- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
gery2123 #24792 üzenetére
Igen, Arch. Beillesztettem a csomaglistát pastebinre. Nem tudom, hogy hogyan foglal ennyi helyet. Mondjuk az az igazság, hogy ebben a foglalásban benne van Firefox alapértelmezett méretű cache-e, a Thunderbirdben letöltött levelek, a Spotify minimumra levett cache-e, a pacman cache-e, a root felhasználó home-ja (tényleg, ezt át lehetne helyezni a home partícióra?), meg még ez meg az.
Nem telepítettem fel sok alkalmazást, inkább csak a függőségeik számosak, 908 csomag van telepítve. Főleg nem a Qt-s alkalmazások függősége sok, hanem TeXlive-nak meg ilyesmiknek. A home és az adatok külön vannak természetesen.
Kubuntun valami 20 ezer csomag fölött volt telepítve az első fél évben, utána nem is néztem, igaz az 64 bites volt, és több mindenből a 32 bites is fent volt, mert adott esetben a 32 bit only alkalmazásoknak kellettek a 32 bites libek. Másfél év után 35GB fölött volt a foglalása a rendszernek, a home és az adatok külön voltak. Igaz arra telepítettem minden szart, egy csomó mindent csak kipróbálni, amiket nem szedtem le, mert már akkor is elfért az 50 gigás partíción. Azért szoktam mondani, hogy tapasztalt linuxos user elfér kevesebb helyen, ha már lefixálódtak, hogy milyen alkalmazások kellenek neki, és nem telepítget hozzá feleslegesen, főleg, ha a minimalista megoldások híve. Viszont nekem ezek a fapados WM-k, DE-k még újak, így még telepíteni fogok pár dolgot feleslegesen. Le nem szívesen szedek semmit, mert elfér, meg adott esetben ha fent van minél több csomag, akkor később a netről egyre kevesebb függőséget húz le.
16 giga most még elég lenne nekem is, de még mindig nincs teljesen belakva a rendszer, így későbbiekben garantálom, hogy nem lesz elég. Az 50 gigára sem mondanám, hogy mindenre mindenkinek elég, de azon már átlag linux desktop user tényleg nagyon kellemesen elfér, úgy, hogy nem nagyon fog kifutni a helyből, csak extrém felhasználás esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest