Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tomp

Topikgazda

válasz martonl #2132 üzenetére

Ha csak többszöri hívásindítással vált vissza a telefon akkor ott komoly gondok vannak! Vagy szoftveres vagy hardveres hiba! Ilyen jelenség csak egy nagy tömegrendezvényen elfogadott ahol a 3G(és vagy 2G) telítődik ezáltal nem tudja fogadni a cella a telefont.
    Telenornál volt nekem is még a VoLTE előtt, hogy hívásindításnál több mp-ig várakozott telefon mire 3G-re tudott menni. Ott inkább a hálózat által indított leváltás bugos. Azaz bejövőnél nem 1x találkoztam már nem végrehajtott Fallbacket. Azaz a hálózat nem küldi el a telefon számára, hogy váltson le 3G-re mivel bejövő hívás van. Ez a Telenor ZTE hálózat hibája.
    Amúgy VoLTE esetén annyira magasabb az erőforrás, hogy ha egy rendezvényen elfogy a 4G sávszél, csak egy VoLTE hívást kell indítanod! Máris lesz használható neted! Tudom, csináltam már ezt! [link]
    Budapesten megfordulok olyan helyeken is ahol korábban 3G/4G módban a telefon sokszor VoLTE hívás alatt leváltott 3G-re mert a 4G térerő annyira gyenge, hogy a telefon inkább átvált. De "4G Only" módban tökéletes a hívás ott is. Csak azért váltott le mivel akár -110dBm is lehet a 4G ami eléggé rossz...
    Melyik szolgáltatónál vagy?
    Nálam a Telenor VoLTE jól megy. Januártól nyárig OnePlus 5-el ment, nyár óta OnePlus 7 Pro. kb 1hónapja 4G Only módban vagyok.

A VoLTE roamingnak csak 1 akadálya van! A pénz! Nem a megvalósítás! 4G roaming is lassan indult be mert hát a szolgáltatók aranyárban mérték/mérik. VoLTE-nél ugyan ez van.

A GSM-et már minden fapados eszközbe belerakják mert miért ne. Olcsó, régi és sokat fogyaszt ráadásul erősebb a sugárzási teljesítménye.
    Bp-en a buszon lévő fedélzeti Futár egység is max EDGE-t tud. Utcai tájékoztató kijelzők meg GPRS-t...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés