Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz gery2123 #24792 üzenetére

Igen, Arch. Beillesztettem a csomaglistát pastebinre. Nem tudom, hogy hogyan foglal ennyi helyet. Mondjuk az az igazság, hogy ebben a foglalásban benne van Firefox alapértelmezett méretű cache-e, a Thunderbirdben letöltött levelek, a Spotify minimumra levett cache-e, a pacman cache-e, a root felhasználó home-ja (tényleg, ezt át lehetne helyezni a home partícióra?), meg még ez meg az.

Nem telepítettem fel sok alkalmazást, inkább csak a függőségeik számosak, 908 csomag van telepítve. Főleg nem a Qt-s alkalmazások függősége sok, hanem TeXlive-nak meg ilyesmiknek. A home és az adatok külön vannak természetesen.

Kubuntun valami 20 ezer csomag fölött volt telepítve az első fél évben, utána nem is néztem, igaz az 64 bites volt, és több mindenből a 32 bites is fent volt, mert adott esetben a 32 bit only alkalmazásoknak kellettek a 32 bites libek. Másfél év után 35GB fölött volt a foglalása a rendszernek, a home és az adatok külön voltak. Igaz arra telepítettem minden szart, egy csomó mindent csak kipróbálni, amiket nem szedtem le, mert már akkor is elfért az 50 gigás partíción. Azért szoktam mondani, hogy tapasztalt linuxos user elfér kevesebb helyen, ha már lefixálódtak, hogy milyen alkalmazások kellenek neki, és nem telepítget hozzá feleslegesen, főleg, ha a minimalista megoldások híve. Viszont nekem ezek a fapados WM-k, DE-k még újak, így még telepíteni fogok pár dolgot feleslegesen. Le nem szívesen szedek semmit, mert elfér, meg adott esetben ha fent van minél több csomag, akkor később a netről egyre kevesebb függőséget húz le.

16 giga most még elég lenne nekem is, de még mindig nincs teljesen belakva a rendszer, így későbbiekben garantálom, hogy nem lesz elég. Az 50 gigára sem mondanám, hogy mindenre mindenkinek elég, de azon már átlag linux desktop user tényleg nagyon kellemesen elfér, úgy, hogy nem nagyon fog kifutni a helyből, csak extrém felhasználás esetén.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés