Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
''.............viszont egyre többen felismerik azt, hogy a betegségek a táplálkozási szokásainktól nagy mértékben függenek.+ még a nagy mértéktelenség, kevés testmozgás..............''
- táplálkozási szokásainktól
- mértéktelenség
- kevés testmozgás
Ha még ezeken változtat is, akkor sem írod, hogy kell vegának lennie.
Ezeket egy húsevő is be tudja tartani.
Most már tényleg érdekel, miért jó vegának lenni...
.... vagy húzzakl el?
Komolyan.
Felkínálom, ha igény van rá, igyekszem többet nem beírni ide. -
rii
nagyúr
Úgy látom kiiérdemeltem a vegások utálatát ....
Ebben a fórumban egy épkézláb választ nem kaptam még ....
Rengeteg kritikát megfogalmaztam, de egyre sem érkezett korrekt válasz...
Szóval a vegetaranizmus alapjai: egy nagy krishnás humbuk...
(minden vallást tisztelek, de szerintem a krishna vallásból ered a vegetarianizmus, mert ők nem ölnek állatot, mivel annak lelkét tisztelik, reinkarnáció, stb..)
Úgy látom a vegetanarizmus semmi több hóbortnál, egy életmódnál, amitől az embrek többet várnak. De elég körülményes, drága, úgyhogy máris megvan a hátulütője.
Ennyit az egészséges életmódról hús nélkül!
Én nagyot csalódtam!
Szerintem meg kell nézni egy történelem könyvet, hány vega szerepel benne.
Szerintem a vegák mindig is kissebségben voltak.
Ennyit arról, hogy az ember eredetileg növényevő.
Bocs, ha valakiek a lelkébe gázoltam, de bosszant, hogy 30 soros beírásaimra semmi reakció nincs, és a kérdéseimre is magamnak kell megkeresnem a választ.
De ha tévedek, cáfoljatok meg! -
rii
nagyúr
Megettem már egy doboz konyakosmeggyet... (nesze-neked fitnesss) már csak röhögni birok a szerencsétlenségemen ebben a témában....

bemegyek patika, vyga bio-bolt... oszt kérek virágport... ilyen általánosan?
Nincs kamilla virágpor? Meg JASMINE virágpor?
Milyen vitaminokat tartalaz?
Mi az a ''durva ár''? -
rii
nagyúr
azt a web-olalt pedig békénhagyom ... de annyit még elmondanék, hogy a jégkorszaik visszamenve akarják bizonyítani, hogy ez ember soha, vagy csak ideigleesen volt húsevő.
... Nos, az hogy a föld az élet mikor alakult ki, nem tudták még konkrétan megállíapítani, vannak akiktöbb millió/milliárd évekkel dobálóznak, de ugynaúgy tuományos tények támasztjá alá azt is, hogy a földön az élet 6-10,000 éves.
Szóval ebben mint konkrétum szerepel, de nem lehet rá mint bizonyítást nem igénylő tényre (axióma) hivatkozni. Előbb a cikk írója igazolja, hogy volt a kö-jég-korszak. Ha nem, akkor igazolom, hogy az emberek végig húsevők voltak. Ez inkább vallási irányultságból fakadt némelyeknél, és mások meglátták benne az egészséges táplálkozást.
De ha soha nem is lettek volna húsevő emberek, akkor most a föld lakosainak 98%-a tévedésben él? Nemá! (Nem'tom mennyi a vega, én még eggyel sem találkoztam életem során, csak a Bio-Boltok nagyságából, hálózatának sűrűségéből következtettem - lehet helytelenül). -
rii
nagyúr
nem .... ezek szerint a szója nem egészséges
Bővebben: link -
rii
nagyúr
A napi vitaminszükségletet mely zöldségekből nyeritek?
Biztos vannak ilyen törekvéseitek.
Vagy van olyan étkezésetek, amit csak a vitamin-bevitel miatt végeztek? -
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
''.............Ezután lementem a pincébe szeretteimhez. Se szellőzés, se higénia, szerintem úgy 5% oxigén lehetett lent a helyiségben, nem több. Az egerek, patkányok vércseppjei a földön. Nagy meleg, irdatlanul tömény, semmihez sem fogható szag, legyek.
Ott voltam a barátaim, testvéreim között, sírtam és a földre borulva imádkoztam...............''
Ne haragudjatok, de ez szánalmas.
Finomabban fogalmazva beteg.
Ha a vega ilyen érzésekből is táplálkozik, és ilyen érzések is motiválják az irásikat, akkor a mondanivalójának a szavahihetősége igencsak megkérdőjelezhető.
....
Ez az írás sok helyen tartalmas Krisna, jin-jang utalásokat.
Most akkor vallás, vagy egészséges táplálkozás?
És ugyanakkor megintcsak állatvédelem, vagy táplálkozás?
12. Mi köze van a karajnak és marhaszeletnek az őserdőhöz?
11. Hogyan járul hozzá a húsfogyasztás a természet pusztulásához?
10. Mivel károsítják a talajvizet?
9. Miért felelősek a húsevők az erdőpusztulásért?
6. Mi köze a ''harmadik világ'' éhezésének a húsfogyasztáshoz?
Nem mondok semmit. De ha egy húsevő sem lenne, csak növényevő, akkor nem kellene ugyanilyen nagy tételben kiszolgálni a vega igényeket?
Akkor arra nem épülne iparág?
Annak persze biztos nem lenne mellékterméke.... vagy nem ennyi... ?
6. Mi köze a ''harmadik világ'' éhezésének a húsfogyasztáshoz?
Az éhező országokból évente 23 millió tonna gabonát exportálnak az EU számára, hogy ott, az olcsó takarmányból óriási húshegyeket termeljenek. Az UNICEF szerint naponta 40000 gyermek hal éhen, mivel a megművelhető területeken élelmiszer helyett takarmányt termesztenek a ''fejlett'' országok számára.
erről nem a húsevők tehetnek ..... kicsit sarkos ez a web-lap -
rii
nagyúr
na jó, én távolmaradok .....
-
rii
nagyúr
''...........van egy elmélet, miszerint elég végigmenni az ember testfelépítésén, hogy rájöjjünk, nem húsevésre és 'vadorzásra' lett teremtve; a kéz pl. azért ilyen, hogy könnyű legyen gyümölcsöt szedni a fáról és zöldséget a földből. ez persze vega elmélet, biztos van féltucat húsevő teória is...........''
És az az oldal pusztán jóhiszeűségből ű, vagy anyagi érdekeltségből ír ekkora baromságokat. Én spec az almaszedő kezemmel úgy megfogtam szeletelés céljából egy 2 kilós karajt hogy öröm volt nézni...... -
rii
nagyúr
Sajnos ez a topic nem fog másról szűlni mint a HÚS vs. Vegetaniarizmus.
Én csak azt kérdezném meg, ha ez ember növényevő, akkor miért vannak tépő fogai, és nem csak örlő?
Ha pedig az ember nem növényevő, akkor a vegetaniarizmus csak afféle hóbort, kitőrési vágy, de akkor meg miért tünteik fel egészségesebb életmódnak?
Én nagy hús-zabáló lettem 1-2 hónapja, előtte pedig nagyon rendszertelenül ettem hidegételeket, de beteg én sem voltam semmilyen szinten több mint 1 éve.
Szerintem az ember hús-zöldésevő.
Bocs az offért, már az első perctől kezdve észrevettem a topicot, de nem akartam beírni, reméltem lesznek még más vegák, és talán kialakul egy jó társaság.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest