Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
L!NK->Q3
senior tag
-
-
cashback
őstag
válasz mr_ricsi #10101 üzenetére
A kérdés csupán annyi volt hogy kiiktathatóak-e. Nem, akkor nem nyúlok hozzá.
A héten jön vissza és kideríti a hiba okát, mert a vasárnap esti kijövetel inkább csak felmérés volt és javaslatokat tett.Max magamat tudom kivégezni... de azért annyira értek hozzá hogy nem nyúlok bele közvetlen a 220-ba.
Mindenképp veszek új tápot, mert ezt tuti nem dugom rá a gépre. (ennek a tápnak még a sorsa nem dőlt el)
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
dracula20
csendes tag
válasz mr_ricsi #10239 üzenetére
Vagyis állítsam le a lapátok forgását valamivel anélkül hogy eltörne a lapát, menet közben, hogy abbamarad-e a zúgás???
AMD Ryzen 7 3700X+Asus TUF B450M-Pro Gaming (AM4)+ASSUS GeForce RTX 2070 Super 8G, 96GB 3200MHz DDR4 RAM, Thermaltake VL80001W2ZD V3 ház, AeroCool Xpredator 500W 80+, SSD Samsung 970 Evo Plus 500GB x 2, HDD Toshiba P300 High-Perfomance 3TB
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10238 üzenetére
Szia!
Multiméterrel megmértem az egyik molex ágat:
5V = 5,20
12V = 12,33Az everest ezt írja:
+3,3V = 3,55V
+5V = 5,00V
+12V = 12,52V
+5V készenléti = 0,56V - 6,64VTuning visszavételt már próbáltam, sőt azt is, hogy az egyes ágakról lehúztam a terheléseket = az értékek minimálisan változtak (+-0,10).
A win újratelepítésnek nem látom értelmét mivel a BIOS-ban is az everest által mért értékek vannak jelen.
(Az ACPI ki-be kapcsolgatás esetén próbáltam az ACPI 2.0 kapcsolását is, de nem volt változás.)
A gép látszólag bezár minden programot, mivel a monitort is kikapcsolja, csak nem áll meg.
Van egy tippem mi okozhatja a jelenségeket, de nem vagyok benne biztos:
Cseréltem ventillátort kb fél éve. Akkor a terheléses tesztjeim során nem tapasztaltam problémát. Úgy gondoltam, hogy megfelelő a hűtés, mivel éppen csak langyos a levegő, amit kifúj a tápból (terhelés alatt).
Arra gondoltam, ha a táp ventillátor egy olyan áramkörön volt, ami mindezekre hatással van, akkor lehet, hogy a hibát az okozza, hogy az új ventillátor áramfelvétele csupán 0,1A-0,2A a gyári pedig 0,44A volt.Szerinted?
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10244 üzenetére
A BIOS és az Everest mérései reálisnak bizonyulnak.
Megpróbálok egy nagyobb teljesítményű ventit berakni. Lehet, hogy amelyik most benne van az mégiscsak kevés.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10246 üzenetére
Az 5V-os készenléti fesz ugrál:
Néha pl. az everest nem is jelzi, hogy van. Ha van, akkor 0,56V - 6,64V.A +3,3V = 3,55V szintén aggasztó. -bár' ez nem tudom mit okozhat
A hétvégén kicserélem a tápot egy másikra és megnézem, hogy más gépben is ezeket az értékeket mutatja-e. -másik alaplapra kötve (kisebb energia felvételűre)
A csere után megnézem azt is, hogy a problémás konfig "mit ír" a cseretáppal.
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10249 üzenetére
Az 5V készenlétit és a 3,3V-t nem tudom, hol kell mérni, de a 12V és az 5V Everest eredményei is megegyeztek a mért értékekkel.
Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy más gépét kockáztatnám????
Van egy celeron 2,8-as gépem elfekvőbe, abba raktam bele. Egyébként most erről írok.
Ebben a feszültségek:
+3,3V = 3,31V
+5V = 4,97V
+12V = 12,54V
+5V készenléti = 5,09VTehát jók az eredmények, kisebb terhelésen.
A celeronos gépből kivett tápot nem tudom kipróbálni, mivel a "fő" gépemben az alaplapra "8-as" csati menne, tartalék tápom pedig csak "4-es" csatis.
Kicserélem a tápot, mivel számomra bebizonyosodott, hogy kevés a teljesítménye a "fő" gépemhez és ezért nem tartja megfelelően a feszültségeket.
-
Sz.L.
aktív tag
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10253 üzenetére
"A "fő" géped alaplapja hülyeségeket mér."
Lehet, de attól még nem áll le a win leállításkor. Megnövekedett terhelés esetén, pedig pár perc után lekapcsol.
"Csak 100W-nál nagyobb procikhoz kell mind a 8 pin"
Nézd meg az adatlapomon a cuccaimat -kell a 8 pin
[ Szerkesztve ]
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10255 üzenetére
"Be lehet kapcsolni a gépet, ha nem áramtalanítod előbb a tápot?"
Nem lehet bekapcsolni, le kell kapcsolnom a tápot, majd vissza, hogy ismét elinduljon.
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10251 üzenetére
"Az ATX kábelkorbácson egy narancssárga vezeték a 3.3V és a lila az 5Vsb."
Multiméterrel:
narancssárga1: 3,41V
narancssárga2: 3,41V
narancssárga3: 3,41V
narancssárga4: 3,50V
lila: 5,3VA 3,50V-ot az általad küldött képen (version 2.0) a legalsó narancssárgán mértem.
(megj.: A celeron konfigba bekötve mértem, a terhelés szempontjából volt rajta egy winchester és egy DVD meghajtó)
[ Szerkesztve ]
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10258 üzenetére
"Ez azt jelenti, hogy vagy a tápodnak, vagy az alaplapodnak valamelyik védelme aktiválódott."
Ez számomra is egyértelmű, de melyik?
"Az alaplap a ventik forgását, hőmérsékleteket és feszültségeket figyeli"
A ventik a gépben újak, a hőmérsékletek rendben.
"Hány éves a táp? Még garis?"
Kb. 1,5 éves. Mivel cseréltem benne ventit (a gyári erősen zörgött fél éve), ezért nem garis.
Most a celeron gépembe van a táp, de ebben is egyszer már csinált furcsaságot => újraindult a gép youtube-os videónézés közben.
Nos a kérdés ebben az esetben az, hogy használható-e ez a táp a mért feszültségekkel biztonságosan?
Illetve vegyek-e új tápot?
Egyéb javaslat?[ Szerkesztve ]
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10260 üzenetére
"Mivel a tápod nem gyári állapotú, ezért távolról nemigen lehet következtetni semmire. Valószínűleg tettél egy kis fordulatú ventit a gyári helyére. Emiatt a táp gyorsan túlmelegedhet, vagy az alkatrészei is gyorsabban elhasználódhattak."
Az új ventivel hűvösebb levegő távozik a tápból, mint a gyárival, ezért a túlmelegedés és a gyorsabb elhasználódást kizárnám a lehetséges okok közül.
"De a hibás feszültségmérés miatt az alaplap is lehet az elkövető.
Az új venti is lehet: van benne egy forgásjeladó, ha ez nem mindig működik, akkor emiatt is leállhat. (Már találkoztam ilyen ventivel.)"Ez valóban lehet probléma, megvizsgálom a dolgot.
"Szerintem meg kellene nézetni valakivel, aki a PH!-n tápjavítással foglalkozik."
A rengeteg postázgatás + javítási költség nem érné meg számomra. Inkább meghirdetem az "apróba" mint hibás tápot alkatrésznek. -Ha nem sikerül megtalálnom a hiba valódi okát.
-
Sz.L.
aktív tag
válasz mr_ricsi #10260 üzenetére
"De a hibás feszültségmérés miatt az alaplap is lehet az elkövető.
Az új venti is lehet: van benne egy forgásjeladó, ha ez nem mindig működik, akkor emiatt is leállhat. (Már találkoztam ilyen ventivel.)"Lehúztam az összeset, nincs változás.
Kipróbáltam egy "cseretáppal" a konfigot, everest eremények:
3,3V = 3,52V
5V = 5,05V
12V = 12,54
5Vsb = nem írjaMegj: BIOS default.
-
Cheesy
őstag
válasz mr_ricsi #10631 üzenetére
"Miután leállítottam a szenvedő gépet, és elosztótól áramtalanítottam, a tápegység hallahtó magas frekvencián sípolt még kb. 4mp-ig, utána elhallgatott."
És ezzel mi a gondod? Ahelyett hogy örülnél, hogy még mutat életjeleket.A Corsair VX450-esem nem adott ki ilyet, de meghajtotta ezt a konfigot. Akkor az meg rossz? Nem tudtam, hogy az a "sípolás" normális.
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
04ahgy
nagyúr
válasz mr_ricsi #10633 üzenetére
A CX430 és ezek az új szériák egész más miatt ciripelnek.
Burst üzemmód a készenléti körben, mert nagyon ErP / EuP compliantnak kell lenniük.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
laccczka
tag
-
építész
aktív tag
válasz mr_ricsi #10666 üzenetére
Minden működik rendben akkor fölösleges aggódni, vagy kételyeket elhinteni.
Teljesen mindegy, hogy a pontatlan alaplapi érzékelő chippes mérés 11,5 vagy 12,5 V-nak méri a tápot. Azon nem kell aggódni. De ha terhelés hatására bárhonnan nagyot esik (pl. 0,5-1 Voltot), akkor már baj van. Hiszen az arányokat már jól méri. Tehát ésszel a "szoftveres mérés" is ad használható infót.
Az én gépem se méri meg a +5V-ot. Ez sem egyedi jelenség és nem a táp tehet róla.
bye
-
építész
aktív tag
válasz mr_ricsi #10687 üzenetére
Akkor bizony nem ártana, azt megmérni egy másik jó műszerrel is. Az előző táp esetében 11,795V-t mért az alaplap az új tápnál meg 11,732V-ot. Ha ez és a mostani 11,55V is igaz, akkor a régi táp esetében 11,6V körül mérhetett volna a műszer (habár ez a logika az azonos terhelési viszonyokat feltételez). Ami szintén messze van a 11,9 Volttól.
bye
-
építész
aktív tag
válasz mr_ricsi #10701 üzenetére
Természetesen elképzelhető, hogy a 3,3V volt a referencia, de más változatok is lehetnek. (Egy esetben kissé eltért a 3.3V értéke.) Mondjuk lehetne a +5V is a referencia és azért nem írja ki az értékét. Meg igazán lehetne az alaplapon valahol egy korrekt hőfok kompenzált referencia feszültséget előállító kapcsolás is. Hiszen a proci feszt illenék pontosan beállítani.
bye
-
viktorhmv
senior tag
válasz mr_ricsi #10720 üzenetére
Huh most benn van a gépben és pont egy nem látható oldalán van a típusa, így nem tudom megmondani:S Doboza meg nincs meg. De ha abból biztosat tudunk mondani akkor kiszedem.
[ Szerkesztve ]
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
04ahgy
nagyúr
válasz mr_ricsi #11346 üzenetére
Sőt, ha a primer puffer CapXon LP, akkor gondolkodás nélkül cserélném. Főleg, mert a Zalman tápja a fórumtársnak FSP OEM beszállítóval rendelkezik.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- Half-Life 2
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest