Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3kk
senior tag
Hy Folks!

Kellene egy kis segítség:
Először is itt a configom:
MB - Gigabyte B75-D3V
GPU - Saphire 5870 1GB
RAM - Kingmax Nano Gaming RAM 16GB
Hard
Drives - 128GB SSD
- 320GB sata HDD
- 1TB sata HDDa kérdésem az lenne hogy meg lehet e oldani egy olyan UEFI dualboot-ot hogy az SSD-n legyen a win 8.1 és a 320-as hdd-n legyen az ubuntu? illetve még annyi hogy ha meg lehet ezt oldani akkor mennyivel fog megnőni a default win boot idő bekapcsolástól kezdve illetve az ubuntu vagy a win bootkezelője lesz e az alapértelmezett.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.
-
d3kk
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
nem jött össze... pedig lehet usb-vel installálni mivel a win 7-et is azzal tettem fel...
-
d3kk
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nagyon köszi! Most próbálom..
Amúgy eléggé hajaz a Unetbootin-ra, vagy csak szerintem? -
d3kk
senior tag
Sziasztok!
Van egy plusz gépem, és szeretném feltolni rá a 14.04-et. a gebasz annyi hogy win 7 x64 van rajta és az istennek sem sikerül a boot usb stick készítése.
Próbáltam már unetbootin-al illetve rufus-al.
minden próbálkozás előtt szépen cmd-ben diskpart-al: clean; create primary partition; format fs=fat32 paranccsal indítok.
a problem annyi hogy restart után nem látja a gép a pendrive-ot. Egysazer sikerült és felismerte de mivel ntfs-volt nem bootolt be róla.
gigabyte n650 sli
9800gt
c2d e6750
4gb ddr2 800Mhz -
-
d3kk
senior tag
felraktam a catalyst drivert (x86_x64) a legujabbat --forced parancsal és mmost nem bootol be az ubi..
-
d3kk
senior tag
Megoldódott..
RUFUS-al csináltam a telepítő pendrive-ot, és az meg tudta csinálni UEFI-s GPT-vel..
Ajánlom mindenki figyelmébe!

-
d3kk
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mikor kiválasztom a kreált pendrive telepito-t boot device-ként kkor ezt irja:
Missing Operating System
annak lehet köze hozzá h ugyanerről a pendrive ről telepitettem UEFI-s windows-t?
Ezzel az appal csinaltam a WIN8 installer PEDNRIVE-T. GPT-t csinált a pendrive-ra
-
d3kk
senior tag
FElraktam UEFI-n keresztül a win 8-at és utána azon megcsinaltam Universal USB Installer-el a telepito pendrive-t 12.04.02 LTS x64 iso-jával és nem akarodzik elindulni a telepito mert azt irja hogy nem található megfelelő OS
-
d3kk
senior tag
azt hogyan tudom megoldani hogy egy filekezelőt (mondjuk a midnight commandert) felvértezzem admin jogokkal hogy write jogot kaphasson a system mappákban is.. a gyári fileböngészővel sem enged felülirni egy system file-t..
-
d3kk
senior tag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
nagyon köszi mindkettőtöknek!

-
d3kk
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
like this?
ilyen lesz az rc.local file az etc mappában:
#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
# xset m 1/6 1
exit 0kell hogy legyen a xset m 1/6 1 és az előtte lévő # között?
-
d3kk
senior tag
Sziasztok. Érdekelne hogy ti tudtok e valamilyen megoldást arra hogy nem lehet sem a trackpad, sem az egér érzékenységet a settings, mouse alatt.. elveszti a beállítást miután kilépek belőle, illetve mikor még benne vagyok akkor sem érzékelek változást állítgatás közben.
itt a topicban is keresgéltem de egy valaki említette ugyanezt viszont ő nem kapott itt választ.
más helyeken is olvasgattam de csak egy megoldást tudtam kiprobalni ami sikerült is.. egészen ujrainditasig.
szóval ez is csak fél megoldás ez volt az: "xset m 1/6 1" ...valaki tudna ebben segítséget nyújtani?
van valamilyen módszer amivel ki lehet javítani ezt a config hibát?
MSI CR700 és 13.10(saucy salamander) amd64

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BestBuy topik
- Memóriakártya topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi