Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Pacee87
aktív tag
Köszönöm szépen, így sikerült bejelentkeznem az admin felületre!
Connectbox akkor felejtős, én is xpeno felhasználó vagyok.
DDNS-t mit használsz?
Az alap problémám az volt, hogy volt egy IP változásom és az ipdns valami teljesen fals IP címet adott vissza.
Ez úgy néz ki 5 napig tartott, mert ma reggelre valahogy mégis sikerült összeszednie magát. Igaz - mint írtam - tegnap újraindítottam a modemet. -
kapasz
tag
6 évvel előtted regisztráltam 20 évvel ezelőtt még komoly print média volt a Computer World. Sajnos mára ez lett belőle. "Már több mint 10 millió háztartásban használják ... a kiemelkedő teljesítményű ... Connect boxot."
Mintha lenne szerencsétlen ügyfeleknek választása.
https://computerworld.hu/tech/hasit-a-szupergyors-wifi-router-250360.html#kommentek
-
félisten
Most sacc per kábé az ilyen hsz.-ek miatt követem a topicot, mert lejár hamarosan a hűségem, és utána a kombinált csomag ugrik, csak internet lesz, de ahogy nézem, én nem akarok CB-t. Szóval max. 240Mbit/s-es internet előfizura mehetek, hogy normális modemem maradjon.
Mondjuk azzal is megjártam, vagy 7 évig szolgált a Cisco EPC3925 hűségesen, oszt' három napja megadta magát, és most kaptam helyette TC7200-at. De még az is jobb, mint a CB...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
mlinus
őstag
jól ismerem a pumás hibákat, még anno amikor bevezették az 500-as netet 2014 végén, én voltam az első ügyfelek egyike. Akkor Hitront kaptam (amit az üzleti előfizetésekhez jár általában) és eleinte rengeteg probléma volt, sokat is beszéltem technikusokkal, akik értettek is hozzá.
Elég sokat javult a helyzet azóta- eleinte elképesztő lassúak voltak az oldal betöltések, rengeteget ingadozott a sebesség, a ping is gyatra volt - de tény, hogy teljesen sose lesz megoldva, mivel hardveres hibáról van szó.
Viszont én összeségében abszolút elégedett voltam, egészen mostanáig.Pár hete jött egy firmware update ami szerintem az ingadozó pinget javította ki (persze, ez csak az icmp-re vonatkozik, az udp/tcp ugyanúgy ingadozik, ergo csak kamu az egész hogy nehezebb legyen észrevenni hogy nincs minden rendben) viszont "cserébe" azóta elkezdett újraindulni, és azóta vannak illegal packet bejegyzséek a logban, egészen addig egy se volt.
Tényleg úgy tűnik hogy egy sima weboldal vagy stream megnyitása véletlenszerűen kiakasztja a modemet, és újraindul tőle.
Szerintem ki lehet tőlük harcolni egy másfajta modemet ha eléggé rámenős vagy, de akkor bukod az 500 megabitet, illetve a 8+ csatornát, ami azért már 240 megánál is jól jön csúcsidőben.
-
BalaNce87
addikt
Hálókártya egy régebbi Realtek Gigabites modell. Eddig soha nem volt vele gondom, a legfrissebb illesztőt tettem most mellé. Proci egy régi Phenom II X4. A kábel CAT 6-os.
kabelmania27: Pontosan hol kell állítani a sebességét win 10 alatt?
Ezt látom a windowsban. Azt mutatja 1000/1000.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az a baj ezzel, hogy design hibának néz ki, nagyon bevásároltak belőle,
Ok, de erről a felhasználók, előfizetők nem tehetnek. Mégis ők ennek az áldozatai.több éve húzódik már,
Ez senkit nem vigasztal, max megunja és más megoldást keres a probléma megoldására. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a szolgáltató jól jönne ki belőle. Főleg, ha ügyfélvesztés van emiatt.és attól amit leírtál nem változik semmi.
Igen, ez így van. Talán pont ez a probléma, hogy soha nem történik semmi, annak ellenére hogy megvannak a problémák, továbbra is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valamit félre értettél, az nem baj, hogy itt valaki leírja. Miért lenne baj? A baj az, hogy valójában nincs normális megoldás. Csak a melyik ujjam harapjam elv. Ami nem megoldás. Akiknek meg illene tenni valamit a probléma megoldására, és itt nem fél megoldásokra gondolok, azok meg nem tesznek semmit. Ez pedig maga a szolgáltató. Ha ő nem oldja meg, akkor az előfizető mit csináljon? De miért nem biztosít a UPC ügyfeleknek pl FRITZ! Box 6591, vagy ha van újabb kiadás akkor azt. FRITZ! Box is támogatja a DOCSIS 3.1 -et. Akár plusz összegért, és azt mondja hogy ok, de akkor ennyibe kerül. mint egyszeri díj. És máris sok előfizetőnek megoldódna a problémája. Tehát megoldás lenne, csak éppen ....
-
törölt tag
Azért, hogy normális szolgáltatást kapjak, ha lehet ne kelljen már külön fizetnem.
Egyetértek.
Nem tudom, hogy volt a CB-vel, gondolom leadták a megrendelést, aztán jöhetett, hogy valami nem stimmel. Belefektethettek egy csomót és ott állhat nekik rakáson.
Volt olyan ügyfél az elején akinek alapban nem járt arra a csomagra, ( kapaszkodj meg ) Plusz fizetett érte, hogy lecseréljék az akkor eszközt. A többi stimmel, illetve szorgalmasan azt adják minden előfizetőnek.
akkor legyen komolyabb valami plusz összegért, de az akkor legyen normálisan letesztelve, megcsinálva.
Erre írtam, mint opció a fritz! box-ot. Hogy miért nem rugalmasabbak. Pedig több szempontból jobban megfelelne a felhasználóknak, és nagy valószínűséggel nem kellene szolgáltatói eszköz után, plusz eszközt vásárolni, mert több szolgáltatást ad, mert stabilabb, mert biztonságosabb.
Ha az sem elég, ott az alapmodem és old meg saját eszközzel.
Jelen pillanatban, ez van. És ez nem megoldás, csak szar lapátolás.
Nem az, hogy low cost összedobok valamit, rájövök, hogy hulladék, ezután meg rásózom mindenki nyakára, és várom Uri gellert, hogy majd helyrehozza....
Pont ez a probléma, hogy így kezelik a problémát, illetve nem kezelik. A megoldás rugalmasabb szemlélet, és elégedettebbek lennének az ügyfelek. Azaz kevésbé cincognának az egerek. De hát... A gyakorlat sajna nem azt mutatja, hogy bármi is történni fog. Tehát az egerek cincognak, és van, lesz köztük aki tovább áll.
A UPC hozzálássa ha elmegy egy ügyfél, nem baj van másik. Az ügyfelek már csak ilyenek. És minden megy tovább, ahogy eddig.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
Igaz az lemaradt vagy néha a laptopon szokott a csatlakozó forrasztása elválni a PCB-től, ilyen az ólommentes ón, rázkódásra könnyen eltörik vs a már visszaszorított ólomtartalmúval szemben. Ezek mind filléres javítási kategóriák, de ennyi elég is, ne offoljunk szét a topikot, részemről ez az utolsó ebben a témakörben.
"Got any other secret weapons?"
-
4Grider
nagyúr
-
Csaki97
csendes tag
Igen ez a bekötési sorrend ,megkapartam ,megrángattam ,szennyeződés nincs minden ugyan az ami eddig. Valamint észre vettem mikor a 2m-es kábellel csatlakoztatom akkor a 100,0mbps helyett sebességnél 1,0gbps-t ír. Lehetséges hogy akkor a 30m -es kábellel valami probléma van?
[ Szerkesztve ]
-
-
Samott
addikt
Ja, mazli. Havernal konkretan a TV-ben alaplapot csereltek mert szeriahibas volt a TV-je. De mar tudtak hogy azzal a tipussal lehet ilyen gond es eliranyitottak a szakszervizbe. Mazli hogy garis volt meg a cucc.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából egy éve azt a kérdést intéztem hozzátok, hogy az epc3925-ös modemet érdemes lehet-e már Connectboxra cserélni, vagy továbbra is felejtős? A Connect Box is csak modemként lenne használva.
Akkor a kolléga akinek a hozzászólására most válaszolok a következőket írta:
"Attól függ mire használod, valakinek semmi baja nincs vele nekem xpeno nas mellett naponta többször újraindult, néha nas nélkül is. A hívószámot a régi vonalas telefonjaim nem jelezik ki vele stb.."
Mivel én is Xpeno felhasználó vagyok nagyon-nagyon fontos az, hogy ugyanolyan stabil legyen a működés, mint az epc3925-ön, ezért szeretnék érdeklődni, hogy az elmúlt szűk egy évben történt-e valami csoda a Connect Box-szal, atomstabil és kifogástalan lett-e például , mert a határozott kérésemmel ellentétesen sikerült úgy TV csomagot váltani, hogy ma hozta a posta a Connect Boxot...
Ha viszont továbbra is felejtős akkor inkább most szeretném megvívni a szükséges csatákat amíg itt van és üzemel a jelenlegi modem.
-
Toth_Jani
őstag
-
anglergab
addikt
Bizonyos területeken jön majd új modem, valószínűleg vodás szoftverrel.
Hasonló chipsete lesz mint a CB-knek.
Az képes lesz majd EuroDOCSIS 3.1-re lefelé (ha a hálózaton is bekapcsolják), felfelé pedig először marad az EuroDOCSIS 3.0.Az uplink bővítése sokkal bonyolultabb, mivel kábeltelevíziós hálózatról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Szia!
Igen, vannak hasonló problémák, korábban már írtunk róla. Nekem az az érzésem, hogy itt is a UPC megbízhatatlan rendszere játszik szerepet. A kártyák nem tudnak megfelelően kommunikálni a rendszerrel. Nálam is eltérően viselkedik a két kártya, pedig azonos csomagok vannak rajtuk, meg a TV-k is ugyan olyanok.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
-
Toth_Jani
őstag
-
viktorhu
veterán
A pen drive-okat sem kell leválasztani, nincs semmi jelentősége technikailag. Azért csinálták régen a leválasztást, mert a Windows memóriába cache-elhette a fájlműveletet, vagyis neked azt jelezte, hogy kész a másolás, de valójában még dolgozott. A leválasztás biztosította, hogy ne szakadjon félbe a másolás, de ez már jóval több mint 10 éve volt, már az xp is felismerte, hogy pen drive, és nem cache-elt.
-
Puma K
nagyúr
Ha van a környéken más szolgáltató is az UPC-n kívül, akkor kérj ajánlatot amit meg is kapsz nyomtatható verzióban.
Pár hónappal ezelőtti csomagom:
UPC előfizetés ~19k Ft/hó hűség nélkül, sárga csekkes befizetéssel:
- vezetékes telefon: legalapabb
- internet: 300/20
- tévé: akkori középső csomag
- mobiltelefon: 150 perc/SMS/hó, korlátlan adat., maximum 1Mbit/s letöltés sebesség
- mobiltelefon: 100 perc/SMS/hó, korlátlan adat., maximum 1Mbit/s letöltési sebességMajd a Telekomnál kértem ajánlatot amely az egyedüli konkurencia a környékemen.
Telefonon hívtam a Telekomot, hogy milyen csomagajánlatuk van számomra. Tételesen rákérdeztek az ügyintéző az adott összeg/hó fejében milyen szolgáltatásokat kapok. A fent részletezett UPC-s előfizetés után ajánlották ezt:
Telekom ajánlata ~20k Ft/hó 1 éves hűséggel, e-pack kedvezménnyel, netes fizetéssel:
- internet: 1000/1000
- tévé: közepes csomag
- mobil: 2db előfizetésenként 90 perc/SMS/hó, 10+10GB adat/hó 4G/LTE sebesség+1000 Ft/hó-ért 2000/1000 sebességű internet, azaz ~21k Ft/hó-ért.
Ezek után jött az UPC is milyen ajánlatot ad a Telekommal szemben.
Mert számomra az 1000/1000 net jól jött volna és a 10+10GB-os havi adatforgalom előfizetésenként szintén az előnyömre vált volna. Főleg a 4G/LTE sebesség miatt is már ha adottak a feltételek.Az UPC-nél személyesen voltam az egyik ügyfélszolgálatukon kezemben a 2db Telekomos ajánlattal, mert hogy addigra a 2db UPC mobilos előfizetés is lejárt, így már szabadon otthagyhattam volna őket.
Az UPC-s ügyintézőnek természetesen végig normális hangnemben beszéltem, de kihangsúlyoztam, hogy a Telekom olyan vezetékes internetet ad amit az UPC-Vodafone egy jó ideig nem fog tudni szolgáltatni (1000/1000) és a mobilok előfizetésenkénti havi adatforgalma (10+10GB) igencsak jó ajánlat és ezzel kell, hogy versenyezzenek. Mert ha nem akkor most átmegyek a Telekomhoz és ott kötök szerződést.
Ezek után pár percre elhalkult az ügyintéző kattintgatott párat majd kaptam ezt az ajánlatot:
UPC-Vodafone előfizetés: ~14k Ft/hó, 1 éves hűség, e-pack kedvezmény, netes fizetéssel:
- internet: 500/22
- tévé: most elérhető legjobb
- mobil: 2db előfizetésenként 100 perc/SMS/hó, 15+2GB adat/hó, 4G/LTE/5G sebességEzt nem azonnal fogadtam el és nem is hajlottam látszólag afelé, hogy elfogadjam. De később, még aznap visszamentem és elfogadtam az ajánlatot.
Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy a Voda mikor fog tudni szolgáltatni gigabites internetet vezetéken... aminek a feltöltése is ennyi lesz...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
cocka
veterán
a Cisco tápja nálam, még elejével elfüstölt , és a connect box tápját kötöttem rá
Hehe és a Connect box DC dugója tökéletesen passzol a Cisco DC foglalatába? Mert ha igen, akkor választ adtál egy számomra régóta nyitott kérdésre.
Hány voltos azt nem tudod?
Nálam az volt, hogy ugye adták a 15 volt 1 amperes szarukat, forrósodott, aztán rövid úton tönkre is ment, utána rákötöttem egy 12 voltost és jéé azzal is megy, ráadásul nem is forrósodik, mondjuk az 2.25 ampert tud. Szóval rajta van a parasztvakító címke, hogy 15 voltot igényel, de 12 is elég neki bőven. Különben ha nem lenne elég, akkor sem a modem menne tönkre, hanem a táp.
Simán el tudom képzelni, hogy az a 15 voltos táp közelében nem volt a 15 voltnak, különben nem égett volna le kb. mindenkinél.
Ja átmérőkkel kapcsolatban: kedvesek a vtv box tervezői, ha saját tápot akarsz használni és nem azt a szutykot amit adnak, akkor az 5.5×2.1-es standard dugó nem jó, helyette 5.5×2.8-as kell.
Az ominózus Cisco modemnek meg 4.75×1.75 kell.
-
cocka
veterán
Ja én nem mókoltam meg vagdostam kábelt, egyszerűen vettem egy univerzális tápot, aminek pont 4.75×1.75-ös dugó kellett a végére ahhoz, hogy belepasszoljon a Cisco foglalatába. És ugye ezt később másra is fel tudom használni, míg egy ilyen mókolt vagdosott akármit nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik