Új hozzászólás Aktív témák

• Gülredy

tag

Sziasztok!
    Nem túl régóta foglalkozom a c#-al így gyakorlásképp kitaláltam magamnak egy feladatot amit konzolon akarok kivitelezni.
    Egy nagyon egyszerű bevásárló program lenne, van 4 darab termék amit a kosárba lehet pakolni, minden kiválasztás után lehetőségünk van új termék hozzáadásához, és dönthetünk arról hogy befejezzük-e a vásárlást vagy sem.
    Röviden ennyi, de amivel gondom van az a következő:
    A termékek előtt egy szám áll (1-4) és egy switch case szerkezettel adom meg hogy mit választok. A probléma az, hogy készítettem egy kosár nevű string-et, amibe beírja a választott terméket, ez működik is egy terméknél, de ha választok egy másik terméket is, akkor az nem hozzáadja, hanem felülírja az előzőt.

Itt a kód részlet, ha ez nem elég bemásolhatom az egész kódot is de hosszú lenne:

string kosar= "Termékekek: ";
    switch (valasztas)
    {
    case 1: kosar += "Egér, ";
    break;
    case 2: kosar += "Hangfal, ";
    break;
    case 3: kosar += "Billentyűzet, ";
    break;
    case 4: kosar += "Monitor, ";
    break;

}

A "valasztas" változóba kérem be a számot 1-4 ig és azt szeretném, hogy a kosár nevű stringhez minden egyes alkalommal fűzze hozzá az aktuálisan választott elemet, de csak felülírja a már kiválasztott elemet.

Nem tudom ezt meg lehet-e oldani így switch case-ben vagy sem, de ha igen akkor megköszönnék egy kódrészletet vagy magyarázatot!

Új hozzászólás Aktív témák