- Gurulunk, WAZE?!
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #28937 üzenetére
Ja, csak éppen nem mindenkinek van kísérletezés céljára egy külön gépe... Akik ki akarják próbálni a Linuxot, azoknál nem ritka, hogy vannak a gépükön fontos adatok, illetve más OS-ek is, amelyekbe és amelyeknek a működésébe lehetőleg nem kellene belerondítani pl. egy user error miatt. Nem véletlenül szokták javasolni elsőre pl. a virtuális gépet, mint amolyan tisztább, szárazabb, biztonságosabb megoldást. A telepítés menetét azon is jól be lehet gyakorolni, illetve kifejezetten hasznos is pl. a particionálás résznél. Továbbá az éles telepítés azért megint kicsit más egy Legacy / UEFI boot esetén, mármint utóbbinál jobban meg lehet szívni...Szóval nem árt, ha valaki előtte rendesen utánanéz a dolgoknak, begyakorol ezt-azt és majd csak aztán ugrik neki élesben.
A sebességet illetően egy linuxos virtuális gép lehet általában lassabb a normál módon telepítettnél, de ha pl. kap elég RAM-ot + SSD-re van telepítve, akkor már elfogatható sebességet produkál (próbáltam). Valamint pendrive-ról futtatva egy live rendszer eleve gyors, de egy perzisztens live is. Viszont én fentebb nem utóbbira gondoltam, hanem a natív telepítésre. Amit nem hiszem, hogy olyan túl sokan próbálgattak volna (innen), mert nem feltétlen tudja mindenki, hogy van ilyen lehetőség. Illetve akár a normál telepítésnél is okozhat gondokat a telepítő bebootolása, ha helytelenül van kiírva + beállítva a(z) UEFI / BIOS. Továbbá a natívan telepített USB-s megoldásnál a sebességet, illetve a gyorsaságérzetet nem éppen az USB 3.0, hanem inkább maga az eszköz sebessége fogja limitálni. Viszont egy gyorsabb pendrive, vagy külső HDD/SSD használatakor ez sem lesz probléma. Illetve ennyi erővel, ha a gépben egy lassú háttértár (HDD) van, akkor az ugyanúgy visszafogja a sebességet SATA-n is.
-
Foose
addikt
válasz
Tegnap este még pirossal írt valami hibát,most megint próbáltam,már ezt dobta: [kép] Aztán végül telepítette a függőséget. Most települt is végre az opera. Persze,a hivatalos oldalról töltöttem le...
tomtyi pl magyar nyelvi fájlt kellett bemásolni a skype mappájába,ehhez kell a jogosultság,ha nem muszáj,nem szoktam túrkálni a rendszerben.
-
törölt tag
válasz
Alapból adminként hozzáférni a mapparendszerhez és a fájlokhoz szerintem nemhogy nem jobb, de sokkal rosszabb.
(#28936) Foose
Mivel saját tárolóból nem telepítheted, így nyilván minden függőséget előre kell telepíteni. Vagy a gdebi programmal telepíttetni a valahonnan letöltött deb csomagokat mint pl. az Opera telepítője is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Macska topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Nintendo Switch Pro Controller (19000 Ft / db)
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest