- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
Nálam egyből van kép, csak kiterjesztett asztal, én meg tükrözést akarok. Ha beállítom nincs kép a másik monitoron, ha tovább állítgatom mindkettőről eltűnik a kép...
Lehet hogy az nvidia driver megoldaná, de ha feltelepítem akkor a beállítások nem indulnak, így nem lehet beállítani a tükrözést sem. -
De, lehet szidni a windowst, azért az átlagfelhasználót gyorsan kikészíti az, hogy Linuxban sok mindent csak utánajárással, parancssorral, lehet megoldani, és akkor is csak úgy, ha az embernek van valamennyi számítástehcnikai előképzettsége.
Utolsó vastagított rész gyakorlatilag nem igaz. Az összes iskolámat úgy jártam végig, hogy nemcsak számtech óra vagy informatikai előadások, de még PC sem volt abban az épületben. Soha nem tanultam egy percet sem.
Amikor először láttam Windowst, nem is én telepítettem, mert nem lettem volna rá képes. A Linuxokat már én telepítettem.A többi része sem igaz ebben a formában, inkább úgy igaz, hogy sok esetben van úgy, ahogyan leírod.
Azért így már jóval árnyaltabb a kép, ha már ragaszkodunk az igazsághoz. Vannak olyan hardverelemek, amikkel nehezebb a helyzete a felhasználónak. Ez van. Akinek ehhez nagyon nincs kedve, használja a csodás Winx-et. Nincs kényszer, az egyik oldalon költségek vannak, a másik oldalon sok esetben a szabadidő hasznos felhasználása.
Azt ne írja senki, hogy az ő laptopjához járt a Windows, nem került pénzébe, mert most nincs kedvem megkeresni a múltkori linket, ahol 2 tökéletesen ugyanaz a laptop van, az egyik a T betűvel jelölt a Windowsos, ami 26000.- pezoval kerül többe, mint a Linuxos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Foxpost
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest