Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot... Ezen a képen látható tömítés az öblítőcső és a wc között hogyan rögzül szakszerűen? [link]
Ereszt a wc-nk, itt. Hosszában bevágtam egy wcpapír-gurigát, azzal teljes felületén tengelyirányban be tudtam nyomkodni a tömítést annyira, hogy most már csak szivárog. Gondolom, cserélni kellene. Hogyan működik, csak rá van húzva a csőre és helyére tolva? Vagy kell rá még valamilyen tömítő anyag is?
-
KMT
addikt
válasz prime_adam #5252 üzenetére
A célt nem ártana tisztázni. Valamit nyitnál, ami nem mozdul, vagy rozsdaoldás? Előbbire lehet, hogy mechanikai / melegítéses megoldás mehetne.
-
KMT
addikt
Akkor érdemes, ha anyagi és/vagy komfortbeli előnyt ad, hogy hőmérsékletre tudod szabályozni azt a radiátort / lakást.
A herz-re szoktak panaszkodni hangra, nekem jók. A danfoss tudtommal csendes. -
KMT
addikt
Sziasztok!
Ariston bojler a hideg bekötésnél szivárog, vagy inkább csak gyöngyözik, lásd képek. Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen kötés ugye jellemzően nem "végállásban" van, csak szorosan, tehát esetleg még lehet húzni rajta?! Van esély, hogy ez megoldja a problémát, vagy inkább ne nyúljak hozzá?
(Azt ennyiből meg lehet állapítani, hogy ez teflon vagy loctite szalag?)
-
KMT
addikt
válasz amstro555 #5436 üzenetére
A fűtésigény (hőigény) nem fog változni, azt a lakás szerkezete és a külső-belső hőmérséklet-különbség adja ki.
A gázfogyasztásbeli különbséget pedig a rendszerek hatásfokai befolyásolják. Próbáld meg megtalálni, hogy milyen értékekek ezek. Olyan 20-30 % különbségre tippelek.Megtérülést ebben az országban lehetetlen számolni, ugyanis nem tudod, hogy hogyan alakul a gránitszilárdságú rezsicsökkentés...
Én szigetelnék (gondolom, esélytelen), de akkor is inkább ablakcsere előbb.
-
KMT
addikt
válasz amstro555 #5439 üzenetére
De miért terveznél 55 fokra? Nagyobb teljesítményű radiátor kell, amivel 45 fok köré, alá tudsz menni. 100% feletti hatásfokot tudnak ezek, kondenzáció mellett. Persze lehet, hogy van az a hőveszteség és elrendezés, hogy nem reális akkora radiátorok beszerelése. A kémény egyébként alkalmas kondenzációs kazánra?
-
KMT
addikt
válasz zolivissza #5490 üzenetére
Igen, ez lehet még megoldás. Sok vízzel feltölt, túlfolyó ronggyal befog, de azért nem 100% légtömören, némi víz leenged, hogy elérjen a problémás részig, aztán ezerrel pumpa.
Durva, ami visszajön (ilyenkor néha szívesen használnék vizes porszívót, hogy a szilárd részek ne kerüljenek vissza, de jellemzően visszafolyva is jobb a végeredmény, mint előtte). -
KMT
addikt
Lehet, hogy így van. Mi tavaly, beköltözés előtt cseréltünk hasonló szelepeket termosztátosra majdnem ilyen rendszeren, mivel a korábbi tulaj elmondása szerint 25-26 fokok is előfordultak. Na most mióta itt lakunk, 23 se volt még. Azt nem tudjuk, hogy ez a tavalyi kormányzati "nem lesz drágább a távhő, csak kevesebb lesz a hőmennyiség", vagy a korábbi tulaj téves infója, vagy a szelepcsere hatása... De akkor esélyes a legutóbbi. Ez így nem olyan buli. Van valami ötlet jelentős átalakítás nélküli javításra a helyzeten? Gondolom, csak a radiátorcsere?! De az a felfogatás inkompatibilitása miatt nem hiszem, hogy opció.
-
KMT
addikt
Na megnéztem. Annyit kell tudni, hogy a lakásban 7 radiátor van (igaz, kétféle magasságúak), mindegyik gyári szelepe ki lett cserélve termosztátos szelepre, de háromnál még alsó torlószelep is be lett építve. Három után, gondolom a szerelés kockázata / lustaság /időhiány miatt nem, de igazából nem is hiányzik. Minden termosztát teljesen nyitva van.
Most még nagyon alacsony az előremenő hőmérséklet, kb 30 fok. Azon három radiátornál, ahol van torlószelep, ott ~3 °C, ahol nincs, ott ~1°C a különbség a radiátor teteje és alja között. A torlószelepek kb 1/4-1/2 fél fordulatnyit voltak zárva a sokból, felteszem, a szorulás megelőzése érdekében. Most szinte teljesen kitekertem, de nem várok tőle nagy változást.
Lehet, hogy az alsó szelepek a fő ludasok?
Milyen hőmérséklet különbségek tekinthetők jóknak egy normálisan működő rendszerben a radiátor alja - teteje között?#5708 Caldera:
Kétcsöves. Egycsövesbe nem partizánkodtam volna bele, hiszen az az alattam lakónál is elzárhatta volna a fűtést. -
KMT
addikt
Ezek a gyári, 50-es évek végén készült radiátorok. Nem akarja ezeket senki levenni, maximum, aki teljesen modernizálni akarja.
Na majd várok hidegebb időt, akkor melegebb vizet kapunk és akkor újramérem.
A klasszikus alap danfoss [link] és herz [link] termosztátokat kapta (még egységes se lett, mert nem volt épp elérhető 7 db egyikből sem anno...)
Felteszem, ezek ellenállása nem állítható?! -
KMT
addikt
Ha nem jön le a danfoss termofej (a nemrég linkelt dok szerint, a belső gyűrűt eltekerve - illetve perpill akadás miatt nem eltekerve), az a lopásgátlás funkció miatt lesz? Ezt a bekarikázott pöcök okozza? Mit kell tenni vele, hogy elengedje? Más mint amit videóban láttam, mintha nem menetes lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest