Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Kipróbáltam ezeket a beállításokat. Az alapbeállításhoz illetve más kodekekhez képest sem hoztak túl nagy különbséget.
Sajnos mencoderrel nem tudom kipróbálni. Úgyhogy annyit tudok mondani, hogy látszólag nem a beállítások illetve az adott kodek miatt lassú.
(Bár nem tudom milyen verziójú XVid-ed van, de gondolom olyan nagy különbség nincs sebességben.) -
L3zl13
nagyúr
válasz
scorpy02
üzenetére
Szvsz inkább négyzet lenne az. És 480x480-as mpeg2 videóra tippelnék.
Ennél ha jól tudom az a helyzet, hogy a függőleges és a vizszintes felbontás megegyezik, de a képpontok nem négyzet alakúak.
Asszem erre AVI-ban is van lehetőség, átméretezés nélkül, de nem biztos, hogy jól is müxik...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát az összeillesztés sajno mindig is problémás volt...

-
L3zl13
nagyúr
Hülye kérdés, de ez a filmben nem érzékelhető? Azaz nincs olyan, hogy mondjuk a stáblista alatt nincs már hang, vagy hasonló?
Egyébként meg mi van ha kiválasztod a streams menüpontban az audiósávnál, hogy full processing, majd a compressionnál beállítod az mp3-at? Nem konvertálja át?
-
L3zl13
nagyúr
Mpeg2-höz VDubMOD kell. Az tudja olvasni az mpeg2-t is...
-
L3zl13
nagyúr
1. SZélesvásznú filmnél a stáblista stb nem szélesvásznú?

2. Eltérő képarányú filmet nem tudsz összeilleszteni szerintem. (Stáblista képarányát is módosítani kellene esetleg... Ettől persze torzulni fog, de ott talán nem olyan lényeges...)
3. DivX-ben a fekete csíkokon nem tudom mennyi helyet spórolsz... Szvsz nem túl sokat.
[Szerkesztve] -
-
L3zl13
nagyúr
VDubmod az a VDub modja...
Először volt egy rakás különböző VDub mod. Valamelyik az AC3-t kezelte, valamelyik az OGM-et, valamelyik az MPEG2-t. Aztán ezeknek a fejlesztői összeáltak, és megírták a VDubmodot, ez kezeli mindazt amit az egyes modok külön.
A Nandub szinén egy VDub átirat, ez is kezelte az OGM-et, és pluszba még a VBR audiót is. Ez viszont nem került be a VDubmodba, mert nem szabványos, és állítólag gány megoldás van a nandubban is. Sajnos a Nandub külön fejlesztése pedig leállt. -
L3zl13
nagyúr
Szopi.
A VDub és VDubmod nem kezel VBR-es hangsávot.
Esetleg próbáld meg a nandubot. Vagy mentsd ki az audiósávot, fűzd össze csak a videót. A hangsávot meg valami más progival, és aztán muxold össze. De könnyen lehet, hogy utánna elcsúszás lesz.
Vagy átkonvertálod a hangot CBR-re és utánna fűzöd össze a fájlokat. -
L3zl13
nagyúr
Ha ugyanarra gondolunk, akkor szvsz azt jelenti, hogy a kép és a hang információ elkülönülten van kezelve, tárolva (ne adj isten több is lehet belőlük). Majd ezeket a ''sávokat'' mux-oláskor a konténer formátum előírásainak megfelelően egy fájlba összepakolják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 8/128GB, Akku: 100%,Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 89%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 16 Pro Max 256Gb 99% akkumulátor 2027 októberig garanciális
- UTOLSÓ DARAB! Lenovo Thinkpad T580, i7-8550U, 16GB/256GB, FHD/IPS, garancia, számla!
- Egyedi PC építés Neked, stílusra és teljesítményre szabva
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Bár nem tudom milyen verziójú XVid-ed van, de gondolom olyan nagy különbség nincs sebességben.)

(Csak sajnos már nem fejlesztik ezt sem...
)