Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Igen, azt megkeresi magának.
-
modflow
veterán
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Köszi, de ezt hogy?
Én hiába húzom ide a filmet, sosincs semmi track a listában. Üres -
modflow
veterán
Hali!
Mkv-ből hogy tudom kiszedni a benne lévő feliratot srt-be mkvtoolnix-el, vagy valamivel?
Nem sikerül. -
Chrystall
senior tag
Tudnátok ajánlani valami desktop PC konfigot amivel a konvertálási idő a harmadára csökkenne legalább? Jelenleg ez a processzorom van:
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-3210M+%40+2.50GHz&id=815Alaplap+processzor kéne, ház, meg hogy mekkora legyen a táp (tápom van). Van bele HDD-m, meg videókártyám is ha arról van szó. Minimális kialakítás elég mert csak konvertálásra lesz. Használt is jó, nem baj ha régi a konfig, ha lehet újat nem vennék mert az úgy pénzes.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Arra kérek tanácsot, hogy miként tudok olyan konvertálást csinálni, hogy egy azon film, két DVD-ről kinyerve az eredeti hang + 2 másik nyelv, s ezen nyelvek feliratai legyenek csak a végeredményen. Szeretnék egy a lehető legjobb kép és hangminőséget elérni, majd ebből lefelé konvertált változatokat, melyeknél igényem szerint választhatom a beszéd és felirat nyelvet.
Mi erre a jelenlegi, nem legizmosabb, könnyen elérhető program? -
Krissz80
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg az xmedia recode-ot használom DoVi 'mkv' fájlok 'mp4' re átcsomagolásához, de szeretén automatizálni ffmpeg-el.
Viszont valamiért a végeredmény nem teljesen ugyanaz, mert (főleg nagyobb fájloknál) a TV (LG C3) befagy (úgy mint amikor az xmedia-val belemuxolom a feliratokat is) ha beletekerek. Ugyanez a film nem csinálja ha az xmedia-val csinálom ( felirat nélkül).
Van esetleg valakinek ötlete?A parancs amit használok:
ffmpeg -i input.mkv -map 0:v:0 -c copy -map 0:a:c -c copy -strict unofficial output.mp4
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Van sok-sok előadás videóm, melyet szeretnék kisebb helyen tárolni. Vagy nincs is érdemi kép, vagy jellemzően csak diasor (esetleg a sarokban kicsiben az előadó), így a képminőségben annyi a cél, hogy a diasor jól olvasható maradjon. A forrás 720-1080p, jellemzően H264 (de erre nem esküdnék meg minden esetben).
Odáig eljutottam, hogy Handbreakkel tudok akár batchelve tömöríteni (ennek örülök), viszont a beállítások tengerében elvesztem. Próbálkoztam x265-tel, meg H.265 QSV/VCE encoderekkel, QP25-35 beállításokkal, volt hogy felére csökkent a fájlméret, de igazából nem tudom, mire kéne figyelni/mi lenne az arany középút. Tudtok ajánlani presetet/irányba állítani, mire figyeljek, nagyságrendileg milyen beállításokat használjak?SOK videó van (~600GB), így ha valami gyorsabb, annak örülök, de nem vagyok határidőhöz kötve, azon túl, hogy nem férek az SSD-ken
, tőlem ketyeghet éjszaka a gép, ha tuti jó irányba halad.Hardver ügyileg legegyszerűbb ha a mostani "tárológépeken" tudom megoldani (E3-1505M+Quadro M2000M, 8565u+WX3200. 1355u+A500), de ha időben megéri másolgatni ide-oda (USB3 SSD van kéznél), akkor elfogadok ajánlást apróról olcsón beszerezhető "célgépre" is, amin csak tömörítek, aztán eladom/elhasználom másra (de nem bánom, ha erre is vmi GUI-s megoldás jut).
Nem osztom meg, nem streamelem, nem szerkesztem, csak szeretném visszanézni PC-n, TV okosítón, telefonon, eddig egyik helyen sem volt gond a megnyitással.
Ráadás offtopic (?) kérdés: ahol elég a hang, ott eddig a videófájl behúztam Audacity-be, kivágtam a nagy szüneteket, és exportáltam "jó" minőségű mp3-ba. Ennek van gyorsabb módja/programja? -
fede94
tag
sziasztok,
VLC ben hiába állítom be, hogy mp4re szeretném átalakítani, nem konvertálja át.
-
+1 a Topaz-ra
Mondjuk én felbontás felskálázás, képminőség javítása téren gondolom jónak.
De lehet, hogy az FPS növelést is jól megoldja.Hátránya az előfizetéses konstrukció (pl. a Vegas és még sok más megoldás fix összegért vásárolható). De az előfizetés előny is lehet akkor, ha valakinek csak egy 1-2 hónapra kell és azalatt megoldja a feladatot vele.
-
Hegasus
senior tag
mármint nyilván a legújabb vegas-ra gondoltam, csak 14-et írtam
de akkor a legújabb is felejtős.
#4614Bozek néhány éve próbáltam a topazt, de valahogy nem jött be, pontosabban svp cpu-val is jobb volt, de lehet teszek vele majd egy próbát, bár itt azt írják, hogy nem éppen jó még most se, inkább ezt ajánlják, a rife készítőjétől van, majd teszek vele egy próbát, de a legjobb lenne egy olyan program, ami a kizárólag a rife ai enginet használja. -
Bozek
nagyúr
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
jó pár éve használom a smooth video project-et filmezéshez, és eddig nem nagyon zavartak az artifactok(cpu-n fut), amíg ki nem próbáltam a rife ai motorját(gpu-n fut)... hát valami hihetetlen jó mínőségben konvertája real time a 1080p filmeket 24-ről 60 fps-re az artifactokat hírből se ismeri. Fáj a szemem ha 4k videót cpu-n kell futtatnom(gpu nem bírja), mert annyi artifact van, hogy csak na. de nagy hátránya hogy 1-1 film nyílván zabálja a wattokat (cpu 150w, gpu 300w) ami aligha pénztárcabarát.
Szóval arra gondoltam, hogy előtte egyszer felkonvertálnám a filmet 60fps-re, és utána már lejátszhatnám szinte bárhol olyan minőségben, mint a rife ai-al, csak sokkal kevesebb wattért cserébe.
melyik a legjobb program erre? Vegas 14 pro, vagy a google a topaz-t dobálja fel állandóan erre keresve, azt még nem próbáltam, lényeg hogy olyan minőség legyen mint a rife ai-al. -
Bozek
nagyúr
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Nagyon le vagy ragadva az "egérmozi"-nál, de már rég nem az. Azért a 6,8" nem kicsi, az enyém csak 6,67"-os, de nem látom kisebben a képet, mint a 24"-os monitoron. Tudod, minden a távolságon múlik, márpedig egy telefont nem méterekről fogsz nézni.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Adott egy MKV és szeretném átkonvertálni kisebb méretre, hogy a telefonon (S24U) nézhessem.
Tudtok ajánlani valamit? Lehetőleg minél egyszerűbb programot. -
-
flash-
veterán
sziasztok!
1080p blu rayt szeretnék pc-n okostv-n megnézhető formátumba kódolni jó minőségben 1080p videóként, és elég ha csak a 2.0 csatorna lesz meg de az legyen minél jobb mivel ez egy koncert lemez.
handbrake programot találtam ami el is indul nekem (makemkv valami licence-t ír de azt mondjuk semennyire sem ismerem csak redditen azt ajánlják,dvdfab meg valami rengeteg órát írt ki így azt is elvetettem valahogy az se tetszik)
milyen beállításokkal kódoljak?
valaki megadná? köszönöm előre is!a képminősége ilyen. [kép]
(nem fura hogy gyárilag ilyen "fos"? ) mintha dvd minőség lenne 1080p-ben... -
Krissz80
senior tag
válasz
s4ny4b4
üzenetére
Én régebben próbálkoztam fix quality-vel, de amit már nem vettem észre (és ez nem azt jelenti, hogy nem volt) az nagyobb volt mint az eredeti, igaz az AMD encoderét használtam, sw-esel biztos jobb lett volna.
SZóval a legelsőnél örültem, hogy kb. feleakkora lett a méret aztán kezdtem felfedezni a hibákat.Szerintem akkor érdemes rekódolni, ha kisebb kijelzőn akarod nézni, pl. tabletre vagy a gyerekeknek, akiknek nem számít pár + pixel.
Véleményem szerint manuálisan nahéz kiszúrni a különbségeket, persze. automatizálva scriptekkel gyorsabb lehet.De ha fix bitráta és RF között kellene választanom akkor az RF-et mondanám.
-
s4ny4b4
csendes tag
Sziasztok!
Ki milyen beállításokat használ /már aki használja/ Handbrake programban 4K HDR konvertálásra? Gondolok itt fix bitráta vagy állandó minőség /RF/? Illetve az egyébb beéllítások?
Csináltam egy kis tesztet az ajánlott Handbrake RF beállításokkal, de mivel nem vagyok szakértő...Csináltam egy FFmetrics videó minőség tesztet is, de ez se nagyon mond nekem semmit. Most bújom a netet ezügyben...
Amúgy TV-n nem igazán látok különbséget a végeredmény és az eredeti file között.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, tőlem ketyeghet éjszaka a gép, ha tuti jó irányba halad.

de akkor a legújabb is felejtős.