Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Debugoltam, s az megmutatta, hogy az if-es résszel van gondja.
A sima, feltöltött tömbből működős az megy, ez a kódja:
private void buttonKezdobetuBeListaz_Click(object sender, EventArgs e)
{
listBoxKezdobetuListazKi.Items.Clear();
string[] nevek = new string[] {"Ajkai Jolán","Báthori Zoltán", "Csángó Cecília", "Daru József"};
char kezdo = Convert.ToChar(textBoxKezdobetuBe.Text);
if (textBoxKezdobetuBe.Text != "")
{
for (int i = 0; i < nevek.Length; i++)
{
if (kezdo == nevek[i][0])
{
listBoxKezdobetuListazKi.Items.Add(nevek[i]);
}
}
}
}Ez, ha beírok egy kezdőbetűt, akkor arra kiadja az összes, olyan kezdőbetűs embert. Van egy tömböm, egy karakter változóm, ami egy textboxból olvas. Ha a textboxban van adat akkor végigszalad egy for-ral a tömbön. ha a karakter változóba vitt adat megegyezik a tömb első karakterével, akkor kiírja a feltételnek megfelelőeket egy listboxba.
Na most ezzel szemben itt van nekem a másik verzió, amikor kintről kell adatot bevinnem. Felvettem egy 50 elemet tartalmazni képes string tömböt ami még most üres, meg egy integer típusú db változót, amivel majd számoltatom, hogy hol is vagyok a tömbben, hanyadik elemnél.
Szóval a következő résznél megadom, hogyha van adat a textBoxNevBeVektor.Text-ben akkor a tömb db-edik eleme legyen mindíg egyenlő textBoxNevBeVektor.Text-tel. Ha le lett okézva, akkor meg menjen tovább a tömbben, s növelje meg az értékét! Tehát ez sem lehet nulla.

Megyek tovább: Ennek a kezdőbetűs részénél felvettem megint egy char változót, aminél megint átkonvertáltam a textBoxKezdoBetuBeVektor.Text-et. Miért is ne, hisz az előbb működött. Szóval ha van a textboxban adat akkor egy for ciklussal végigmegy a nevBe tömbön.
Itt megnézi a kezdovektor char változóm egyenlő-e nevBe db-edik elemének [0] -ik (azaz első) karakterével. ha igen, akkor kiírja a listboxba.
Kérdés: Ennek ellenére miért száll el NullReferenceException was unhandled hibával?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Programozás topic
- Vírusirtó topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Battlefield 6
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Apple Watch Series 8 Cellular (45mm, szürke)
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest