyos gyártók esetén engedi (TAC, FAC). Pl. mert rosszul működik az adott készülék VoWiFi-n, feleslegesen terheli a hálózatot, túl sok hibajelentést kapott arról, vagy nem tesztelte és nem kockáztat vele, mert van elég másik készülék ami jól működik és/vagy amit tesztelt.
Ekkor pedig lehet jó a készülék konfiguráció, nem fog működni. -
kraftxld
félisten
Van egy Xiaomi Redmi 8A telefonom, amin aktiváltam a VoWifi-t, de nem megy
a szolgáltató tudja a szolgáltatást, csak bizonyos telefonokkal. [link]
Nemrég vettünk egy Samsung A31-et a feleségnek, és nála tök jól megy a VoWifi.
Valakinek ötlete, hogy tudnám működésre bírni a Xiaomi-n? A szolgáltató csak a saját telefonjait támogatja.
Valahogy kinyerni a konfigot a Samsungból és átrakni a Redmi-re?
-
válasz
anglergab
üzenetére
"A VoLTE "mobilnetét" a VoLTE kapcsolóval lehet kikapcsolni"
Nekem nincs volte kapcsolóm Xiaomi A2 Lite esetén, viszont sokszoros újraindításra már 4G-n marad a hívás közben is, miután még egyszer felhívtam a voda-t, hogy kapcsolják be.
Ellenben megjelent egy opció, hogy Wifi Calling...
Ez a vowifi? -
anglergab
addikt
válasz
Krisszalai
üzenetére
Ha az RCS lett volna aktiválva, akkor is "IMS státusz: Regisztrálva" lenne. És ettől még természetesen nem lenne VoLTE.
-
Krisszalai
csendes tag
Az IMS státusz : regisztrálva nekem akkor váltott át, amikor a TCOM bekapcsolta kérésemre. Onnantól nem is ugrik le beszéd közben. Szóval nálam ez megbízható, annak ellenére, hogy ugyanebben a menüben (Redmiknél *#*#4636#*#*) a VoLTE kikapcsoltan látszik azóta

-
anglergab
addikt
válasz
Landsmann
üzenetére
Szoftver és szolgáltató függő a VoLTE/HD ikon/kapcsoló, ha a szolgáltató konfigurálta az adott szoftvert (szolgáltatós szoftver).
A 2G/3G-n is lehet HD bizonyos esetekben, de VoLTE nem.
Szóval a HD ikon nem megbízható indikátor, de még az "IMS státusz: Regisztrálva" sem.
Az a biztos, ha hívás közben végig 4G-n van a mobilnet. Ehhez be kell kapcsolni a mobilnet kapcsolót. Természetesen kikapcsolt állapotban is a VoLTE "mobilnete" megy, arra nincs hatással ez a kapcsoló, de akkor ugye nem látszik hogy 4G a hálózat.
A VoLTE "mobilnetét" a VoLTE kapcsolóval lehet kikapcsolni, de akkor a hívások 2G/3G-n fognak menni. Ha pedig ekkor nincs engedélyezve a 2G/3G, akkor a hívások nem fognak működni, csak a mobilnet, ha fel van kapcsolva. -
anglergab
addikt
válasz
Krisszalai
üzenetére
Csak Telenornál volt ilyen 2G/3G leváltás VoLTE esetén bizonyos rövid számokkal hálózat oldali probléma miatt.
-
Landsmann
addikt
Szoftverfüggő, hogy a VoLTE ikon kint van vagy nincs. Redmi 8-on kint volt, aztán egy szoftverfrissítés után már nem.Már csak hívás közben a HD felirat és a gyorsabb kapcsolási idő emlékeztet rá, hogy VoLTE hívás van folyamatban.
-
M@Db0Y
senior tag
-
Sziasztok!
Xiaomi A2 Lite + vode kombónál kikapcsoltam a carrier check-et a volte-re és a vowifi-re is.
Mindkettőnél megjelent a kis értesítés h kikapcsolva.
Viszont semmi változás sehol. Hogy tudom csekkolni, hogy tényleg műxik-e a volte?
A menüben nincs volte opció.Kössz!

-
Landsmann
addikt
válasz
imrus49
üzenetére
A híváslistában lehet nyoma, hogy VoLTE hívás, illetve beszéd közben az időmérő óra körül HD felirat lehet. Illtev ha a kijelzőn kint van a VoLTE ikon, beszéd közben sem kellene hogy eltűnjön. Illetve ha megcsörgeted, például vezetékesről, 2-3 másodperc múlva már csörög is. Ha másik, biztosan VoLTE hívást kezdeméynező készülékről, akkor még hamarabb.
-
imrus49
újonc
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
imrus49
üzenetére
Annyi kiegészítés hozzá, hogy a vowifi csak az 1-es sim slotban megy, és csak a DIGI, a Telekomost sajnos egyik profillal sem tudtam életre kelteni, valamint nem támogatja a repülő módot. Van MIUI 11 pie rom (nem hivatalos), (én ezt használtam, szerintem a legjobb rom, akku is szereti) azzal megjelenik a státusz báron is a vowifi ikon rendesen.

-
gabor9991
addikt
Mi 9t-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Vodafone és telenor sim van benne, a vodafone simen aktív a VoLTE.
Adat általában a telenor simen van bekapcsolva.
A 1-es slotban van a vodafone sim és nem lehet LTE only módban használni csak LTE/wcdma módban van hang szolgáltatás.
A 2-es slotban a telenor sim működik LTE only módban.
Ma is észrevettem, hogy 4G+ hálózaton volt a vodafone sim, de híváskor levált H+-ra a hívás végén meg vissza 4G+-ra.A [VoLTE jelző] nem aktív, de van itthon egy redmi 8t szintén vodafone simmel használva ez az ikon aktív és az működik LTE only módban.Lehet ennek köze a dologhoz?
Olvastam itt korábban 1+ telefonokkal volt hasonló problémája másnak is lett erre valami megoldás? -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab
üzenetére
Hah! Ez jó sok feltétel, valamit biztos buktam közülük.

Eredetinek eredeti.
Viszont végül tényleg ott van most is a XEH-el az IMS státusz Voda SIM-el. Bár most regisztrálatlanként, de ez könnyen lehet attól, hogy nincs aktiválva erre a Voda kártyára a szolgáltatónál.
A menüben nincs ott a VoLTE kapcsoló. De szerintem ez (kapcsoló) akkor sem volt ott, mikor még a saját SIM-emmel (amin tuti működik a VoLET) kapcsoltam be először XEH flash után. De a státuszból nem tűnt el az IMS, miután betettem a Voda kártyát.
Talán majd egyszer aktiválja neki a Voda (gondolom egy nap minden létező SIM-re aktív lesz majd kérés nélkül). -
imrus49
újonc
A Xiaomi Redmi 4x Global verzió 11.0.2 verziójú telefonon lehet aktiválni a VOLTE-t?
-
anglergab
addikt
válasz
janos666
üzenetére
A legfrissebb XEH-et tetted fel? Eredeti?
Az AP/PDA, MODEM, CSC-t is feltetted? Ugye nem a HOME CSC-t használod? Az nem jó.
Sima CSC kell, és utána factory resetelnie kell automatikusan első boot előtt.
Első bootnál az a kártya legyen bent, amivel VoLTE-zni szeretnél.
Ha bármi ezek közül nem teljesül, nem lesz VoLTE, hiába XEH. -
DeusHun
őstag
válasz
madaraszoli
üzenetére
Na jó, de hol kell profilt váltani? Vagy hogy? Tezstelném én, de nem tudom mit is kell
-
janos666
nagyúr
válasz
anglergab
üzenetére
Nem... TMH-ról tettem most át XEH-re (ugyan az a június-i verzió), és eltűnt mindenhonnan a VoLTE. Régen is ezért tűrtem el T-s kártyával a T-s brande-elt OS-t (zenélő ki/be kapcsolás, stb), mert a korábbi verziókkal is ez volt. Sőt, most reset-eltem is (kompletten) a flash után, régen még gondolkoztam, hogy talán azért tűnik el a VoLTE, ha TMH-ról XEH-re flash-elem ODIN-al HOME módban. De nem...
Vagy valahogy speciálisan kell előcsalni XEH-ben? Nincs VoLTE a menüben. -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab
üzenetére
A Xiaomi megoldódott. Akkor jó, ha a *# üzenet vége disabled/letiltva, mert az ellenőrzést tiltja le, vagyis hogy adja ide a funkciót ellenőrzés nélkül...

(#3205) anglergab - Akkor inkább visszarakom a tréromot ODIN-al (pont most nyomtam fel rá a szolgáltatófüggetlent, mielőtt eladom egy Voda-snak)
(#3207) anglergab - Ez gondolom PM akart lenni.
-
janos666
nagyúr
Másik: A Samsung Galaxy A3 2017 Telekom firmware-el tud VoLTE-t Vodafone kártyával? Vagy kizárólag a Telekom rendszerében működik az a Samsung implementáció, amit csak a TMH firmware-be raktak be?
-
janos666
nagyúr
Ha Samsung A3 2017-en működött ugyan ezzel a SIM-el, és a *# játékkal engedélyezve van a Xiaomi Mi 8-on is, akkor mi lehet a gond, hogy nyoma sincs a VoLTE-nek (vagy VoWiFi-nek), sem ikonokan, sem a menükben szövegként/kapcsolóként, illetve telefonhíváskor egyértelműen visszavált Edge-re az ikon? A telefonon a legújabb hivatalos Global Stable OS fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akaratomtól függöen felrakja a samusng apokat. legelsö bekapcsolásnál kérdezte. samfimren keresztül, gondolom ugyan az a firmware jön le mint a sammobile-rol...

a szolgáltató tudja a szolgáltatást, csak bizonyos telefonokkal.