Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Magam hívom így, a tapasztalataim, illetve amit korábban olvastam a fórumon. Sokan panaszkodtak arra, hogy idővel elmászik a beállított feszültség a fixálás ellenére, ha már bemelegedett a rendszer. Ez általában akkor jelentkezik, ha a volt gyári görbét keresztezi az új - valószínűleg leköveti a korábbi görbét az egyes feszültségekhez tartozó frekvenciák terén. Viszont eddig ezzel a módszerrel én nem tapasztaltam hasonlót.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Köszönöm szépen! Akkor ezek szerint ez nem egy rejtett funkció a Windows-tól, hanem külső progi kell hozzá. Már kezdtem azt hinni, hogy vak vagyok, mert abszolút nem találtam semmi ilyet a frissítési ablakban.
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #38114 üzenetére
Nálam GEN10 és 12 Intel CPU esetén időközönként felajánlja, mikor kedve tartja. Bár utóbbihoz alapból volt egy Win11 Home gyárilag, csak Win10-et telepítettem és alapból elfogadta arra is a Win11-es kódot.
-
Vigneau
félisten
válasz szasanyi #38107 üzenetére
Elsőre valahogy nem tetszett a kinézete. Aztán nem kizárt, hogy az FX507ZE-n végül elkezdem a tesztelést a vele kapott gyári Home verzióval.
Mellesleg meddig lehet átváltani a meglévő élő Win10 kódokat Win11-re?
-
Vigneau
félisten
Most esett csak le igazából, hogy nem lesz több nagyszabású frissítés a Windows 10-hez és rákényszerítenek a Windows 11-re?
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #38076 üzenetére
Az a szerencse, hogy az RTX 3060 Ti-t nem vettem rossz áron, nagyjából max. 20k bukóval el tudom adni 1 hónapon belül. Az RX 6600-on viszont simán bukok 50k-t, amennyiben szintén májusban akarok tőle megválni.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
A jó öreg Gianni27-től vettetek mostanában cumót?
-
Vigneau
félisten
Strix vonalról a nemzetközi oldalakon eddig nem olvastam rosszat. A ventilátor téma inkább a Gigabyte VGA-it sújtotta. De természetesen nem rendeltem semmit. Viszont elkezdtem nézegetni legalább az MCT-t.
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #38040 üzenetére
Egy ideje tudok már a szándékos avultatásról, de a jelek szerint még nem kezdődött meg. A pirosak meg folyamatosan javulnak, már amennyire jól tudom.
Amúgy nagyon dilemmázok a PowerColor/ASUS RX 6650 XT valamelyikén. Természetesen kizárólag Red Devil vagy ROG Strix vonalon. Szerencsére utóbbiból van hosszabb és rövidebb verzió is...
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #38032 üzenetére
Én is szórakoztam az enyémmel tegnap és ma. Kezdésnek toltam egy alap gyári beállítást. Megnéztem azzal a Time Spy-t, majd csináltam egy UV-t, amivel elérem a gyárival kapott eredményt. Azért nem semmi, mennyi difi jelentkezik...
-
Vigneau
félisten
És a bolt már megvan? Mert én pl. kinéztem a típust, aztán utána néztem körül, mi a szitu a boltokkal. Kb. mint a sima PC komponensek esetén. Már itt sem lehet azt mondani, hogy kifejezetten laptopra szakosodott boltok olcsóbbak lennének.
Amin meglepődtem, pl. VGA terén most már a WinCity is kezd jó alternatívává válni.
-
Vigneau
félisten
Valószínűleg az mozgat, hogy próbálom a figyelmem elterelni a valós gondjaimtól és némi sikerélményre szert tenni. Inni meg nem fogok, ha már eddig se tettem.
Én még bízom a csodában, bár még nem léptem a tettek mezejére - gyáválkodom.
-
Vigneau
félisten
Mellesleg van már egyáltalán konkrét típus, amit kinéztetek? A HA-t valóban el lehet engedni a fél-egy év gari miatt. Esetleg adni egy esélyt és magánszemélytől alig használt, ~2.5 év garis példányt megcsípni, ahogy én tettem a TUF esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37993 üzenetére
Jó áron lehetett volna sok garis piros VGA-t megcsípni, ami pariban van normál erő terén az RTX 3060 Ti-vel. Amit aztán legrosszabb esetben is a piros árában el lehetett volna adni. Aztán végül csak túl szép volt, hogy igaz legyen...
-
Vigneau
félisten
Ami nem is baj, olvastam is, hogy hezitál. Elég nyomatékosan beszélt le róla egyébként SC. Micsurinnal pedig nem is beszéltem, csak a korábbi abonyival.
Apropó, az új driverrel egy lépcsőt megint vissza kellett vennem a boost-ból (vagy egy lépcsőt emelni a feszültségen ugyanahhoz a boost-hoz). A jelek szerint eléggé a határon járok. Ismét optimalizáltak valamit az nVidia szoftveresei. Persze a pontszám szinte koppra azonos a régebbi driverhez képest.
-
Vigneau
félisten
Nem gondoltam, hogy ennyi nyűgöd lesz vele. Nálam nem volt gond az XFX RX 6600-zal, de az Asszony sem panaszkodik. Bár az is igaz, semmit nem csináltam vele, csak beraktam, driver-only fel, feszültség és frekvencia csökkentve Afterburner-rel és pont.
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37979 üzenetére
Én is látatlanban ezért gondoltam, jó vétel lehetne. Csak nem az alap Radeon hűtés. Viszont párral találkozott a referenciám és nagyon nem ajánlja.
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37977 üzenetére
Hangos és melegszik, nem véletlenül pont nem ilyet keresek. Az én pici RTX 3060 Ti-m legalább szépen kordában tartható mind a zaj, mind a hang terén. Bár természetesen nem veszi fel a versenyt a három ventilátoros verziókkal.
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #37975 üzenetére
Időközben kértem/kaptam szakmai segítséget. Ez kártya off lesz a részemről. Tiszta haszon, hogy végül az abonyi sem jött össze.
Legalább szemezgethetek a korábban tervezett RX 7600 szériával, amikor majd megjelenik végre. Vagy olcsón egy Arc A770, de az már tényleg OFF...
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37974 üzenetére
Az lesz a következő lépés természetesen, persze részletfizu lehetősége nélkül. De addig meg minek hirdessem meg, ha valaki éppenséggel mégis elvinné közületek.
-
Vigneau
félisten
Azért is írtam közel 600 hsz híját. Ami "fáj", hogy a lokál nem ér még 0.1-et sem...
Bjørgersson:
Na jó, csak éppenséggel az EVGA RTX 3060 Ti-m meg nem kell egyikőtöknek sem még részletre sem. Biztosan rossz konstrukciót dobtam fel...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37945 üzenetére
Az el is ment, de közben megint szerelembe estem. Mondjatok már rá valamit...
-
Vigneau
félisten
Itt minden választ megtalálsz.
Sdi:
Ilyenkor bezzeg simán beelőzöl, máskor meg hetekig meg se nyikkansz...[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37950 üzenetére
Anno a legutóbbi kataklizma előtt félisten voltan, aztán visszaminősítettek nagyúrrá - amin persze be is rágtam, alig írtam egy darabig. Mellesleg azt sem tudom jelenleg, melyik hsz milyen mélységben számít az összesített értékelésbe. Annyit tudok, hogy szumma 20k poszt kell ahhoz, hogy újra félisten legyek.
-
Vigneau
félisten
válasz Bjørgersson #37945 üzenetére
Bingó, de szokás szerint alul ígértem, no meg már mással egyezkedett éppen.
-
Vigneau
félisten
Ha csak a mostani esetet nézem, nem álltam le veszekedni az EVGA-val a levelezésem során. Lévén az eredeti számla sem állt a rendelkezésemre. A rendszerük szerint a sorozatszámhoz köthető kártyát 2022.01.01-én vették, az 1 év OEM gari lejárt. Ezt a acc-omban is rögzítették.
Akitől vettem, pedig komoly HA-s, maga állította a gyári cserét. Kívülről nem is látszottak rajta a használat nyomai, viszont tény, nem is bontottam meg, hogy lássam a PCB-t. Az RX 6600-amon ellenben szépen látszott a pormacska alom fél év használat után.
No mindegy, ez van. Mindkét kártya szerencsére szépen, hiba nélkül dolgozik a gépeinkben.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Amit az eladótól tudok, hogy az enyém elődje bányász volt, amit gariban cseréltek. Mire megérkezett a példányom az előző tulajhoz, már nem tudott lemenni a bányába, nem volt értelme. Bekerült a zacsiba, fel a polcra, aztán pedig hozzám. Elvileg egy új kártyát kaptam, de már csak igen kurta garanciával. Lévén, az nem indult újra a cserével.
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37929 üzenetére
Lám, lám, anno az unboxing-ot néztem meg én is a youtube-on. Aztán láttam, hogy a dobozon kívül nem vesztettem semmit, pedig mindig is szerettem, ha van doboz...
Természetesen nem titok, szumma 120k. "Klubtagoknak" 1-4 hónap, arányosan leosztva.
-
Vigneau
félisten
Érdekelné esetleg valamelyikőtöket részletre a gyárilag OEM EVGA RTX 3060 Ti-m? Nem kizárt, hogy megkívántam egy Sapphire RX 6700 10GB-t...
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
BIOS-ból egyelőre nem az igazi a vezérlés a magas maximális fordulatszám miatt, de azért szerencsére 900RPM-nél sem vészes a hangja. Egy lépcsővel lejjebb meg már 600RPM alá esne be a fordulatszám. Egyelőre még nem igazán akarok FanControl-hoz nyúlni - bár már némileg ismerem a programot -, ezen a téren viszont régi vágású vagyok.
-
Vigneau
félisten
Emlékeztető magamnak az ASUS Armoury Crate-hez:
In the start menu you can drag the Armoury Crate app to your desktop and it will create a shortcut. Then to get it to the startup folder win+r --> shell:startup --> Drag the shortcut into the folder.
-
Vigneau
félisten
Úgy néz ki, hogy két Trust Ziva adja meg magát szinte egyszerre. A laptophoz már vettem egy ASUS TUF Gaming M3-at, eddig elég jó vételnek tűnik alig 7k feletti árával.
Ha jól látom, vezetékes fajta? Valahogy nem tudtam megbarátkozni az elemesekkel.
Neked mi nem tetszett rajta egyébként?
-
Vigneau
félisten
Kicsit megzavarodtam mostanra... Nektek is a általában görgő szokott leghamarabb tönkremenni az egéren?
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37842 üzenetére
Jó kérdés... Ez egy szimpla Thermaltake Toughpower SFX 550W tápegység. Az Asszony Kolink Satellite-jába gondoltam volna.
-
Vigneau
félisten
válasz KROK640 #37838 üzenetére
A levedlett cuccainkból raktam össze:
- Intel i5-4670K,
- Cooler Master GeminII M4 @ Noctua NF-P12,
- ASRock B85M-ITX,
- Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz,
- Kingston 240GB és Micron 256GB SSD,
- Gigabyte GTX 1050 Ti 4GB,
- Fractal Design Core 1300 @ 2x Noctua NF-S12B,
- Be Quiet! Pure Power 9 CM 400W.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest