Új hozzászólás Aktív témák

• Dexter74

tag

Sziasztok,
    Kezdő programozóként az alábbi problémába ütköztem és nem tudok továbblépni. Visual Studio 2019-et használok, és Form-ot kellene MySql adatbázissal összekötnöm, de az Entity Framework kifog rajtam.
    Megvan a Data Connection localhoston keresztül, kapcsolat aktív, táblákat Server Explorerben látom.
    Természetesen a MySql for Visual Studio (1.2.9 ver) és a MySql Connector Net (8.0.21 ver) telepítve lett. Jelenleg ezt a párosítást javasolták, ami együtt működik.
    A MySql Application Configuration-ban kijelöltem, hogy a MySql-t használom és az Entity Framework 6.x verzióval szerertném.
    A Models mappában hozzá kívántam volna adni egy új ADO.NET Entity Data Model-t, de az Entity Framework verziónál nem a 6-os, hanem az 5.X aktív, a 6.x nem is választható. Így természetesen nem is tudom folytatni a projektet. Itt akadok meg.
    Próbálgattam nyomozni, hogy mi lehet a baj, de nem sok eredménnyel. Próbáltam a MySql for Visual Studio és a MySql Connector Net újratelepítését, nem segített.
    Próbáltam új (szűz projektben) csak ez ADO.NET Data Model-t létrehozni, de nem sikerült.
    Azt is próbáltam, hogy az App.Config tartalmát ürítem ki egy szűz projjekt App.Configéval és újra építeni az elejétől a kapcsolatokat ez sem segített.
    Végső elkeseredésemben a VS -t is újratelepítettem és láss csodát az első indulásnál tök jó volt minden. Jó akkor kezdem a projektet... gondoltam magamban és töröltem a próbát, majd új projekt és minden kezdődött előröl. Nem tudom már mit kellene tennem, hogy folytatni tudjam a programot. Ha tudtok kérlek segítsetek. Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák