Hirdetés
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
válasz ggabor02 #29001 üzenetére
Én kicsit szkeptikusan állok ezekhez a nyereményekhez mióta egy nyeremény autó ürügyén jött az infó hogy kinek hová kell letenni a megfelelő összeget. Aki letette érdekes módon meg is nyerte az autót. Egyébként meg soha semmit nem nyertem még így már nem is próbálkozom. Nincs csalódás
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz Stanlee #28991 üzenetére
Az IAX(2) a központok közötti kommunikációra lett kitalálva. Azon kívül, hogy egy porton megy a jelzés és a média is semmi előnye sincs a SIP-el szemben. Szerintem a megoldás a SIP és saját STUN szerver. De üzembiztos sohasem lesz NAT mögül. Esetleg a felhőbe tenni a PBX-et?
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28979 üzenetére
Mielőtt törölted deaktiváltad? Mert ha csak törölted akkor beragadt a push szerveren. Jelszót változtasd meg.
Én is jártam így. Aztán jelszó váltás miatt nem tudott bejelentkezni és a sok próbálkozás miatt a fail2ban kitoltotta az IP-t.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28966 üzenetére
Leírást találsz a neten, nekem nincs mindent amit nem tudtam google segített. Az összes központ nagyjából egy sémára épül. Trunk-nek felveszed a szolgáltatókat. Pl Reenger, Dellmont. Extensions-nak a mellékeket. Pl 1000,2000. Utána beallítod az Inbound és Outbound szabályokat. Így már működni fog. Ha ez megy akkor jöhet a játék a dial planokkal de az minden esetben más,utána kell nézni.
Szerk: PBXes-hez érdemes kipróbálni a Sipdroid alkalmazást mert az a hivatalos hozzá, jól működik vele. TCP legyen a protokoll akkor nem meríti úgy az akkut akkor sem ha nincs push.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28964 üzenetére
Ez a FreePBX kódja. A pbxes.com ingyen van, nem érné meg azt felkonfigurálni és el lehetne felejteni ezeket a problémákat. Én is így küzdöttem amíg nem volt meg a FreePBX. Hidd el nagyot dob az élményen. Azóta nincs gondom a Reengerrel sem. Jobban szeretik a szolgáltatók a stabil kapcsolatot az irányukba és a központ jobban lekezeli a mellékek felé a kapcsolatot és még tudod is konfigurálni. Egy szolgáltatói szervert hol tudsz?
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz 4Grider #28952 üzenetére
Ez is bizonyítja, hogy van a voip-nek létjogosultsága. Nálunk pl az egész család ~10 mellékkel van a FreePBX-en. 3 trunk-öt használunk mindannyian dial plan alapján automatikusan kiválasztva a hívásirányokhoz és egymás között ingyen beszélünk.
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #28944 üzenetére
Nem érzed a ritmust Ez egy hobbi, abszolút nem éri meg fenntartani VPS-eket, telepítgetni freepbx, openvpn, sip alkalmazásokat. Folyamatos tanulás, időtöltés is ez. Nálam nem a telefonálás a lényeg. Pl. a FreePBX miatt kezdtem el tanulmányozni az iptables-t, megszerettem a CentOS-t, különböző Cloud szolgáltatásokat megismer az ember szóval sok hozománya van ennek.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz betyarr #28933 üzenetére
A Bria 0.99 USD / hó vagy 9.99 USD / év. Minden benne van ebben az árban. G729, ZRTP, PUSH, amit csak el tudsz képzelni. Tökéletes a Bluetooth egy Kinivo BTC-455-el megy nap mint nap. Van 2 hét trial.
Zeon: Miért szenvedsz vele? Lehet hogy azon a hardveren nincs megoldása a problémának. Próbáld ki a Briát vagy mást. A push amúgy is jó dolog. Jobb mint az akkuzabáló folyamatos logged in robotolva.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Kipróbáltam néhány nem SIP alapú voip megoldást, mert a SIP kliens, Aruba Cloud-on VPS plusz Reenger, Dellmont előfizetés azért oda ér mint egy Viber Out vagy Rebtel GBP-ben fizetve korlátlan global irányba. A tapasztalatok: Rebtel amíg creditet töltöttem fel jó hangminőség, kis késés. A korlátlan Global csomag megrendelése után használhatatlan lett. Support hangzatos kérdéseket tett fel de az egyszerű lényeget nem akarták tudomásul venni. Nem hallani amit mondok. Töröltem. 5+5 GBP bukó. Viber Out 1 EUR feltöltéssel tesztelve. Közel sem olyan minőségű mint a Viber hívások. Hatalmas késés, hol jó hol érthetetlen hang. Üzleti célra használhatatlan. Magán célra elmenne. A Skype Out hozza a szokásos kiváló minőséget, tökéletes hang, semmi késés és minden hívás biztosan kimegy. Viszont itt csak 400 perc van cca 1850 forintból. Ami nekem elég de lehet másnak nem. Visszatértem a SIP alapú megoldáshoz, mert ott van lehetőség kísérletezni de a Skype a legjobban használható akár üzleti célra is.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
SIP kliens körkép Androidra. Groundwire-t addig frissítgették amíg visszatért bele a nagy késés. Viszont a hibás AGC megjavult. Uninstall... Jött frissítés a SessionTalk-hoz is. Az is nagyszerű lett, teljesen megbízhatatlan lett a push, soha nem értek el rajta. A hangminőség tökéletes, késés nincs. Hihetetlen de annyira nincs késés hogy az echo teszten úgy hallani hogy nem jön vissza hang annyira egyidejű a saját hanggal. Viszont dobálja a kapcsolatot. Uninstall... Bria hatalmas fejlődésen ment keresztül, szénné konfigurálható a push is és minden. Javították a mikrofon hang hibát, push tökéletes, hang és késés rendben. Viszont 7-es Android felett nem lehet beállítani saját csengőhangot csak üzenet hangot vagy a saját igénytelen hangját. Mindez a helpjében bőven dokumentálva van. IJB. Most egy heti használat alapján marad a Bria, üzleti felhasználásra tökéletes. Viszont nagyon be kell konfigurálni. Meghálálja. Zoiper jól működik de nagyon drága a push előfizetés. Akkor inkább a Bria. Sokkal igényesebb, főleg ha már fizetni kell érte havonta. És olcsóbb is. (Freepbx 13 Arubán a központ.)
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz bandiboy #28926 üzenetére
Ez az alap, eddig semmi okosság nincs benne. Ezt magyaráztam pár hete. Mivel küzdesz? A 3CX olyan egyszerű mint a faék. Inbound és Outbound rules be van állítva? (Szerintem a 3CX zsákutca. Zárt rendszer, nem tudsz olcsón egy GSM/SIP átjárót csinálni, nem használhatsz akármilyen SIP klienst és hatalmas a késés valamint buta az Androidos sw mint a tök.)
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
Viber Outtal kapcsolatban van már tapasztalat? Nálam nagyon késik a hang.
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28779 üzenetére
A Viber Outnál hangminőség gyengébb mint uLaw estén ami nem is lenne baj de elég nagy a késés. Akár 4G akár 3G esetén. Éveket küzdöttem a késés ellen ami nincs is Dellmont, Reenger / Freepbx / Groundwire esetén. Nálam már kizáró tényező a késés ezért maradok a Dellmont vonalon. Rebtel kicsit késik csak. Mindezt a nullához viszonyítom,mert a PBX-es megoldással semmi késés nincs. A Viber out kb olyan mint a 3CX androidos klienssel. 1-1.5 sec lag.
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28777 üzenetére
Ezt a kérdést én is feltettem, de nem érkezett rá válasz. Ezért befizettem 1 EUR-t, eddig elég meggyőző. Ma kipróbálom 3G-n is és megírom a tapasztalatokat. Én a Rebtel-t váltanám le mert elég sokszor nem működik hétköznap.
-
whbear
senior tag
Mik a tapasztalatok a Viber korlátlan Magyarország csomaggal? A Rebtel pont akkor nem megy mikor kellne. Kicsit drágább lenne a Viber de nincs a 40 számos korlát és talán jobb a rendelkezésre állási aránya.
-
whbear
senior tag
válasz DIEGO15 #28735 üzenetére
Ha nem tudod mi a zrtp akkor csak pénzkidobás. A g729 a mai széles sávú világban nem szükséges. Nekem is megvan mindkettő, sőt megvettem az Acrobits Softphone-t is, ennyiért dísznek is jó lesz. Groundwire az perfekt már kb 1 éve mióta nem késik a hang nála.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Groundwire akciós két napig.
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28555 üzenetére
Groundwire az utóbbi időben hatalmasat fejlődött hangminőség téren. Én könnyen tesztelem a FreePBX-el a klienseket és mostanában nagyon jó. Push nagyon stabil, még sohasem sikerült megfektetni hálózat váltással. Ha be van állítva telefon appnak akkor a bejövő GSM hívást is szépen kezeli bepittyeg és várakozónak mutatja az ellenoldalon. A SessionTalk sajnos nem ilyen jó ebből a szempontból, fontosabb hívás előtt némítani kell a telefont nehogy becsörögjön a fülembe.
-
whbear
senior tag
válasz Zotyatv #28552 üzenetére
Úgy kell beállítani mint az összes többi SIP klienst. Account name tetszőleges. Username a felhasználónév, password a jelszó host pedig a SIP szerver címe. Kodek legyen u-Law, push bekapcsolva, visszhang ki mert nélküle is jó és az autorun be.
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #28520 üzenetére
stun.callwithus.com:3478 vagy stun.counterpath.com:3478 Ezer éve ez van beállítva mindenhová és működik. Pedig a callwithus-t már nem is használom.
Egyébként bármelyik dellmontos is jó. Nem szolgáltatófüggő. Csak akkor kell ha nincs bejövő hívás.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz nyuszi123456 #28514 üzenetére
Te tudsz hívni róla? Mert a hívásfogadás sok helyen elakadhat. Pl. NAT mögül nehézkes, főleg dupla NAT mögül. Ilyenkor kell egy STUN szervert beállítani.
-
whbear
senior tag
válasz Soma01 #28511 üzenetére
Az UDP gyorsabb, a TCP lassabb mivel ez utóbbi esetben minden csomag megérkezése vissza van jelezve, míg első esetben megy a nagyvilágba és vagy célhoz ér vagy nem. Ha van sávszélesség akkor mindegy szerintem, legalábbis a tapasztalatom szerint. Talán TCP esetén kicsit nagyobb a lag. A TCP akku kímélőbb valamivel, de az igazi akku barát megoldás az UDP és push.
ÁrPi2:
Az IAX(2) protokoll voip központok közötti kommunikációra lett kifejlesztve. A lényege, hogy minden egy porton megy, nem úgy mint a SIP esetében a jelzőcsatorna az 5060 (vagy más is lehet ez a default udp, a tcp 5061)a média valamelyik felső RTP tartományban. Akku kímélés szempontjából nincs jelentősége, csak hogy alapból TCP. Próbáltam Zoiperrel + Freepbx 13-mal, különösen nem vált be, gondok voltak a bejövő hívással és push itt nem lehetséges.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz nyuszi123456 #28493 üzenetére
A voip az SIP vagy iax protokollon megy, tehát mindenképp használni fogod. A 3CX egy komplett PBX rendszer, csak önmagával kompatibilis. Neked SIP alapú voip kliens kell.
-
whbear
senior tag
Pár hét tapasztalat összegyűlt a SessionTalkkal. Nagyon stabil működés, push teljesen megbízható, hiba nélkül viseli a WiFi/mobil network váltást. Maximálisan megérte a pénzét. Ami hiba volt, hogy csak a standard 5060 - as portot lehetett beállítani, nem ismerte fel a "my.ip.com:port" formátumot. Ezen kívül néha restartolt. Írtam a supportnak és fél óra múlva jött a válasz hogy reinstall kell és jó lesz. Úgy is lett, minden hibát javítottak. Hangminőség tökéletes, lag nincs egyáltalán. Kicsit logikátlan a menüje és kicsit fapados de ennek ellenére messzemenően a legjobban meg vagyok elégedve vele. Ezen kívül az új 5.2.5 Groundwire is hibátlan nálam, talán kicsit nagyobb a lag de minimális. A Bria-nál addig ment a fejlesztés, hogy szinte használhatatlan lett. Nem ajánlom igazán. Több push képes klienst nem ismerek, a Zoiper nem volt az és most sem tud push-t.
A 3CX egy évig ingyenes, évente lehet új email címmel regelni de az androidos kliens egy pusztulat. Visszhangos, lag kb 2-3 mp, dialing rules kb őskort idézik. Én félévente kipróbálom hátha, de eddig mindig csalódtam. Akár google szerverre a saját installerrel akár az én VPS- emre telepítettem nagyon csili vili csak nem lehet használni. Legalábbis üzleti célra nem.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
-
whbear
senior tag
Reenger ismét áll...
-
whbear
senior tag
válasz dobostorta #28338 üzenetére
1, sip uri-t nem tudom, van földrajzi számom tőlük. 99 ft/db/hó
2, ingyenes, indulás óta náluk vagyok.
3, mostanában csak az aLaw megy. Régebben aLaw, uLaw, gsm volt. G729 támogatás nincs és nem is volt.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #28309 üzenetére
Se a sip.nordtelekom.hu se a reenger.hu nem regisztrál.
Én már áttértem bejövő Ephone, kimenő Dellmont trunk-re. A Reenger csak másodlagos lett, lassan migráltam az ephonos számra. Az budapesti, legalább nincs értetlenkedés hogy jéé, mi ez a 21-es szám?[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Reenger csak nálam nem megy egész nap?
-
whbear
senior tag
válasz tibor23 #27972 üzenetére
Ez a push úgy működik, hogy a kliens nincs állandóan bejelentkezve a SIP szerverre hanem push üzenetre ébred fel. A Push szerver van bejelentkezve állandóan. Ezért gyakorlatilag nincs fogyasztás. A Groundwire és a Bria esetében be lehet állítani ezt a módot. Szükség van hozzá a kliens oldalról push szerverre. Ez egy külön szolgáltatás ezért lett PL. a Bria havidíjas. Ha telepítesz egy 3CX központot az tudja kezelni a Google Firebase push szervereket.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Reenger hol megy hol nem. Ezen kívül bizonyos számokat nem kapcsol. Dellmont egyik hívás tökéletes utána a következő vállalhatatlan nagy késés és rossz minőségű a hang. Akár Voipdiscount akár Stuntcalls vagy ActionVoip. Fixen van regisztrálva Freepbx-ben tehát nem a net változott alatta. CallWithUs bizonyos vezetékes számokra nem kapcsolt csak PSTN plannal ami többe került mint a Domino Most. Support által is megerősítve, 25 USD visszautalva. Rebtel most emelt duplájára. Ephone jól működik de drága. Fonio szintén. Lassan csak a Skype használható normálisan viszont nincs SIP. Nincs jövője a Voip-nek?
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
Az ippi korlátlan csomagja 10 EUR-ért elég jól hangzik. Milyen számot ír ki kimenő hívás esetén? Be lehet állítani mint a Dellmontnál?
-
whbear
senior tag
bash-4.3$ ping sip.nordtelekom.hu
PING sip.nordtelekom.hu (80.253.180.7) 56(8
4) bytes of data.
^C
--- sip.nordtelekom.hu ping statistics ---
38 packets transmitted, 0 received, 100% pa
cket loss, time 37033msbash-4.3$
-
whbear
senior tag
Reenger áll. Pingelni sem lehet a sip.nordtelekom.hu és sip.reenger.hu -t.
-
whbear
senior tag
Köszönöm a válaszokat, már itt is megy.
-
whbear
senior tag
Valaki meg tudná nézni, hogy a callwithus megy magyar mobil irányba? Nálam se a standard, se a premium plan nem megy, viszont a pstn megy szépen csak az nagyon drága.
-
whbear
senior tag
válasz hgabor19 #27766 üzenetére
Acrobits esetében az Androidban kell beállítani programok, speciális alkalmazásoknál hogy mi legyen a phone app. Bria esetében él a régi licence, tudod használni a régi klienst továbbra is. Azért tértek át a havidíjas konstrukcióra, mert a push mint szolgáltatás üzemel és ebből finanszírozzák a push szervereket és a fejlesztést. Én náluk béta tesztelő voltam. Szerintem megéri a jelképes összeg, napi szinten több jattot adok csak az egyik alkatrész kiszállítónak a sok közül. Folyamatosan jönnek a javítások, stabil a push. Igaz, nehezebb beállítani mint az Acrobitsban.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz hgabor19 #27764 üzenetére
Az Acrobits tudja, sőt ha engedélyezed phone appnak akkor csak becsipog bejövő gsm hívásnál. Igaz akkor az Acrobits lesz a gsm hívások kezelője is. Nekem nem jött be. A Bria sem dobja el a bejövőt, egészen halkan csenget közben. Zoiper régen tudta de a fejlesztés következtében egyre rosszabb lett.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Érdekes mert kipróbáltam és a Dellmont már nem csinálja. Régebben az is csinálta. Egyszer viszont jól jött ez a hiba mert nem tudtam hogy ismerősöm Balin van és felhívtam mobilon. Viszont nem volt neki roaming mert Viberben végződött a hívás.
-
whbear
senior tag
Nálam a callwithus mindig viberre csöngött ki akinél telepítve volt és mikor kinyomták mert nem volt alkalmas az időpont akkor automatikusan újra hívott. Ebből volt egy komoly balhém mert nem értették meg hogy tényleg nem viberen hívom a célszemélyt és tényleg nem hívtam 28x erre elküldték a viber screenshotot és valóban ott volt a nevem és 28 db nem fogadott hívás. Voltam én minden csak rendes ember nem. Én ebből annyit tapasztaltam, hogy csak szépen hosszan kicseng és nem veszik fel. ( Premium route is ) Ezért most a Skype Lite klienst használom ami már ott van a Playen és telefonálásra van érzésem szerint kihegyezve. 400 perc magyar előfizetés. 10/10 a megelégedettségem.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz milenda #27451 üzenetére
E5577 és E5776 nálam tökéletesen működik. Egy érdekesség volt az E5776 - al, hogy mikor több eszköz volt rajta akkor szakadozott a hang. 40 MHz-ről 20 MHz-re visszavettem a sávszélességet és így már jó. Napi használatban van kb 2 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- vadonatúj LG 80TR Dolby Atmos 5.1.3 soundbar - 580 Watt- TV-hez eladó
- Újszerű Watch 5 Pink Gold - Rózsaszín
- Lenovo Thinkcentre M90t gen 3 Core i3 12100 16GB RAM no SSD no HDD 300W 90+ táp 32 hónap gar
- Apple iPad Pro M1 11" 256GB WiFi+Cellular + Apple Pencil 2 + ajándék tok
- Alan Wake 2 Deluxe Edition PS5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest