Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
cubix
tag
válasz szundybence #18290 üzenetére
Jdownloader Linuxra: itt. Letöltöd majd chmod +x jd_unix_0_9.sh majd ./ahova-letöltötted/jd_unix_0_9.sh
「시작이 반이다」
-
-
cubix
tag
válasz szundybence #18367 üzenetére
Most jól értem akkor te egy Windowsos programot akarsz wine nélkül futtatni linuxon? Mert ha ez a terved akkor el kell hogy keserítselek mert wine nélkül windowsos programot nem fogsz tudni futtatni.
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
Sziasztok!
Mit keres a yum az ubuntu repóban? Tudtommal az ubuntu a dpkg-t használja.「시작이 반이다」
-
cubix
tag
válasz toth_janika #19124 üzenetére
Elsőre sokakat elrettent a telepítés, illetve kicsit konfigurálni kell (net,loginmanager) (én 3x futottam neki,ubuntu után teljesen más).
Viszont nagyon jó a wikijük.([link]
Szerk.: A minthez képest teljesen más. Az alaptelepítés tényleg alap. Minden programot neked kell feltelepítened.[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
-
cubix
tag
Mi történt az ubunt.hu-val? 403-at ad.
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
Nah, 15 perc alatt kibányásztam az m1,m2,duna livestreamjét. A linkek:
M1
M2
DunaSzerk.: Akinek más felbontásban kellene, az egyszerűen írja át a linkben.
Szerk2.: Közvetlen linkek (vlc-ben tesztelve):
http://212.40.98.162/streams/mtva/dunalive.smil/playlist.m3u8 <-Duna
http://212.40.98.161/streams/mtva/mtv2live.smil/playlist.m3u8?keys=yYmLx-UYGPbHdShONXUkig&keyt=1420315049 <-M2
http://212.40.98.161/streams/mtva/mtv1live.smil/playlist.m3u8 <- M1[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
válasz szundybence #19621 üzenetére
Végül összeszedtem az összes MTVA-s TV/Rádióadás linkjét ide: [link]
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
válasz szetcsuszott #20038 üzenetére
A rendszer indulása előtt(post után, ubuntu logo előtt) asszem SHIFT-et kell nyomogatni.
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
válasz nemurea #21214 üzenetére
Bár a parancs kiderítésében nem tudok segíteni, de jegyezd meg: grafikus programot soha nem indítunk sudo-val arra ott a gksu. Illete a csoporttagságaidat a groups $USER parancsal tudod megnézni, csoporthoz pedig a usermod $USER -G csoport parancsal tudod.
[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
Sziasztok!
A hetekben új gépet vásárolta, és jelenlegi W7x64 mellé szerettem volna ismét Linuxot pakolni. Az elkészített telepítő pendrive (mind uefiben, mind hagyományos bootot választva) teljesen üresnek látta az 1TB-s HDD-t.(Ilyennel eddig nem találkoztam a linuxos "karierem" során.) Mit lehetne ezzel kezdeni?[ Szerkesztve ]
「시작이 반이다」
-
cubix
tag
válasz lev258 #23072 üzenetére
Nálam az indulás:
Startup finished in 7.988s (firmware) + 1.124s (loader) + 3.555s (kernel) + 19.866s (userspace) = 32.535s(Gépem az adatlapomon.)
Illetve ilyet is tud generálni:Képet linkesítettem.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
「시작이 반이다」
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest