Hirdetés

Aktív témák

• vati

senior tag

Tök jó ez a topik.

Én a hétvégén tettem föl az 1.1-es UHUt.

Konkrétan azért, mert beraktam egy új vinyót a gépbe. Norton Ghosttal átnyomtam minden régi partíciót az újra, viszont a WinXPt ez nem hatotta meg: ''problémás licensz megszerzés'' hibaüzenet küldésével nem volt hajlandó többet elindulni az új vinyóról. Ez volt a pont, amikor komolyan fontolóra vettem, kell-e nekem ez a sz@r xp? (korábban egy órát tököltem amíg spionkodó funkciókat ki tudtam irtani belőle, így se voltam biztos soha, hogy nem üzenget a hátom mögött Redmondba az ADSL-en - voltak ''érdekes'' netelérési kísérletei...)
    Sajnos muszáj az XP is, mert csomó drága harverem csak windws alól müxik. (pl. digiző kártya)

Az UHU-val tavaly már próbát tettem, de akkor nagy csalódás volt: se ADSL, se digitális fényképezőgép, se nyomtató nem ment alóla, plusz a videokártyámtól is alapból eldobta magát.

Kérdések egy 100% Windows NT-orientációjú felhasználó szemével:

1/ Ha a telepítéskor floppys boot-ot választottam, és azt akarom hogy a WinXP boot menüjéből induljon a Linux, mit kell tennem? NEM akarok sem LILO-t, sem GRUB-ot felrakni, mert az esetek 80%-ában biztos, hogy XP-be kell bootoljak.
    2/ milyen programmal válthatók ki Linuxon a VirtualDub, TMPGEnc, Nero Vision Express, GSpot, DVDShrink programok?
    3/ Ha valaki használ Epson Stylus C42Pro nyomtatót Linuxról, írja meg mi módon lehetséges. 1 évvel ezelőtt megpróbáltam utánajárni, semmi biztatót nem találtam
    4/ Ugyanez Canon A40 digit. gépre (képek, videók letöltése lenne érdekes) 1 évvel ezelőtt megpróbáltam utánajárni, semmi biztatót nem találtam
    5/ Ugyanez Canon A40 digit. gépre (képek, videók letöltése lenne érdekes) 1 évvel ezelőtt megpróbáltam utánajárni, semmi biztatót nem találtam
    6/ ha magától nem fedezi föl az alaplapi integrált LAN-kártyát és a rádugott Dialcom ADSL-modemet, mit tegyek? (a unixokhoz és a hálózatkonfigeléshez külün-külön is síkhülye vagyok + nincs időm és energiám 600 oldal man paget olvasgatni, hogy kiderüljön a végén, cseréljek alaplapot!)
    7/ Milyen programokkal lehet MS-Office XPs/2000-es dokumentumokat (Access, Excel, Word, Outlook) üzembiztosan elérni és macerálni Linux alatt?
    8/ van-e valahol -végre- olyam üzembiztos NTFS fs-driver, ami írni is tud?
    9/ van-e reális esély, hogy komolyabb wines programok (nem feltétlen directx-es) stabilan működjenek Linuxon, vagy kár szivatni magunkat? (Azzal nem vagyok kisegítve, ha vagy elindul vagy nem, orrba-szájba fagy, funkciók fele nem működik stb.)
    10/ létezik linux alá valami Visual Studio-szintű C fejlesztő keretrendszer, vagy még mindig a kőkorszaki vi,emacs stílusú eszközök divatosak?

Sikerélmény: az UHU magától ugyan nem tudta bekonfigelni a hangkártyát, de némi küzdelemmel sikerült elérni hogy tudok hangot és videót lejátszani.

Én Windows programozásból élek, abban otthon vagyok, és nincs se szabadidőm se energiám arra, hogy órákat seggeljek a linux előtt, dokumentációkat bogarászva.
    Használni akarom, csak nem tudom, NEKEM megéri-e: drága és kevés az időm, félek hogy annyi idő alatt amíg felfejlesztem magam unixból a hatékony használat szintjére, rég megkeresném melóval akármilyen wines sw árát.
    ui.: a command-line UI-tól igen-igen elszoktam, sőt utálom!

hú de sok lett, bocs.:)

Aktív témák