- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurgo
tag
Heló!
Olyan problémába ütköztem, amiben google sem tudott segíteni.
(Sajnos szakszavakkal nem igazán tudom elmondani mi a helyzet...)
Szóval ugye beépített lehetőség a VS-ben (project properties/settings), hogy a user\local settings\application data\ mappába belementsük a programunk beállításait . Xml fájlba a registry helyett. Ez egyszerű adattípusoknál jól is működik, mint bool, string, font, vagy color. Hashtable viszont nem akar belementődni. Futásidő alatt megjegyzi az újonnan bekerült adatokat, de a Properties.Settings.Default.Save() ezt sehogy sem akarja kiírni a user.config-ba....Megnéztem direkt, az xml-ben üres az érték: <value />
Mi lehet a probléma? Vagy egyszerűen ilyen collection dolgokat nem is lehet így kimenteni? -
gurgo
tag
Igyekszem másként fogalmazni: egy objektumot akarok létrehozni, ami kezel egy fájlt. Grafikus felhasználói felületről. Tehát az ablak eseményeihez az objektum tagfügvényeit rendelem. A cél, hogy az objektumom a program futása alatt végig létezzen és csak 1 példányban. Ehhez nem találom a megfelelő helyet a deklarálásra. Vagyis most rájöttem egy működő megoldásra, csak nem tudom mennyire elegáns ez így a main előtt:
namespace XML_Builder
{
static class Program
{
public static XmlFile MyXml = new XmlFile();
/// <summary>
/// The main entry point for the application.
/// </summary>
[STAThread]
static void Main()
{ ... -
gurgo
tag
Sziasztok!
Én is kezdő C# tanuló vagyok.
A probléma, amit most nem tudom hogyan kell megoldani - és ebben kérném szépen a tapasztaltabbak segítségét - így hangzik: Xml-t kezelő programot írok. Egyszerűt, ami egyszerrre csak 1 db megnyitott Xml-t használ. Ehhez írtam is egy osztályt. Amire nem jövök rá az az, hogy hol kell példányosítanom ezt az osztályt ahhoz, hogy az általa kezelt Xml--hez hozzáférhessek a program egészében??
Előre köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Samsung Galaxy Watch 6 LTE 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest