Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
Ki tudna legyartani egy lefogatot egy eredetileg 775-os blokkhoz, amit most AM3+-ra szeretnek tenni? Az eredeti blokkon a negy csavar helye fix, viszont a mostani lefogatom kulso furatai biztos nem stimmelnek, ezert kellene egy masik, persze nem horror aron. Debrecen es kornyeke elonyben.
-
sto1911
veterán
Megzoldult blokkot, amin muanyag fedo van, mivel tudom kitakaritani? Szetszedni nem nagyon szeretnem. (ill. egy nagytakaritas elferne a tobbi blokkon is szerintem, ha mar par napon belul szet lesz szedve az egesz...
-
sto1911
veterán
Hali, most szereltem ossze a vizemet, es lenne kerdesem. Elotte nem monitoroztam a hofokokat, de most nezegetem egy ideje, es az eszaki hid jelenleg 80 fokos, idle olyan 60 korul. A CPU most 55 korul, GPU 76, par perce allitottam meg a 17 percig tarto Aida stabilitastesztet.
A setup annyibol all, hogy CPU + GPU blokk, egy 25 centis venti oldalt, olyan 400 RPM korul, es egy dupla radiator a haz tetejebe epitve, venti nelkul.A kerdes az annyi lenne, hogy mennyire magasak ezek a hofokok, ill. a NB mennyire birja? Normalis ez a hofok neki? A hutes mukodik, mert mindegyik blokk es a radi is melegszik, meg latszik azert, hogy elkezd hulni szepen egy ido utan.
Leggel vajon mennyi lenne?
Meg annyit, hogy a stressz teszt alatt a CPU beallt olyan 80ra, a GPU 95, a NB olyan 92 korul jart, amikor leallitottam.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz szacsee #21080 üzenetére
Nincs venti (lehet holnap teszek), de a north bridge-en a gyari hutes van, ahhoz nem nyultam. Azt vagom, hogy ekkora holeado kepesseggel nem lesznek minusz fokok, de a NB aggaszt egy kicsit. 20 perc UT3 utan most 95 fokos.
Nem hiszem, hogy egyebkent levegos lenne, semmi hangja nincs, a radiban sem hallottam csorogni a vizet
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Az NB-re gondolod vagy a radira?
@Cyberneko: a lentebbi hofokokkal viszi. Nem teljesen passziv, mert fujatok befele oldalrol egy 25cm-es ventivel levegot, az vegulis atmegy a radin, de nyilvan csak szellocske
+ugye azert szereztem vizet, hogy ne legyen sok venti a gepben
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Igy nez ki a setup:
Most reggel raktam be egy, a hazhoz adott ventit a haz vegebe, de nem sok levegot kavar. A nagy venti miatt nem volt szivem szetvagni a haz oldalat
Van egy baromi nagy radiatorom is, valami autobol van, lehet azt visszakotom ra, ugyanis nem fer be venti a radiatorra, lentre vastag, es szerintem a tetejere is.
Kerdes: ha visszateszem a leghutest, mennyiben lesz elfogadhato a NB homerseklete?
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21092 üzenetére
A rendetlenseg csak azert van, mert tegnap este raktam ossze a vizet, es csak teszteles folyik. Ha vegleges marad szep lesz
A nagy venti levegoje eleri a NB-t, azzal a resszel nincs gond, de szetvagni nem fogom a hazat
Masfel-ket eves a lap, ennyire beszaradt volna a paszta?
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21094 üzenetére
Vajon az NB hogy van lefogatva? Van korulotte keret? (Nem vagyok most otthon, hogy meg tudjam nezni) Egy VGA-t mar sarkaztam le, ha ez is olyan, akkor lehet nem merek nekiallni :S
Terheles alatt a proci is felugrik 70-80-ra, ez is zavar (bar gondolom ekkora radi mellett normalis) :S De nagyon banom, hogy elotte nem mertem rendesen
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #21096 üzenetére
Akarnek ra ventit, csak nem fer be Lehet csak siman kotegelovel felhuzok ra egyet, tobb, mint a semmi. Ez a rendszer mar regen megvan, pont azert vettem, hogy az autos ocsmany radiatort kivaltsam egy szep kompakt hutessel. Csak amig ott mukodott venti nelkul a 10x nagyobb felulet miatt, itt mar nem :S
-
sto1911
veterán
válasz sto1911 #21103 üzenetére
Sracok, koszonom a segitsegeteket, tippeket, visszaraktam a gyari hutest szegyenszemre, a NB olyan 42-45 idle, bar kicsit huvosebb van ma. Jo az a viz, de akkor mar mindent huteni kellene vele, ahhoz meg mar nem sok kedvem van (bar cucc lenne hozza).
Szoval igy van egy elado vizhutesem, minden lomjaval egyutt, ha valakit erdekel PM.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
Sziasztok, van egy ilyen problema, idezem:
Egyik percről a másikra a cirkuláció megállt a processzorom vízhűtéseben. A processzor csak a biosban állandó 82 fokon jár tétlenségnél (a magok meg 89-91 járnak) próbálkozik a proci egyenlíteni azzal, hogy 600 MHZ fut, de nem segít. Azon a csövön amin távozik a folyadék az tűz forró egészen a hűtőbordákig, a hűtőbordák hidegek, úgy a mint az a cső, amin vissza jön a folyadék. Ez egy Corsair H60. A ventilátor az megyen, úgy mint a szivattyú, mert a biosban mutatja mindkét RPM-ét. Én csak azt nem értem, hogy ebben az esetben két helyen állt fent a probléma? Mivel ha bordáknál van a dugulás, akkor is mind a két cső forró lenne, mivel a szivattyúban találkozik a két folyadék. Ha meg a szivattyúnál lévő befolyó folyadékkal lenne a gond akkor is mind a két csőnek meleg kell, hogy legyen. Akkor két helyen is van a dugulás?
Van ra valakinek otlete? Koszi elore is!
-
sto1911
veterán
válasz Cyberneko #30051 üzenetére
Egyreszt tudom hol vagyok, es pont azert vagyok itt.
Masreszt ideztem, de abbol az tunik ki nekem, hogy a blokk utan a radiig forro a cso, a radinal mar hideg, ill. a blokkba bemeno cso is hideg, holott annak is at kellene venni a hot, ha egyszer mar nem keringet a pumpa. Nem?Gari mar valoszinuleg nincs (de a papirja sincs meg meg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest