Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
up na találtam 1et:Bővebben: link
-
brownus
veterán
Ismertek olyan vegetáriánus éttermet ahol ebédet házhoz is szállítanak?
A wabisabin kivűl mert az drága, a netpincéren találtam 1-2 éttermet ahol vannak húsnélküli főételek, de hát igy az nem vmi változatos...
ja, és a 6. kerben -
brownus
veterán
ok, körbe nézek linkek után
b12-őt biztos belehet vinni tabikkal is. én c vitamint szoktam külön, mert a többit csirákból meg virágporból( meg sok zöldség, gyümölcs)
én azt tanácsolom, hogy első lépésben a vöröshúst hagyd el az étkezésekből, meg a mindenféle felvágottakat. csak halat és baromfit egyél, utána ahogy kedved tartja, de fokozatosan.
Nekem ez bejött, hogy néha eszem egy kis halat, és csirke mellt.
(aztán majd ha lesz időm, türelmem, pénzem akkor majd full vega leszek.) -
brownus
veterán
hát sztem akkor már nagyon nem marad semmi amit nem jutott be
de ami talán a legnehezebben pótolható, a B12 de csirákban még az is van
tejet meg a felnőtt szervezeted nem tudja teljesen lebontani, egy enzim csak gyerek korban termelődik
keresek linkeket is, anyám a nagy vegetáriánus, Neki rengeteg anyaga van, ha érdekel fénymásolhatok
( én hetente 1-2x eszem fehér húst)
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
hello! vegások
hol szoktatok vásárolni, ahol jó a miőség és olcsó?
én a lehel piacon, ahol vannak a kimért gabona, magvas dolgok. tudtok jobb helyet? -
brownus
veterán
kimért tönköly búza lisztet szoktatok venni és hol?
-
brownus
veterán
amit pont most vacsorázom, egy tök egyszerű recept:
-zöldborsó
-sárgaborsó
-gomba
-sárgarépa
-fűszerek (tengerisó,pirospaprika,zöldbors,vörös és fokhagyma) és kész van a borsó pörkölt
mennyiséget gyomor és családtagok mérete-száma szerint
félóra alatt kész van,
tésztával,barnarizzsel
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
a legtöbb biobolt árul és csak natur virágpor. kb. 100g olyan 300-400 között van, ha jól emlékszem. én úgy szoktam, hogy 1 kanállal bevesz, szájban benntart mig a nyállal teljesen elkeveredik és lenyelem. a legtöbb vitamint és sok ásványi anyagot is tartalmaz.
az ize kicsit fura de meglehet szokni.
''A virágpor a természetben fellelhető egyik legkomplexebb élelmiszer. Amellett, hogy kiváló fehérje forrás, tartalmazza a legfontosabb enzimeket, szénhidrátokat, esszenciális zsírsavakat és illóolajokat. Magas vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemtartalma teszi teljes értékűvé.
Rendszeres használatával javítható az általános egészségi állapot, csökkenthető a fáradtság és a kimerültség. Fontos kiegészítője lehet lábadozók és fogyókúrázók diétájának. Jótékony hatást fejt ki a keringésre, az idegrendszerre, de előnyös vérszegénység, hajhullás, bőrbetegségek, a kötőszövet és a nyálkahártya gyulladásainak esetében is.
Újabb kutatások igazolták jótékony hatását a prosztata megnagyobbodása és gyulladása esetén. Mindemellett növeli a férfiasságot és pozitívan befolyásolja a vérképet is. Sportolóknál emeli az energiaszintet, az állóképességet és a kitartást. Jelentős szerepet játszhat az izomzat építését célzó tréningek során.'' -
brownus
veterán
nem mondtam, hogy vegának kell lenni

a saját élményeimet elmondhatom, 2002 óta nem eszem vörös húst, és boltokban kapható kész ételeket sem: leves porokat, konzerveket, szalámikat.
2-3 hónap után elmúltak a ragyáim, frissebnek éreztem magam, ezt ki kell próbállni, nem tudom leirni jobban, de jó érzés. éreztem, hogy a vér könnyebben kering az ereimben.
azóta beteg se voltam, de 1x megfáztam +torokgyulladás,ennyi. nem vagyok allergiás a parlag fűre sem, pedig elötte prüszköltem(nem volt vészes)
nem fingok olyan büdöseket sem
-
brownus
veterán
Ja, szoktam, de csak fehér húst: baromfi,hal. hetente 1x.
tejet már évek óta nem iszom, tojást se nagyon.
sztem 1-2 éven belül elhagyok minden álatti eredetű ételt, legalábbis szeretném.
rii kérdezte a vitaminokat, különböző csirákat szoktam még enni
gabona,mustár,brokkolimagok,stb... sok féle van -
brownus
veterán
tényleg szánalmas az idézett szöveg

hogy vki vega, még lehet depressziós, nyomi, stb.
sztem nincs összefüggés a kettő között.
viszont egyre többen felismerik azt, hogy a betegségek a táplálkozási szokásainktól nagy mértékben függenek.+ még a nagy mértéktelenség, kevés testmozgás. -
brownus
veterán
Jó ötlet ez a topik

én ha lehet ilyet mondani fél-vega vagyok, csak baromfi/hal húst eszem, de max. 1x a héten. viszont sok gabona félét: hajdina, köles, barna rizs stb.
egyébként a nagy hús evők az aminó savak hiánya miatt szoktak félni
( ha jól emlékszem 8 félét nem tud előállitani a szervezetünk)
viszont a magvakban benne van
ha érdekel vkit, tudok ajánlani pár nagyon jó könyvet
gregorik, és szóját eszel?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- LEGO klub
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest