- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Tudtommal subitemhez nem tudsz képet rakni. Viszont ha a listview ownerdraw propertyjét false-ra állítod, akkor saját draw eljárással meg lehet csinálni szerintem.
Na meggugliztam, úgy látom mások is belefutottak már ebbe: [link] és
[link]
Az első linken kód is van a szükséges metódusokkal (példa szinten persze), ebből a drawsubitem a lényeg, a második linken meg találtam egy ilnket ide: [link]
Ez a listview kibővítése, csak fel kell használni a kontrollt, de az első megoldás is csak két perc.
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Hat ez nagyon egyszeru:
class aMasodikAblak : Form
{
private object selecteditem;
public object SelectedItem
{
get
{
return selectedItem;
}
}
//.... a lényeg, hogy a listában kiválasztott elemet belerakd a selecteditem változóba, DIlogresultot pedig okéra állítsd, ha OK-val lépnek ki a formból
}
//A meghívó formban, ahol megnyomod a gombot:
button1_click(object sender, EventArgs e)
{
aMasodikAblak win = new aMasodikAblak();
win.ShowDialog(this);
if(win.DialogResult == DialogResult.Ok)
{
textBox1.Text = win.SelectedItem.ToString();
//Természetesen bármi másra is használhatod a win.SelectedItemet. Kimásolod, konvertálod a valódi típusára, akármi...
}
} -
Pazo
tag
most ugyan nincs időm rendesen megnézni, de az egyik dolog ami eszembe jutott, hogy DialogResult-ot kellene használnod. a másik meg, ami lehet hogy nem elegáns, hogy az első form cs-jébe kellene egy public void metódus, ami egyetlen paramétert kap, ami a kiválasztott listaelem típusú és annyit csinál, hogy beállítja a textbox.text-et és a másik formról őt hívod meg a kiválasztott elemmel. ez utóbbi elég fapados, de tuti megy. ha lesz időm és kell még, akkor agyalok egy elegánsabbat.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Nem értem mivel érdemeltem ki ezt a hangnemet.
Most minden rosszallás nélkül, és egyébként se vedd zokon, de ha programozni akarsz, akkor a sorrend: kútfő, help/MSDN, gúgli és csak azután jön a fórum.
Mivel ezt a nyelvet teljesen autodidakta módon tanulom és gyakorlom
Méginkább érvényes a fenti. A helpet meg kell tanulni használni, önerőből máshogy nem megy.
Tök jól meg is csinálja a html fájlt, de ha megnyitom böngészővel, akkor az ékezetes betűk helyén olvashatatlan karakterek vannak
A StreamWriter az default UTF-8 kódolású fájlt csinál (byte order mark nélkül), az IE pl. meg default az ANSI kódlappal próbálja ezt megnyitni (ha nincs BOM). Úgyhogy egy ilyet bele szokás ilyenkor rakni a html header-be:
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html; charset=utf-8'' />
Vagy a StreamWriter-t állítod be ANSI-ra-ra:
new StreamWriter(File.Create(saveFileDialog1.FileName), Encoding.Default); -
-
amargo
addikt
Lehet a böngésződ van rosszúl beállítva. A karakterkódolás környékén kell keresgélned.
Szerk:
<html>
<head>
<title>címűáéúőóü</title>
</head>
<body>
<b>Felado: </b>űáéüóúűéöpő.űlöü<br>
<b>Cimzett: </b>űőüóöűüéáű.áéüöű,ü<br>
<b>Datum: </b>űúőüöúőááűóopélpőé<br>
<hr><br><br>
<div align=center>poőáóöűáüóőé</div>'
</body>
</html>
Nálam ez jól rakja ki. Vagy már rosszúl tárolod le, de akkor csak megnézed egy szerkesztővel, hogy milyen kódolásba raktad.
[Szerkesztve] -
-
Jester01
veterán
-
return.value
tag
A mySqlCommand objektumod Parameters nevű gyűjteményét kell feltöltened először is:
SqlCommand mySqlCommand = new SqlCommand(''INSERT INTO felhnev (tszam, nev, jelszo) VALUES (@ertek1, @ertek2, @ertek3)'', mySqlConnection);
mySqlCommand.Parameters.Add(
(''@ertek1'', SqlDbType.VarChar, 80).Value = textBox1.Text;
(''@ertek2'', SqlDbType.VarChar, 80).Value = textBox2.Text;
(''@ertek3'', SqlDbType.VarChar, 80).Value = textBox2.Text;
Természetesen a paraméter tömböt csak egyszer kell inicializálni, ha a commandot többször szeretnéd futtatni, akkor csak az értékek kell módosítani.
mySqlCommand.Parameters[''@ertek1''.Value = ''új érték'';
SqlParameterCollection Class : [link]
SqlParameter Class : [link] -
manrick
tag
Közben sikerült megoldani.
Viszont felmerült egy újabb probléma.
SqlCommand mySqlCommand = new SqlCommand(''INSERT INTO felhnev (tszam, nev, jelszo) VALUES ('ertek1', ertek2', 'ertek3')'', mySqlConnection);
Azt szeretném, ha egy textBoxban levő szöveg legyen egyenlő pl az ertek1-el, és így tovább egy másik textBox értéke az ertek2-vel...
Tudna valaki segíteni? -
Lortech
addikt
Listboxszal:
!A listbox DrawMode property-jét OwnerDrawFixed-re kell állítani!
private void listBox1_DrawItem(object sender, System.Windows.Forms.DrawItemEventArgs e)
{
e.DrawBackground();
e.Graphics.DrawString(listBox1.Items[e.Index].ToString(), new Font(''Arial'', 8, FontStyle.Italic), Brushes.Black, e.Bounds, StringFormat.GenericDefault);
e.DrawFocusRectangle();
}
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Semmi. Click után ellenőrzöd, hogy van-e, és ha nincs, akkor kiválasztasz egyet.
Nem vagyok túl ismerős a TreeView környékén (elég bugos kontrol, nem használtam túl sokat), de kell lennie valamilyen Selected property-nek vagy hasonló metódusnak rajta, vagy valamelyik TreeNode-on.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest