Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8267 üzenetére
Jó lett a grade, eltoltad kicsit a zöldet és bőrt, illetve hidegre (defaultra?) valasztottad a WB-t
Handheld a felvétel és az 50 1.4ben nincs stabi
Ráadásul az 5D2 nem mai váz, van rolling shutter rendesen. Van válltámaszom, de ide nem vittem magammal
A felbontás 1856x928, ezt méred össze a 4K downscallel.
Este rakok fel 1-2 ProRest a többi rawból, viszont letörlöm a már feltöltött rawot, így akit még érdekel, este 9ig töltse le
-
Tuninger
Topikgazda
Na egy kis nyers anyag:
5D2 RAW 50mm F1.4@F2, ISO100, Pipacsmezőn jártam, kellett volna próbálkozni a Sonyval is, mert ezt a pirosat kihozni belőle kihívás... de sajnos nem tettemHogyan dolgozod fel:
1. behúzod lightroomba, szerkeszted utána kiexportálod jpg-ben összeilleszted... hagyjuk
2. Adobe After Effects: import, és kiválasztod az első framet
3. Davinci resolve kiválasztod a mappát és kész. A Color fülnél a "Camera RAW" tabló aktív lesz.Várom a gradeket. Ami szerintem kihívás: relatíve nagy a dinamika az ég miatt. Hogy oldod meg hogy ne égesd ki az eget, de a bőrön maradjon highlight. (majd később súgok
) A WB olyan 4800-5200 körül ad hiteles képet. A Sharpent 10-35 között érdemes rángatni. Hogy rendesen működjön a Highlight slider, pipáld be a highlight recoveryt.
Mivel ez a 3x pár másodperc felvétel majdnem 3GB helyen terpeszkedik, nem fogom sokáig fent tartani a driveon, szóval húzzátok le mihamarabb.Fel fogok rakni pár felvételt ProResben is, hogy aki nem Resolveozik az is megnézhesse.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8259 üzenetére
RAW videózásnál hasonlóképen kell eljárni mint LOG-nál, vagyis túl kell exponálni a képet de úgy hogy még éppen ne égjen ki semmi. A fenti BMMC felvételnél mondjuk botrány hogy még így is kiégnek az abszolút csúcsfények, de már zajosodik az arc...
Egyébként pont az ETTR miatt minnél kisebb dinamikát kell befogni a kamerával, annál zajmentesebb képet lehet rögzíteni RAWval, míg ez LOGnál csak korlátozottan igaz. Láttam már olyan 5D Mark III RAWot amit zajos volt ISO100on, és láttam olyan 6D-t ami (szinte) zajmentes volt ISO3200on.
A Sony A7S-nél mondták sokan, hogy "hát zajos az SLOG2" már alap ISOn is (ami 3200). De ha megfelelően túl volt exponálva a kép, akkor még ISO80000ren is hibátlan a kép...
Lassan jövök némi gradelendő anyaggal, csak még azon agyalok hogy töltsem fel, mert a raw nagyon sok helyet foglal, a ProRes meg megkönnyíti a dolgotokat, mert elvégzem a munka egy részét
-
Tuninger
Topikgazda
Nem egyertelmu hogy a C100 helyett vagy mellé szemezel ezekkel a gépekkel.
Az 1Dc-t nem bírja el gimbalA Fuji szuper, kérdezd Taranist, de venned kell hozzá obit is.
Az 5D3 tökéletes 1080p Raw-ra, és ott van hang is a raw mellé. A 4K raw még messze van a használható státusztól (nincs rendes live view, nincs hang, aktuális felveendő kép részletességétől függ hogy beveri e a fejét a tömörítés a 95MB/s írási sebesség plafonba és leáll e a felvétel..)
Taranis: szép munka! remélem holnap én is tudok adni neked megdolgozni valót
MrChris: a6500-nál az sgamut okozza a foltosodást, nem 8 bitre van az kitalálva. az én profilomnál ez a probléma nem jelentkezik slog2-nél. és még a színeim is jobbak. csak kevés olyan bolond van mint én h végigpróbál minden lehetséges kamerabeállítást
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8242 üzenetére
az a baj hogyha Canon Apsc-s obikkal rendelkezik az úriember akkor nem nagyon van más opció mert a többi canon slr csak rosszabb... Talán valamelyik EosM(5?) ami kapott némi pozitív kritikát.
Ha márkát vált akkor kezdődik a küzdés a színekkel, plusz obiparkot is kell bővíteni, és akkor megint bevertük a fejünket a 300k-s plafonba. A C100-ról meg "lefele" váltani nem szerencsés. Akinek ilyen gépe van, mások az elvárásai, és nem bocsát meg olyan hibákat mint mondjuk én az a6300-nál vagy az 5D-nél -
-
Tuninger
Topikgazda
az a helyzet, hogyha C100-zat használsz, akkor olyan (teljesen természetes) elvárásaid vannak a géppel kapcsolatban hogy egyszerűen nem merem a Sonyt ajánlani. Felbontásban, dinamikában, papírformában nagyon olcsón kapnál jobbat, de éles használatnál hamar kiugrana hogy nem csak a képminőség számít...
A 80D-vel megkapnád a C100 képminőségét + gyors AF-et és ismerős színeket, plusz egy szuper fényképezőt.
Egy Sonyval (A7s/A6300) megkapnád a papírformát és kitépnéd a hajad a hibáikon.Panasonic még lehet viszont opció, de csak gimbal használatra. egy jó GX85 egy kitobival. Ha nem jön be, eladod amennyiért vetted.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8235 üzenetére
Tökéletes elemzés, örülök hogy aprólékosan végig nézted és nem csak átfutottad.
Négy féle grade van:
1. EosHd 5D Raw LUT
2. Slog2 to Rec709 LUT
3. csak luma curve állítás és kis szaturáció
4. Ektar 100 LUT for Cinelogaz első esetben mászik el az árnyékosabb rész vörösbe, viszont ez adja hogy lemásznak a színek a monitorról. meg hogy túllóg a broadcast határokon
a 2. eset természetes eredményt ad, de uncsi
a 3. esetnél hiányzik az a punchyness ami az elsőnél megvan
4. a mézes, borzalmasan erős kontraszt, de szép highlight roll-off, jó bőrtónus, amit sajnos az 5600K WB-vel hazavágtam, hiszen ott lámpafény voltamivel elégedett vagyok: az epres csajszis kéz almáért nyúlkálós. szerintem ott szuper a bőr, van benne egy pici magenta és természetes a tónus. illetve jók az almák. az utolsó snittek egyikén a zöldpaprika perfect. fentről lefele árusra nézősnél az árus barna bőre. ott a piros eper nem stimmel viszont.
a mézesnél a highlight viselkedésével vagyok elégedett, de ekkora kontrasztnál nehéz az expót beállítani. ott a szín egyértelműen túl melegamivel nem vagyok elégedett: a piros hullámzó. van hogy jó a paradicsom de az eper sok és vice versa. a rózsaszín felső. a pirosodás az árnyékos részeken
köszönöm mindkettőtök kommentjét nagyon profin kiszúrtátok a hibákat, ha még van kiegészítésetek, szívesen olvasom!
-
Tuninger
Topikgazda
Lassan ugyan de haladok a saját Sony színprofilommal. A Lehel téri piacon voltam a minap és próbálgattam az SLOG2 profilomat illetve az utólagos gradet. Jó ez nem film look, de úgy érzem egész jól el van találva a megfelelő bőr, megfelelő piros, sárga, zöld. Szóval alakul a dolog
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem annyira sok a megkötés hogy minden opciót kizártál.
A súly vs ár miatt nincs választási lehetőséged. Vagy veszel egy olyan vázat amit gimballon használsz (80D), vagy nagyon mélyen a zsebedbe nyúlsz hogy találj egy olyat ami elbírja a C100-zat.Én a még egy váz + gimbal fele mennék, 300-ból szűkösen de megoldható. (csak nem 80D-vel
)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
boomba335 #8226 üzenetére
A LUT Utilityt javaslom mert gyors és egyszerű és nem nehéz fellelni akár ingyen... a másik megoldás az mLUT ez ugyan ingyenes (ha jól tudom egy regisztrációba kerül) de szerintem több processzort eszik és körülményesebb a használata.
LUT pakkok közül az Osiris LUT pakk nagyon tuti (könnyen előfordul a LUT Utilityvel párban bizonyos torrent oldalakon...) mivel benne van a sűrűn használt Vision4, Vision6 és M31 LUT.
Ha overdose kell akkor a James Miller deLUTs a neked való, simán el lehet veszni a több 100 LUT között..
Gyakorlatban egy LUT Utility + Osiris LUT pakk + Filmconvert + Color Finale (szólj ha megtaláltad "olcsóé", nekem nem sikerült) kombinációval már nagyjáték filmet is gradelhetsz
(legalábbis a reklámjaik szerint, aztán egy frászt
)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
rbalogh22 #8224 üzenetére
Ahogy nézegettem a teszteket a youtubeon úgy látom hogy metabonesal van olyan obi amivel megy a videó AF rendesen, van amivel viszont nem.
Fotónál viszont olyan mintha natív üveg lenne, gyors mint a villám szinte minden obival.Ha 80D szintű AF-et szeretnél az a6500ból, kénytelen leszel venni Sony üveget.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
rbalogh22 #8218 üzenetére
Viltrox adapter az olcsó megoldás hogy a jelenlegi obijaidat használhasd az A6500-on. Fontos, hogy csak fotó módban lesz használható AF-ed! Vagyis gimballon, videónál sajnos az A6500 a Canon obikkal használhatatlan.
Metabones adapterrel jobb a helyzet, de azért még ez sem lesz olyan video alatt mint egy natív Sony üveg. Viszont ha kitobival veszed az tökéletesen kiszolgál gimballon
A különböző színvilág miatt sem kell aggódnod.Mielőtt eladod a 7D-t, érdemes belekóstolni a raw videózásba, egész lenyűgöző mit ki lehet hozni abból a régi vázból.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
boomba335 #8215 üzenetére
A 135 F2.8 szerintem nem igazán használható m43 rendszeren, túl hosszú.
Az 50mm-ek közül valóban amelyik a legjobb F2őn az maradjon.
A 25 F1.7-et add el és vegyél az árából egy zhongyi speedboostert.
A makró maradjon ha használtad az elmúlt 2 hétben.
Natív zoom nem árt ha van.Arra a fókusztartományra érdemes menni amit legtöbbet használsz (nálam ez az ekv. 50-125mm). Egyébként eladnám az egész cuccot és vennék a helyedben egy speedboostert és egy sigma/tamron 17-50 F2.8-at. Vagy egy Sigma 18-35 F1.8-at sima illetve boosteres adapterrel.
-
Tuninger
Topikgazda
Panánál nincs különbség színben a 4K és a 1080 között. Egy EOSHD Pro Colorral megtámogatva kifogástalan. Egyébként alapból a Pana jobb színt ad mint a Sony
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8202 üzenetére
A magiclantern fórumon hyalinejim nagyon profin leírja hogyan kell kirakni a profilt. Már korábban is írt okosságokat, s bár ez a megoldás a legkörülményesebb, ez adja a legpontosabb eredményt. Holnap valószínűleg megpróbálkozom vele.
Nálad annyi a probléma hogy nincs Canon géped. Viszont mivel ehhez a témához szinte bármelyik RAW (fotó) képes gép megfelelő, szerintem simán be tudsz szerezni egyet kölcsönbe ismerősöktől. Bár a Fuji színei már így is cinematicok a te kezedben... -
Tuninger
Topikgazda
A DRO5 rengeteg zajt visz be a képbe. PP nélkül az "Autumn Leaves" profil ad jó színeket -3 kontraszttal 0 szaturációval, DR0-val
Alapból PP nélkül kisebb dinamikád van mint a Cine2/Cine4/SLOG2 profilokkal.
Amit linkeltem neked beállítások, azok természetes színeket adnak és nem kell hozzányúlni utólag, mindezt úgy hogy van dinamika és van kontraszt. -
Tuninger
Topikgazda
DSLR guide videóit nézze végig, szerintem nagyon hasznos
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8174 üzenetére
Nekem speciel pont a JJC-re mért tetszik a legjobban mondjuk én a melegebb "look"ot preferálom.
Egyébként nem szabad elvetni a manualt, lehet úgy kapod azt amit kell. Pl most ebben a szép időben betekered 5600K-ra akkor valszeg pontosabb képet kapsz. Ha meg 6500-ra akkor kb azt kapod mint a JJC-s képeden. A tinthez meg nem kell nyúlniCsak úgy humorból egyébként érdemes kipróbálni a supertone profilt. Kombinálva az EosHD ajánlással (AWB és teljesen jobbra, sárgába tolt tint) egészen különleges, mondhatni retro filmes eredményt ad. Utólag resolveban érdemes egy hangyányit liftelni a shadowst és adni neki egy kis szaturációt, egész pofás lesz a végeredmény.
Igen, az SPDTDL azt súgta privátban hogy mindenki pont azért preferálja az én profilomat mert nem foszöldet kap
Nagyon nehéz okosan balanszolni egyébként, mert a sárga viszont az eosHDban szebb.
-
Tuninger
Topikgazda
Írtam egy elég tömény útmutatót sony kamerákhoz angolul, abban kitérek minden fontosabb tudnivalóra.
A "részletek" gondolom a Details akar lenni. Az élesítést tudod piszkálni elég részletesen beállítva. De jobban teszed ha hagyod automatán és lejjebb tekered -2 / -3 tájékára. A fenti útmutatóban van egy javasolt beállításom de az kifejezetten A6300ra van kihegyezve -
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8162 üzenetére
Nem tetszik a végeredmény, szaggatós lesz felvétel. Inkább bent hagyom a flasht.
WB állítás: 5D Rawnál oda húzom ahova kell
A6300-nál fix értékekre állítom aszerint minek "kellene" lennie a megvilágítás miatt. 2800K / 3200K / 3800K / 4300K / 4800K / 5600K nem állítok köztes értéket.
-
Tuninger
Topikgazda
ne is mond, jóbarátom a fotós de már esküvő előtt egy hónappal bokszoltunk hogy nem annyira kellene erőltetni a vakut ha úgyis tele van fényerős obikkal... két zseniális komment volt tőle: 1., "majd kivágod a villanásokat a videóból" 2., a kész videót látva: "bakker tényleg nagyon zavaró az egyfolytában vakuzás"
(#8147) taranis : azért együtt kell mozogni a fotóssal mert ő sem szereti ha benne vagy a képekben és vica versa. Ha megvan az összhang akkor nincs probléma
(#8148) madgie: hála a jó égnek az A6300 mellé már nem kell segédfény még extrém körülmények között sem.
-
Tuninger
Topikgazda
Látom eladtad az FZ2000-ret, gratula, bár sokkolt hogy az a gép ilyen sokba kerül.
Én tavaly kezdtem esküvői videózással foglalkozni. Eddig két esküvőn vagyok túl, ez alapján írom a tapasztalataimat.
Bár egy barátod esküvőjén, ha nem kapsz érte pénzt nem fogod komolyan venni. Illetve kérdés lesz e belőle vágott anyag, vagy csak meglegyen emlékben az egész nap.
Ha komolyan veszed és beleteszed a munkát és vágod (és nem iszol
) akkor a következő tippeket tudom adni:
- Vigyél power bankot, mert 3-4 órányi anyag simán összejöhet a készülődéstől a menyecske táncig.
- vigyél laptopot backupolni, nekem legutóbb 97 GB-nyi anyag jött össze.
- legyen tartalék gép tartalék akksi, tartalék kártya.A végső delivery format 1080p. 4K-ban csak akkor videózz ha tudod hogy érdemes lehet újraframelni a történetet. Egyébként 1080p 50p, mert érzelmekre vadászol, amiknél nagyon jól jön ha tudsz lassítani. Egy anyuka elpityeredés, egy nevetés kilassítása csak még inkább megtolja az érzelmi oldalt. Neked az RX-en a 120p is fullos minőség így abban is rögzíthetsz, de azt pl szinte biztos hogy csak proxykkal tudod majd vágni mert annyira megfogja a gépet. Viszont vigyázni kell mert beltéri fénynél brutál a flickering 120p-n plusz extrém mértékben kell megemelni az ISO-t.
Tipp: 50p-nél nyugodtan használhatsz 1/50 záridőt beltéren, nem minden pillanat lesz lassítva, ahol meg igen, a kutyát nem érdekli hogy kicsit erősebb a motion blur.
Buli: 50p látványos lenne, de az ISO6400-as téma a 2.8-as objektívvel. Lehet inkább érdemes lekacsintgatni 1/25 zárra és 4K-zni (már ha ott jobb a zajod, RXnél nem tudom)
Az SLOG2 két dolog miatt necces: a., ha elbököd a fehéregyensúlyt (bár ott az AWB...) akkor nagy szenvedés utólag visszahozni. b., a 1080p-nél picit soványka a bitrate az SLOG2-höz. főleg 120pnél. Ráadásul +2EV-re kell expóznod ami beltéren elég hamar magas ISO-t eredményez.
Szerintem Cine2 + Pro Gamut +10 szaturáció legyen a recept, 0EV auto fénymérésnél nem fog kiégni semmi, de lesz dinamika és alacsonyan marad a zaj. Van AF-ed, így tudsz a framelésre figyelni. Menj az arcokra, medium close-up, close-up.
Tipp518: pofátlanul menj mindenki elé legyél ott a sűrűjében
Itt van én hogy csinálom. Ez A6300, 1080p 50p, SLOG2, +2EV auto expóval.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #8136 üzenetére
félreértés ne essék, amatőr és profi (pénzkeresős) fotóra én is a canont és nikont ajánlom. Amit tudnak azt betonbiztosan tudják bugok nélkül. Ha összenézzük az objektív parkot ott elég jóáras a canon.
Videónál szaladt csak el mellettük a piac, a userek pedig még mindig inkább elsősorban fotóra vesznek gépet és csak másodsorban videóra.
Mivel ez egy videós topic, naná hogy a milcek vannak fényezveResolve: ne is mond, amennyi energiát már ráfordítottam annyibol már egy új nyelvet is meg tudtam volna tanulni...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #8133 üzenetére
Az out of kamera képe a canonoknak kritikán aluli. És ott szerintem a szín is pocsék. A RAW meg csoda. valószínűleg ha elérhető lenne a raw a többi márkánál nagyon hamar elfelejtődne a canon. De egylőre csak náluk lehet ezt olcsón megoldani. Én melóból remote desktoppal elérem a gépem és olyan munkaköröm van hogy hullámzó a terhelés és aránylag sok az üresjárat
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
bendefeco #8129 üzenetére
Viszont fejlődsz. Örülök neki hogy itt most nem használtál extrém színezést. A "belezoomolós" effekt ebben a formában nagyon amatőr hatást ad, illetve ahogy a többiek is mondták túlhasználtad a transitionöket. Viszont nézhetőbbek a snittek, csak még nincs köztük koherencia
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8122 üzenetére
A seelcted klippes megoldásnál ha hozzányúlsz a csúszkákhoz akkor egyből csak egy klippet látsz sajnos, azért kell az alfás megoldás.
Sajnos a cinelog-c fizetős móka, és nem találtam meg egyetlen kedvenc oldalamon sem, így én LogC konverzióval pótolom ennek hiányát. szerencsére erre is írt tippet a srác az ML fórumon a "Free Ektar 100 LUT" threadben. Eléggé bonyolult a workflow és szerintem felesleges, de még nem találtam egyszerűbb megoldást. Mindenesetre annak a LUTnak a roll-offja szenzációs. Egyébként SLOG2-re is ráhúzható csak előtte konvertálni kell LogC-re -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8119 üzenetére
Akkor viszont tipp a használatához:
Input color space: REC709,
input gamma: REC709,
output colorspace: REC709,
output gamma: szabadon választottHa az output colorspacet másra választod akkor csak felesleges feladatot adsz magadnak utólag. A rendelkezésre álló színterek közül a forrásod, a REC709 a legszűkebb, ha pl sgamutba rakod át akkor a felét sem "tölti ki" vagyis a LUTok nem úgy fognak rajta viselkedni ahogy kellene. (kivéve persze ha kifejezetten sgamuthoz készült LUTod van, de abból azért nincs nagy dömping)
Gammából a LogC szuperflat, de ha a forrás rec709 akkor egyértelmű túllövés, az SLOG2 nem rossz, vannak is hozzá jó LUTok, a BMD FILM Log (nem a 4K) szerintem a leghasználhatóbb, a Canon LOG is jó. A VLOG-gal lehet érdemes próbálkozni ha már úgyis pana kamerával használod.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8117 üzenetére
Még nincs publikálás ready anyagom. De ha lesz, jövök LUT-tal együtt.
Van egy kedves kolegám akinek van egy Pana LX100-as gépe, ha nagyon belelendülnék lehet csinálok egy korrektort Panasonichoz is. Szerencsére ott eléggé konzisztens a színkezelés ami a standard profilt illeti, gyakorlatilag a GH4 óta mindegyik gép egyforma színt ad.Egyébként a Resolveban az OFX menüben a Resolve FX alatt van "Color Space Transform" vagyis tudod "Logosítani" a Pana képét. Sok előnyt nem nyersz vele, max annyit hogy rá tudsz rakni olyan LUTokat amiket eddig nem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8112 üzenetére
Én is próbálkoztam a 3D LUT creatorral, de felháborító hogy ezért pénzt mernek kérni. Természetesen camera matchhez próbáltam és egyfelől nem volt tökéletes a match másfelől még a legnagyobb odafigyelés mellett is megjelentek az artifactok.
Arról nem is beszélve hogy maximum 12x8 colorpatchet tud kezelni (tud = csak néha crashel). Próbálkoztam úgy hogy ugyanazon fényviszonyok mellett mindkét kamerával 4-4 különböző expozícióval befotóztam ugyanazt a colorcheckert és utána próbáltam matchelni az egymás mellé pakolt 4 db képet és még így is hulladék eredményt adott, nem hogy 1 expós colorcheckernél.
Most hyalinejim (ML fórum Ektar 100 LUT 5D-hez illetve eosHDn a GH5 vs 5D3 RAW tartozik hozzá) féle colormatchet próbálom resolve alatt (thx Taranis az alpha channeles trükkért) és egggggészen jó eredményt tudok vele elérni.Viszont fontos tipp és itt kapcsolódunk az artifactoláshoz: hue vs luma esetén azonnal széthullik a 8 bites felvétel! vagyis a hue vs hue / hue vs sat szinte szabadon módosítható, de a színek világosságának már minimális változtatásánál nagyon csúnya eredménye van, a fehér peccseken nagyon látszik. Valószínűleg ez eredményezi a 3D LUT creator gyatra működését is!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8102 üzenetére
"Deadcode" néven futok az ml forumokon, es az eoshdn is. Már külön ráírtam a srácra hogy nem akar e sonyval is dolgozni, ő készítette az Ektar LUT-ot az 5D Raw cinelog-c-hez, ami szerintem az eddigi megoldasok kozul messze a "legfilmesebb" eredmenyt adja videóhoz.
Mivel nem fog Sonyzni nekem kell vegigmennem a processen, már egyébként próbálkozom.. csak az nincs meg hogy hogyan tudom megcsinalni davinciban hogy egymasra rakom overlayben eltolva a ket klippet, és csak az egyiknek valtoztatom a színét. Erre van valami tipped? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8094 üzenetére
Az a baj hogy dual GPU-val és Xeonnal sem az a fénysebesség
De igen, visszaszoknék ha gyors lenne.
Más: Camera Test 2016 Csupa drágaság, meg 1-2 kevésbé drága. Bár nem otthoni monitoron nézem, bármennyire is sasolok, szinte semmi különbséget nem látok a gradelt felvételek között ami a nappali széttömörített vimeos videot illeti... Aminek örülök, legalább nem akarok több pénzt költeni kamerára
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8090 üzenetére
Ha úgy nézzük hogy a maximális minőségre törekszünk mindig minden körülmények között akkor persze, érdemes használni. Csak 4K esetén olyan render időkkel büntet hogy én csak utolsó utáni esetben használom. Ami pedig olyan szintű zaj mint a GH5 bemutató esetén, azt az újratömörítés/youtube/vimeo elfedi. Persze, a masterben látszik, de az még számomra elfogadható. Elképesztő hogy a tömörítési zajt is képes kiszedni a Neat, így mindig érdemes lenne használni egyébként. Bár arra a Resolve beépítettje is elég, és sokkal gyorsabb.
Egyébként eleinte én is mindenen szűrtem, csak később szoktam le róla
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8088 üzenetére
Mondjuk nekem az a véleményem hogyha valami annyira zajos hogy már zajt kell szűrni, akkor ott már a 4K felbontás sincs meg, vagyis ilyen esetben én lekonvertálom 1080p ProRes-be a felvételt és azon végzem el a szűrést, így én ebbe a limitbe a 4GB-s 7970-el nem futottam bele
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8086 üzenetére
Hiba = nem homogén felület valamelyik csatornán? Ebben az esetben manuálisan kijelölök egy minél nagyobb /szerintem/ homogén felületet és arra tolok egy auto profilozást, majd az advanced fül alatt egy picikét visszaadok a zajból. Ilyenkor persze visít hogy túl kicsi a megadott terület és pontatlan lesz a zajszűrési profil. Nem kell tőle félni, úgy is aránylag jó eredményt fog adni. A Preview ablak picit megtévesztő mert "túlszűrtnek" mutatja a képet, valóságban a render részletgazdagabb lesz.
Tip: minél több frameből szűr zajt (1-5, default: 2) annál szebb lesz az eredmény, de a render sebesség négyzetesen zuhan. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8066 üzenetére
Nem ingyenes de LUT Creator. Bohóckodni jó vele, egyébként komoly munkára hulladék. Épp Colorcheckerrel próbálok matchelni 5D RAW-ot A6300-hoz (szokás szerint) és össze vissza crashel, pontatlan, bandinggel... De ha nem matchinghez kell, egész nagy tudású.
Próbálj rá arra a Resolvera. Pont az a lényeg hogy sima nagylátószögű snittre rakott vignettálás zavaró. Mert nem oda irányítja a tekintetet ahol a téma van, csak simán "csőlátást ad". Próbálj rá a Resolvera, ott simán újra lehet világítani a felvételt és tényleg lehet irányítani hogy a nézőnek mire ugrik először a szeme. Nem rossz egyébként a graded, csak túlzás egy kicsit.
Egyébként azonos körülmények között készült felvételeknél csak akkor szükséges snittenkénti grade (ha profi akarsz lenni...) ha nem fix az expozíció és mászik a WB. Most a Neumanfilms-es GH5 VLOG felvételeknél látszott nagyon, hogy mivel nagyon flat a felvétel egy kicsi WB csúszás már nagyon durva ráhatással van a végső anyagra. Egyébként meg próbálj rá a Resolvera.
8 bit 4:2:0 4K egyébként elég ha kontrasztos felvételt tekergetsz. Ha LOG-ot akkor kevéske. De ki kell tapasztalni mit bír még el a felvétel és mit nem, pl a Sony SLOG3 Sgamut3 8 bites verzióban használhatatlan. Egyébként meg próbálj rá a Resolvera
-
Tuninger
Topikgazda
Én Taranis összefoglalását várom a Resolve 14-ről.
A gyorsulás kellett mint egy falat kenyér, ugyanis a vágásra érvényes és ott enyhén szólva sem volt villám (csak Proxyval)
Amiket eddig láttam az alapján jók az újítások, de pl a Color panel nem változott számottevően hanggal meg (egyelőre) nem foglalkozok mélységében, így szerintem aki csak colorgradingre használja, az nem fog akkora változást tapasztalni. Mindenesetre én is elkezdek benne megtanulni vágni, mert szuper lenne egyetlen szoftverben letudni mindent. Most FCPX - Resolve - Audition a menet és a Resolve 14 majdhogynem tudja amit a másik kettő... -
Tuninger
Topikgazda
Voltam tegnap Sigma bemutató napon és volt lehetőségem rá hogy kipróbáljam majdnem az összes ART objektívjüket.
A pozitívumok: Minden obi beretva éles már nyitva is, kitűnő kontraszttal, elfogadható vignettálással (F1.4...) szép színekkel. Minőségi anyagokból vannak építve, érződik rajtuk a profizmus.
A negatívumok: nagyok és nehezek az obik, a fókusz gyűrű/zoom nehezen mozdítható, ami kényelmetlenné teszi a manualozást. Sajnos nincs bennük képstabilizátor
Konklúzió: fotóra szenzációsak, videóra a nagy súly, a stabi hiánya és a nehéz fókuszgyűrű miatt viszont nem kényelmesek.
APSC:
18-35 F1.8:
35mm-en lefedi a fullframet. 18mm-en 1,3x-os croppot fed le. Egy kicsit túlságosan nagy, a fókusz és a zoom finomabban jár mint a többinél. APSC-n nekem szűkös az átfogás, ez az obi m43-ra való50-100 F1.8:
1,2x-es croppot fed le, így gyakorlatilag ff ekv. 60-120 F2.2 ez az objektív! szenzációs a bokeh, jó az átfogás. Viszont nagyon nagy, és nagyon nehéz, szinte csak állványos használatban tudom elképzelni, főleg hogy nincs benne stabilizátor.Fullframe:
12-24 F4: a 12mm "look" elképesztő, de szerintem megvan vagy 1 kg az objektív. Ilyenem (sajnos) sosem lesz
20mm F1.4: számomra unalmas a "look", nagylátószög de mégsem ultranagylátó, hiába 1.4, itt még nincs komoly háttérmosás a fókusztávolság miatt.
24mm F1.4: alakul, itt már kezd megjelenni a háttérmosás is. Vicc hogy ma már a 24mm tűnik a "normál" nagylátónak
35mm F1.4: nekem most ez a look tetszik a legjobban, itt már van szép mosás és nem kell túl közel menni a témához.
50mm F1.4: ez egy csoda úgy ahogy van, és félelmetes mennyivel élesebb nyitva mint a Canon 50mm F1.4 USM-em85mm F1.4: ezt sajnos nem tudtam felrakni a viltrox speedboosteremre, valamit módosítottak a bajonetten, és nem lehetett felcsavarni, így 5D2-őn teszteltem. Az első fix aminek elegendően laza a fókuszgyűrűje ahhoz hogy a "használható" kategóriába essen. szenzációs obi, de már szűkös fókusztáv általános használathoz. Itt már nagyon fáj a stabi hiánya
70-200 F2.8 OS EX: ez még nem art: AF egyáltalán nincs adapterrel, a stabi sem akart működni. optikailag szuper. 5D-n fotónál eszméletlen gyors az AF
Ki tudtam próbálni az MC11-es EF-E adaptert, nem voltam tőle elájulva, homogénebb felületen ugyanúgy kapar a fókusz mint a viltrox-szal, de normál esetben gyorsabb és pontosabb annál. Videónál ezzel az adapterrel sincs AF.
-
Tuninger
Topikgazda
50D a legolcsóbb RAW képes gép, 80 ezerért ki lehet fogni, 1584x892 a max folyamatos raw felbontása, és nem vesz hangot. A következő lépés a 7D kb 140 (?) ezerért, 1728x972 felbontással, hanggal és pár extra featurerel, utána jön az 5D Mark II 230-250 ezres kategóriában, 1792x1008-as felbontással, de fullframe szenzorral, alacsony zajjal.
A többi gép SD kártyás, azokkal nem lehet normálisan rawozni, kicsi az interface sávszélessége.
Azért egy 5D2 + obi az 300-350 ezres beruházásés a 4K után nem renget falakat. Csak színben tekerhetőségben és dinamikában
-
Tuninger
Topikgazda
Sőt még asszem tőlem is vettél egy ütött kopott RX100 mark I-et, amit 2 hónap után tovább adtál
Villants valami felvételt azzal az RX10-zel, az a 200mm F2.8 nagyon baba
szerk: egyébként javasolnék egy RAW képes Canont (50D), egészen más világ, sok pozitívummal, sok negatívummal, de mindenképp érdekes megálló
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
bendefeco #8026 üzenetére
Jó úton haladsz, filmezz sokat, olvass utána sokat, tanulj.
És ne használd max intenzitással ezt a LUT-ot amit ezen és a másik videódon is használtál. szétégeti a highlightot, nem lesz tőle filmes és nem passzol (szerintem) városi felvételekhez. Ez inkább Balatoni nyári vízpartos haverokkal parton bulizós szín. Vintage/super16mm lookot szeretnél gondolom próbáld ki a Filmconvertet, szebb eredményt ad.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #8010 üzenetére
Ha van egy telepítő pendriveod, akkor úgy települ fel az OSX mintha windows (vagyis mintha inkább natív Mac Pro) lenne. Nem kérdez semmit, csak lefut az install, és minden működik. Jó egy kis költői túlzás van a dologban, még kell futtatni egy "multibeast" nevű programot, ki kell választani a LAN drivert (atheros) illetve a hangkártyą drivert (Realtek) és kész.
Az RX480 esetén konfig fileokban kell hexa editorral turkálni hogy felismerje és használja a videóvezérlőt, az nem, ilyen egyszerű. Minden OSX verzióval egyébként nő a támogatottság, régen a 7970 sem működött "csak úgy". Az eredeti konfigom még 2013-ban egy GTX 660 volt mert azt támogatta az OSX mindenféle driveres trükközés nélkül.
Ha olyan eszközeid vannak amiket nem támogat az OSX akkor napok utánaolvasása lehet mire működésre bírod. A legtöbb eszközre fel lehet húzni a rendszert (AMD proci + RX..) csak kérdés mennyi konfig filet kell szerkesztened hozzá. Ha jól válogatod össze a kártyákat/procit/alaplapot akkor probléma nélkül települ, pont mint a windows. Ha rosszul válogatsz, akkor azt veszed észre hogy van egy "áthúzott almád" telepítéskor és fórumokat olvasol napokon keresztül... na az könnyen elveszi a kedvet...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #8008 üzenetére
ezért is ìrtam hogy a megfelelő alkatrészekből kell építeni. nekem a gigabyte z77-ds3h és a Sapphire 7970 Ghz edition out of box tamogatott. Vga-bol okosan kell valasztani, a 280x pl out of box, 390 out of box megy, 390x heggesztős. 470/480 szintén heggesztős. jelenleg e legjobb teljesitmenyt egyebkent két db 280x-el adja az osx.
proci/alaplapbol a 6xxx-es szeriáig biztosan problemamentes a kabylakenek meg nem olvastam utána -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hszilard666 #8005 üzenetére
Én egy 2012-es retina Macbook Prot használtam egy évig, és mikor éreztem hogy kezd kevés lenni a teljesítmény akkor építettem rengeteg utánaolvasás után a hackintosht. így 3 év után azt mondhatom: ugyanaz a stabilitás mint a gyári. Én munkára is használom, kifogástalan. Mountain Lion-tól kezdtem.
Ráadásul ma már sokkal egyszerűbb az OSX telepítés is mint régen volt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hszilard666 #7998 üzenetére
Én mostmár 3 éve használok hackintosht, és a megfelelő eszközökből építkezve szerintem kifogástalan. Nekem nincs bajom a stabilitással.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
DonRazzino #7994 üzenetére
Építs hackintosht és használj final cut-ot.
Vagy ha Premier Pro, akkor meg menj a legújabb Ryzen procikra. Egy X1700-as build az tuti.
Videókártyából szerintem nem kell olyan combosmert a premiere nem annyira használja, de ha a Davinci Resolve fele is kacsintgatsz, akkor ott is érdemes befektetni. RX470 az arany középút.
Ram szempontjából 8GB sokmindenre elég, 16-al már betonbiztosan mindenre elég, fölé menni viszont nincs értelme.Szumma: minél több processzormag, 8/16GB ram, közepes VGA, nagy és gyors SSD
-
Tuninger
Topikgazda
Egy jóbarátomnak volt A6000 és az volt a tapasztalat hogy nem érdemes -1 sharpening alá menni mert azt már nem egyszerű utólag élesíteni. viszont a -1 szépen volt élesíthető. Most egy A7 II-je van, és annak sokkal gyengébb a videója, na az majrézik rendesen..
Van aki a -3 sharpent is elképesztő ügyesen tudja élesíteni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
boomba335 #7972 üzenetére
Mikorra ez a gép 130 ezer lesz addigra megint a 300 ezresre fogsz vágyni mert az a menő. Lásd: A6000: világbajnok fullHD, jóféle codec, nagy dinamika, 50/60p, focus peaking, kihajtható kijelző, boostolható. Ja hogy ma már ez alap? ...
Én úgy tippelem egyébként hogy a következő 2 évben a pana elkezdi lehozni a 10 bit 4:2:2-őt az olcsóbb kategóriába, valószínűleg 2018 végére lesz 150 ezerért 4K 60P s talán 10bit
Illetve a Sony is elkezdi behozni a 10 bit internalt illetve a 4K 60p-t, először drágáért a következő A7 (A9?) fullframekkel, majd a következő RX-el illetve A6xxx-el. A canon meg valamikor 2019 végén belép a 4K világába már a 350 ezres vázaival is -
Tuninger
Topikgazda
válasz
boomba335 #7959 üzenetére
Egy "rendes" gimbal 150 pénznél nyit (Beholder), a most kapható legjobb ár/értékkel bíró gimbal a Zhiyun Crane pedig 200 felett van. Én is kerestem az olcsóbb megoldásokat, de látva mit tud a Crane, kénytelen leszek azt venni..
Köztes lépcsőnek jó egyébként egy épített gimbal. Főleg 100 ezer alatt. De az nem az a "rárakom és már szaladok is vele" kategória
-
Tuninger
Topikgazda
Csak ha fotó prioritás, és néha videóznál. Nincs peaking, nincs punch in, nincs hisztogram, nincs magic lantern. Van viszont C-Log, van táccs fókusz, és van tényleg jó fókusz rendszer, fogás, és színek. De A6300 árban van, szóval az tuti nem játszik, ezért mondtam a 800D-t. A Canon előszeretettel rakja ugyanazt a tudáslistát egyel kisebb vázba...
Akkor az A68-ról lemaradtam, annyira kiesnek a scope-ból az A mountos cuccok. Meg a 4K világában...
-
Tuninger
Topikgazda
Most így hirtelen rászántam 1,5 percet hogy megnézzem van e Canon 800D video a youtubeon, de nem nagyon találtam. Ha tudja ugyanazt mint a 80D, akkor az lehet még egy jó alternatíva. De te elsősorban videózol és másodsorban fotózol, így valóban Fuji/Pana/Sony a jobb választás. És a Panát tényleg nagyon jóárasan meg lehetne oldani.
szerk: GH2-GH3-ra gondolt a kolega, mivel 1080p 60p-t adtál meg kritériumnak
szerk2: régi A mountos Sony SLR-ek felejtősek videóminőség szempontjából, mgé az úttörő A77 is
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon tuti fotó masina és van jóféle fókusz videó alatt. Osztán itt kifújt, a mai lineup mellett nagyon halovány.
Rawot tud folyamatosan de relatíve alacsony felbontáson (bár ezen a most felfedezett raw tömörítés majd sokat segíthet) Maga az ML sem teljes értékű rajta.Magyarán szinte bármi más jobb választás videóra mint a 70D
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7893 üzenetére
A fene a jó dolgodat, bármilyen más váznál nem tudod eltávolítani a CA-t
A felhasználóknak csak elenyésző hányada meri felrakni a magiclanternt, ennél még kisebb hányad van tisztában a raw videó rejtelmeivel és ennél még kisebb hányad fogja tudni effektíven használni a super 35 4K módot. Persze nincs a piacon több millió 5D3, de az a néhány % vásárló aki kifejezetten emiatt a feature miatt vált vissza mondjuk Sony vázról, nem fogja nagymértékben megcibálni az árakat.Számolgattam, ha meg tudják oldani akkor nekem 2,7K (2752x1152 23,976 fps 2.1x-es crop lehet a max amit ki lehet hozni az 5D2-ből folyamatos felvételnél. Én igazán ott tudnék nyerni hogy jelenleg 1728x972 25 fps a max amit folyamatosan tud a gép (max írás sebességlimit: 70MB/s). Az új hackel, ha portolják, mehet a max 1872x1052 30fps, és még ki sem járatja maxra az interfacet (58MB/s).
Vagy ami számomra fontosabb, hogy a régi 1728x972 25 fps az új módban csak 40MB/s-et ír a kártyára, vagyis egy 64 GB-s kártyára nem 15 perc, hanem 25 perc felvételt lehet rögzíteni. Remélem csak idő kérdése, mert a 10 bites módot nem sikerült hibátlanul megoldani a régebbi gépekre. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7889 üzenetére
óóó helyre fogják pakolni a srácok, ez még nagyon teszt verzió, szerintem meg fogják oldani a rendes live viewt. A GreyScale Preview még régóta van, az egy amolyan "emergency" mód, hogy legalább tudd hogy él a kamera, főleg tesztelésre használják.
A DEC LensRegain brutál, főleg így ND-vel, és a tudásához képest nem is drága..
-
Tuninger
Topikgazda
Készítettem egy in-camera profilt Sony kamerákhoz illetve megkértem egy youtubert hogy hasonlítsa össze az EosHD Pro Colorral
Ha minden igaz akkor jövő héten megjön a colorcheckerem, akkor még lehet pontosítok a beállításokon, addig is próbáljátok ki, ha van Sony MILC-etek.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #7835 üzenetére
Mai napig a referencia az Andrew által készített 5D Raw LUT, valahogy úgy tudta kihozni maximumra a dinamikát hogy közben megmaradt a kontraszt, tökéletes a bőrszín és a zöld.... Taranisnak és AramK youtube csatornájának hála egyre jobb vagyok Davinci Resolveban, de még mindig nem tudok olyan szép eredményt kapni mint amit ez a LUT művel... Borzalmasan alapos Andrew egyébként, bár sokszor von le elhamarkodott következtetéseket
na igen, a 0 kontraszt 0 szaturációs felvételek kellene a pana luthoz, és mindenki flatban próbált eddig videózni... így hozzá kell nyúlni
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7817 üzenetére
Így jobb a Sony. Egyébként a Fujiban több a sárga tónus, ezért is barátságosabb a képe.
Közben természetesen f***á teszteltem a színbeállításokat és mostmár olyanra vannak tekerve a Sony színeim in camera amivel már elégedett vagyok. Még dolgozom egy LUT-on ami tökéletesen matcheli a Colorcheckerrel, de out of cam is közel van. Oda is adtam a beállításokat egy youtubernek hogy készítsen összehasonlítást az EosHD Pro Colorral szemben. (nekem csak a V1 verzió van meg ami A6300nál pontatlan)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #7810 üzenetére
Az NLE kezeli rosszul a Panák filejait. LX100-nál futottam bele hogy 16-255-ös ábrázolást használ és ha megnyitod bármilyen szerkesztővel akkor a "kiégett részből" 1EV-nyit vissza lehet húzni.
Luma correctornál ha átállítod az output mappingot a megfelelőre (16-235) akkor fog látszódni a teljes dinamika és információt nyersz a highlightban. Majd erre kell ráraknod az EosHD LUT-ot. Ha luma korrekció nélkül kezded el szerkeszteni a highlight recoveryvle sem tudod visszahúzni a csúcsfényeket
FCPX-ben a highlightot kell 10%-al csökkenteni ugyanehhez a hatáshoz.
Egyébként hogy tetszik?
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Zilko87 #7773 üzenetére
A sávosodás azért van mert elcsúszik a szinkron a lámpákhoz képest. Azok ugye 50Hz-en "villognak" vagyis 1/200nál épp a villanás negyedénél jár.
Már linkeltem régebben, itt egy videó hogy mi van ha 1/2000 vagy 1/50 a záridő
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #7763 üzenetére
Azt kell mondjam: lenyűgöző... persze, ez olyasmi mint a GoPro promo videók, a megfelelő időben vették fel, a megfelelő beállításokkal és utána profik colorgradelték... de akkor is eddig ezt a minőséget csak a GoProból lehett kivarázsolni viszont max 30p-ben...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7750 üzenetére
Igen, Neat videoval takarítottam.
Én sem tudom milyen színe lehetett eredetileg, de ha narancssarga akkor meg narancsba kellene erosen tolni, mert annak sem felel meg...
A citromsarga autok meg zöldesek, a "piros" lampak fenye meg halovany narancsos.... ezert gondolnam hogy pirosnak kell annak a BMW-nek lennie.Sajnos a 8 bites SLOG3 ilyen, rendesen kicsavarva kemenyen artifactel, de meglepett hogy a neat milyen szepen eltuntette.
-
Tuninger
Topikgazda
Vigyázni kell a LOG felvételekkel, mert ha csak LUT-okkal próbálkozol, ráadásul olyanokkkal amik nem az extrém flat SLOG3-hoz készültek, egészen katasztrófális eredményeket kaphatsz színek terén.
Elkértem a készítőtől egy eredeti SLOG3 felvételt mert borzalmasan zavart hogy narancssárga a piros BMW és kiszíneztem neki. Ha gondoljátok játszatok ti is vele, igazi kihívás az SLOG3 -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7739 üzenetére
Sejtem mire gondolsz, az arcbőr, az orr környéke, a rúzs... valahogy olyan mintha hiteltelenül jelenne meg a kontraszt és a szaturáció helyreállítása után. A sziklás részeknél egyébként jobb az arc.
Simán hagyta AWB-n és aperture priorityt használt a szerző, nem fogom megszólni érte, eddig én is így filmeztem
De LOG-ban ez rizikós mint a példa mutatja.
-
Tuninger
Topikgazda
Na itt az én GH5 colorgradem
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7708 üzenetére
Itt pihen az asztalomon, szóval nem hiányzik
De ha bármikor használom, rá kell jönnöm, hogy szenzációs színeket dob ki magából...
Letöltöttem a GH5-ös felvételt, gyönyörűen lehet masszírozni, de a vége érdekes, mert a virágos snitteknél folyamatosan shiftel a fehéregyensúly. LOG-ban nem látszik, színezve annál inkább...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #7706 üzenetére
Még akkoriban futottam bele amikor még az 5D2-őt istenítettem akkor még az a6300as primerek nem voltak kész.
Mindenesetre nagyon látványos a videó, lehet érdemes elgondolkodnom rajta.
Egyébként egyre elégedettebb vagyok a módosított EosHD profillal.
Tegnap a Margitszigeten próbáltunk felvenni egy borelemzést. A színek tetszenek, a bokeh állat, a zaj nulla, tartalomból meg ez a linkelt "off camera" jobban sikerült mint a "hivatalos" felvételEzt egyébként módosítás nélkül közvetlenül az SD kártyáról másoltam youtubera
-
Tuninger
Topikgazda
Mióta elkezdtem nézegetni Taranis által linkelt Davinci Resolve videókat és elkezdtem szelektíven gradelni, rájöttem hogy a 100Mbps-es 4K SLOG mennyire törékeny tud lenni
De ha csak globális változókat állítasz, mint az egész kép kontrasztja, színe, bőven kiszolgál az 50Mbps.
-
Tuninger
Topikgazda
Rossz irányból közelítitek a témát. A filmekben ritka az ilyen jellegű swenkelés mint a fenti walking deades clipben. Ha tud a szemed a képen valamiben kapaszkodni, ami együtt mozog a kamerával, már nem látod a darabosságot. Ha nem tud semmihez sem kötni, akkor látod szaggatni, mert nem tud a szemed megállapodni egy ponton.
példa. Ha "csak nézed" a képet akkor teljesen hibátlan a mozgás. Ha csak a háttérre fókuszálsz és nem nézed a hölgyet egyből "elkezd" szaggatni
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest