Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
taxi
aktív tag
válasz mr_ricsi #3705 üzenetére
Eddíg nem vágott haza semmit de most hogy le volt szedve a gép oldala,és be volt kapcsolva,ahogy megmozgatom a kábeleket,rögtön újraindul.-Úgy néz ki,hogy a csatlakozók nagy része nem érintkezik rendesen.-Szerintetek ilyen hibára is vonatkozik a gari?(mielőtt forrasztgatni kezdenék)
[ Szerkesztve ]
Hakuna matata
-
taxi
aktív tag
válasz mr_ricsi #3708 üzenetére
A különálló négyes csati volt megégve.Azt ki is cseréltük,tüskét az alaplapon megtisztítottuk(nem volt egyszerű)-De van például egy kábel,amin 2 satás táp van,az például totál szar rádugtam a két íróra,"egyszer volt hol nem volt".Ezért kérdeztem hogy csatlakozókra is,vagy csak magára a tápra vonatkozik a gari?
Hakuna matata
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3718 üzenetére
Az összes kondi cseréjére én is gondoltam, mivel a képeken láthatókon kívül szerencsére kb. nincs is több. Széthajtogatni nem lesz könnyű, mert nem nagyon van hely máshova hajtani őket, eléggé zsúfolt az a rész, de hát egyszer élünk, majd kiderül mit lehet elérni. Kösz a választ.
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3726 üzenetére
A bordakonglomerátum alatt még azért akad, de úgy tűnik, hogy drámaian sok (az összes bordához csavarozott) alkatrész kiforrasztásával járna a leszerelés, mert a bordákon átmenő csavarokhoz máshogy még szerszámmal sem lehet hozzáférni.(Nem utólag szerelték az alkatrészekre a bordát az k.élet.) Csak ha nagyon-nagyon-nagyon akarok, és akkor visszafele ugyanez.
http://kepfeltoltes.hu/080418/P1010313_www.kepfeltoltes.hu_.jpgRövid szemrevételezés után úgy tűnik a szerelhetőség nem volt szempont a tervezőasztalon. Na majd keresek valami kiskezű segítséget.
A gépi munka mellett kézzel is bőven dolgoztak, muhaha jellegű forrsztási pontok:
http://kepfeltoltes.hu/080418/P1010310_www.kepfeltoltes.hu_.jpgMivel Szombathelyen korlátozottak a lehetőségek (azt mondja a csávó, 680µ200V még rendelni sem tud), marad a remek Lehel úti szaküzlet, ahol valószínűleg találok megfelelő méretűeket, és még Rohs is lesz. (Most nem nagyon fűlik a fogam az összes kis kondi cseréjéhez, de mivel úgysem ma megyek Pestre bőven ráérek kiforrasztgatni őket. Másrészt azokra közvetlenül fúj a venti; az jól látszik (illetve nem mert a borda takarja), hogy azon az oldalon elég jól néznek ki, a másikon pedig szinte az összes púpos v. kifolyt)
[ Szerkesztve ]
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3729 üzenetére
Kiszedtem már mindet, egy 45fokban hajlított csipesz segítségével.
a Lomexnél van listába 680mikro de 250V-os nem 200,
könnyű dolgom van mert már kivettem,márka nincs ráírva, csak egy lekerekített sarkú négyzetben M betű, utána CE(M), és az adatokon kívül az 5409B, és az egyik sajnos ezek közül is púpos.A többi JENPO feliratot visel.Hát igen, ami a tápválasztást illeti, de hol marad akkor az élet sava-borsa, ha mindenki a "tucat" fsp,corsair,seasonic stb. közül választ. :) (A cseredarab sem közülük való)
Ráadásul rájöttem, hogy azon az oldalon nem is fúj, hanem szív a venti.
Az utóbbi egy-két hónap kivételével a burkolat még kézmeleg sem volt.
Lehet hogy a Rohs-nak köszönhetjük ezt a "rendkívül hosszú" élettartamot?
[ Szerkesztve ]
-
gt0618
tag
válasz mr_ricsi #3742 üzenetére
Így is úgy is utazok, úgyhogy nem gáz, csak még mindig nem szoktam meg a plussz köröket, ha valamit venni akarok, akkor elhajtanak az "ilyenről még nem is hallottak, de van helyette ez a kicsit más, ez nem lesz jó?", az "ilyet még rendelni sem tudunk", a "talán néhány hét, de az sem biztos" szöveggel, utána meg gyí Bp. Pedig próbálom a helyi mestereket támogatni, de így nehéz. Nem neheztelek ezért rájuk mert, az ilyen dolgok vagy gari időben jönnek, és akkor irány a Bp.szervíz, vagy azon túl és akkor kuka, erre készletet tartani felesleges.(Én két üzletet találtam, az egyikben voltam is, van viszont két kisüzem, ahol bármit legyártanak. Ez már arány. 2 üzlet-2 gyár).
"Nem műanyaggal van burkolva a teteje?"
De igen műanyaggal van burkolva, és az egyik jónak néz ki, de a másik határozottan púpos, és nem tudom visszanyomni . (Nem csodálom mondjuk, tényleg folyton ment a gép)Mindenestre köszönöm a segítséget!
-
Hequila
őstag
válasz mr_ricsi #3740 üzenetére
Igazából csak a rövidítés van ott (rub), de valószínűsítem, hogy nem hamisított vacak, tehát ipszilonnal írják.
A betáp szűrésére pedig bármelyik bőven megfelel, messzemenően nem ez a legkritikusabb pontja a tápnak.
Abban viszont egyetértünk, hogy ha a nagyobb Rubycon befér, egyértelműen jobb választás.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Czimby
addikt
válasz mr_ricsi #3744 üzenetére
Először még a gépben volt, ott is ugyanaz ajelenség mint kiszerelve.
Gépben: Powergomb benyom, halk ciccenés-pittyenés a tápból, és semmi, ventik se pörögnek se boot menü.
Kiszerelve: Zöld és melette levő vezetékek csatijai rövidrezár, szintén pittyenés és ennyi, itt sem indítja a ventit.A hiba egyszercsak előjött, tehát gép kikapcs, másnap már be nem.
Korábban volt, hogy egyszerűen csak újraindult a gép, filmnézés, netezés vagy bármi közben de nem túl gyakron fordult elő. 4-5 alkalom kb3 hó alatt.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
válasz mr_ricsi #3748 üzenetére
További diagnosztika:
Mikor próbálom indítani a tápot, egy picit mozdít a ventin, persze el nem indul csak 2-3 mm mozdul majd visszaáll a kiindulási helyére.
A kimeneti ágon levő rövidzár pontosan mit jelent?
A tápon belül van a hiba, vagy a gép valamely másik alkatrésze hibás?
(Másik táppal megy a gép, de az egy codegen, gondolom nincs benne olyan kifinomult védelem mint az FSP-ben.)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
didyman
őstag
válasz mr_ricsi #3743 üzenetére
Az osztott 12V egyedi áramkorlátot jelent, vagyis az egyetlen 12V-os ág két ellenállással van kettéosztva, ezek az áramkorlát figyelői. Nagyon ritkán a trafóról van kettéágazva, egyedi egyenirányítással. Ebben az esetben sem fordulhat elő, hogy halottak a molexek. Két esetben lehet ilyen:
-Ha a 3,3/5V-os ágak önálló, kapcsolóüzemű stabilizátorról működnek, ezek vezérlőhibája esetén nincsen 5/3,3V,(-12)V, de 12V mindenütt. Antec passzív tápjai, FSP Zen 400 is asszem és néhány ritka táp ilyenek.
-Ha kettő transzformátor van a tápban, ekkor biztosan lesz egy 12V-os ág, ami működni fog és lehet egy másik a maradék feszekkel együtt, ami nem. Ezek a tápok nagyon ritkák, szerverterületen jellemzőek, illetve kW felett."Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz mr_ricsi #3744 üzenetére
A túláramvédelem nem cicereg, hanem reteszbe viszi a tápot, addig nem tudod újraindítani, míg ki nem kaopcsolod. Az erős hanghatás az akár rövid ideig tartó, nagy áramerősséget jelent valamely tekercsen általában. Az ember írta, hogy gépen kívül sem indul a táp, ennek oka lehet alulterheltség is, de itt vélhetően nem erről lesz szó.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Kaics
aktív tag
válasz mr_ricsi #3790 üzenetére
Kimértem a feszültséget és az rendben van. 5 V-os ágon ívet húz és levált, de 12 V-os ágon nincs kraft és nem vált le sehogy zárlat esetén. Ez normális?
Ezen kívül indítás nélkül is van egy magas frekvenciájú, éles hangja.
Másik vinyó is ezt csinálja, úgyhogy erre tippelek. Vagy mi lehetne még? -
PHD
csendes tag
válasz mr_ricsi #3814 üzenetére
Ezek nem márkás tápok voltak , de már szétszedtem , szétcsavaroztam, ujra össze és semmi Annyit meg tudtam nézni hogy a hengerek teteje nem pupos , de nem az alaplapon tortén a pukkanás mivel más táppal megy , csak azt a 2 tápot vágta haza , szerintem a tápon szállt el valami . Egy harmadikat nem merek rárakni amig ki nem derül hogy mi a baj , ha tápon meg lenne a hiba akkor mennék tovább az alaplapra .
-
Bodin
senior tag
-
ngdr88
tag
válasz mr_ricsi #3959 üzenetére
régebben volt ramhibás üzenet, de a memtestx86 dosból végignézte a nem volt hiba a ramnak.
Az l2-t és a viedo memo-t mivel tudom tesztelni?
azóta csak az volt mintha áramszünet lenne és a gép kikapcsolt.Újra a PH-n! hamarosan lesznek új eladó cuccok, előre is ha bármi kellene írj!! Üdv!
-
ngdr88
tag
válasz mr_ricsi #3966 üzenetére
Régebben egyszer képszerekesztéskor az ACD 8.1 kifagyott és kiirta h 'sikertelen hivatkozás ilyen meg ilyen memóriafelületekre'.
Utána memtest nem talált hibát.
Játékokban nem szaggat, semmilyen hibát nem produkál a videokártya (csak néha remeg egy pillanatra a kép a monitorn, azt hiteem hogy amonitor hibája de másikkal is csinálja, de az ilyen mágnesezésnek tünik sztem.)
Minden alapon van már egy ideje, nincs húzva semmi.
Szoftverhiba: Lehetséges, mivel Leadtek tv tunerem van és hát annak a szoftvere igencsak öntudatosan működik.
köszönöm az idáigi segítséget.Újra a PH-n! hamarosan lesznek új eladó cuccok, előre is ha bármi kellene írj!! Üdv!
-
kenguru99
senior tag
válasz mr_ricsi #3975 üzenetére
Tényleg maxtor volt az elfüstölt vinyó. Hogy hová raktam a drótot nem tudnám megmondani mert az eset évekkel ezelőtt történt. Akkor félreraktam a tápot és most vettem elő újra.
Sajnos nem lett jó, pár nap után elkezdett fagyogatni a gép. Próbaként beraktam egy másikat azzal nincs gond. A coolink tápnak annyi. -
Neoteric
addikt
válasz mr_ricsi #3992 üzenetére
ok, nem kukázom, de táp belsőhöz rohadtul nem értek, ezér nemtom h mia baja, és ezér kérdeztem meg..
és ezta 15ftos biztosítékot bármelyik vmirevaló szervízbe megcsinálják nekem?
netán ha betom szerezni vhonnan külön akk énis betom?
mer ha télleg csak ennyi a gáz akkor nem akarnék új tápot venniPSN: ne0teric_sAN
-
Hequila
őstag
válasz mr_ricsi #4010 üzenetére
ha a +12V tényleg annyi, akkor az gáz!
Az ATX szabvány teljes terhelés mellett 12V-on 10%-os tűrést is megenged, és akkor annyira nem gáz.
Az más kérdés, hogy pl. a Hitachi vinyóknál max. 5%-os tűrést adnak meg.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
PuMbA
titán
válasz mr_ricsi #4019 üzenetére
Alaplap 20 fokkal többet ír a procira ,mint kéne.Mielőtt meglett a Sempron LE-1100,olvastam róla teszet és idle-ben 20-22foknak kell lennie,terhelve meg 26 kb.
Everest így is írja ki,viszont az alaplap idle-ben 40fokot ír ami sztem kizárt ,mert ez a proci alig melegszik(ventiborda se meleg).
A fagyás megoldódott mostmár,csak drivert kellett cserélnem... -
válasz mr_ricsi #4027 üzenetére
Mert másik táppal megy, ami egy 350-es FSP
A codegen-t a zöld vezeték és a föld zárásával se lehet elindítani., biztos kakukk
Javítást azért tartom lehetségesnek, mert nincs látható fizikai károsodás, és nem lett kitéve szélsőséges helyzetnek. (Bár lehet hogy a codegen esetében a működés már annak számít )Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz mr_ricsi #4025 üzenetére
Lehetséges a 22fok idle-be:[link]
Nekem 27 foknál feljebb sose ment full terhelésnél se.
A hűtő biztos jól van rárakva,betonszilárdan,pasztával.
Közben meg megy a hardveres gyorsításom H264-be,de az MPEG2 még mindig fagy.3 lejátszóval próbáltam ,de semmi.Ez meg biztos driver probléma.[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
válasz mr_ricsi #4130 üzenetére
Értem, köszi! És az elem miatt leállhat így spontán a gép?
Túlmelegedés majdnem teljesen kizárva.Mi a baj egyébként a Hiper-el? Én úgy tudom nagyon is jó tápokat gyártanak, rengeteg teszt elolvasása után vettem meg a mostanim (többek között a PH!-s teszt is dícsérte).
Köszi mégegyszer mindenkienk az ötleteket!
Hörcsög Powa'
-
cafat
aktív tag
válasz mr_ricsi #4139 üzenetére
Az igazság hogy nem az én tápom ment tönkre hanem nővéremé. A konfigurációnál valóban nincs odaírva hogy milyen tápom van. Nekem egy FSP Blue Storm 400W-os tápom van. Az túlélte legalábbis látszólag mert azt belerakva nővérem gépébe működik minden. Az én gépem is károsult abba az alaplap halálozott el legalábbis a többi alkatrészt kipróbálva másik gépbe működnek. Az eredetileg említett táp egy 400W-os Hiper táp. Azért érdeklődtem a javítás iránt mert a javítás költségét fizetné a biztosító ha bemutatom a számlát.
-
-
kiskacz
senior tag
válasz mr_ricsi #4158 üzenetére
Ezt a "BSOD"-ot nem értem, bocs. Igen, azóta egyszer fordult elő, hogy játék közben lemerevedett, az utolsó kép "ráfagyott a monitorra" és búgott - mármint az autóverseny hangja ilyen brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr módon. Sem a reset, sem a hál. kapcsoló gombját nem fogadta el, hosszabbítóval nyomtam ki.
Winyó írás - stb. : Minden érintkezőt - csatlakozót átmozgattam, rögzítettem.
Huawei Mate 8
-
kiskacz
senior tag
válasz mr_ricsi #4162 üzenetére
OK. Nyertél.... Nem gondoltam volna, hogy ÍGY benne van a Googli barátomban... kékhalálként már ismerős volt, így még nem. - Ott a pont.
Szal' nem -BSOD nem volt. Csak" reset, vagy időnként kikapcs. Mindenesetre szál elindítva - jövő hét elején jön az új táp, és cserélem a RAMokat. Más már nem lehet...
Huawei Mate 8
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4176 üzenetére
Már megtettem, de semmi javulást nem tapasztaltam. A régi tápommal nem indul, tesóméval meg elindul ugyan, de a boot screenen nem jut túl. Ezért gondolom, hogy mindkettő rossz. Olyan mintha a táppal történt volna valami, és magával rántotta volna a lapot is (de ezt csak én gondolom!). Egyéb alternatíva esetleg? Arra gondoltam, hogy új BIOS-t kellene rá rakni, de rájöttem nem fog menni, mert nem bootol ez a nyomorék.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz mr_ricsi #4179 üzenetére
indításkor egy kép meg valami Asus reklámszöveg kerül kijelzésre. ahol normális esetben a ramokat számolná, egy ehhez hasonló dolog [link]. csak nekem a8n-e lapom van, tehát nem pont ilyen. lehet, hogy boot logonak hívják, és rosszul írtam.
de elvittem haverhoz, az ő tápjával hibátlanul működött. hazahoztam, és tesóm (jó) tápjával, ugyanabban az aljzatban ahol eddig, új elosztóval megint nem jó.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest