Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vartanus

őstag

válasz PROTRON #7660 üzenetére

Köszönöm szépen a választ neked is és a többieknek is! :R :R

Én ebbe a földkábel, hagyományos MT kábelba bele sem gondoltam, látszik nem vagyok szaki :( :(

A logikus pedig valóban az 5x16 alu földkábel lenne. :R Csak én aki hobbiból foglalkozik elektronikával szegény alu kábelt már elavult dolognak itéltem meg.(Pedig tudom rossz dolog az előítélet).

Na viszont akkor egy új probléma derült ki számomra:

A föld alatti védőcső+MT kábel pedig onnan jött így hobbista elektronika iránt érdeklőd számára, hogy itthon a 25mm-es KPE csőbe raktuk a ház és műhely közti 40-41m hosszú 3x2,5mm2 MT kábelt a hegesztő miatt. Tökéletesen gond nélkül üzemelt is 3-4 tán 5 évig, s mikor kihúztuk sem volt baja.
    Aztán ahogy felkerült a 7kW-os inverter akkor a 2,5mm2 MT kábel helyére az invertert is szerelő cég szakija húzta be az 5x6mm2 MT kábelt(legalábbis a fehér külső köpeny és a 15mm külső vastagság erre utal) az inverter és az óra utáni első csatlakozási pont(csillagpont vagy mi a szakkifejezése) közti 41m hosszú szakaszba. A 41 méterből kb 30m-nyi szakasz 90cm mélyen van a hivatalosan vízvezeték 12,5bar-os 25mm-es KPE csőben.

Akkor ez így elég gáz? :F :F Ki kéne cserélni földkábelre? :(
    Történhet bármi komoly ha az MT marad?

Az világos hogy a tömör réz jobban vezeti a hőt mint a sodrott és emiatt kisebb fesz. esés lehet és/vagy több A szaladgálhat.
    Későbbiekben itt is max 25A-ral számolnánk(eleltromos autó töltő a műhely garázsba, és esetleg nagyobb inverter).

Ezer hála és köszönet eddig nektek és eztán is :C :R :R

Még jó hogy kérdezek tőletek is mert most is kijött egy hiba amit ha korábban kérdeztem volna tőletek egész más lett volna a kivitelezés.
    Mondjuk a 6éve lerakott kb. 20-20,2mm belső átmérőjű KPE cső kiásása nagyobb védő csőre csere tuti felejtős lenne. 1x az életben elég volt 1x kiásni ebbe a kemémy agyagos, tufás földbe azt 30m árkot :DD :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés