Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) Gézengúz válasza infectedmann (#1649) üzenetére


Gézengúz
addikt

Nem szerencsés mindenhol ugyanazt a nick nevet használni.. :)

(#1652) infectedmann válasza Gézengúz (#1651) üzenetére


infectedmann
őstag

Mert?

(#1653) wagi


wagi
senior tag

Házi seedszerver kiadó!

500GB-os HDD korlátlan slot

Letöltési sebesség : 7MB/s
Feltöltési sebesség : 8-9MB/s

webui hozzáférés

A szervert kizárólag 1 ember használná!

Ajánlatokat privátba kérnék.

(#1654) TheMarci


TheMarci
addikt

Megint seed szervert keresek, hátha valaki tud ajánlani valamit, ahol van szabad hely, normális az üzemeltető, és ráadásul használható. :)
Elég egy alapabb csomag egyenlőre.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#1655) Kantorpe válasza TheMarci (#1654) üzenetére


Kantorpe
tag

Valalki biztos tud, a kerdes az, hogy fog e... :))

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1656) moonguru válasza TheMarci (#1654) üzenetére


moonguru
őstag

Szia!

Pm ment!

Ui:

Angol tudás nem árt! :)

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#1657) Fooler89


Fooler89
őstag

Engem is érdekelne seed server. Kisebb csomagot rendelnék.
Árasszatok el ajánlatokkal.

Webui (utorrent) mindenféleképpen kell.

[ Szerkesztve ]

(#1658) #04441088


#04441088
törölt tag

Csáó!
3e Ft ból hol tudnék bérelni seed szerot?

Olyat ami gyors is, 4-5 slot, 40-50 GB tár :R

(#1659) headhunter válasza #04441088 (#1658) üzenetére


headhunter
addikt

(#1660) #04441088 válasza headhunter (#1659) üzenetére


#04441088
törölt tag

Inkabb hazi szervert szeretnek, nem ilyen sokemberesnemtuldragadelassu akarmit:)

(#1661) #04441088 válasza headhunter (#1659) üzenetére


#04441088
törölt tag

Nah megis berlek innen. Hazi seed szerver nem jo dolog...

(#1662) Fercsa


Fercsa
senior tag

Ujra akciozzuk a nagyobb csomagjainkat, keressetek priviben. Akar 50% off ph-soknak :U

[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]

(#1663) mAtThEw0319


mAtThEw0319
aktív tag

Sziasztok!

Nem igazán értem a seed szerverek lényegét! Most ha azt írjátok, hogy azért éri meg mert jobb lesz az arányom meg, hogy más is letudja tölteni majd a torrentet amit seedelek, akkor ez marhára nem éri meg nekem.. azért nem fizetnék havi 2-3 ezret hogy jobb legyen az arányom meg hogy más letudja tölteni amit én visszatöltök..
Regisztrálva vagyok egy meghívós torrent oldalra és hát rá vagyok szorulva hogy többségben ingyenes torrentet töltsek mert elég gagyi netem van (Invitel ADSL 8megabit)... nah és ügye nem értem a seed szerver működését teljesen. Gondolom van egy SEED SZERVER GÉP amin ügye van adott GB tárhelyem, egy kur**jó sávszélesség (most legyen pl.: 120 megabit LE/20 megabit FEL) és egy torrent kliens amibe megvan adva hogy mennyit tölthetek egyszerre le/fel. Eddig gondolom jól értem a működést. DE ha jól értem akkor vannak olyan szolgáltatók ahol van FTP elérés. Szóval letudom tölteni a SAJÁT (OTTHON) LÉVŐ WINCHESTEREM-re az adott torrentet legyen pl. egy film. Nah de ezt milyen sebességgel tudom letölteni? Az ADSL-es 8megabites netemmel?
Légyszíves csak az segítsen aki biztos a válaszban, meg ért is hozzá, használt ilyet. Köszönöm a válaszokat előre is! :))

[ Szerkesztve ]

(#1664) Kekmen válasza mAtThEw0319 (#1663) üzenetére


Kekmen
senior tag

Szia!

Én fogjuk rá, hogy használtam már! :DD
Idéznék saját magamtól:
Seed-szerver alapok:
Egy nagysebességű vonalon elhelyezett gép. Jobb esetben nem egy átlagos otthoni, hanem speciálisan erre a célra készült alkatrészekből összeállított szerver, amire a felhasználók letöltik a torrent oldalakon kihelyezett linkek (*.torrent) alapján a tartalmat. Mivel a sebesség akár többszázszorosa az otthoni kapcsolatokénak (ADSL, KábelNet) és a feltöltési sebesség is szinkronban van a letöltésivel ezért sokkal könyebb arányt tartani, vagy lehetőséged van feltöltőnek jelentkezni. A letöltött adatot ezután már kedved szerint letöltheted FTP-n keresztül a saját gépedre, arányrontás nélkül, fix sebességgel.

Azaz, igen a 8Mbit-es ADSL-eddel, max. sebességen tudod letölteni FTP-n a kívánt adatot.
A sávszél pedig ahogy fentebb írtam 100/100Mbit alapesetben, de sok gép van Gigabites sebességen, hogy ebből mennyi garantált az már más kérdés.
Egyéb előnye, hogy az otthoni gépednek nem kell folyamatosan futnia, spórolhatsz a villanyszámlával, amíg a szerver megy 0-24-ben.

Egyébként van pár kiadó helyünk: KRS-Servers

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1665) mAtThEw0319 válasza Kekmen (#1664) üzenetére


mAtThEw0319
aktív tag

Hello Kekmen!

Köszi a segítséget. Mostmár minden világos.

Amit adtál linket azon nekem nagyon bejön a KRS 02 csomag. :D
3 gondom lenne: - nem tudom mit jelent az hogy FTP: 1 szál
- jól értelmezem hogy 5 MB-ot én osztom el le és feltöltési sebességnek? pl legyen 3 MB le / 2 MB fel. Most csak példát írtam.
- ha én ezen a napon rendelnék tőletek seedszervert akkor ettől a naptól számítva 1 hónapot használhatom a seedszervert vagy csak az adott hónap végéig?

Segítséged előre is köszönöm. :))

[ Szerkesztve ]

(#1666) Kekmen válasza mAtThEw0319 (#1665) üzenetére


Kekmen
senior tag

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. :B

- Azt jelenti, hogy egyszerre 1 szálon tudsz tölteni. Ez inkább nagyobb csomagoknál szokott jelentőséggel bírni, ahol van, hogy pl. 2-en összeállnak és úgy bérelnek ki 1 csomagot és mindketten töltenének egyszerre FTP-ről. Ez kisebb csomagnál és 1 személynél nem jelent gondot, egyszerűen az FTP kliensbe beállítod a letöltési sort és elindítod.
- Pontosan ezt jelenti. :)
- Ha ma rendelnél akkor Március 7-én járna le a hozzáférésed.

Az elérhetőség a kapcsolat menüpont alatt a honlapon, várunk sok szeretettel.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1667) Ayg0


Ayg0
senior tag

sziasztok!

kis közös gondolkodásra, tapasztalatcserére lenne szükségem, mert - bár bizonyítani nem tudom, de - úgy érzem palira vett(ek) aki(k)nél előfizettem seedszerverre. szolgáltatót egyelőre nem említenék, de amit lehet tudni: adott egy ELVILEG Gbit/s / fel/le sebességű kapcsolat és egy osztott vinyó amin ELVILEG max 21 aktív torrent futhat, ELVILEG maximum 3 felhaszálós limittel. kérdés a következő: létezhet, hogy ilyen paraméterek melett a letöltéseim sebessége 5db aktív, 100+ seederes torrent egyidejű futtatása mellett összesen nem érte el 12MB/s-es letöltési sebességet? és akkor még nem is beszéltem a feltöltésről ami szintén megrekedt 6-7MB/s-nál, az ftp-ről pedig fix ~15xxKB/s-el jön a cucc, holott 15M-es netem van, ami elvileg és gyakorlatilag is tudja az 1920KB/s-ot. én vagyok paranoiás és képzelgek vagy tényleg tényleg átqrnak?

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#1668) Mr.Skynet válasza Ayg0 (#1667) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Szia! Vannak itt szolgáltatók is a fórumon, valószínűleg ők most vagy sírnak vagy nevetnek :B
"12MB/sec" és "6-7MB/sec" gondolom nem elírás tehát tényleg Mb és nem Mbit, tehát ennek fényében számolgassunk picit, hogy szerintem miért is kapsz egy korrekt szolgáltatást... ;)
Azt mondod Gbit szeró (125Mb/sec) tehát nem osztott Gbit, amire mondjuk garantált pl. 300Mbit, nah most ebből Te kipréseltél ~12Mb/sec-et vagyis a tizedét úgy, hogy valószínűleg még van a szeróban 5-6vinyó a tiéden kívül, szóval ha arányosan osztanánk el mondjuk 7vinyóra a Gbit sávszélt, akkor is ideális esetben max ~17Mb/sec sebesség jutna 1 vinyóra, amin ahogy írtad is, max 3 ember lehet, ha ezt is arányosan néznénk akkor marad ~6Mb/sec/user, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy vinyónként aktívan futhat 21 torrent (vagy 3user * 21torrent lehet félreértettem, bár ez dúrva lenne) szóval lehet, hogy a vinyóban az olvasófejnek még jó esetben is egyszerre csak 21 felé kéne mozognia, így az is csoda lenne, ha mondjuk 3-4Mb/sec-et tudna neked stabilan produkálni a szolgáltatód...

Szerintem nincs semmi baj azzal amit kapsz, de azért várd meg a nagyok véleményét, biztos ami biztos :R

(#1669) rt06 válasza Ayg0 (#1667) üzenetére


rt06
veterán

ha az a 3 felhasznalos limit a lemezekre es nem a teljes gepre vonatkozik, szerintem igen jol jartal

ilyen esetekben ugyanis nem a net sebessege a korlatozo tenyezo, hanem a merevlemez, ami megfeleloen zsufolt* es toredezett** allapotban, akar 2 (ketto) MBps olvasasi sebesseg mellett is elerheti sajat hatarait

*: a tapasztalat azt mutatja, ha valaki kap 40 gigat, akkor megprobal ra 50-et letolteni
**: kliensbeallitastol fugg ugyan, de tobbnyire szarratoredezik az adat, raadasul a szeletek miatt amugy is ossze-vissza kell kapkodni a fejeket (ahogyan azt Mr.Skynet is irta, raadasul az az egyszerre 21 tulzoan optimista becsles, hiszen kapcsolatonkent mas es mas szeletet kerhet a tulso fel, ami atlag 10 kapcsolattal szamolva egybol 210)

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#1670) Ayg0 válasza Mr.Skynet (#1668) üzenetére


Ayg0
senior tag

direkt rákérdeztem és a srác azt írta vissza, hogy 1 vinyóra, azaz 3 userre, tehát 21 torrentre jut fix 1024Mbit (elmondása alapján ez meg is van), ami átszámolva 128MB/s, ~harmadolva 42,5MB fel és le is. ezen szerverekben pedig gondolom speckó raidba kötött vinyókat használnak, ergo azt se gondolnám szűk keresztmetszetnek...
nem tudom, hogy a fentieket gyöngíti vagy erősíti, de az előbb vettem észre egy újonnan berakott letöltésnél, hogy az eddigiekhez képest megugrott a dl 15MB/s-re és amíg át nem jött a cucc, addig az összes up piszkosul visszalassult 10-20KB/s-re, holott ELVILEG külön-külön gigabites fel és letöltési vonalakról beszélünk...

*mod: #1669

tehát mégis az adattároló miatt megy a **opás. jó tanulópénz ez a soha többet osztott vinyó esetére. :(

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#1671) rt06 válasza Ayg0 (#1670) üzenetére


rt06
veterán

a megugras oka valoszinuleg az (ez is klienstoil fugg), hogy az nem egybol a lemezre, hanem a memoriaba kerul, ahonnan idfovel kerul ki a lemezre, s ugyanez okozhatja a feloltesek lassulasat is (hisz az adatot muszaj kiirni, ez tobb muvelet, lelassul mindketto, viszont elotte csak az olvasas ment, csak azon latszik meg, az irast ninsc mihez hasonlitanod)

ami meg az elobb kimaradt, hogy ftp-n miert tudsz gyorsabban letolteni
mig torrent eseteben a szeletek szetszortsaga es a kulonfele peer-ek altali igenyek miatt az olvasas ossze-vissza tortenik, az ftp-rol valo letoltesnel elore tudni lehet, milyen adatra lesz szukseged, igy azt gyorsitotarazni tudja a rendszer

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#1672) Kekmen válasza Ayg0 (#1670) üzenetére


Kekmen
senior tag

Akkor az üzemeltető jó nagyot lódított, ha nincs félreértés. 1 vinyó még 10Mbit-et (igen, tízet) sem bírna stabilan 3 felhasználóval és 21 slottal, nem hogy 1000Mbit-et. Már egy 100Mbit-es vonalra is minimum 4-5 HDD kell és jó felhasználóelosztás. Még 2007 környékén mi is így csináltuk. Ha meg RAID van, az már eleve nem 1 vinyó, maximum 1 tömb. Ott már ki lehet hozni egész jó sebességet, de mint minden esetben, a slotszám ott is meghatározó: [link] Mint a képen látható, az összes többi torrent szünetel, pedig elég komoly rendszerrel dolgozunk.
Hogy a letöltés alatt belassult a feltöltésed, csak az eddigi hozzászólásokat bizonyítja, betelt a cache, a vinyó túlterhelődött. Az meg, hogy "külön-külön gigabites fel és letöltési vonalakról beszélünk" teljesen nonszensz. Ne érts félre, nem a Te szempontodból, de ilyen nem létezik, legföljebb ha hálózati tárolókra dugdosunk dedikált gigabitet, ez meg eszközönként ~ 70k HUF + a haszon, de mint mondtam, szerintem ilyen Magyarországon, ilyen körökben nem létezik.
Én már annak is örülnék a helyedben, hogy a feltöltésed 6-7MB/s körül mozgott. Hidd el, a jövőben csak rosszabb lesz, avagy csak szerencséd volt és a másik 2 vinyótársad épp nem töltött. Persze nem vélekedem túl objektív véleményen az osztott sávszélességű szolgáltatókról, mivel én garantáltat adok. Nem annyiba kerül, de itt nincs zsákbamacska.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1673) Ayg0 válasza rt06 (#1671) üzenetére


Ayg0
senior tag

tisztasor. az ftp-t amúgy nem azért írtam, hanem mert valamiféle korlátozást sejtettem, hogy annyira fixen 15xxKB/s körül mozgott a letöltés, holott a netem többet is tudna... mindegy, tanultam belőle.

#1672

tehát mind marketing rizsa amit elszórt, nem több. végülis nem ér meglepetésként azok után amit tapasztaltam...

'Én már annak is örülnék a helyedben, hogy a feltöltésed 6-7MB/s körül mozgott.'

ahogy a 15MB/s le, úgy ez is peak value, ami tart minden 24 órában kb 5-7 másodpercig, átlagosan meg 1-2MB/s vagy azalatt...

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#1674) Kantorpe válasza Ayg0 (#1673) üzenetére


Kantorpe
tag

Kerdezem en, ha akarod privatba valaszolsz, de mennyit fizetsz ?

Mivel amit itt amit leirtal infot, es tenyt az szogesen ellentmond egymasnak...
Ha osztott diszkes csomagon tenyleg ilyen feltoltesi sebesseged van akkor szerintem orulj :)
Az az atlagos 1-2 az egy shared diszknel teljesen ok, fokent 3 felhasznalo melett, ha ennel tobb akkor elozoleg leirtam, orulj neki.
Amit leirtal, az havi 3-5k dij korul teljesen realis, es ar/ertekileg sem tul rossz, mert...
a, Mukodik
b, Nem dobtak at a palankon es csak a penzt huztak le rolad
c, Aki ennel csillivillibb csiliardgigabitbajtot iger, az at fog baszni, ez teljesen biztos.

Ennyi tapasztalatot tudok mondani.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1675) BL@CK válasza Kantorpe (#1674) üzenetére


BL@CK
aktív tag

Sziasztok.
Tudnatok nekem ajanlani egy jo seed szervert 5 ezerig? Ami fontos: 20-30 mega/secet tudja folyamatsan felele ha lehet kicsit tobb is lehet. Tarhely minimm 40 giga kellene. A mostani szolgaltatonal ahol vagyok ott is aztmondtak gigabites net van es megse nagyon tudok 6 mega/secnel tobbel feltolteni akarmit csinalok. Meg lefele is alig jon. Kerlek titeket segitsetek pls!

Shatter your limits!

(#1676) Kantorpe válasza BL@CK (#1675) üzenetére


Kantorpe
tag

5 ezerert ilyet ?
Ha talalsz akkor ,

a, szolj nekemis
b, verd a segged a foldhoz ugy orulj

5k az a 6 mega az orulj neki, ennyiert nem talalsz jobbat.
Amit te irtal az also hangon kettes szorzo osszegben.

Keresgelhetsz, de

a, nem fogsz talani
b, uton utfelen atbasznak majd
c, szopni fogsz kemenyen, mert le is fognak huzni

aki ennyi penzert neked igeri ezt, az csak iger, es lehuz....

Aztan majd jossz sirni, hogy milyen genyok, de nem am te vagy a hulye, hogy bedolsz, mert fogalmad sincs a realitasrol.

Ez az en ajanlasom.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1677) BL@CK válasza Kantorpe (#1676) üzenetére


BL@CK
aktív tag

MR nagyokos akkor dupla ennyiert ajanlj nekem hostingot. Nemtudom mi az ertelme ilyen hangnemben beszelni es egybol leoltani a masikat.
Erre csak annyit tudok mondani hogy: GETSKILL

Shatter your limits!

(#1678) rt06 válasza BL@CK (#1677) üzenetére


rt06
veterán

a hangnemet illetoen igaza is lehetne, ket dolog hibazik csak a post-odban
1: igaza van (elolvastad az elozo par hozzaszolast, amire reagaltal?)
2; ugyanazt a hangnemet utod meg magad is, s ezzel kvazi el is veszted azon lehetoseged, hogy az o hozzaszolasaban ezt szova tedd

p.s.: hosting alatt ugye nem szerverhosting-ot ertesz?

[ Szerkesztve ]

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#1679) Kantorpe válasza rt06 (#1678) üzenetére


Kantorpe
tag

Ne vergodj vele, nem fogja megerteni.
Varom mar mikor fogja beirogatni a mindenki genyo, etc... postjait amikor atdobjak mint szart a palankon.
Tele a net hasonlo kepessegu titanokkal, es kezdem megerteni azokat akik kihasznaljak oket.
Nem csalok ok, hanem joszandeku tanitobacsik/nenik, akik felkeszitik a nagytudasuakat a valo vilagra. :DD

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1680) mackoka111


mackoka111
csendes tag

Sziasztok nem tudom jó helyre teszem -e fel a kérdésem de egy nagy problémám van .
Én és még pár barátom össze raktunk egy szerver gépet,minden jó rajta kivéve azt hogy mivel többen vagyunk rajta az utorrentet is többször kéne telepíteni ugye.
Amúgy a szerveren Windows Server 2003 R2 Standard Edition Szervizcsomag 2 van.
Az a gondunk hogy úgy telepítettük az utorrentet hogy mindenkinek a saját felhasználói helyére,a C:\ meghajtón az app data alatt szépen ki is építette magának az utorrent a maga mappáját mindenkinek a saját helyére. Szépen elindulnak a letöltések is de miután leért és adja felfelé 100%-ot mutat.Ott a gondunk ha ezután vissza ellenőrizzük az adatot elég sok letöltésnél leáll 99%-nál és újra letölti a hiányzó adatot pedig az adat megvan.Nem tudunk rájönni mi lehet a hiba :(( az még külön érdekessége a dolognak ha ugyanazzal az adat állománnyal be szeretnénk állni máshová nem igazán akar beállni.Még egy nagy érdekessége van a dolognak,hogy mivel van távasztal is látjuk amikor elindítjuk a kényszerített újra ellenőrzést mindig máshonnan hiányol adatot :(( nem tudom ki találkozott már ilyen problémával .Lehetséges hogy az utorrent telepítésénél hibázunk valamivel?
Nagyon őrülnék ha valaki tanácsot tudna adni.Vagy esetleg leírná hogy kéne telepíteni az utorrenten több felhasználónál.
Segítségeteket előre is köszönöm

(#1681) Kekmen válasza mackoka111 (#1680) üzenetére


Kekmen
senior tag

Hozzatok létre még egy felhasználói fiókot, adjatok neki távasztalt és jogosultságokat. Több felhasználónál már terminálszolgáltatást kellene telepítenetek. A rendszergazdai és a másik fióknál is rakjatok fel 1-1 utorrent és 1-1 bittorrent (pl 7.2) klienst, így már 4 ember tudja egyszerre használni. Ha nem lenne elég, van rá mód, hogy 2 utorrent fusson egy fiókból, ennek olvass utána, így már 6 emberre bővül a kör.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1682) rt06 válasza mackoka111 (#1680) üzenetére


rt06
veterán

ez a hianyzik egy-egy random szelet leginkabb memoria, vagy hattertar hibara szokott utalni

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#1683) #32682496 válasza rt06 (#1682) üzenetére


#32682496
törölt tag

Szerintem ha memóriahiba lenne, akkor instabil lenne a gép, max pár naponta resizne.
Viszont az Eseménynaplóban mindenképp megnézném, hogy vannak-e merevlemez-hibára utaló bejegyzések. Nekem olyan szokott néha előfordulni, hogy egy-egy mappa törölhetetlenné válik, de egy chkdsk megoldja. Mondanám, hogy ha pl. badsector, vagy más gond, akkor szólna a windows, de még ez sem biztos. Egyszer leesett egy hdd-m működés közben (szőnyegre, fél méterről), le tudtam róla szinte mindent menteni, itt-ott belassult az olvasás, de pl. sok jpg-képnél, és mp3-nál azt vettem észre, hogy hiányos (szürke lett a jpg, ugrált az mp3). És a hdd, vagy a win nem jelezte, hogy valami gond lenne.

(#1684) mackoka111


mackoka111
csendes tag

rt06 és Kekmen nagyon szépen köszönöm a gyors válaszotokat. Utorrentet már ha akarok akár 30 szor is tudok futtatni egy gépen arra már rájöttem hogy lehet megoldani.
A hátértárolók ujjak én is inkább memóriára gyanakszok habár ECC-s memóriák vannak a gépbe.Érdekessége még a dolognak hogy PL két helyre seedelnénk a letöltött anyagot a kényszerített ellenőrzésnél az egyik 100%-os a másik meg csak99.9%-os pedig az anyag ott van, érdekes az egyiket látja a másikat nem? Még egy kérdés ugye az user\documentum setting\Appdata alattt vannak az utorent beállításai nem lehet hogy esetleg onnan nem tud valamit beolvasni vagy esetleg már hibásan küld valamit oda?
Válkaszotokat elöre is köszönöm :))

(#1685) Kekmen válasza mackoka111 (#1684) üzenetére


Kekmen
senior tag

Épp erre próbáltam utalni. Hiába futtatsz 30 klienst ha a beállításokat 1 helyen tárolja, ezért nem stimmel a hash...stb. Ez csak az én véleményem, lehet hardveres baja is, de javaslom hogy próbáljátok meg 2 külön fiókkal 2 külön klienssel is.

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1686) mackoka111 válasza Kekmen (#1685) üzenetére


mackoka111
csendes tag

Mindenkinek külön fiókja van és ott tárolja külön az ap data fájba az utorrent beállitásokat hogy tud miről is van szó a gépbe 5 vinyó van és van olyan ami osztott amin ugye ketten szeretnénk lenni. előfordulhat hogy az utorrentet osztjuk ki rosszul?
Istenigazából 7-en lennénk az egész gépen.
És valahogy az osztott vinyónál hibázik.

[ Szerkesztve ]

(#1687) Kekmen válasza mackoka111 (#1686) üzenetére


Kekmen
senior tag

Értelek, így már más egy kicsit. Én személy szerint úgy szoktam csinálni, hogy első lépésben létrehozom a profilokat, jogosultságok...stb. Legyen az első profil most User1. Belépek vele, telepítem a utorrentet a c:\Documents and Settings\user1\Dokumentumok\ mappába, beállítom igény szerint, letöltés mappa pl. E:\User1, másik fiókból párhuzamosan kiengedem rendszergazdaként a tűzfalon...stb részlet kérdés.
Ez minden profillal megcsinálod, rendszergazda + 6 fiók. Mindegyiknek a saját dokumentumok mappájába telepítesz, így nem lesz kavarodás. Ez eddig szép és jó, de ugye mi újság a nem stimmelő hashel. Ez elképzelhető, hogy tőled, tőletek független dolog, mert ha pl BH-ról áttradelik Mag-ra és nem Maketorrentel csinálják nem fog egyezni a 2 torrent.
Az hogy osztott vinyó még nem szabadna, hogy akadály legyen, ha zavar, particionáld fel. Ha mindent úgy csinálsz, vagy csináltál ezelőtt is ahogy írtam, akkor a klienset kizárhatod, hardveres hiba lesz. Memtest, HD sentinel...stb. Sok sikert. :)

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#1688) mackoka111 válasza Kekmen (#1687) üzenetére


mackoka111
csendes tag

Az a lényeg néha én is töltök fel máshová és Webbui-nál a torrent fájt Maketorrentel készitem el tehát a torrent fájlon nem változtatok csak a treckeren és úgy sem jó :((
Sőt tovább megyek a torrent fájt az eredeti anyagból készítem távasztalon az utorrentel és akkor se áll be :((
Most megformázom a merevlemezeket ujjra hogy minden anyag törlődjön róla a te általad ajánlott módszerrel feltelepítem az utorrentet és meglátjuk mi lesz.
Ha végeztem beszámolok nektek mi is történt.
És hálás köszönetem a segírségért :R

(#1689) szabz


szabz
tag

üdv mindenkinek.

szeretnék 1 db 24/7 es gépet összerakni itthon....,

fontos lenne h. ne zabálja ki az áramkészleteimet, stabil legyen,

netezésre használnám a filmekbe max csak bele néznék, arra van dunnehdbase 3.0, játékra nem használnám arra meg box ot vettem ráadásul azt is alig alig kapcsolom be xal ez se mérv adó.

lap nak ezt ajánlották Asus E35M1-M PRO Micro ATX (tetszik is ), ramból gondoltam min 4gigára

vinyóból 5db 2 tb és lenne raidbe csak az adat vesztés miatt /4 tárnak 1 biztonságinak../

6odik helyre lehet betennék még1et v 1 dokkolót még nemtom

a dune hez is használnám háttértárnak, nagyjából,

szünetmentesem van mondjuk azt hallottam h zabálja az áramot erről vmi vélemény?

előre is thx

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#1690) Kantorpe válasza szabz (#1689) üzenetére


Kantorpe
tag

Erdemes lenne egy fogyazstasi celiranyt megadni.
Amit itt leirtal, az idle is 60W kornyeken fog kostolni nagyjabol, ennel csak tobbet.

Termeszetes, hogy van veszteseg a szunetmentesnel, ez tipustol fuggoen 5% kornyeke, de ennel kevesebb csak ritkan, de ez elenyeszo.

Egyebkent mi a kerdes ? ;]

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1691) szabz válasza Kantorpe (#1690) üzenetére


szabz
tag

a kérdés csak annyi h mi a véleményetek erről a konfigról mint seed server...

gondolom ennél kissebb fogyasztás nem játszik :(

na és mondjuk h milyen tápot lenne érdemes mellé tenni

[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#1692) Kantorpe válasza szabz (#1691) üzenetére


Kantorpe
tag

Nem sok jo.

PicoPSU

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1693) Mr.Skynet válasza szabz (#1689) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Szia! Szerintem otthonra kis fogyasztás, seed szeró stb. igény esetén, ha mondjuk nem 100Mbit-el szeretnél nonstop fel-le tölteni akkor elég lehetne egy nagyon keveset fogyasztó olcsón beszerezhető Asus eeepc 700 vagy 900 széria is mondjuk törött kijelzővel van is itt PH-n egy 900-as 17ezerért... igaz usb-re necces lenne mondjuk raid-be "x" meghajtót bekötni :DDD
Ez a rész pedig szerintem úgy ahogy van kissé átgondolatlan :B :

"vinyóból 5db 2 tb és lenne raidbe csak az adat vesztés miatt /4 tárnak 1 biztonságinak../
6odik helyre lehet betennék még1et v 1 dokkolót még nemtom"

(#1694) szabz válasza Kantorpe (#1692) üzenetére


szabz
tag

de mégis mi a baj vele?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#1695) szabz válasza Mr.Skynet (#1693) üzenetére


szabz
tag

a raid re gondolsz?

az azért fontos mert az elmúlt 1hónapban elszál 2db 2tb os wd eco vinyom
és utáltam h nemtok adatot menteni róla... xal ment a levesbe minden

de minden építő ötlet érdekel.....

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#1696) Mr.Skynet válasza szabz (#1695) üzenetére


Mr.Skynet
senior tag

Egyszerűen ahogy van az egész konfig logikáját nem vágom :B Nem is szeretnék felesleges feltételezésekbe vagy véleményezésbe kezdeni míg nem írod le, hogy pontosan mire, hogyan, milyen nettel stb... használnád. Mert ez, hogy fogyasszon keveset és seed szeró otthonra...ez a ~150ezres cucc szerintem több is, mint amire szükséged lehet. Bár így az 5db 2Tb vinyóval már az is kérdéses lehet, hogy mihez képest szeretnél alacsony fogyasztást, csak a vinyók megesznek vagy 50W-ot...

(#1697) Kantorpe válasza Mr.Skynet (#1696) üzenetére


Kantorpe
tag

Ugyanezt kerdeztem enis, de nem ment at a formanak, ezert feladtam. :(

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#1698) szabz válasza Mr.Skynet (#1696) üzenetére


szabz
tag

24/7 ben menne a seed miatt 25/5 megás netem van, /thome/

+ ami még fontos, hogy dune hd base 3.0 nek lenne hátértár, állt bd25 ös filmjeim vannak amik rengeteg helyet foglalnak,

a vinyok max "5-6 wattos működési és 0,5 wattos készenléti állapot" 5400 as ecogreen ek

azért 5db, mert most lehet elég lenne 3 db a raid 5 höz, de ha lehet nem törlök le semmit
és ha tele lenne a 3db akkor tuti vennék még 2öt és pakolhatnám újra az egészet, inkább most 1be megveszem az összeset és nem nyúlok hozzá lehetőleg évekig, (a mostani gépem is legalább 5 éves )

mindennapi netezős dolgokra használnám játék szinte semmi, abból is max cz, v. cs, filmnézés is minimális, szövegszerkesztők, kitömörítés, nagyjából ennyi.

azért ezt a lapot gondoltam mert tényleg keveset fogyaszt, ha ilyen tudású normális nas t vennék csak vinyók nélkül lenne 130-140k, + 5 vinyó.

az alacsony fogyasztás meg relatív, akkor inkkáb úgy írom h "minimális" fogyasztás

amúgy mivel nem pestről veszem a könnyű gari miatt bruttó 180k amiket leirtam duálos íróval :S

ja a raid azért fontos mert volt 2 lemezes nasom 2db /elég idétlen, és hosszú történet h miért lett 2 xal azt nem részletezném/, wd vinyókkal, 1 hónapon belül eldurrant 2db 2tb os tele filmekkel, nem voltam vidám és ezért szeretnék 1 lehet drágább, de remélhetőleg biztonságosabb megoldást itthonra.

[ Szerkesztve ]

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#1699) rt06 válasza szabz (#1698) üzenetére


rt06
veterán

biztos, hogy jo otlet ilyen celra 5400-as lemezeket hasznalni?

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#1700) szabz válasza rt06 (#1699) üzenetére


szabz
tag

azért irogatok ide mert nem vágom a témát, csak sejtéseim vannak ezzel kapcsolatban..... xal pls ne kérdezzetek hanem mondjátok a véleményeteket. én majd jól elgondolkozok rajta, és megfogadom, de minek kéne gyorsabb?

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.