Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nekem a gepemen nincs vakupapucs, de szeretnek egy vakut, amivel ra tudok villantani a hatterre. Tudok en olyan vakut venni, ami a beepitett vakura elvillan, es tud segiteni? Nem akarok sok penzt kolteni. (Akkor vennek egy olyan gepet, amin van vakupapucs, de most nem.)
DIY barkacsolos projekt is erdekel!
Elore is koszonom a segitseget! -
runnner
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
Oly EM-10 re vettem használtan egy 36AF-4 vakut(innen a z aprórol).De semmit nem tudok beállítani(vagy rossz?).
Tehát még az alap sem megy,hogy a gép menüben mi a jó funkció.
Vagy nem villan vagy igen ,akkor hófehér,vagy egy teljesen fekete kép lesz a vége.
Ha valaki akár hajlandó élőben is megmutatni,megköszönném.
Csepelen és Erzsébeten vagyok,de Pesten elmegyek ha kaphatnék pótleckét,vagy valaki megnézi azt mondja béna voltam ,nem műxik és kész.
Főleg P és A módban képezek,teljes manuál nekem még nem megy.De gondolom egy külső vakut nem csak M állásban lehet használni -
-
*Ropi*
félisten
"Ezen kívül még mi a kompromisszum?"
Azt majd egy Nikonos megmondja, én ennyit tudtam.
"Egyáltalán érdemes megvenni?"
Ha nem zavarnak ezek a dolgok, akkor igen - ezt Neked kell eldöntened.
"Más alternatíva?"
Veszel egy használt SB600-at (megbízhatóságban és kompatibilitásban jobb, mint az újabb, 3rd party gyártók termékei).
-
Rooxy
csendes tag
Szia köszi!
"A vaku firmware-jét azon a vázon nem fogod tudni update-elni, valamint ha szűrőket pakolsz a vakura, a feéregyensúlyt neked kell kézzel hozzáillesztened... de ettől eltekintve simán menni fog."Ezt a Nikon topikba írták! Ezen kívül még mi a kompromisszum?
Egyáltalán érdemes megvenni?
Más alternatíva? -
*Ropi*
félisten
-
Rooxy
csendes tag
Sziasztok!
Nikon D80-am van, meghalt a régi SB-600-as vakum, vennék SB-700-ast de nem találok róla infót hogy tökéletesen kompatibilis -e a D80-nal? -
*Ropi*
félisten
válasz
Dolphine #7638 üzenetére
Nem ismerem azt a Sony vázat, hogy mennyire bírja a magas ISO-t, de ha vannak környezeti fények és elég magas ISO-t tudsz használni, akkor kisebbeket villanthatsz (1/100-nál hosszabb záridőknél második redőnyre): úgy a környezeti fények is szépen megmaradnak és a téma is meg lesz fagyasztva.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Van valami tipp, vagy tutorial, hogy este szabadban hogyan és miképpen kellene vakuzni?
-
Terapeuta
őstag
Köszönöm a tippet. Akkut és töltőt már is vettem.
Ma egy kicsit "tapiztam" a gépet, lőttem néhányat. Most nézegetem vissza PIE- val (nem gondoltam volna soha, hogy a fényképezőgépben van hőmérő). A derítéssel vannak gondjaim: a diófa nagyjából megyha közben nem vonul el egy kisebb hidegfront a nap előtt.
A gyerekkel már viccesebb volt. Ő egy percre se áll le, mozog: hol beleszalad egy pofánvakuzásba, hol egybeolvad a háttérrel, és a vakuból nem látni semmit (a vaku max hatótávolsága nagyon változó volt). Azt szeretném elkerülni, hogy a vaku szétlapítsa a színeket (nem tudom, hogy a fakó színekre valamilyen színszűrő segít-e).
A vakun -2 kompenzáióról indultam, -3 lett a vége.
A gépen -2-ről indítottam de arra jutottam, hogy jobb, ha a háttér ki van expózva, úgy nem tűnik vakusnak a kép. Ezt még próbálgatom, szerintem ez akár plusszos is lehet (1/3-2/3).A derítéshez alapvetően jó volt a -3, de a nagyon direkt napos részekhez kevés volt: a napos részen megmaradt a beégés.
Ezzel nem tudom, mit lehet kezdeni...
-
Sziasztok, ki lehet valahogy deríteni, hogy mennyi villantás van egy Metz 58 AF-1-ben?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Terapeuta #7630 üzenetére
Ezt a 3 hsz-t ajánlom figyelmedbe annyi kiegészítéssel, hogy ha YN685 vakukat veszel, azokba gyárilag be van építve a YN622 egység: így nem kell külön venned hozzájuk, csak a vázra YN622TX-et adónak.
Bár ezt ott is elmondhattam volna, de sebaj: deja vue.
-
Terapeuta
őstag
Nagyon szépen köszönöm. Annak örülök, ha a derítés ilyen mód van támogatva, ezt a hétvégén akkor kitapasztalom. A magyarázatod által megértettem a manuálban leírtakat (és értem, "Av" módhoz miért említi az állványt
.
Visszakérdeznék: az általad leírt 2. pont azt jelenti, hogy nekem "M" módban kell tennem a gépet? Én csak azt szeretném, hogy a kép ne legyen bemozdult (használati eset: beltér, valamilyen világítás, gyerek cikázva rohangál akármerre, a fotós viszonylagos fotelnyugalomban próbálja a gépet a gyerek felé tartani), legyen fix a rekeszidő (mondjuk 1/100) így ha a gyerek a fő téma, Őt kiexponálja a vaku, a hátér meg lesz olyan, amilyen(re beállítottam a rekeszt, és időt)
(bár nem írja a manuál a "Tv" módhoz, de akkor az is hasonlóan működik, mint az "Av")?.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Terapeuta #7626 üzenetére
Szia!
Ne lepődj meg: ez nem bug, hanem feature. A viccet félretéve: a vakuzás egy kissé trükkös olyan szempontból, hogy a vaku minden kreatív üzemmódban máshogy viselkedik. AV módban például automatikus derítőként dolgozik: a kép tökéletesen exponált a vaku villantása nélkül is, majd a vaku csak az előteret deríti - ha ehhez éppen hosszú záridő kell, akkor a beállított rekeszhez és ISO-hoz mérten hosszú záridőt használ. Megoldás 1.: ISO emeléssel gyorsabb záridőt kapsz és a vakunak is kisebbet kell villannia (szerencsére az a vaku tud HSS-t is, így X-sync fölé is mehetsz), vagy megoldás 2.: vakuzhatsz manuálisan is, mert akkor a vaku a fő fény és egészen pontosan tudod szabályozni a környezeti fények arányával összevetve. Esetleg C.Fn-ben (Flash Sync, In Av Mode) fixálhatod 1/200-ra, bár ezzel vesztesz a környezeti fényekből, de legalább nem fog bemozdulni.
-
Terapeuta
őstag
Sziasztok,
lehet láma kérdés lesz, sosem használtam vakut, most kaptam egyet kölcsönbe, és nem tudok "Av" módban használni/fényképezni: irreális, több másodperces rekeszidőket határoz meg (viszont kevesebbet, mintha vaku nélkül fényképeznék), a vaku szerintem jól villan, a kép pedig a bemozdulást tekintve akár jó is lenne.
Canon 5Dclassic, 430exII.
Vaku ETTL-ben, a gépen cf-ben:
Fash sync speed in Av mode: Auto.
Flash firing: Fires
ETTL II:EvaulativeAutomatában működik (minden 1/60-dal lő, a legtágabb rekesszel, jól kiexponálja szerintem).
A vakut mindig elsüti. A zoom érték:fixen valamennyit kijelez a vaku, tekergetem, nem reagál.Hol a hiba?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Red@Arc #7623 üzenetére
RayFlash adapter vagy klónjai?
A körvaku vastagsága alatt a szélességét vagy a mélységét érted?
A YN-622N és a Meike MK-300 kompatibilitásáról nincs infóm.
-
Red@Arc
tag
válasz
r.levente75 #7622 üzenetére
Köszi. Bár több helyen olvastam, hogy a "körvaku" vastagsága esetenként zavaró lehet, mindenesetre kíváncsi vagyok minden budget megoldásra.
-
Red@Arc
tag
Szép estét!
Makrózáshoz akarok egy kettős vakut kiépíteni. A gyári megoldások árban elég húzósak, annyit nem akarok kiadni, ha nem muszáj. Ötleteket merítve a netről az alábbi megoldásban töröm a fejem D7200 + Tamron 90 (F017N) szettre: konzol, távkioldó, vaku. Zömében állványról használnám, de esetenként kézből (feltámasztással), ezért a súly sem mindegy. Kérdésem, hogy a kiválasztott YN-622N és a Meike MK-300 jó párosítás-e? Vakuban mindenképpen kisebb méretben gondolkozom, de laikusként nem tudom jó választás-e a Meike?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #7618 üzenetére
Megoldódott, 8-ba hajtom.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
matyi012345 #7617 üzenetére
Tudnál linkelni valami óccó ND fóliát? Én csak a Lee 211-et találom, de az nagyon drága...
-
matyi012345
őstag
válasz
Alabástrom #7615 üzenetére
ND fólia szettel pontosan szabályozható.
-
kátú
őstag
válasz
Alabástrom #7615 üzenetére
Én a4 és lapot rakok elé
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Hogyan szokás "lesötétíteni" egy rendszervakut, ha még minimumon is túl erős a fénye? (természetes szórt fényt keverném vakufénnyel sötét helyszínen).
Köszi előre is! -
rekid
addikt
Nemrég volt egy cikk godox csomagról. Én meg jól meglepődtem mert pont az előtt rendeltem a benne szereplő színező fóliapakkot a messzeségből. Ma megjött és tök korrektnek tűnik, benne fóliánként karakterisztikával.
Használ valaki ilyet? -
*Ropi*
félisten
A #7609 és #7610 hozzászólásokat törölnöm kellett a PH! szabályainak megsértése (szolgáltatás keresése és hirdetése) miatt: ilyet tenni csak a Hardveraprón lehet.
-
faki_
senior tag
Ha jól értelmezem, itt is ez a probléma, sikerült megtalálnom egy nem működő párosítást.
-
faki_
senior tag
Sziasztok!
Fuji topikban nem jártam sikerrel, hátha itt valakinek van ötlete az alábbi probléma megoldására:
Az interneten olvasottakat úgy értelmeztem, hogy OC-E3 kábellel van TTL Fujin (egy kivétellel megegyező a lábkiosztás, az egy pluszt a Fuji nem használja, nincs bekötve, pontosabban nincs fizikailag sem). X-E1-et kötöttem össze egy Viltrox OC-E3 segítségével a Meike MK-320 vakuval. Utóbbi TTL-re állítva látja, kijelzi a gépen beállított ISO-t és rekeszértéket, el is villan, de nem jól (nem következetesen al- vagy túlexpó van, hanem beállításoktól függően ez vagy az). A váz automata záridőre állítva a vaku nélküli időket adja, nem is jelzi, hogy vaku lenne rajta. Kábel nélkül, ha a Meike a gépen van, rendesen működik a TTL. A kábelt most nem tudom Canon gépen E-TTL vakuval kipróbálni, de kimérve mindegyik csatlakozó jól van kötve, szakadás nincs.
Annyi anomáliát sikerült megfigyelnem, hogy vezetékkel összekötve elsőre nem olvassa a vaku a váz beállításait, de ha az érzékenységet vagy a rekeszt állítom, onnantól már korrekten mutatja. Kábel nélkül, a vakusaruba téve rögtön az aktuális értékeket mutatja. Kábeles verzióban az expógomb félig lenyomására eltűnik a vaku kijelzőjén, a bal alsó fényképező ikon melletti összeköttetés jel. Ez, ha a vaku a vázon van, nem tűnik el a gombnyomásra.
(Bocs, ha hülyeséget írok, nem vagyok egy elektroszaki!
)
Csak elmélkedés kínomban, de úgy tűnik, mintha akkor nagyobb feszültséget kapna és azt nem viszi át a kábel. Lehet ilyen? Próbáltam teljesen feltöltött akkukkal, mind a vázban, mind a vakuban, nem változott semmi. Ha ez számít, a kézikönyve szerint régi, nagy talpfeszültségű vakukat is lehetne használni, 300 V-ig nem károsítja a gépet. A menüben semmi, a problémára utaló hiányzó beállítást nem találtam. -
*Ropi*
félisten
válasz
hello28 #7604 üzenetére
Az a konkrét váz típustól és a hibától függ: itt érdeklődj!
-
hello28
aktív tag
Szia
Fotóztam ...menüben nem mentem be kívül semmit nem tudok leállítani a gépen Canon amúgy
És drága egy vaku javítás ? -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Valaki tud nekem segíteni abban hogy mi lehet a gond csináltam pár db képet beépített Vakuval és egyszer csak nem működik nem villan fel és ha automatara rakom fel kapcsolja de nem villant semmi fényt nem ad...
Mi lehet a gond??
Köszönöm előre is !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Ukrajnai háború
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Milyen TV-t vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- GT710 passzív videokártya
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest