Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz atesss #12635 üzenetére

Megvettem az új adaptert, be is üzemeltem (a routerben egy MAC-IP cím fixálást - Address Reservation - is meg kellett csinálni, ezért volt csak egy kicsit több idő az egész "bedug és megy"-nél.
    Akkor úgy tűnt hogy oké, legalábbis a következő 1 órában nem jött ki hiba.

Viszont ma bent volt az egyik kollega, és internetezett bent a saját laptopjáról (egy elég új HP Probook, Win7-el). Azt mondta, hogy többször ledobta őt a hálózatról. Pedig a jelerősség 2-es 3-as közt változott, szóval elvileg nem amiatt. Vagyis könnyen lehet hogy a routerrel van a gond. Egy egy hete vett TP-Link TL-WR741ND - szóval ez azért furcsa.

Megpróbálom a router problémát kideríteni, de közben megcsinálnám a tartalék megoldást is:
    Alap esetben az internet nem annyira fontos. Illetve nem olyan nagy baj ha megszakad esetleg.
    Amiért fontos a hálózat, az az XBMC távirányíthatósága. Ugye egy Androidos telefonról megy XBMC Remote-al, WiFi-n keresztül, és az átjáró ez a problémás router.
    Egyrészt a kapcsolat megszakadása megjelenik sajnos az XBMC-ben teljes képernyőn futó videó közben is. Ezzel lehetne valamit kezdeni ?
    Másrészt ilyenkor a telefonnal való távirányíthatóság is megszűnik, ami komoly probléma !

Hogyan tudnék külön átjáró nélkül, közvetlen hálózati kapcsolatot összehozni a Wifi adapter és a telefon közt Ubuntu alatt ?
    Vagyis hogy a PC AP-ként üzemeljen, Fix IP a gépnek; és egy DHCP szerver, ami pedig kioszt a telefonnak egy belső IP-t.
    Illetve ha nehéz egy DHCP szerver beüzemelése, akár a telefonnak is lehet fix IP, ha el tudjátok mondani Android alatt ezt hogyan csinálom.

• stopperos

senior tag

Ubuntu 12.04-ben 3.2 kernel van alapból, de lehet hozzá telepíteni az újabb kiadásokból származó kerneleket és xorg-okat. Itt leírás.
    Backports alatt értem, amikor a már meglévő 3.2 kernelhez fordítanak későbbi kernelekből származó modulokat és azokat csomagolják. Ezek általában linux-backports-modules- el kezdődnek, és most a wireless részből ez a legújabb kernelre épülő linux-backports-modules-cw-3.12-generic

Nekem a 723v3-al volt problémám, a 722-t nem ismerem. De az Atheros chipre nem volt még panaszom, amikor kölcsönbe volt egy 821-es. Ezért javasolnám, hogy olyat válassz, amibe olyan van.

• rybank

senior tag

Alapból a Stack-eknek köszönhetően, szerintem a legrisebb, ami a 13.10-nél. Az más kérdés, hogy könyen eltávolítható.

Új hozzászólás Aktív témák