Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz hcl #41288 üzenetére

Arra gondolsz, hogy egy virtuális gépen lefuttatják a régebbi Z/OS-t? :)

Nem tudom pontosan, hogyan zajlik a dolog. Csak sejtem, hogy valami olyan emuláció lehet, ami a processzort emulálja, tulajdonképpen hasonlóképpen, mint egy virtuális gép.

Erre viszont valami egyéb megoldás kéne, nem az a jó, hogy elkezdjük szórni a helyet snap-re meg flatpakre.

Tudod, mit szoktak erre írni külföldi fórumokon? Hogy a tárhely olcsó, $0.5/GB...

Tárhelyfelhasználás szempontjából biztos, hogy nem a legoptimálisabb megoldás a flatpak meg a snap, de egyrészt könnyebben szabályozhatok a jogosultságok (akár grafikus felületről is), másrészt egy normálisan összerakott flatpak vagy snap csomagnál nem fordulnak elő olyan függőségi problémák, mint amivel tordaitibi is küzd, harmadrészt a rendszertől elkülönülve futnak. Ez egyrészt jó biztonsági szempontból is, másrészt azért, mert használhatsz több éves kernelt is úgy, hogy közben az appjaid frissek maradhatnak.

Ha most tordaitibi átállítja a Pythont 3.7-re, azzal veszélyezteti a rendszere stabilitását. Bár kicsi az esély rá, hogy nem fog elindulni a rendszere vagy valami hiba lesz, mert csak minor verziót ugrana, de akkor is van valamekkora veszélye.
    De ha nem állítja át, akkor nem működik nála az SMPlayer.
    Van még más alternatíva, pl. letölti a SMPlayer forrását, átírja benne a Python elérési útvonalát, és lefordítja magának, de ez megint csak elég macerás, és a frissítéseket is manuálisan kellene kezelnie. Esetleg megpróbálkozhat valami cgroups/firejail okossággal, de azzal ugyan csak nagyon problémás lenne.
    Én ilyen esetben simán feldobnám a flatpakos SMPlayert és problem solved.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés