Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts

veterán

Sziasztok!

Debugoltam, s az megmutatta, hogy az if-es résszel van gondja.

A sima, feltöltött tömbből működős az megy, ez a kódja:

private void buttonKezdobetuBeListaz_Click(object sender, EventArgs e)
    {
    listBoxKezdobetuListazKi.Items.Clear();

string[] nevek = new string[] {"Ajkai Jolán","Báthori Zoltán", "Csángó Cecília", "Daru József"};
    char kezdo = Convert.ToChar(textBoxKezdobetuBe.Text);

if (textBoxKezdobetuBe.Text != "")
    {
    for (int i = 0; i < nevek.Length; i++)
    {
    if (kezdo == nevek[i][0])
    {
    listBoxKezdobetuListazKi.Items.Add(nevek[i]);
    }
    }
    }
    }

Ez, ha beírok egy kezdőbetűt, akkor arra kiadja az összes, olyan kezdőbetűs embert. Van egy tömböm, egy karakter változóm, ami egy textboxból olvas. Ha a textboxban van adat akkor végigszalad egy for-ral a tömbön. ha a karakter változóba vitt adat megegyezik a tömb első karakterével, akkor kiírja a feltételnek megfelelőeket egy listboxba.

Na most ezzel szemben itt van nekem a másik verzió, amikor kintről kell adatot bevinnem. Felvettem egy 50 elemet tartalmazni képes string tömböt ami még most üres, meg egy integer típusú db változót, amivel majd számoltatom, hogy hol is vagyok a tömbben, hanyadik elemnél.

Szóval a következő résznél megadom, hogyha van adat a textBoxNevBeVektor.Text-ben akkor a tömb db-edik eleme legyen mindíg egyenlő textBoxNevBeVektor.Text-tel. Ha le lett okézva, akkor meg menjen tovább a tömbben, s növelje meg az értékét! Tehát ez sem lehet nulla. :D

Megyek tovább: Ennek a kezdőbetűs részénél felvettem megint egy char változót, aminél megint átkonvertáltam a textBoxKezdoBetuBeVektor.Text-et. Miért is ne, hisz az előbb működött. Szóval ha van a textboxban adat akkor egy for ciklussal végigmegy a nevBe tömbön.

Itt megnézi a kezdovektor char változóm egyenlő-e nevBe db-edik elemének [0] -ik (azaz első) karakterével. ha igen, akkor kiírja a listboxba.

Kérdés: Ennek ellenére miért száll el NullReferenceException was unhandled hibával? :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés