Új hozzászólás Aktív témák

• demars

addikt

Sziasztok!

Kis segítséget, tanácsot kérnék!
    Tavasszal ( de ha az idő engedi még idén) egy "ügyfél" szeretne kültéri lámpákat telepíteni a bejárati kaputól a hátsó garázsig. A teljes hossz 30-32 m lenne, 8 db lámpát terveztek ( talán az OBI-ból vennék). A kapcsolást a kapu elektronika végezné ( eddig is így működött). A "régi" lámpák már tönkre mentek, a kábelezésük sérült, stb így azokat kiszedték, tehát teljesen újra kell vezetékeznem az egészet.
    Tervek szerint minden lámpa helyére tennének a földbe egy zsalu követ, vagy pincefalazót amit kiöntenek betonnal és erre kellene rögzítenem a lámpákat.
    A vezetékezést hogy oldanátok meg és milyen kábelt használjak?
    Első ötletem: Lépésálló gégecsővel beállok az első zsalukőhöz és onnan tovább a másodikhoz, stb... Gégecsőben 3x1,5 MT kábel ( vagy elegendő lenne a 3x1,0 ??)
    Ezzel az a gond, hogy nem láttam a lámpát, nem tudom milyen a bekötése, lesz e elegendő helyem, hogy rendes sorkapoccsal megkössem?!
    Másik öteletem: Minden lámpánál oldalt a földbe tennék egy IP védett kötődobozt és a lámpákhoz csak egy kábellal ( csőben) állnék be?

Mit javasoltok?

Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés