Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tosee

őstag

válasz Ser #440 üzenetére

Én a hálózatot nat-ra állítottam, így nem kellett mást beállítanom az internet már működött is! A beállításokon lényegében nem változtattam (network editorba)! Router dhcp-n osztja az ip-t a gazda gépnek (xp), majd a vmware megint csak dhcp-n (sajátján) osztja az ip-ket a guest rendszereknek! Így működik a hálózat, és az internet is a guest os-eken is!
    guest-en van nálam:
    - XP sp3 csak teszt-re használom. lefutattam a hálózat beállítása varázslót, és engedélyeztem a fájl és nyomtató megosztást! Megosztottam egy mappát, beállítottam a tűzfalat, és utána működött a hálózat!
    - Volt win2003 szerver is, de ezt nem tudom, hogy hogyan állítottam be mert már nem emlékszem rá, és nincs is most lemezem, hogy feltelepítsem (de ha jól dereng akkor ennél nincs varázsló, mindent manuálisan kellett beállítani)!
    - Ubuntu linux (8.10) volt még amit próbáltam, ennél nem kellett semmit állítanom, automatikusan látta a hálózatot (ha jól emlékszem)!

ui: ha annyira elnyomkodtad a beállításokat, hogy sehogy sem jó, akkor lehet jobban járnál ha újratelepítenéd a vmware-t és utána újra megpróbálnád bekonfigolni!

Új hozzászólás Aktív témák