Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• quailstorm

félisten

válasz fradi81 #8249 üzenetére

Nekem meg megsérült tőle a BOOTMGR(ott volt a grubban, de ha rámentem a nagy hibaüzenetet kaptam), és lehetett újrahúzni a kernelt. Egyszer felraktam XP+7-re az ubuntut és az egészre a vistát, aztán meg a dist upgrade, majd a GRUB2 okozta a kavarokat. De az a lényeg, hogy amikor feltettem a vistát, akkor törölte az azonos HDD MBR-be telepített GRUB 1.99-et., majd azt helyreállítva nem tudtam egy windowst sem indítani. Szóval nem szabad MBR-be GRUB-ot telepíteni. Az MBR az a windowsé. Valamint volt már olyan is, hogy egy harmadik, OS-t nem tartalmazó HDD-re került a windows bootmgr. Szóval kavar van rendesen, a quadro boot meg macerás, de nekem ez a tapasztalatom.
    Mostanában meg a GRUB2 van a linux partíciójára rakva, és windows bootmgr-ből indítom. Nem a GRUB2 az elsődleges, mert mindig összezavarodik a frissítéseivel. Aztán semmit nem tudok bootolni. Úgyhogy megoldás van bőven.
    @ n00n: Neked azt látom megoldásnak, hogy uninstallálod a GRUB2-őt, aztán újra feltelepíted, majdnem mindegy nálad hogy MBR vagy linux partícióra, most nem számít, max később, ha még akarsz rendszer a HDD-re rakni. Aztán az új GRUB2 felismeri a win7-et. Gép indulásakor a HDD-ről boot, GRUB2 elő, win7 bootolása. Majd telepítsd fel a neosmart easyBCD-jét, és add hozzá a Grub2 bejegyzést a windows MBR-hez. Így akármi történik, lesz rendes boootmenüd, valamint ha meggondolod magad mikor a win7-re csapsz, nem kell resetelni, hogy visszamenj a linux bootloaderhez.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés