- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
Üdv. 20+ éves Wolf kazánnak kezd annyi nyűgje lenni, hogy inkább cseréltetem. A szervízháttere miatt Bosch típusra szeretném cserélni. Azt mondták, hogy döntsem el, hogy 2500 24 DE vagy 3000 22 CE típust szeretnék. Nem tudom milyen tényezőket kéne figyelembe venni, ezért a tanácsotokat kérem. 80m2-re kéne, padlófűtéshez.
-
mauimagic
senior tag
válasz
csemberlen #3647 üzenetére
Weishauptból nyugodtan lehet
-
csirio
csendes tag
Üdvözlet! Még lenne egy kérdésem. Az Immergas Victrix Tera 300k-ért, vagy az Omnia 226k-ért érdemes megvásárolni? Annyival jobb a Tera, hogy 1,5-szer drágább felárat megéri kifizetni? A gázos inkább a Terát mondja, de mégiscsak +80k a felár. Kb 100m2 a fűtendő terület és a melegvizet is egyszerre egy helyen vételezünk.
-
GEPESZ66
veterán
A melegvizet ZV4 vítmelegítő adja nálam.
Az őrlángcső végébe a szerelő mindig golyóstoll rugóból csinál egy kis lángterelőt.
Illetve ez felizzik, s elzáráskor nem alszik el az őrláng.
Viszont elég hamar elég ez a rugó.
Ti is raktok be ilyen rugót?
Vagy mi a megoldás, hogy ne aludjon el az őrláng, mikor elzárom a melegvizet? -
pruzsi
őstag
Üdv. Van egy Demrad Solaris kombi gázkazánom szeretném lecserélni mi az ajánlott 250ezer Ft körül
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Real_Necro #3637 üzenetére
Egyelőre nincs, tudsz esetleg ajánlani?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Real_Necro #3635 üzenetére
Egyedi kéménye van mindenkinek és emiatt meg is van az a hátrány, hogy 4 emeletnyi kéménybéleléssel számolnom kell.
A kivitelező az Immergas Victrix EXA 28 1 ErP típust ajánlotta, erről van esetleg ismeretetek?
A lakásban amúgy hagyományos radiátorok vannak. Ha a drágább kazán +x év garanciát tartalmaz és/vagy megtérül a befektetett extra összeg a kevesebb meghibásodás által, akkor nyilván hajlandó vagyok többet fizetni, de laikusként jelenleg sajnos nem tudom, hogy miért kerül egy kazán épp többe vagy kevesebbe adott teljesítmény mellett.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Mosqu!to #3634 üzenetére
Első körben annak érdemes utána nézni, mi vonatkozik a füstgáz elvezetésre. Társasházakban gyakran gyűjtőkéményes elvezetés van, aminek meg vannak a maga előírásai. Kazán márkában mindenből ki lehet fogni gyengébb és erősebb típust, valamint a pénztárca erősen meghatározó tényező.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Adott egy 97 m2-es társasházi lakás, ahol egy 25 éves nyílt lángteres kazánunk van, ami gyakran romlott el az elmúlt pár évben. Gondolkodunk a cserén, nyilván kondenzációs jöhet szóba. Van-e esetleg ajánlott vagy kerülendő típus? Mit érdemes figyelembe venni egy ilyen kazán választásánál?
Köszi előre is,
Mosqu!to -
mokus1
addikt
Van egy velis evo bojlerem. Kicseréltem mindkét anodot, viszont sajnos utána az egyik tartalynal elkezdett szivárogni a víz. Mintha izzadna a tartály alja. Ez normális?
Sajnos két anya feje el lett nyalva. Hogy tudnám ezt leszedni? Mi az ami ilyenkor bevalik?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3630 üzenetére
Akkor mi segít? Mivel sok csapom van, mosogatógép, mosógép, stb, mindhez nem rakhatok külön - külön kicsit, ezért akartam egy központit.
De itt egyikhez pont ezt írják erre jó : (0.16 liter..)
"
GITRALINOX szaniter szaniter tartályok tartályok Rozsdamentes acél kivitel Használati víz tartályként hosszú élettartamúak Az AB0.16 hálózati vízütések ellen használható
"
[ link] -
asdf_
veterán
válasz
Real_Necro #3628 üzenetére
A tágulási van alapból az a fűtési vagy esetleg melegvizes körben van. Itt most arról beszélgetünk, hogy a hidegvizes körbe rak egyet az ember. A félig nyitott meg attól függ, ha golyós, akkor szerintem annak semmi baja nem lesz, a tekerős tényleg be fog fingani.
-
asdf_
veterán
Persze, egy sima tágulási tartályban van egy ballon, alul a víz van benne, felül a levegő, és kényszerűen egyező nyomás áll be mindkét oldalon. Ha a vízoldali megemelkedik, akkor a levegő összenyomódik, így "berugózik", amikor a vízütés végigmegy a hálózaton. Attól függően, milyen keményre van fújva a levegős oldala, úgy csillapít.
A Caleffi az simán rugós ellenállás, direkt erre csinálták. Ez annyiból jobb, hogy kisebb volta miatt rögtön ott lehet elhelyezni, ahol a probléma keletkezik, egykaros csapnál, mosógép, mosogatógép vízcsatlakozásánál.
Hogy a kettő közül melyik a jobb, azt ne kérdezd, nekem volt kéznél egy 5 literes, bedobtam, jó lett, így nem foglalkoztam vele mélyebben és a továbbiakban.Mosógépnél amúgy azt is lehet, hogy félig, negyedig nyitod ki csak előtte a szelepet, nem kell tökig nyitva lennie annak, max nem fél percig veszi fel a vizet a gép, hanem 20 másodperccel tovább, na bumm.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3623 üzenetére
Nekem is bosch mosógépem van. Durva amit művel.
De egy hirtelen csapelzaras is megmozditja azokat a flexibilis csöveket. Én már figyelek erre, lassan zárom el, de a család többi tagja nem fog tuti -
asdf_
veterán
Egy ilyen kicsit (pláne ennyiért!!!) be ne rakj. Vagy egy 2-5 literest (nem tudom, melyik a legelső liter feletti), ha elfér, vagy van mechanikus elven működő is, annak a kis hely mellett további előnye, hogy ott nincs pangó víz. Nekem volt bent anno egy ilyen 0,16-os, sokat nem ért.
Elsősorban akkor célszerű ilyet használni, ha kazán készíti a melegvizet, ott a hőcserélő nem nagyon komálja a kalapácsütést. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
Elég nagy a víznyomás nálunk, és amikor elzárjuk a csapot (vagy a mosógép, stb), akkor üt egy nagyot a rendszeren. Félek meg lesz ennek a böjtje előbb - utóbb.
Itt egy videó róla : [link]
Azt találtam, hogy ilyenkor érdemes berakni egy vízütés gátló tágulási tartályt, ami ezt nagyjából megszünteti, pl: [link]
De, nem találtam infókat erről, hogy kell berakni.
Arra gondoltam, a videómon látható kazánba menő hidegvizes flexicsövet megbontom, és egy T elágazással rákötöm ezt is, és kész? Vagy hogy kell ezt berakni?Egyáltalán érdemes ezzel foglalkozni?
-
mauimagic
senior tag
A szobatermosztát, ha sima relés, egy rövidzárat ad a kazán termosztát bemenetére, akkor kezd fűteni.
Ha ezt a vezetéket még egy helyen megszakítod (kapcsoló), akkor hiába zár rövidre a termosztát, a kazán nem fog fűteni.Természetesen a használati melegvíz előnykapcsolást élvez, így az ettől függetlenül üzemelne.
De az egész termosztát kört a vízteres kályha csőtermosztátjára is rákötheted, hogy csak bizonyos hőfok felett nyisson.
Ez az egész csak a kazán vezérlésre vonatkozik, a fűtési rendszer vezérlésben azért lehet kell még egy két trükk.
On-offos termosztátnál működik, gyári, vagy openthermesnél hibát írhat ki a kazán, ha csak úgy megszakítod.
-
csirio
csendes tag
Csőtermosztát van a cserépkályha eljövő csövén közvetlenül a kályhán. Ha az átkapcsol, mert melegszik a víz, akkor a mostani öreg gázkazántól elvette az áramot. Áram híján nem indult be. Így van most reteszelve. De lehet hogy pluszban kell majd egy szobatermosztát is és az majd állítgatja az új kazánnak az indulását. Nem én kapcsolgattam, ahanem automatán ment. Éjjel mikor hűl a víz, csak néha kapcsolt be egy kis időre míg kihajtja a kályhából a langyos vizet. Ezt egy az egyben nem lehet megvalósítani az új kazánnal mert az kombi és nem lenne hmv-m. Pluszban bonyolodik a helyzet, mert hőcserélő is kellene a fatüzelésű fém csővezetékek miatt, amit állítólag nem szeretnek a modern kazánok..
-
-
Madwe
nagyúr
Ha eddi is manuálisan vetted el s ezután is hajlandó vagy erre, akkor megoldás lehet pl a termosztát. Az enyémen pl van “party mód” és “nyaralás” is. A party módban végig az otthon levős hőmérsékletet igyekszik tartani, a nyaraláson meg az alacsonyabbat. Egyszerűen csak tedd nyaralásba, ekkor alacsonyabb hőmérsékletet akar majd tartani mint ami a valós s nem fog rásegíteni.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3607 üzenetére
Jogos. Ha egyszer szerzek rola tobb infot, kepet, stb, berakom ide is. Mert most belesve a szerviz ajton, a lefolyo csovet nem latom, pedig valahol (+/-50 cm) ott megy le.
-
csirio
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert kazáncsere előtt állok...
Van egy vízteres cserépkályhám és ez reteszelve volt (elsőbbségben a kályha) egy régi FÉG kazánnal. Egyszerűen elvettem tőle az áramot ha a kályha indult és slussz nem tudott bekapcsolni áram híján a kazán. Ellenben most egy kombi cirkó kerülne a helyébe, ami a melegvizet is adná. Így ha elveszem az áramot (lehet hogy a mai készülékek nem is szeretik) nem lesz átfolyó meleg vizem sem. Erre van egyáltalán megoldás, vagy máshogy kellene ezt kivitelezni?
Köszönöm előre is! -
szil0007
csendes tag
sziasztok van egy baxi luna duote h 1.24 kazánom és, hozzá a gyári modulációs termosztát + külső hőmérséklet érzékelő. régebben egy q7 rf volt rákötve a külső érzékelővel , ekkor még szépen a beállított görbe alapján szabályozta az előremenő hőmérsékletét amíg kellett, majd kikapcsolt. most mióta bekötöttem a gyári termosztátját , mintha nem venné figyelembe a külső hőm jeladó görbéjét és elkezd fűteni , felmegy egy adott előremenőig amit ő gondol magána, elkezd lemodulalni , majd kikapcsol , aztán megint elkezd fűteni megitn kikapcsol. p10-nél 00 a kazán beallíta elvileg ilyenkor a termosztat moduláltatja az előremenőt a belső hőigdny alapján. de folyton kapcossolgat a kazán. mit kellene allítanom , hogy ne kapcsolgasson fel le , hanem szépen tudja tartani az előre menő hőfokot modulálva a lángot ? előre is köszönöm a segítséget
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3604 üzenetére
Nappaliban van, szerintem éreznénk, bár fene tudja.
Mi az a nyitott cső? Valami hiba? Vagy direkt? Szellőző? -
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3602 üzenetére
De azon nem jönne be büdös akkor is ha nem esik az eső?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Real_Necro #3599 üzenetére
Nem, a gipszkarton fal mögül jön (ott mennek csövek, kis szerviz ajtó is van ) , bár lehet ott van egy szifon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Fotók, videók mobillal
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest