Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz Petzval #8742 üzenetére
Értem már, nos én kemény 5400 forintot csengettem ki érte tavaly,
de azért megpróbálom beadni nekik hogy elírták(#8743) fero02: érzem hogy lassan megvilágosodom ebben a bonyolult elektronikai kérdésben, de tápszerelő nem lesz belőlem egyhamar
(#8744) Petzval: köszi szépen, jó tudni mitől nem jó a táp, ha már rossz
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
duc
aktív tag
válasz Petzval #8832 üzenetére
A képen a primer oldal panelje (kétpaneles a táp, ennek a végén van 300valahány volt egyenfesz a két pufferen, ez megy a második panelbe egy csatlakozóval), az ezen található relé kattog (fekete, zöld matricával). Normálisan csak ki és bekapcsoláskor kattan. Most a terheléssel arányosan nő a kattogás frekvenciája...
Köszönök minden hozzászólását ami közelebb vihet a megoldáshoz.
[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #8832 üzenetére
"A túlfeszültségvédelem alulfeszültség túláramvédelem nem kapcsolja le a tápot csak a rövídzárvédelem."
Ez a butaságot honnan vetted?
A felsoroltak közül csak az alulfeszvédelem esetén fordul elő, hogy a táp csak a "power good" jelet veszi el, amire az alaplap kikapcsolja a gépet. A másik kettő lekapcsolja a tápot, és csak áramtalanítás után lehet visszaindítani.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
zolisx4
őstag
válasz Petzval #8885 üzenetére
A teszter nagyon 1 szerűen mutatja a 12 V csak 6,5 volt csak , és erősen sípol .
Az amit megjelöltem az mutatja ,.Sajnos az enyémet nem tudom fényképezni, ezért 1 kép a netről .
peti_s
Nem érintkezési gond ,mivel a gép lekapcsolt menet közben ,de a kábelek ellenőrizve lettek .[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
-
moha21
veterán
válasz Petzval #8930 üzenetére
Codegenből is millió fajta, régiek közül van 1-2 ami valóban elviselhető, de ettől még a legtöbb nem ajánlott. Nem sokkal drágábbak a normális tápok is, ezt a config-ot lazán elviszi egy használt delta táp is, 250W-os is simán.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Chp
őstag
válasz Petzval #8936 üzenetére
A nagy tudós ph-sok mindent lehurrognak. Nem is esik már jól sokszor fórumozni...Mivel jobb egy FSP vagy Chieftec azt leszámítva, hogy AZ VAN RÁÍRVA...??? Nem mindenkinek vannak csilliói tápra. Mégis mi a fészkes fenét ajánljak neki professzor??? Mert bizony nem csak ez a két gyártó megbízható!!!
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
válasz Petzval #8936 üzenetére
Oké, azt hiszem kicsit félre értettelek. Osztom a véleményed, valóban egy márkás táp is tönkre mehet!!! Amúgy se hoz lázba a felsőkategória, miért fizetnék 10K-t vagy 3X többet egy tápért, ha 6K-ért is tudok minőséget venni!!!??? x_o_n kolléga pedig jól mondja: Hogy azért egy márkás táp elhalálozása nem igen viszi magával a konfigot. Nekem 2db 420W-os LC-Power és egy 580W-os HKC ment tönkre! Mindkettő egy nagy nulla. Rengeteg bossuúságot okoztak!!! A HKC 350W-ot tud csak...jó mi??? 11K-ért vettem!!! Hát egy marha voltam!!!
-
törölt tag
válasz Petzval #8957 üzenetére
Nem attól noname valami, hogy ténylegesen nincs neve. Ez a minőség, és a szolgáltatások alacsony színvonalának a minősítése inkább.
Tápok között noname pl az Acorp (ha létezik még), Mercury, MTech, Gaba, HKC, és így tovább. (Ahogy tunerek esetén hiába van ráírva a dobozra, hogy Asus, Gigabyte, MSI, a tré sw-ek miatt mind noname.)
Amit írsz, az többnyire tényleg csak a mechanikai alkatrészekre igaz, és ott is csak fenntartásokkal. Elektronikai alkatrészek mindegyike öregszik, különösen igaz ez az elektrolitkondenzátorokra.
Elkok esetén pedig nagyon nem mindegy a minőség. Egy jó minőségű akár évtizedekig is használható, persze valamilyen szinten romló paraméterekkel. Egy gyengén kivitelezett (pl nem megfelelően hermetikus a tubus) pedig akár napok alatt meghalhat. Emellett az elkok esetén nem mindegy a specifikált maximális környezeti hőmérséklet. Ha ennél magasabb környezetben üzemel, akkor az élettartama drasztikusan csökken. A noname tápokba tipikusan gyenge minőségű elkokat raknak, általában nem is megfelelő hőmérséklet-tűrésűeket. És akkor még a feszültségtűrés határán üzemelést nem is említettem.
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz Petzval #8960 üzenetére
Ami eleve nem gyári hibás (ez ugye nem kerülhetne ki a piacra) az az idő elteltével romlik. Nincs ez másként a Te szutyok 300W-os Codegen-edben sem, ill. az FSP, Delta, stb tápokban sem.
Vegyél ki egy használt tápból egy kondit, keress hozzá egy adatlapot, amin a gyári paraméterek szerepelnek, mérj, csodálkozz és gyere vissza elmondani, h hány % a difi.
-
paperboy
senior tag
válasz Petzval #9003 üzenetére
Wattot nem tudok mérni, számolni lehet lehetne körülbelülre, de most nem akarok, gondolom elég eltérés ez alapba is. Amúgy érdekesen viselkedik bekapcsoláskor ugrál jó 12 V, meg 12,4 V körül (de ez akkor ha sokáig ki volt kapcsolva és ki van hűlve szobahőmérsékletre), amúgy ahogy melegszik fel úgy nő az érték és úgy kúszott fel a 13,27V értékig. Megterhelő alkalmazásokat nem indítottam (max böngészés ment),egyébként a gépben van egy 1tb-os vinyo, e2140 3,2ghz-en és egy hd5750 vaporx vidkari, gondolom ez nem nagy feladat kellene legyen neki... Maxwell MX-25 201-el mértem, sztem az nemrossz, eddig nem volt gondom vele.
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9022 üzenetére
Sajnos ez az atikmdag.exe volt a másik lapnál is addig míg nem raktam fel frisebb Catalystet.
Most kicsit vissza vettem 4.3GHZ re a tuningot,karit ki szedtem lábakat VD40 el le takarítottam nehogy valami kontakt legyen,utána száraz ronggyal ki takarítottam,leg újabb biosz fel,és egyenlőre stabil,de majd ki derűl mi a pálya.
Mivel két karis rendszerem van nem kizárt,hogy veszelnem kell egy dolgot ami stabilabbá teszi az áram ellátást a pci e sínekben,mert lényegesebben többet eszik,és elő fordulhat instabilitás több kártyás renszereknél.
Gondolom a profilomban lévő hardverek elegendőek a mostani tápomhoz.
Ne adj isten ha le cserélném akkor 40e ft ér milyen tápot javasoltok ami még nagyobb teljesítménnyel bír mint a 775wÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #9030 üzenetére
"Az ízzólámpák több mint 50%-ban az izzó kikapcsolásakor mennek tönkre a bekapcsolási áramlökés hatására."
Itt viszont azt írja az egyik hozzászóló, hogy "Az izzó kiégés elsődleges oka a bekapcsoláskor fellépő, rövid idejű nagy áram lökés, amely a névleges áramfelvételnek akár 10-szerese is lehet."
Tehát 1:1. Kérnék valami linket, ami alátámasztja az állításod!"Ha bekapcsolok egy fogyasztót akkor meg kikapcsolási áramlökés keletkezik."
A bekapcsolási tranzienseket azért hívják bekapcsolásinak, mert bekapcsoláskor keletkeznek. A kikapcsolási pedig azért kikapcsolási, mert kikapcsoláskor jön létre."Van egy eletromosságtani alaptétel az áram ki be kapcsolásakor fellép egy ellentétes irányú áramlökés magyarán ha egy fogyasztót kikapcsolnak akkor fellép egy fenttartó (bekapcsolási) áramlökés."
Nincs ilyen alaptétel.
Néhány speciális esetben előfordulhat, klasszikusan induktív terhelés esetén. Jelen esetben egyenfeszültségről van szó, ahol tranzienseknél a feszültség vagy az áram "beleng" vagy az értékük csökkenni kezd, de a polaritásuk vagy az irányuk nem fordul meg semmiképpen.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #9035 üzenetére
"Ki írt itt polaritást?"
Te írtad: "az áram ki be kapcsolásakor fellép egy ellentétes irányú áramlökés magyarán". Egyenáramú rendszerben nehéz elképzelni ellentétes áramot fordított polaritású feszültség nélkül."erre építik be az NTK ellenállást a készülékekbe."
Az az NTK a tápokban a primer oldalon van. Evans123 VGA-ja pedig a szekunder oldalon, az egyenfeszültségről megy.
Az NTK-nak abszolút nincs köze a témához. Már csak azért sincs, mert a gép leállásakor az NTK és a gép primer oldala feszültség alatt marad, semmiféle állapotváltozás sincs, így tranziens sem lehet.
A hozzászólásaid Evans123 problémája szempontjából semmiféle hasznos infót sem hordoznak. (És más szempontból sem túl sokat...)Ui: 50%-os izzómeghibásodásról link
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #9040 üzenetére
Így sem lett értelmesebb.
Az áramlökés lehet felfutó vagy lefutó.
Az áramlökést egy korábbi, hosszabb idejű, folyamatos vagy szabályos áramalakhoz viszonyítjuk. Mivel korábban nem volt áramlökés, most pedig lett áramlökés, akkor az áramlökés mihez viszonyítva ellentétes irányúAz "áramlökés korlátozó" pedig éppenhogy simítja a az áramlökést.
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9011 üzenetére
Szia.
Most kerestem fel emaillen az Ipon garanciáztatás ügyfélszolgálatot ahová az ide linkelt cincogásos problémámat le írtam.
Ezt a választ kaptam ami előtt érthetetlenül állok,mivel tisztán a tápból halható az interferencia.
Ha kis ablakban mozgatom a firefoxot akkor is lehet hallani a hangot,de fix feszültségek alatt máskülönben nem.
LinkKedves Károly,
A jelenséget az egyre nagyobb teljesítményt leadó, egyre nagyobb frekvencián üzemelő alaplapi feszültségellátó részleg okozza. A táp kapcsolófrekvenciájával interferencia lép fel, mely a hallható tartományba esik. A jelenség normális és a működésre nem gyakorol semmilyen kedvezőtlen hatást.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9056 üzenetére
Értem minden esetre nagyon érdekes ez a probléma bárki bármit is mond.
Tiszta rejtély ez a PC piac.
Lassan csinálhatnának egy PC színfonikus zenekart mint anó az XP error hibaüzenetekkel.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9064 üzenetére
Értem.
Most szedtem szét a gépet takarítás szempontjából amit egy havonta meg csinálok,és amikor be dugtam a tápba a tyúkbelet,és áram alá került ki kapcsolt állapotban is hallatott valami iszonyatosan magas sípolást.
A led jelző világít az oldalán,de nem volt be kapcsolva a gép,ha nem áramtalanítom teljesen akkor folyamatos a sípolás amit hallani lehet ha teljesen a nyílásához oda dugom a fejemet.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9067 üzenetére
Rendben,de akkor amit linkeltek a iponosok amit fentebb be linkeltem gondolom ki húzva.
Ha igen akkor ez garanciálisan cserélhető,vagy nem mivel nem hat ki a működésére.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9071 üzenetére
Úgy is ki van húzva a konektorból a tyúkbél,így nem zavar mikor ki kapcsolom a tápot,de ha be lenne kapcsolva a C1E a bioszban síri csendben ami nálam amúgy sincsen,mivel teli pakoltam a házamat ventivel halható lenne egy kicsit a zenekar.
Írtam neki,és írták mivel nem lesz gond emiatt a táppal nem cserélik
Nem szeretem ha valami muzsikál a gépemben akkor is ha egészséges,vagy sem rám és a gépre nézve.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #9065 üzenetére
"A 230V bemeneten Graetz van eleve egyenenesen megy e delej"
Szerintem a válaszod abszolút nincs összefüggésben azzal a hozzászólással, amire reagáltál. (szokás szerint...)
És butaság is. (szokás szerint) Ugyanis ha a Graetz után végig egyenáram van, az ugyan mi módon tud átjutni a főtrafó primer oldaláról a szekunderre.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Petzval #9077 üzenetére
"Tudod ott vannak sorban a szaggatók amik a transzformálhatóságot biztosítják"
Akkor mégsem egyenesen megy végig?
(Különben meg miért egyenirányítják, ha utána úgyis meg kell szaggatni? Ez így dupla konverzió.)"Muszály először egyenirányítani mert az 5V-ot elő kell állítani máskép nem kapcsol a táp."
Azt lehetne trafóval is, aztán egyenirányítani, és stabilizálni.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz Petzval #9081 üzenetére
Hát igen,mert ilyenkor a lapon is világít a led ami azt jelenti áram alatt van,de remélem nem zárják ki a cserét,mert nem erre alakították ki ezt a terméket.
Ezek alapján akkor a csapágyas zörgő vacak VGA ventiket is hagyjam,mert menni fog attól még évekig a vga,de szegény userban benne van mikor döglik majd be az is arról nem is beszélve milyen hangok jönnek ki a gépből.
A másik a magas freki ami nem egészséges dolog akár halk tartományban is,mert mind a közérzetet,és az idegrendszert,hallási küszöböt károsíthatja hosszú távon.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest