- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2019-07-17 11:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrots
tag
A linked nekem ures oldal mert a javascript plugin nem engedi az aliexpress-en a javascriptet. De valoszinuleg az. En anno ebayen vettem, erdekes modon ott most nem lattam. Elso talalat ez volt de az arat elnezve nem innen vennem. Ebayen mikor vettem kevesebb, mint 80 euro volt.
https://www.madcom.uk/catalog/2161.html
Ha amit linkeltel ugyanez, akkor igen, amit talaltal ugyanaz.
-
mrots
tag
Elso nekifutasra a portech gsm / sip gateway -t ajanlanam. Amikor en vettem, akkor MV-370 volt a tipus, ez az egy simes. Ez 2008-ban volt, ha mindenigaz. A mai napig uzemel. Meg a tapegyseget sem kellett cserelni.
Masodik nekifutasra, mivel a porttech szerintem ma mar elegge megdragult, ajanlanam a goip gsm gw-t. Kicsit kinai, kicsit fapados, de ebbol is vettem 2012-ben egyet, a mai napig hibatlanul teszi a dolgat. Ennek sem kellett meg tapot sem cserelni.
Egy idoben kerestem meg ezeknel is olcsobb megoldast, raspberry pi-hez usb-n huawei e220 modult kotve tudtam asteriskkel ki-be telefonalni, sms-t ki-be kuldeni (van wikipedia oldal tesztelt stickekkel, melyikkel mi megy, milyen verzioval). Piszok olcso volt, de par nap utan mindig lehalt valamilyen modon es vagy a 3G sticket kellett ujrainditani (kihuz-bedug) vagy szoftveres resetet kuldeni ra. Csak a macera volt vele, elengedtem. Ennek durvan 8-9 eve, azota fejlodhetett elvileg a szoftver, ami kezelte. Asszem a kihivas az USB stick reset volt tavolrol - vegul mindig oda kellett menni hozza.
-
mrots
tag
-
mrots
tag
Ket opcio van.
1) Migralas korszeru technologiara
2) Kokanyolas a meglevovel1) eseten kivaltod, vagy elhordozod a meglevo analog vonalakon a telefonszamokat IP alapu megoldasra. Konnyebb utana dolgozni vele, viszont, elvesz az internet-fuggetlen telefon, azaz internet-leallas eseten nem lesz telefon sem (gondolom most van). Ha gyakran all le az internet-eleres akkor erre is vannak megoldasok (backup szolgaltato, stb) de ketsegtelen, hogy ossze kell rakni, foglalkozni kell vele es rendszeresen tesztelni kell, hogy a backup ha megallt, ne akkor deruljon ki mint amikor az elsodleges szolgaltatas is megallt.
2) Olyan hardverekbe ruhazol be, amivel kore tudsz epiteni az analog vonalaknak. Gaz, de mukodik, kevesse rugalmas, de nem fugg az internettol.
1a) A meglevo szolgaltatotol SIP vonalat kerni, nem pedig analog fovonalat. Ekkor IP alapon kapod a hivasokat akar helyben, akar egy adatkozpontba lerakott telefonkozponton ami mar a tied es abba csatlakoznak be a vegpontok.
1b) Elhordozod az analog szamokat egy IP alapu szolgaltatohoz es olyan telefonkozpontot veszel vagy epitesz (asterisk egy linuxon) ami hasznalja es kezeli helyben a mellekeket.
2a) Veszel ATA-kat amik fogadjak az anlog fovonalat es a tisztan IP alapu megoldasba iranyitjak immaron IP alapon a hivasokat. Mivel a hivas telefonvonalon jon be es csak a helyi halozattol fugg, internet-kimaradas eseten is megy a telefonia.
2b) Olyan telefonkozpontot veszel ami kozvetlen tamogat FXO portokat (ez akar egy cisco router is lehet voice modulokkal, DSP-vel), harmat, hogy a harom analog vonalat fogadni tudja, de maga amugy IP alapu, igy a mellekeket a szokasos modon kezeli.
-
mrots
tag
-
mrots
tag
Valahogy en is igy erzem, okafogyott lett ez az egesz. 2007 ota voipozok, azota van asteriskem is. Meg ceges okokbol kezdtem, egesz egyszeruen akkoriban a kulfoldi es magyar irodak kozott telefonalni brutalis aron volt mobilon es vezetekesen egyarant. Volt franko kis xls is ami mutatta a megtakaritasokat, ezzel tudtam a hardver beruhazast megindokolni a penzugynek.
Ez 18 eve volt es igazabol az utobbi 6-7 evben egyre csokkent a jelentosege a voip infrastrukturanak. Csaladon belul is van, cegnel is, es szinte alig van mar hasznalva. A roaming koltsegek EU-n belul eltuntek, neha EU-n kivul is (torokorszag, anglia). A kulfoldrol mo-ra telefonalasnak is nevetseges lett a dija, egyszeruen olcsobb kifizetni azt, mint pocsolni a cisco telefonokkal, vagy az iphone-on vpn-t kattintani, sip appot inditani, hivni. Az user experience ma ugyanaz a voip oldalon, mint 18 eve, de a koltseg a hagyomanyos telefonalasnal drasztikusan lecsokkent, azaz igazabol eltunt a voip elonye.
A mai napig itt figyel az asztalomon az ip telefon de mar en sem nagyon hivok rajta, egyszerubb a mobiltelefonomrol hivni a kulfoldi szamokat is meg mast is, mikozben a koltsege is nevetsegesen alacsony.
-
mrots
tag
-
mrots
tag
-
mrots
tag
Emiatt:
"a régi PBX le lesz váltva Cisco/Teams hibrid megoldásra"nem ertem ezt:
"Webes voip cégek nem nagyon kínálnak ilyet h bejövő hívás váltsa ki ezt"Az elso mondat alapjan azt hittem valami on-site CUCM vagy hasonlora valtotok, nem tudom hogy hivjak most epp a call managert. A masodik mondat viszont valami hostingolt, off-prem PBX-re utal. De lehet en ertelmezem rosszul. Mindenesetre
1) el lehet menni barmelyik magyar telkohoz a harom kozul es kerni ajanlatot tomeges sms kuldesre, fognak biztositani IP interfeszt es dokumentaciot az implementalashoz
2) kerhettek ajanlatot barmilyen sms kuldo cegtol, aki nem maga a telko, ok is fognak adni API interfeszt, amit lehet automatizaltan hasznalni
3) semmi nem akadalyozza meg, hogy egy telefont, vagy tobbet, vagy USB modemet, vagy tobbet hozzakossetek egy linuxhoz (vagy windowshoz) es azon kuldjetek ki magatok SMS-t egy barmilyen sim kartyaval.
A cisco / teams combo egy eleg zart rendszer, szoval kotve vagytok azokhoz az interfeszekhez amiket ezek adnak, nem nagyon fogtok sajat magatoknak leprogramozni hozza semmit szerintem, ahhoz valamilyen asterisk implementacio kene, ott megnyilnak a kapuk. Legalabbis en igy tippelem, de ha rosszul tudom, majd ki leszek javitva.
-
mrots
tag
-
mrots
tag
Azon toprengek, hogy ha van sok mobil iranyu hivas, miert nem kertek egy vezetekes kapcsolatot a kivalasztott mobilszolgaltatohoz? Regen, ugy ertem ilyen 10+ eve olcsobban jott ki, ha a T-vel (nem emlekszem akkoriban hogy hivtak) behuzattunk egy E1 vonalat, amin parhuzamosan tud menni 30 hivas. SMS mondjuk nem, de az nem is kellett senkinek, telefonalasra volt. Aztan amikor az E1 mar nem volt meno, akkor egy ethernet alapu direkt SIP kapcsolatot vettunk a mobilszolgaltatotol. Oda kerettuk ahol az asterisket hostoltuk, plusz ethernet kartya a gepbe es hajra. Na ennek a minosegevel sosem volt kuszkodes es nem kellett 30 simes sip / gsm gateway-re beruhazni, sem uzemeltetni, sem tartalekolni elromlas esetere.
-
mrots
tag
-
mrots
tag
"A GSM adapter tud sms-t átadni az analóg portján keresztül a telefonközpontnak?"
Sehol nem irta, hogy analog portja legyen se a gsm gw-nek, se a pbx-nek. Az en itthoni gsm gw-m, ami egy 10 eve vasarolt kinai gagyi is tud SMS-t kezelni es meg lehet scriptelni. De a 15+ eve vasarolt porttech (ami egy fokkal kevesbe gagyi) is tud SMS-t kezelni. De ha nem akar valaki gsm adaptert, akkor egy raspberry pi es egy usb-s huawei usb modem is megfelelo, megy vele a hanghivas es az sms is. Ha akarod, a beerkezo sms-t fel is olvassa neked miutan felhivott.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- iPhone topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest