- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyen_85
senior tag
válasz
fboldog
üzenetére
A TechN AM4 blokk linkje szerintem félre ment (az Optimusra mutat), egyébként nagyon jó kis lista bármelyiket elfogadnám

Az ek blokk árát indokolja valami a márkajelzésen kívül?
-
válasz
tomcat78
üzenetére
Pénztárca is izlés kérdése:
- Aquacomputer Cuplex Kryos Next AM4 3000-5000 verzió
- Heatkiller IV AM4 Pro (a normál is hűt, ha nincs OC igényed pl. egy 5800X-en)
- TechN AM4
- Optimus Foundation AMDVannak itt a topicban, akik teljes megelégedéssel használnak Barrow és Bykski AM4 blokkokat is.
Illetve extrém árazás mellett még lehet venni EK Quantum Magnitude-t is

A lényeg, hogy jól támogassa a Ryzen 3000-5000 széria "offsetelt" chiplet designt.
-
tomcat78
őstag
Újra itt.... Asszem váltanék AMD-re. Van e ötlet blokkra hozzá?
-
Zsohi
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Inkabb arrol lehet szo, hogy a brutalisan magas hardware arak elriaszatottak a celkozonseg egy reszet, masik reszet pedig a garancia elvesztese mikor megbontasz egy kartyat ilyen arak mellett. A crypto banyaszkartyakra se kerulnek vizes blokkok, a karanten alatt lett gamerek ahogy en latom fingjuk nincsen a gephez es csak elszipkaztak azon hardwareket amelyek akar nalunk is kikothettek volna. En igy gondolom.
-
MPowerPH
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Az arakat csak toljak folfele, a szallitasok lassuak, nem tartjak a hataridoket...
"A helyzet kialakulásában annak is szerepe volt, hogy a COVID-19 miatti korlátozásokat követően a két hullám közötti időszakban inkább élményekre és utazásokra költenek az emberek, nem otthoni kikapcsolódást segítő kiegészítőkre, ez pedig tovább csökkenti az eladásokat."
Mekkora hanta? Eladasok oriasiak voltak, mindenki aki meghetette, vette a gamer cuccokat pont azert, mert otthon kellett maradni. Veletlen sem az van, hogy a 250EUR blokkjuk nem volt mar versenykepes a nemet gyartok altal gyartott 150EUR -al szemben. Ez csak egy, gorcso ala lehetne vetni, hogy 1-1 EK logoval gyartott alkatresznek milyen felara van.

-
flashpointer
őstag
-
llacee
őstag
Uraim, koszonom szepen
Szappanos aztatas, majd bringabelsos rafogassal mindket irany tobbszori proba utan megindult.
Mondjuk a kavet nem tudtam meginni mert annyira szetment a kezem, hogy kilotykolom, nem ertem miert huztak ra ennyire -
-
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Az itt látható képek alapján simán bele van tekerve a gyári hátlapba:
https://www.performance-pcs.com/water-cooling/water-block-accessories/accessories-cpu-blocks/watercool-conversion-kit-heatkillerr-cpu-3-0-series-am4-easymount.html -
válasz
llacee
üzenetére
Én azzal próbálkoznék, hogy egy kis folyékony mosogatószert megprobálnék felvinni a gyűrű mindkét végén körbe.
Aztán jöhet a vastagabb gumikesztyű, ami nem szakad ki instant és lehet erőlkodni.
Illetve ha van valami vékonyabb vágható gumibelső jellegű maradékod kéznél én azzal is megpróbálnék ráfogni a recés részre.A satu azért nem jó szerintem, mert torzulhat tőle az aluminium gyűrű és csak az ellenkezőjét éred el vele.
-
Sziasztok. Remélem nem Off a téma. Napokban veszek egy msi mpg b550 es alaplapot és egy 5600g procit. Vizezni szeretném. Nos lenne egy watercool heatkiller 3.0 am4 es furatokkal hozzà a gyàri csavar szett. Viszont nincs hozzà hàtlapja a sràcnak. A gyàri hàtlapja a esetleg jó lehet? Valaki hasznàlja így? A vàlaszokat előre is köszi
-
llacee
őstag
-
ilyen_85
senior tag
válasz
llacee
üzenetére
Szia!
Nem biztos, hogy tudok segíteni, még nem szedtem szét a pumpám, de melyik van neked?
https://www.ekwb.com/shop/pumps/pumps/ek-d5-series-pumps
Hátha úgy hamarabb kapsz segítséged, hogyha tudják a többiek, hogy melyikről van szó. Esetleg ha a kérdéses részt megjelölöd, mondjuk a robbantott rajzon, ha van neki olyan.
-
llacee
őstag
sziasztok
ek d5 pumpát szeretném kitakarítani, de a recés záró-t az istennek nem tudom megindítani kézzel, nem ember húzta rá az biztos.
Van erre valami praktika vagy hogy tudnám szétszedni károsodás nélkül?
-
ilyen_85
senior tag
A mora az asztal alatt van, a pc pedig az asztalon, tehát alatta van kb 1 méterrel.
A kör úgy néz ki, hogy pumpa (tartály kombóból) megy a vgakba, utána a cpu-ba és onnan a mora alsó csatlakozójába, majd a felső csatlakozóból megy a pumpa (tartály kombóba). Esetleg így változik valami?
Más:
Ezzel a folyadékkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3127Mi történik ha kinyitok egy ilyet, eláll ez mondjuk fél évig? Vagy van ennek valami szavatossági ideje?
Esetleg ezzel a csővel valakinek tapasztalata?
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2317Mindenképpen szeretnék venni az aquacomputer-től valamit és kéne még folyadék és cső is, nincs kedvem ezért két boltból vásárolni. (ek-t vennék egyébként, csak mind a kettőnél olyan drága a szállítás...)
-
flashpointer
őstag
ha FC block van a karin akkor minden komponens hutve van aminek hutve kell lennie es be lehet csomagolni a karit kivulrol legmentesen? szoval 0 legaram a PCBn sot meg szigetelve is lenne, okozhat problemat? ( meg a cw-s tema megoldasakent, egyszerubbnek talalom mint az egesz hazat.
-
varmi2
nagyúr
-
ilyen_85
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem is Seasonic tápjaim vannak, mindegyik az igazából. Lehet a táp lesz a ludas a vinyogásban
#74953 F e Z o
Elnézést, mostantól tartály lesz, rendben akkor hétvégén eljátszok vele. A tartályt pedig feljebb fogom tenni. Csak lehet újra kell vágni miatta egy csövet.#74955 mozso
Így már biztos feljebb teszem, ártani nem árthat, köszi szépen!#74954Csavez™
Nálam úgy gondolom eléggé maxon vannak hajtva, 0-24-ben bányászok rajtuk, a vízhűtéses kártyák elég szépen meg vannak hajtva, a léghűtéseseket mondjuk nem hajtom annyira, mert nem akarok megsüketülni.Ebben az esetben a 3080-as és a 3090-es esetében tudom mondani, hogy nincs CW nagy terhelésnél sem.
#74956 gery14
Nagyon szép lett, gratulálok! Nem is merek mutatni az enyémről képeket, nálam minden kábel és cső A-ból B-be tart a legrövidebb úton xD -
gery14
senior tag
Kész lett a piros rettenet újból.. bekerult egy D5 interia pumpa.. + egy csap + mellé egy rendszer szűrő is hamár a 3ik radis dolog nem jött össze... Sajnos a vga kimenő ágja ferde mert elvan rontva a 3d nyomtatott vga vertikális tartója.... így sokat emelt rajta de már nem volt energiám sem kedvem foglalkozni vele..

-
F e Z o
veterán
válasz
ilyen_85
üzenetére
reservouir : helyett nem lehetne tartályt írni
Zárt körben teljesen mindegy hova rakod a tartályt, lényeg a szivattyú előtt legyen.
Vagy MORA-t nem sikerült légtelenítened megfelelően vagy valahol nagyon gynegén, de ereszt a rendszer, így kapva levegőt.
Szivattyú mehet maxra, s addig forgasd a gépet, míg a bubi ki nem megy belőle.Egyébként az a bubi ott nem oszt, nem szoroz..

-
ilyen_85
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Hmm, nekem egyiknél sem jön elő CW (asus 3090, FE 3080, FE 3060ti x2)
Más:
Mióta átkötöttem a Mora-t, hogy alul megy be a víz és felül jön ki. Azóta állandóan megjelenik a cpu blokkban egy légbuborék, ami egyre csak nő. Kb 1.5 hét alatt egy ilyen körömnyi nagyságúra hízik.Lehet ezzel valamit csinálni?
Ha feljebb raknám a reservouir-t, akkor az javítana a dolgon? Jelenleg a reservouirban a víz teteje egy kicsit feljebb van mint a cpu blokk teteje (kb 1.5 - 2 cm-rel), de van hely bőven, akár 10 cm-el is feljebb tudnám rakni.Ez már a 3. bubi, az első kettőt is a gép döntögetésével átmozgattam a reservouir-ba és öntöttem még bele vizet. De a bubi újra megjelent... Kicsit (rohadtul) zavar...
-
válasz
flashpointer
üzenetére
Akkor álljon itt egy erős állítás, de én így gondolom :
Nem létezik CW mentes VGA , aki ellenkezőt állít annak rossz a füle vagy elnyomja a többi alkatrész(hdd/táp/ventik ) hangja a CWt. -
flashpointer
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
MINDENT kiprobaltam az osszes nalam levo kartyan, tovabbadva ugyanugy cw zett. Epp ezert kerdeztem hogy letezik-e egyaltalan nema kari, es hogy lehet hozzajutni, mindig csak nem kuldozgethetem vissza amig jon egy jo, otszor, max hasznaltan leellenorizve mert mas mar nem jut eszembe.
-
válasz
flashpointer
üzenetére
CW függ az alaplaptól és a tápodtól is, lehet ha tápot cserélnél megszűnik a CW, vagy lapot cserélnél vagy mind2őt, ez sajna ilyen ördögi kör.
-
flashpointer
őstag
aha jo nekem mind3 3070 az volt es direkt kulombozo gyartokat probaltam...
-
MPowerPH
félisten
válasz
flashpointer
üzenetére
Nekem mindketto az volt. A Strix 3090 is es a Suprim X 3080Ti is.
-
KAMELOT
titán
válasz
flashpointer
üzenetére
Nekem nincs cw.
-
flashpointer
őstag
Van valakinek abszolut coil whine-mentes 3070-80-as karija? Letezik egyaltalan oylan es ha igen hogy szerezte? Ez az egyetlen ami visszatart a full cover blocktol mert eddig nekem csak vinnyogosak jottek. Redditen olvasgatva volt oylan akinek mar evek ota az osszes top-kozeli karija whineolt, ezt figyelembe veve gondolkodom a full vizhutesen.
-
Joshi
titán
Jó, de akkor se értem a Gamer PC konfigba a "netezős konfig" értelmét mert keveset fogyaszt. Minek?
Egyébként minden esetben szép munkát végeztél. Grat hozzá.
Lehet hogy anno neked ajánlottam (már nem emlékszem). Rézcső hajlítása hidegen akkor lesz a legszebb, ha homokkal feltöltöd a csövet majd elkalapálod a végeket. Sokkal szebb íveket lehet így hajlítani természetesen sablonnal. Ez csak egy jótanács. 
-
Zsohi
őstag
Irtam is hogy nem hozza vissza az arat, csak addig amig az itx rendszer 30 Watt korul mozog, a nagyobbik gep 150 Watt es terheles alatt pedig 700 Watt plusz. A ket gep hangja kozott is van kulonbseg. Meg amugy is, itt ebben a topikban az eszerveket nem kell keresni. Ez az egyik hobbim es ez a konfig mar sokadjara szuletik ujra.
-
Zsohi
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Priochill fittingek es fel colos puha rezcsotekercs.
Csavez™: Konkret hofokokkal egyenlore meg nem tudok szolgalni, csak osszeraktam es probalok szabadulni a korabbi szines folyadek maradvanyaitol. A sarokban pedig egy mini itx rendszer van, amolyan netezos gep a mindennapokra minimalis fogyasztassal, teljes terheles alatt se fogyaszt annyit, mint amennyi elmegy a nagygep hutesere (persze tisztaba vagyok vele, hogy nem hozza vissza a rendszer arat) . A nagyobbik mai szemmel mar nem olyan extravagans, de van benne egy csupasz 9900k elvekonyitott die-jal es folyakonyfemmel megkenve, jofele b-die memoriakkal es rengeteg radival. Szoval ertitek.
A mini itx gepre termeszetesen kerul majd venti, egyenlore meg ram sincsen benne.
-
válasz
nyunyu
üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből.
Ez a CPU blokk esélyesen nem fogja tudni lehűteni az 5800X-et. (viszont a videokártyára még jó lehet.. )Hacsak nem a fehér holló kategóriába eső dupla chipletes procid van, akkor így néz ki a kupak alatt:
Ez a legtöbb alaplapban 90 fokka elforgatva kerül bele.
A valós CPU rész a kisebb mag a sarokban, a nagy a memoria vezérlő, cache, stb.
Így nagyon ajánlott az olyan hűtő ami erre a sávra koncentrálja a beomlő vizet és nem a két terület közé.Blokkok közül talán ezek a legjobbak ár/teljesítmény téren:
https://shop.watercool.de/HEATKILLERZ-IV-BASIC-AMD-AM4-ready-ACETAL-CLEAN (itt a PRO vonal picit drágább, picit jobb természetesen)
https://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=3869Boltos kérdésedre válaszolva:
- bluechip és astrohardver -
válasz
nyunyu
üzenetére
D5 Solar -> Szerintem ha megfelelően le van szabályozva DC-n, akkor ennek sem lesz zavaró hangja PC esetében.
Heatkiller GPU-X -> Bár a belsejéről nem találtam fotót hirtelen, de szerintem hasonló lesz a felépítése mint a Tody56 fajta GPU blokknak. (https://prohardver.hu/tema/vizhutes_topik_3/hsz_69531-69531.html) Azzal hűtöttem egy 6700XT-t még húzva is. Bár tény, hogy a 250W-nem érte el, de kb. 230-ig simán el lehett rángatni.
Szóval megvan rá az esély, hogy működjön. Inkább a RAMok, VRMek hűtését kell még jól kitalálni.420 radiator: pl. azt amit az aprón épp hirdet vki.
5800X: itt én nem biztos, hogy az ősrégi blokknak adnék esélyt (mondjuk az nem derült ki, hogy milyen blokk). De nekem az a tapasztalatom, hogy itt már a microfin jellegű megoldás mindenképp szükséges és a chipletre pozicionált bemeneti ágnak meg külön extra haszna van.
Ventik: legolcsóbb Arctic P14ek esélyesen jobban fognak teljesíteni mint a gyári ventillátorok.
-
F e Z o
veterán
Az S775 72mm a furattávolsága, a 115*-nek 75mm, tehát, ha tudsz rajta annyit faragni rajta, akkor nyert ügyed van.
#74916nyunyu :
Mindkét szivattyú tökéletes erre a célra. D5 vario az egyik leghalkabb cucc, nem tudom mi zavart 1,5 fokozat felett, kétlem, hogy a mostani konfigod halkabb lenne.
Blokkokkal kapcsolatban, ha a CPU-ra még csináltatsz is másik lefogatót, ami esetleg még jó is lesz, annyi pénzért vehetsz egy korszerűbb, jetplate-es Bykski blokkot is akár. Azalább nem adnám én sem. A GPU blokk full felejtős. Oda legalább egy EK univerzális vga blokk kelenne, s a vramokra és a vrm-emekre borda, ventivel.
13/10-es csövet rendelhetsz webshopból, pl. varázsló, bluech*p. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha van egy CPU blokk, aminek csak 115X lefogatója van, akkor az némi lefogató furat-módosítással felmegy 775-re, vagy esélytelen?

-
nyunyu
félisten
Gondolkozom azon, hogy előássam-e a közel 15 éves vízhűtés alkatrészeimet, mert nagyon idegesít az 5800X-re rakott Arctic eSports 34Duo hangja, illetve az ideiglenes VGA pótlónak vett Tesla M40 sem akar 85C alatt maradni a seggére szerelt 8 centis ventivel, úgy meg már az 1070 sebességét sem hozza a thermal throttling miatt, nem hogy az 1070Ti-t, ami kb. a tényleges tudása lenne a Maxwell GPU maximális kiépítésének. (980Ti ennek a vágott verziója.)
Ami van kéznél alkatrész:
- Laing D5 Solar (ezt inkább nem merem használni.)
- Swiftech MCP655? (=D5 Vario, másfélen még el bírtam viselni a hangját.)
- XSPC X2O Delta
- Heatkiller GPU-X (eredetileg a 6600GT-re vettem, aztán át lett építve 7800GTO-ra, majd GTX460-ra. 1050Ti-n nem fért el)
- MoRa (az eredeti)
- rakat G1/4" 10mm-es ráhúzós csőcsati (10/13-as cső volt a régi rendszeremben.)Pár kérdés az lenne:
- milyen 420-as radit ajánlanátok a Define R7 tetejébe? (külső MoRa nem lenne praktikus.)
-- házhoz kapott 3db Fractal GP-14 venti mennyire jó? vagy mit ajánlatok helyettük?
- hol lehet kapni kellően hajlékony 10/13-as csövet?
- hol tudnék AM4 lefogatót vágatni az ősrégi CPU blokkra?
- ugyanez a kérdés, hogy hol lehetne lefogatót faragni a GPU-X-re, illetve egyáltalán elég lehet ez a blokk a 250W-ot zabáló kártyára?
-- ha nem, akkor milyen univerzális blokkot faragnátok rá?
- illetve Pesten hol lehet venni vízhűtés kütyüket céges névre szóló számlára? -
Belevágok egy újabb "miniatürizálás" projectbe.
Vettem egy SSUPD Meshlicious-t PCI-E 4.0 Riserrel (eredetileg Silverstone ALTA G1M lett volna az áldozat), de ez többet hoz a "konyhára" (kevesebb helyet foglal, nagyobb az alkotói szabadság).
Persze, hogy ne legyen egyszerű a történet, nem a hivatalosan támogatott ITX lap kerül bele, hanem MATX (kb. hasonló módon mint itt - avagy nem csak nekem jutott eszembe a dolog...
)Szóval tervek:
- AM4 MATX lap (MSI B550M Mortar WIFI)
- 6800XT EK Blokkal
- 1 pumpa bent tartállyal (valamilyen D5, VPP755)
- 1 (2.) pumpa kint (de ha találok helyett akkor bent)
- SFX-L PSU (Silverstone SW800-LTI)
- 240 slim radi bent (vagy ha nagyon helyszűke lesz akkor 3x92, mindenképp szeretnék bent egy alap működést biztosító radiátort)
- és persze a külső 1080 (amúgy nagyon érik bennem a kiváncsiság összehasonlítani egy Alphacool (Super) Novával)Szóval míg várok a futárra, tervezgetek, "skiccek":
Alul van egy extra magasító láb ahol a külső radiátor csöveket ki tudom vezetni.
Threadben jönnek majd az updatek a buildről.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem tudom neked milyen kártyád van, de a 3080-ashoz elég szépen össze volt szedve, hogy milyen méretűek kellenek:
A blokk adatlapján ki kell választani a "Technical Details" tabot és ott látod a leírást hozzá:
https://www.alphacool.com/shop/grafikkarten-wasserkuehler/nvidia-fullsize/27822/alphacool-eisblock-aurora-acryl-gpx-n-rtx-3090/3080-mit-backplate-reference -
MPowerPH
félisten
Nincs ezekhez az Alphacool blokkokhoz valahol netes leiras, milyen meretu thermal padokat kell hasznalni?
Mert ha ilyen Bykski fele 1.8-2mm megy mindenhova, akkor Ampere kartyakon ezek nem mukodnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Gitáros topic
- LG LCD és LED TV-k
- Háromtagúvá bővült a Motorola Razr 70 család
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy asszony gépében is egy Barrow van. Igaz, hogy egy apu-n. De arra tényleg tökéletesen elég. A candy nem fűti el neki 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi