- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem tudom, nekem a Reiter István könyv teljesen elégnek tűnt. Akkor meg minek olvassam el angolul is ugyanazt?
Nyilván lehetne egyébként a Reiter könyvnél komolyabbakat is találni, de javaslom először nézd át azt, aztán ha hiány érzeted marad, esetleg már achitekt szinten, a mikro optimalizációkra fekszel rá, illetve a minél absztraktabb desing patternek a kedveinceid, akkor majd utána nézel guglin, vagy keresel mélyebb merítésű könyvet. -
drkbl
őstag
válasz
Taoharcos #4569 üzenetére
Nem könyv, de van hivatalos átképző anyag. Ezt a könyvet hallottam emlegetni, de tapasztalatom nincs vele.
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4566 üzenetére
A két nyelv szintaktikája, filozófiája hasonló szvsz a C#-é letisztultabb (de ezek szubjektív szempontok voltak). A C# ugyan fiatalabb, mint a Java, mégis mostanra jóval fejlettebb.
Ez már csak saját tapasztalat, és bőven lehet vele vitázni, de a C# erőforrás kímélőbb is, kevesebb memória használatával, alacsonyabb proci teljesítménnyel oldja meg ugyanazt a feladatot.
A Visual Studio (még az ingyenes Express is) pedig szerintem az egyik, ha nem a legfejlettedd IDE. Legalábbis Netbeans, Eclipse-el összevetve olyan mintha egy Opelből átülnél egy Mercedesbe. A komolyabb fizetős Java IDE-kről nincs tapasztalatom, lehet azok is hozzák a VS szintjét?
Mostanra a Mono révén a C# ráadásul egyre cross-platformosodik, Linux-on és OSX-en is lehet fejleszteni, futtatni. Sőt Android-on és IOS-en is, bár az ezekhez való külön licenszek a MonoTouch esetében szvsz erősen túlárazottak, viszont simán el tudom képzelni, hogy komolyabb projektnél megérik az árukat.
Összegezve viszont ezek nem akkora előnyök, hogy mondjuk csak ezek miatt az ember nyelvet, fejlesztői platformot váltson. Másrészt, ha eleged van az open-source instant út keresésekből, Linux-os szopásokból, folyamatos kísérletezésekből álló fejlesztésből, és sosem tudsz szívből örülni annak, hogy kijött az új java/tomcat/akármi, mert fog-e vele az eddigi kódom működni, akkor mindenképpen javaslom a .Net-es világot.Nem csak VS-el lehet C#-ot fejleszteni, de miért szivatnád magad mással, hacsak nem Linux-on vagy OSX-en akarsz C#-ozni. VS-nek van ingyenes változata, kezdetnek teljesen megfelel, de ne lepődj meg azon, ha belefutsz a korlátaiba (pl. Oracle DB-t nem fogsz tudni vele használni, ami Java-s világból érkezvén gondot jelenthet).
VS alternatíva a SharpDevelop (ez is csak Windows-on fut), illetve a MonoDevelop (ez windows-on, Linux-on és OSX-en is telepíthető).
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest