Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nestor16

senior tag

válasz imibogyo #20465 üzenetére

Köszi a válaszokat.
    Nos előbb néztem utána, elvileg mind a 3 driver (avagy csomag ? ) fent van a gépen.
    alsamixer szépen elindul, tetszetős kis egyszerű megoldás, annyi probléma akad vele, hogy ha F6-al kiválasztom az Asus hangkártyát, akkor kilép hibával:
    nestor@Samsung-NP300-E5Z-S03HU:~$ alsamixer
    a keverővezérlés betöltése sikertelen: Törött adatcsatorna

Feltettem a szoftverközpontból egy kiegészítőjét a Pulseaudio-nak (Hangerőszabályzó) és ott kicsit többet lehet állítani, mint az alap grafikus hangbeállításoknál. Mondjuk ez tök lényegtelen infó, de m1 itt hagyom :DDD Annyi, hogy 100%-nál nagyobb hangerő bepipálásánál és használatánál már torzul a hang, ahogy hallottam.
    Kisfülesen keresztül most nincs is baj a hangerővel, de R1900TII esetében, amikor próbáltam a 2.0 rendszerrel, akkor max hangerőn simán túl lehetett beszélni, míg Windows alatt esélytelen volt, főleg ha adtam a csatornákra + erősítést a szoftverben. Persze nem falat rombolni akarok, de ha egyszer még van benne potenciál, akkor néha kihasználnám.

Mi is az a gain beállítás? :B Azt a sort beszúrtam a fájlba most, de nem tudom minek kellett volna változnia.

Félig aktuális is volt és kedvem volt kipróbálni a programkód opciót, remélem nem túl zavaró :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés