Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11012) lao ce válasza Noddy (#11011) üzenetére


lao ce
aktív tag

az erthetetlen kegyelem, az biztos. erthetetlen is, hogy mi ebben a kegyelem. ez a megvaltas sztori erosen belterjes. se zsebembol se zsebembe. nekem mint kivulallonak ugy tunik hogy a sajat problemajukat oldottak meg amit az isten szurt el mikor is kicsusztak a kezei kozul a kis babok amiket a sajat csodalatara teremtett maga-maganak (allitolag). miutan az egesz hiszterianak vege lett es "kivonultak" a tortenelembol, az utan kezdodott az emberiseg tortenete. jol vagy rosszul csinaljuk, de legalabb mi csinaljuk. :)

most neztem valami altudomanyos dolgot a tvben arrol hogy isten meg hasonlo vallasos figurak foldon kivuli civilizacio kepviseloi voltak-e. ebbol persze a "foldon kivuli" resz az nyilvanvaloan igaz, a "civilizacio kepviseloi" resze az amit boncolgattak.
az erdekes kerdes az az, hogy pl a bibliaban a technikai dolgok megjelenese (amik nyilvanvaloan szuksegesek voltak az istennek es az o brigadjanak ahhoz hogy tegyenek-vegyenek) mennyire utalnak egy civilizaciora a hatterben. csont nelkul le lehet vezetni hogy egy tucat harci helikopterbol hogyan lesz isten angyalainak vihara amitol mennydorgesek kozepette hullottak az emberek.

erdekes hogy a keleti vallasokat filozofianak probaljak beallitani az istenhitben felnovok. az isten nelkuli vallasok nem is vallasok mondogatjak a kis mantrat (nem itt, de altalaban). azert elgondolkodtato hogy van egy bizonyos szazalekos lehetosege annak hogy valami idegen kuldottseg idejon aztan mutat egy hajorakomany bizonyitokot hogy ok voltak itt ketezer eve, es nem gondoltak hogy ez lesz belole, bocsika. logikailag semmi lehetetlent nem latok benne.

viszont arra meg elmeletileg is zerus az esely hogy akarki idegen zoldfulu mano idejon es bebizonyitja hogy nincs (vagy van) Tao. ez egyszeruen szamomra ertelmetlen gondolat. szoval ebbol a szempontbol igencsak ugy erzem hogy az istenekkel operalo "vallasok" valojaban inkabb filozofiak, elgondolasok amik azzal operalnak hogy a dolgok igy maradnak ahogy, es talan talan a multba veszo dolgok sosem derulnek ki egyertelmuen. mig a filozofianak becezett keleti gondolatok sokkal inkabb egy barki altal barmilyen korulmenyek kozott megdonthetetlen hitre alapulo dolgok.

ez csak amolyan elmelkedes volt.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.