Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
niklebi
senior tag
Hello!
Érdeklődnék mi a véleményetek erről a tartályról.
A másik ami még érdekelne,hogy ez milyen minőségű cső?
Most építgetem a vízhűtésemet csak ezekről nem tudok dönteni Egy teljesen új házba kerülnének és a tartály vagy ilyen lesz,vagy csinálok magam,csak ahhoz szét kellene szedni a ház bizonyos részeit és azt nem igazán akarnám[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz Erdei88 #31934 üzenetére
Csak ugye ez PVC cső és itt a topikban olvastam,hogy egy idő múlva törik és nem igazán szeretném ha elázna a gépem Vagy ez valami jobb anyagból van?
Amit linkeltem tartályról vélemény valakinek?
Erdei88 amit vettem tőled Reservoir-t sajna nem jött be nem igazán tudom a házamba tenni.[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz Erdei88 #31941 üzenetére
Azóta még jobban utána olvastam és mh197-tel is átbeszéltem Egyet értek,hogy nagyon jól formálhatóak de meg van az esélye,hogy egy idő után rideggé váljon és azt nem lenne jó megérni,de addig (2-3 év) nagyon jól meg fog felelni
A tartállyal kapcsolatban ez az azt szeretném tudni,hogy ez mennyire felel meg a feladatának? Nem kell pont ezt a tartályt figyelembe venni,csak az ilyen megoldás mennyire jó? -
niklebi
senior tag
Ebben a hsz-ben kérdezett tartály megoldást senki nem használ? Nincs senkinek ilyennel tapasztalata?
Csak az érdekelne,hogy megfelelő ez a megoldás is? Nincs valami buktató amire az ilyen megoldásoknál oda kell figyelni? Ez érdekelne -
niklebi
senior tag
Nem igazán értek veled egyet! Én eddig kétszer rendeltem az Aquán és mindkétszer kb. 27 eurót fizettem a szállításért. Amerikából rendeltem az alaplapra Bitspower +Koolance cuccokat és azon kívül,hogy olcsóbb is volt dollárba, a szállításért össz-vissz 40 dolcsit fizettem Az Aquán a 16 eurós cuccért 27 euró szállítás egy kicsit húzós szerintem, és akkor ne is beszéljünk arról ,hogy annyiba kerül euróban mint amcsiban dollárban sőt sokszor olcsóbb is mint Európában.
-
niklebi
senior tag
Egyet kell hogy értsek veled de ha amit akarsz csak ott van olcsón akkor marad az Amerikából vásárlás ráadásul én nem a koolance shopjából rendeltem mert ott majdnem háromszoros árat kértek a szállításért.
Azt meg szerintem,hogy van olyan lehetőség ,hogy viszonteladón keresztül hozatod meg amit akarsz nem mindenki tudja,mint ahogy én sem most hogy tudom már biztosan nem próbálkozom saját magam! -
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Sürgős válasz kellene, mert holnap új házba költözés lesz, és szeretném a vízhűtést a gép bekapcsolása nélkül tesztelni a tápról A kérdés hogyan csináljam Elég ha semmit nem csatlakoztatok csak a szivattyút,vagy kell valami mást is csinálni?
Délelőtt még egyszer benézek hátha lesz valakinek valami tanácsa -
niklebi
senior tag
válasz pitbull93 #32451 üzenetére
Szerintem amit linkeltél az egy nagyon ütős összeállítás,de szerintem lehet ugyan olyan jót összeállítani csak egy kicsit keresgélni kell Pl: minek neked egy Mora radi? Extrém tuninghoz vagy ha mondjuk két videó karit+CPU blokkot+teljes alaplapot akkor igen. Ha nem akkor azt kell eldöntened mit akarsz vizezni,és ahhoz kell keresni megfelelő alkatrészeket.
Már amit írtam Neked priviben a házzal kapcsolatban abban is mondtam,hogy nézd meg a képeket amit a ház topikjában linkeltem Én a videó karin kívül mindent vízzel hűtők és ennyi pénzből meglett az egész, pedig az alaplapi hűtést amcsiból rendeltem. Ha nem észbontóan sürgős érdemes pl. az apróban keresgélni. A csatikat+bilincsket+a teljes csövezést ott vettem 10000 Ft-ért amit ha újan veszek akkor 24000-be került volna+ott vettem a CPU blokkot+pumpát. Ráadásul alkudni is lehet
Én biztos ezt csinálnám -
niklebi
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #32472 üzenetére
Na a fenébe, én pont most tettem ilyen folyadékot a rendszerbe Ez pont ezt tartalmazza: "Enthalt Bezotriazol" Tody-tól rendeltem,és eddig senki nem írta,hogy megeszi a fél rendszeremet Most mi a fenét csináljak Egy hét után egy teljes elázással megfűszerezett ház cserét követően kezdhetem elölről
Ahogy nézem a tartályban a lötyit már tegnap feltűnt,hogy olyan mind ha zavaros lenne.
Más se hiányzott -
niklebi
senior tag
válasz pitbull93 #32473 üzenetére
Írtam privit
Szerintem az a cső sem rossz amit írtál de én ezeket jobbnak tartom:
Primochill PrimoFlex Pro 19/13 (1/2"ID) clear
Masterkleer 19/13 UV fehér szerintem van belőle fekete is,de nem biztos
Tygon R3400 19,1/12,7 fényes fekete és ebből van átlátszó is.
Hf csatinak hirtelen nem találtam magyart : de valami ilyen kellene.
Az Anticorro-t meg az előző Hsz-ben leírtak miatt nagyon gyorsan felejteni.
A legjobb a gyógyszertári desztillált víz+fagyálló vagy Valvoline SuperCoolant. -
niklebi
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #32482 üzenetére
Akkor egy kicsit megnyugtattál,hogy nem kell azonnal cserélni.
De akkor miért tűnik zavarosnak vagy csak képzelődöm -
niklebi
senior tag
Az pár napja összeszerelt vízhűtésemben az egyik ívet egy kicsit kicsire sikerült megcsinálni és persze meg is tört úgy kb. a felére A rendszerben keringő lötyi még a kezemnek is meleg a proci meg a Real Temp szerint 48-50 fokos. Lehetséges,hogy ennyire visszafogja a keringést vagy lehet valami más is a dologban A vizem is 5 nap alatt jó ujjnyit fogyott az mitől lehet? Az előbb félóráig próbáltam megkeresni hol folyik de nem találtam semmi nyomot lehetséges,hogy mivel meleg egyszerűen elpárolog? Sehol nincs bilincs csak úgy rá vannak húzva a csövek a csatlakozókra.
-
niklebi
senior tag
Szerintetek milyen ez a tartály? Érdemes egy ilyenre beruházni? Nekem csak a feltöltése nem igazán érthető Jól gondolom,hogy csak az elölről lehet feltölteni? A pumpa megoldás tetszik igazán
-
niklebi
senior tag
Szeretném ha segítenétek megoldani a víz leeresztésének a problémáját. Jelenleg én ezt találtam ki,de nem működik Az a rész a képen ahol a cső van az a kimenő ága a pumpának. A másik egy gyors csatlakozó,amire rácsatlakoztatva az ellendarabját elvben le kellene tudnom ereszteni a rendszerből a folyadékot. Valamiért csak kb:1-1,5 dl vizet tudok leereszteni a többit úgy kell a radiátor visszafolyó ágán keresztül kifújni a rendszerből. Kellene valami megoldás de én nem jöttem rá Hova kell tenni,vagy ha lecserélem egy csapra azt hova kell tenni a rendszerbe,hogy az összes folyadékot le tudjam ereszteni?
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
LBandi:
Ahogy a képen látszik nálam is egy T elágazáson van a gyors csatlakozó. Igaz a pumpa kimenő ágánál,de én is abból indultam ki,hogy majd a pumpa kitolja a folyadékot. Ezzel szemben csak annyit tudok leengedni amennyi a tartályban volt Ennél a megoldásnál arra gondoltam hogy majd a gravitáció miatt a víz lefolyik a magasabban lévő blokkokból+a radiátorból,ezzel szemben a tartály kiürül a többi marad ahol volt
gabipaci:
Szerintem is az történik amit írtál! Ilyen kis rendszerben nem működik a gravitációs megoldás úgy hogy valami mást kell kitalálni.
Valakinek csak lesz valami jó ötlete -
niklebi
senior tag
válasz stgellert #32784 üzenetére
Ez is mint minden a vízhűtéssel kapcsolatos vélemény szerintem szubjektív!
Nekem a Corsair Dominátor ramokhoz adtak ilyen hűtést. Nagyon tetszett amíg rövid használat után el nem kezdett időnként felpörögni,olyankor olyan hangzavar volt a házban mintha kitört volna a 3. világháború Én lecseréltem egy ilyenre + csináltam egy ramokra szerelhető burkolatot is. Azóta csönd van a házban A hőmérsékletekről nem tudok mondani semmit mert nem néztem soha,de szerintem nagyon rendben vannak.
Itt van egy-két nagyon jó ram hűtő,vagy ez is lehet ,de itt is találsz megoldást a kérdésedre.
Mint minden ami vízhűtéssel kapcsolatos, saját döntés kell hogy legyenMost nézem,hogy kvázi tag lettem
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Köszönöm ,hogy tetszik a házam,de azóta már van 1-2 változás ami persze nem sok de közben jöttek elő különböző problémák amiket javítani kellett. A fehérre fújt cső merevítők ridegek lettek a festéktől és egy helyen úgy megtört a cső,hogy majdnem megfőztem a procit. A csipszet blokkhoz meg a többihez is volt gap padom az került a régiek helyére. Jött a blokokkal. Is-Is
stgellert
Szerintem is nagyon megfelelő a ramoknak a lég ,de ha már majd nem mindent vízzel hűtök így azokat is. Akit nem zavar egy kis hangzavar annak nagyon jó megoldás.
Köszi ,hogy tetszett a gépem,és igen kupit én is tudok rendesen csinálni -
niklebi
senior tag
válasz gabipaci #33168 üzenetére
Hali!
Tetszik a munkád,nagyon jól becsövezted a rendszeredet. Ezen látszik,hogy nem fog megtörni! Ami nekem nem tetszik az,hogy nem igazán látszik a folyadék színe a csőben+nem tetszik a felfogatása azokkal a bilincsekkel. Gondolom a merevítés miatt lehet csak így felfogatni a helyére. De az biztos,hogy ár-érték arányban ez a legjobb megtörhetetlen cső
Gratulálok szép munka és köszi hogy megmutattad -
niklebi
senior tag
válasz gabipaci #33179 üzenetére
Ne értsd félre amit írtam tetszik a munkád,sőt a csövezés is tetszik
Én olyan helyen dolgozom (szerszámműhely+műanyagfröcssöntés) ahol találkoztam már ilyen csövekkel és tudom,hogy milyen jók. Igaz én csak sokkal nagyobb átmérőjűekkel találkoztam. Én csak azt írtam,hogy én miért nem tenném be a saját gépembe, attól még tetszik
Aki olcsó rendszerben gondolkodik annak még ajánlom is mert tényleg tartós és nem lehet megtörni! Sőt olcsó is a többi törhetetlen megoldáshoz képest!
Abban meg igazad van,hogy ízlések és pofonok között pofonok vannak vagy kinek a pap kinek a papné[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Van nekem egy ilyen tartályom
ami egyszer csak gondolt egyet és szépen megrepedt a felső lezáró résztől lefelé úgy 100 mm hosszan+ az alján a menetnél is van olyan 4-5 kb. 10 mm hosszú repedés. Szerintetek miért repedt el? Valamit rosszul csináltam (nem csináltam semmit) csak beszereltem a gépbe. Nem húztam meg a meneteket, nincs megfeszülve, a saját felfogatójában van. Arra gondoltam azért lehet mert teljesen feltöltöttem és nem tudott tágulni benne a folyadék,de ezt is azért csináltam mert folyamatosan fogyott belőle a folyadék. Utólag az lehetett ,hogy nem igazán volt az alján meghúzva a lezáró csavar,de azt észre kellett volna vennem mivel össze-vissza kerestem,hogy hova tűnik el a rendszerből a víz. Így utólag egyszerűen nem tudom mit csináltam rosszul. Ha valakinek van valami ötlete nagyon megköszönném és akkor talán a következőkben nem járok így[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz DaveJr #33320 üzenetére
Hát hogy anyaghiba volt e azt nem tudom,de akkor hogy adhatnak el ilyen terméket,még valami aranyérmet is kapott teszteken. Pont azért vettem meg Az elöregedés meg szóba sem jöhet mivel áprilisban raktam össze a rendszert.
Fel: Én is erre gondoltam,de totál tele nem volt,de ha hőtágulás miatt nem tudott tágulni akkor sem kellett volna 2 hónap után elrepednie.
Arról ne is beszéljünk egy kb: 40-45 fokos víznek mekkora lehet a hőtágulása?[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz DaveJr #33323 üzenetére
Kizárásos alapon arra jutottam,hogy anyaghiba+rossz gyártás+túltöltés lehetett a hiba
Az ilyen menettel illesztett dolgoknál ha mondjuk kicsit nagyobb átmérővel készült a menet és a nagyon vékony falú szintén menetes plexibe csavarták akkor az ott keletkezett túlfeszülés+én még túl is töltöttem akkor az okozhatta ezt, és elég pár század mm-rel nagyobbra csinálni és akkor már annyi is az egésznek. Más egyszerűen nem lehetett.
Még egy kicsit netezek és utána szétszedem és meglátom mi történt(még mindig a repedt tartállyal megy a rendszer) és ha minden igaz délután esztergálunk egy plexi tömbből egy új tartályt Abban megpróbálok minden hibát kiküszöbölni -
niklebi
senior tag
válasz sweethomest #33331 üzenetére
Én már rájöttem mi volt ami miatt repedt a tartály A lényeg,hogy állandóan fogyott a tartályból a lötyi és én azt gondoltam azért mert nincs rendesen meghúzva a felső lezáró dugó és meghúztam villáskulccsal. Ez az okozta,hogy a gumi tömítés annyira megfeszítette plexit,hogy valaminek engedni kellett mivel ebben a melegben ráadásul teljesen fel is töltöttem Ráadásul az alsó fekete rész is túl volt húzva és ott is keletkeztek kisebb repedések.
Közben meg alsó záró dugó nem volt rendesen betekerve és ott tűnt el a folyadék. Én mindenhol kerestem a hibát de erre nem gondoltam és mindegyik fekete rész túl volt húzva és ezért repedt meg. Ez akkor derült ki amikor kivettem a házból. A tartály ügy 1 nap alatt megoldódott A kollégámnak volt 70 mm átmérőjű plexi rúdja és abból tegnap esztergált nekem egy majdnem ugyan olyan tartályt amihez felhasználtuk az EK tartály alsó és felső részét. Utána én políroztam majdnem átlátszóvá.
Ilyen lett!
Remélem ez amíg világ a világ kitart -
niklebi
senior tag
válasz sweethomest #33331 üzenetére
Henryk: A radit szerintem nem kell kiöblíteni,de ha mindenképpen akarod akkor a sima víz is jó
A csőnél meg szerintem valami nem kerek ha a belseje 13-as akkor vagy 19-es kell hogy a külső átmérő legyen vagy nem azt kaptál amit rendeltél,vagy a 16-os átmérőjűt küldték neked. Olyan hogy 17-es nem létezik.Bocsi de valami nem lett jó ez nem sweethomest-nek válasz
[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Nem tudom miért gondolod,hogy a két dupla radihoz két pumpa kell Mint ahogy mások is írták előttem! Nem kell csak egy pumpa! Helyette kell ugye egy blokk a procira + 1 a VGA-ra + 4 venti +egy tartály+az írt 2 dupla radi, meg persze az apróságok
Például én így kötném sorba:
tartály-->pumpa-->első radi-->VGA blokk-->proci blokk-->második radiátor-->és végül újra a tartály, és ugye látszik elég volt egy pumpa.
Ez persze csak egy ötletMás!
Az lenne a kérdésem mivel kellene kitisztítani az egész rendszeremet szétszedés nélkül?
Már mindenfélék beköltöztek a rendszerembe Olvastam egypár ötletet de nem igazán nyerték meg a tetszésemet+tisztító adalékot nem akarnék venni,mert minél előbb megakarom csinálni. Várom az ötleteket és tanácsokat -
niklebi
senior tag
válasz jones965 #34382 üzenetére
Tehát ha jól értem akkor most öntsek a rendszerbe kb. 2dl 20%-os ecetet és két nap múlva teljes lötyi csere +átmosás és mehet bele az új keverék ami nálam most gyógyszertári desztillált víz+Shell fagyálló koncentrátumból kevert kb. 8%-os keverék. Szerinted így ki fog tisztulni?
Akkor most így utólag olvasva amit írtál szerintem inkább citromsav lesz[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
-
niklebi
senior tag
válasz LBandi #34393 üzenetére
Csak gyógyszertári deszt.vizet használok. Eddig Thermaltake víz,+ ahogy írtam mikor kevés lett akkor öntöttem hozzá deszt.vizet. Egy párszor le lett engedve és lehet akkor szennyeződött valahogy
A melóhelyen műanyag fröccsöntő gépek is vannak és azoknál egy külsős cég keveri a hűtéshez használt vizet. Na amit ők használnak olyan adalékot szeretnék szerezni,mivel ott mindenféle fém van a rendszerben és olyan tiszta a folyadék mint amikor bekeverték,csak igen ritkán jönnek és akkor is csak ellenőrizni és nem sikerült még megcsípni őket . A kollégák meg nem tudnak adni mivel nem hagynak még egy kicsit sem Ráadásul a nevét sem tudja senki,csak azt,hogy valamilyen folyadék+sók vannak bekeverve a rendszerbe. Ha sikerülne szerezni évekre megoldódna a hűtővíz gondom -
niklebi
senior tag
válasz LBandi #34395 üzenetére
Majd írd meg mi lett a teszt eredménye. Ezt hol lehet kapni:Copper(II) sulphate pentahydrate (CuSO4•5H2O) 4,1%, citromsav a citromsav az + hozzáadandó, vagy benne van?
A gyári adalékot én már kb. 1-2 éve látom hogy működik Ezért szeretnék nagyon valahogy kapni olyan adalékot+sókat. Ha sikerülne velük beszélni akkor már rég azt használnám[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
válasz jones965 #34397 üzenetére
A félreértések elkerülése végett amire azt írtam "sókat" az csak a jó magyar emberek egyszerűsített meghatározása. Azok csak átvitt értelemben azok. Azért adják a keverékhez,hogy pont megakadályozza a különböző lerakódásokat+megakadályozza hogy a különböző fémek amikkel találkozik ne lépjenek reakcióba egymással. Nem fogom most leírni az egész rendszer működését,de több tucat különböző típusú gép hűtésére használják nálunk,van ahol 200-240 fokról hűtenek másodpercek alatt 70-80 fokra,és ugyan az a folyadék hűt más gépeket ahol csak 4-5 fokot von el a rendszerből. Több ezer liter kering egy zárt rendszerben az egész gyárban. Igaz a hőlépcsőre nem gondoltam mivel eszembe sem jutott összehasonlítani az ottani hűtési rendszert a saját gépemben lévővel. Csak azt tudom hogy az induló folyadék hőmérséklete 12-15 fokos és amikor visszaér csak kb. 8-10 fokkal melegebb. Ezért szerintem megfelelő áramlást feltételezve semmi gondom nem lenne a Pc-ben sem. Ha sikerül szereznem végre azokból a különböző adalékokból ígérem beszámolok hogy vált be. Addig marad a desztillált víz+ fagyálló keveréke.
-
niklebi
senior tag
Egyet kell értenem jones965 -tel Én is feltöltés közben figyelem a rendszert és ha akkor oké utána már semmi gond. Úgy hogy a 24 óra szerintem bőven sok is.
Látom nem csak én gondoltam így.[ Szerkesztve ]
-
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Evvel a citromsav dologgal az lenne a kérdésem,hogy mivel a gyógyszertárban nem tudtak adni így az egyik nagy áruházban vettem citromsavat. Ez egy kis zacskóban van érezhetően por alakban és étkezési megjelöléssel. Ez jó a rendszer tisztítására?
Másik kérdésem, ebben a topikban olvastam valamikor jó régen,hogy valaki Domestos-t tett a rendszerbe és már nem emlékszem mi lett a dolog vége Szerintetek ha tennék egy keveset az károsítaná a rendszert? Csak pár óráig maradna bennt. -
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest