Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #34499 üzenetére
Egy bajom van a VGA projekttel, hogy míg RX 6500 XT lett volna 88k-ban, addig a legolcsóbb RTX 3050 150k volt.
Ebből tényleg kivárás lesz. Hátha bekopogtat az RTX 3050 4GB-s verziója, ami megkavarhatja az árakat.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vigneau #34498 üzenetére
Ez az alaplapgyártó hülyesége, nem Intelé..
utóbbi csak adja az osztható PCIe sávokat.
Más gyártók pl. switchel megoldották ezt..
Amiről tudok, pl. MSI, de biztos akad még.Szerk.: ettől függetlenül ne dőlj kardodba,
egy értelmes bordázott 3.0x4 is bőven jó,
kivéve, ha szintetikus benchekre kellene..
Túl van hypeolva a szekvenciális tempó,
rendszer szinten nem érezni gyorsulást,
azon kívül meg mire nem elég 3+GB/s?6500XT az AMD hülyesége, spóroltak :S
De amúgyis egy agyonherélt megoldás..
Akkor már inkább 3050/8GB, ha beesik.[ Szerkesztve ]
-
-
Vigneau
félisten
Ahogy elnézem, sokat nem kell agyalnom, hova rakjam majd a leendő NVMe SSD-m.
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Speed® #34492 üzenetére
Z97 & 4790k & R9 290.
A procin Koolance jetplate-es blokk van a VGA-n EK FC, a szivattyú Phoba DC12-400, a radi egy MO-RA2, a ventik rajta Silverstone AP 180-asok, ez idéig nem is lenne rossz ugye. De a tartály, egy mini ételhordó, a csatik kettőt leszámítva pneumatikus csővégesek bilinccsel, a cső 13/10-es gondolom valami praktikeres, mert nagyon merev. Egyébként egész pofásan néz már ki így a végén. Dobok fel majd képet róa, ha kishoztam a kicsi szobából.H2O über alles!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F e Z o #34486 üzenetére
Ordasi feeling..gondolom nem irodában szolgál.
Nekem is rá kellene már szánni magam a vízre..
Legalábbis a retromax project légen elég nehéz,
az SR-2/2xX5690/GTX690 nem gyerekjáték hő..
És akkor még nem is dupláztam a VGAt tesztre,
ami gyakorlatilag egy kisebb bojler fűtőértékre.. -
smiti
veterán
Január elején rendeltem ilyenből 2 db-ot, persze kanyarban sincs. össz. vissz lett volna 3000 ft. [link]
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #34484 üzenetére
Megrendelve.
#34483Speed® : Van itthon még Minuspad 8 és valamennyi Gelid Extreme, azokat azért nem rakom rá.
Smiti : Csak nem vírtam magammal, s vettem ph-n alkatrészt. Igaz ennyiért hibátlan vétel volt. 30k-ról indult, s a srác mindig csökkentette az árát, már 20k-nál is gondolkoztam rajta egyébként.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ja, figyelni kell, mert sok helyen keverik a sima XA3al, ami nem ugyanez. SSDhez kell az UASP, hogy kifussa magát, anélkül jóval lassabb.
Apró kiegészítés: ha van kéznél gap-pad, érdemes a HDD PCBre felhajítani, nálam -5⁰Ct hozott és mellé megszüntette a lötyögést is (7mmes került bele, erre nem gondolt a gyártó sajnos. A kábellel viszont kocsit lehet bikázni és masszív a csatlakozó, ez utóbbiért is jár a keksz.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Alza.hu
mod.: dejó, hogy ennyiféle van ebből, amit linkeltem az pont nem ugyanaz.
bocsFeZo-ka, köszi a nedűt!
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Vigneau #34472 üzenetére
Jó kérdés.
Hétvégén csináltam egy laptopot, piszkosul lassú volt, meg eltűnt róla egy csomó minden. Állítólag rengeteg fénykép volt rajta, de 10 db-ot ha találtam kb.
Vírusra gyanakodtunk, mert fel volt törve a facebook és a gmail is.
Újratelepítés után nem javult a sebesség, ott lett gyanús. Azóta kapott egy ssd-t és pörög is ezerrel. -
Vigneau
félisten
Azért ettől kevésbé fáj a szemem.
F e Z o:
Max talán könnyebb szerelni, vagy még az sem. Egyébként a náluk is kapható USB 2.0-s Sharkoon-om van, csak annak meg picurka a kábele, no meg van benne egy 1TB-s HDD...
-
Vigneau
félisten
Van ötletetek, milyen olcsó és jó 2.5"-s külső házat lehet venni manapság?
-
eszakas
senior tag
Srácok Lányok vigyázzatok magatokra!
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #34454 üzenetére
Hát a fejlesztők által beállított profil alapján ami benne van a meghajtóba amit felteszel. Ezzel lehet jelezni a gamer vásárlónak hogy ideje nagyobb kártyát venni .
A Vanguardban és a Warzoneban már az NV szerverek segítenek a VGA kártyának a neten keresztül. Lehet állítani a net sebességedet és annak függvényében használja a pálya számításába a program az NV szervert.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Vigneau
félisten
válasz eszakas #34453 üzenetére
Legutóbb karácsony után voltam bent egy jó két hétig. Akkor elég szépnek tűnt a környezet, bár én még mindig SD párti vagyok.
Experience profillal nekem valahogy dadogott a játék korábban a G551JW-n. Mintha túl optimistán bánt volna a beállításokkal. Nem is tudom jóformán, hogy mi alapján hangolja be a részletességet a program...
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #34452 üzenetére
Hát most nagyon szép a WOT grafikája. Én még most is rácsodálkozom a tájra a tankokra. De ennek ellenére nem telepítem az nVidia Experiencet.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
válasz Vigneau #34447 üzenetére
Nem.
Az általa beállított profilok feleslegesen leterhelik a gépet. A 3080 kártyán sincs sokkal több FPS vele mint az én 1070Ti-nek Warzon alatt. A fogyasztása meg a duplája. Igaz hogy Single modban gyönyörű a kép meg a grafika pl. a Detroit: Become Human
játékkal dehát online nem mindig az a fontos[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Apropó, Ti használjátok egyáltalán az nVidia Experience-t?
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #34445 üzenetére
Úgy látszik a regisztrációm globális, mert böngészgetés közben a linkek között ugrálva bejutottam a gyári alapoldalra is. Ott pedig ez fogadott, amit az EU-s oldal viszont jótékonyan nem közölt velem:
Due to high demand, the notify queue sign-up is temporarily disabled.
If you have a current queue position, EVGA will continue to process as stock is available.Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
JanR
addikt
válasz Vigneau #34441 üzenetére
Német evga-n rendeltem (távoli asztalon dolgozom a cégnél és tudok német IP címmel rendelni, bár erre egy jó vpn is képes). Mindegyik kártyára ki volt írva, hogy thaiwan-ről fog jönni és még az is ~ 8 hét szállítás. Szóval ha kapok értesítőt is, csak sokára jut el hozzám a káryta.
Amúgy MSRP ár. Euro + magyar ÁFA + vám (ha megfogja a postalogistics, bár ezek DHL/FEDEX-el jönnek) + szállítás. De még így is sokkal olcsóbban jössz ki vele, mint ha magyar boltban vennéd.
-
Vigneau
félisten
Akkor 2 hónap mínuszban vagy a jelek szerint.
Viszont abszolút nincs tapasztalatom az ilyen rendeléssel, fizetéssel, adóval és szállítással. Szóval sok bajom nincs is, ha úgy vesszük... Meg regisztrálva sem vagyok.
Te melyik oldalon vagy fent? Global/EU?
-
JanR
addikt
válasz Vigneau #34439 üzenetére
Az RTX 3050-vel szerintem nem lesz baj. Én 3080-at próbáltam rendelni és abból is az LHR-est, de még mindig nem kaptam semmi értesítőt, hogy akkor ha kell, kaphatok. Pedig általában 3 hónap szokott lenni az értesítő.
Most megnéztem a rendelési értesítőt. Tévedtem, nem 8 hónapja rendeltem, hanem 6 hónapja és 3 napja
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #34417 üzenetére
Időközben leesett, hogy hiába tud PCIe 4x-t a lapom, ha az i5-10400 csak PCIe 3x-t. Így egyszerűbb lett a cserealany személye, mint azt gondoltam.
Szóval csendes várakozás lesz a 4GB-s RTX 3050-re, ha jó lesz az ára és nem lesz vészes a teljesítménye a 8GB-s verzióhoz képest.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #34421 üzenetére
Most ezeket próbálom végigreszelni.
Smiti:
Köszi szépen a linket, de ez sajnos a Lite verzió. Pont a számomra igen fontos USB kábel + védőtok hiányzik a szettből.
-
Vigneau
félisten
Ti találkoztatok már Windows 10 frissítésnél az alábbi hibakóddal?
0x80070003
Megcsináltam pár csiribirit, de egyelőre semmi eredmény, 7%-nál visszadob a telepítő...
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #34412 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy ha meglesz az RX 6500 XT, vagy az RTX 3050 (4GB), akkor a jó öreg GTX 1050 Ti-m nála landol. Jó kis gép lesz az még egy darabig. Annak ellenére, hogy a Windows 11 nem fog rajta futni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Speed® #34415 üzenetére
Földelt a ház, ÁVK gyorsabban leold elvileg bármilyen kismegszakítónál. Már a szivárgáskor is. Amúgy, ha alul van a táp és a procin durran el a cső, abba is belefolyhat... Abszolút biztonságot egy kívül elhelyezett táp adhatna, ami egyben szünetmentes is.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz philoxenia #34414 üzenetére
Elég kellemetlen ennyi is, ha nem jó helyen folyik..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz philoxenia #34411 üzenetére
Mire a kimeneten <12V lesz, előbb bemenő oldalon még 115/230 van.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz philoxenia #34409 üzenetére
Ez akkora ordas baromság, hogy csak na :S
92+% hatásfok mellett <100W a hulladékhő,
azt rendes bordával ~néma ventivel elbírja..
Ehelyett oda vizet rakni, ahol nagyfesz van.. -
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
-
Vigneau
félisten
Amikor eljön az ideje, de ezt inkább majd személyesen...
Kiegészítő a CM 110 projekthez:
Kipróbáltam ma délután lefele fújó CPU P12-vel és felülről szívó BQ! ventivel. Cinebench R20-ban a legmagasabb maghőmérséklet 80 fok, míg a legalacsonyabb 68 fok lett. A magok között maradt a 12 fok difi, viszont így minden mag 8 fokkal melegebb lett.
Végül csak visszaállítottam a gépet az eredeti állapotába, plusz meghúztam a hátlapon a csavarokat és átfésültem a kábeleket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest