- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
PROTRON #7660 üzenetére
Köszönöm szépen a választ neked is és a többieknek is!
Én ebbe a földkábel, hagyományos MT kábelba bele sem gondoltam, látszik nem vagyok szaki
A logikus pedig valóban az 5x16 alu földkábel lenne.
Csak én aki hobbiból foglalkozik elektronikával szegény alu kábelt már elavult dolognak itéltem meg.(Pedig tudom rossz dolog az előítélet).
Na viszont akkor egy új probléma derült ki számomra:
A föld alatti védőcső+MT kábel pedig onnan jött így hobbista elektronika iránt érdeklőd számára, hogy itthon a 25mm-es KPE csőbe raktuk a ház és műhely közti 40-41m hosszú 3x2,5mm2 MT kábelt a hegesztő miatt. Tökéletesen gond nélkül üzemelt is 3-4 tán 5 évig, s mikor kihúztuk sem volt baja.
Aztán ahogy felkerült a 7kW-os inverter akkor a 2,5mm2 MT kábel helyére az invertert is szerelő cég szakija húzta be az 5x6mm2 MT kábelt(legalábbis a fehér külső köpeny és a 15mm külső vastagság erre utal) az inverter és az óra utáni első csatlakozási pont(csillagpont vagy mi a szakkifejezése) közti 41m hosszú szakaszba. A 41 méterből kb 30m-nyi szakasz 90cm mélyen van a hivatalosan vízvezeték 12,5bar-os 25mm-es KPE csőben.Akkor ez így elég gáz?
Ki kéne cserélni földkábelre?
Történhet bármi komoly ha az MT marad?Az világos hogy a tömör réz jobban vezeti a hőt mint a sodrott és emiatt kisebb fesz. esés lehet és/vagy több A szaladgálhat.
Későbbiekben itt is max 25A-ral számolnánk(eleltromos autó töltő a műhely garázsba, és esetleg nagyobb inverter).Ezer hála és köszönet eddig nektek és eztán is
Még jó hogy kérdezek tőletek is mert most is kijött egy hiba amit ha korábban kérdeztem volna tőletek egész más lett volna a kivitelezés.
Mondjuk a 6éve lerakott kb. 20-20,2mm belső átmérőjű KPE cső kiásása nagyobb védő csőre csere tuti felejtős lenne. 1x az életben elég volt 1x kiásni ebbe a kemémy agyagos, tufás földbe azt 30m árkot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest