Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Autó költségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
up na találtam 1et:Bővebben: link
-
Drizzt
nagyúr
Igazából netes tartalom kellene, köszi...
És amúgy pl.: B12-t vitamintbalettákkal is lehet bevinni vajon, vagy hosszú távon az is gond lehet?
Amúgy nem vagyok még egyik se(vega\vegetarian), meg nem is egyértelmű még, hogy az leszek. Előbb mindenféleképpen kellen infot gyűjtenem. De mondjuk anyámmal kell majd a legtöbbet beszélnem, elvégre is biológus, csak nem látom sokat sajna.
-
rii
nagyúr
''.............viszont egyre többen felismerik azt, hogy a betegségek a táplálkozási szokásainktól nagy mértékben függenek.+ még a nagy mértéktelenség, kevés testmozgás..............''
- táplálkozási szokásainktól
- mértéktelenség
- kevés testmozgás
Ha még ezeken változtat is, akkor sem írod, hogy kell vegának lennie.
Ezeket egy húsevő is be tudja tartani.
Most már tényleg érdekel, miért jó vegának lenni...
.... vagy húzzakl el?
Komolyan.
Felkínálom, ha igény van rá, igyekszem többet nem beírni ide. -
rii
nagyúr
''.............Ezután lementem a pincébe szeretteimhez. Se szellőzés, se higénia, szerintem úgy 5% oxigén lehetett lent a helyiségben, nem több. Az egerek, patkányok vércseppjei a földön. Nagy meleg, irdatlanul tömény, semmihez sem fogható szag, legyek.
Ott voltam a barátaim, testvéreim között, sírtam és a földre borulva imádkoztam...............''
Ne haragudjatok, de ez szánalmas.
Finomabban fogalmazva beteg.
Ha a vega ilyen érzésekből is táplálkozik, és ilyen érzések is motiválják az irásikat, akkor a mondanivalójának a szavahihetősége igencsak megkérdőjelezhető.
....
Ez az írás sok helyen tartalmas Krisna, jin-jang utalásokat.
Most akkor vallás, vagy egészséges táplálkozás?
És ugyanakkor megintcsak állatvédelem, vagy táplálkozás?
12. Mi köze van a karajnak és marhaszeletnek az őserdőhöz?
11. Hogyan járul hozzá a húsfogyasztás a természet pusztulásához?
10. Mivel károsítják a talajvizet?
9. Miért felelősek a húsevők az erdőpusztulásért?
6. Mi köze a ''harmadik világ'' éhezésének a húsfogyasztáshoz?
Nem mondok semmit. De ha egy húsevő sem lenne, csak növényevő, akkor nem kellene ugyanilyen nagy tételben kiszolgálni a vega igényeket?
Akkor arra nem épülne iparág?
Annak persze biztos nem lenne mellékterméke.... vagy nem ennyi... ?
6. Mi köze a ''harmadik világ'' éhezésének a húsfogyasztáshoz?
Az éhező országokból évente 23 millió tonna gabonát exportálnak az EU számára, hogy ott, az olcsó takarmányból óriási húshegyeket termeljenek. Az UNICEF szerint naponta 40000 gyermek hal éhen, mivel a megművelhető területeken élelmiszer helyett takarmányt termesztenek a ''fejlett'' országok számára.
erről nem a húsevők tehetnek ..... kicsit sarkos ez a web-lap -
gregorik
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én úgy tudom, hogy a vegan abban különbözik a vegetáriánustól, hogy nem csak húst nem, hanem tej- és tojásalapú táplálékokat sem eszik.