- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Hát ahhoz írni kell egy win szervizt, mondjuk .NET-be, aztán telepíteni kell a szerviz modulba.
Egyébként nem egy agysebész feladat, kell hozzá egy Visual Studio, meg pár sor kód.
Mondjuk nem tudom ez mennyire jó, mert a szerviz már akkor elindul, amikor feláll a win, tehát még be sem kell hozzá loginolni, lehet jobb lenne, ha leírnád pontosan miért is kell ez.
-
Ispy
nagyúr
válasz
martonx #2923 üzenetére
Egy biztos: én sosem használok ilyen beépített varázslókat, mindig csak a baj van velük.
Helyett tudom ajánlani az SqlConnection classt.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
alexy92 #2863 üzenetére
Ezt megcsináltad? Minden subrutinba rakd be az Err.Clear-t, mert szerintem amikor hiba után bemegy egy hiba sub-ba, akkor megtartja az eredeti hiba értékét és ezért a 2. körben is a hiba sub-ba fog menni, annak ellenére, hogy ott nincsen hiba.
Szóval minden sub elejére rakjad be, hogy Err.Clear....
-
Ispy
nagyúr
válasz
alexy92 #2855 üzenetére
Na, a feladat a következő: ezt az egészet mentsed el, tedd félre. Nincs az az isten, hogy tapasztalat nélkül ebbe a kóddzsungelben bármit is megtaláljál.
Utána kezd el 0-ról, apránként, minimális kóddal. Ha megy, akkor adjál hozzá még egy részt, és így tovább. Ha nem megy, akkor állj meg és akkor térjünk vissza rá.
-
Ispy
nagyúr
válasz
alexy92 #2851 üzenetére
Nem nagyon programoztam még excelben, szóval az én elképzelésem:
Dim IsError as boolean
Private Sub Main -> a fő kódod, gondolom valamilyen eventre fut le az egész cucc
On Error GoTo ErrHandling
valami kód, amit írtál és mindig gebasz van vele...
IF IsError = True Then
Call Sub2
Else
Call Sub3
End IF
valami kód, amit írtál és mindig gebasz van vele...
IF IsError = True Then
Call Sub4
Else
Call Sub5
End IF
exit sub
ErrHangling:
IsError = True
Resume
End Sub
Private Sub Sub2
IsError = False
....
End SubPersze lehet ezt még finomítani kell, kb. 5 éve nem nyúltam VBA kódhoz, de kb. így csinálnám. A subokat el is lehet hagyni, csak akkor van értelme külön kódba kiemelni, ha több helyen is használod ugyanazt a kódot.
Ha mondjuk egész kódrészleteket beraknál ide, akkor nagyobb eséllyel tudunk hibát keresni mi is....
-
Ispy
nagyúr
válasz
alexy92 #2849 üzenetére
Rakjál be egy breakpointot az else-re és nézzed meg mi az értéke az Err.Number-nek.
Én csinálnék egy class szintű változót (IsError), majd on error goto ...., ide beraknám, hogy IsError = True, majd Resume, IF IsError = True Then sub2 Else sub 3 END IF a subok elején meg IsError = False.
-
Ispy
nagyúr
Gugliban ezt találtam, nem tudom segít-e rajtad.
-
Ispy
nagyúr
válasz
sztanozs #2823 üzenetére
Hát ilyet én még nem csináltam VBA-ban (szerencsére már semmi nem csinálok VBA-ban jó ideje
), de a gugli szerint lehetséges.
-
Ispy
nagyúr
Egyébként a gugli sokat tud ám segíteni, ha megkérdezed
-
Ispy
nagyúr
A kód elejére ird be, hogy
Import system.math
, vagy ahol használni akarod oda, hogyMath.sqrt
. -
Ispy
nagyúr
Még egyszer:
ennek így nincsen értelme. Szorozni csak számokat lehet, a textbox értékét meg a text tulajdonsággal tudod lekérni/módosítani.
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles OK.Click
TextBox2.Text = TextBox1.Text * TextBox1.Text
End Sub -
Ispy
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #2774 üzenetére
Form.LocationChanged eventel kell játszani.
-
Ispy
nagyúr
válasz
BigBadPlaYeR #2769 üzenetére
És ha csinálnál inkább egy datatable-t, azt feltöltöd és utána megadod a gridnek, DataSource=DT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest