Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kari1

aktív tag

Sziasztok,

két problémám lenne hátha valaki tud segíteni. (Ubuntu 12.10-t használok friss install nem 12.04-es update)

1. Valami miatt a rendszer nem jegyzi meg az egyedi billentyűzetkiosztást. Mikor beállítom akkor működik illetve restart után is jó de amint csinálok egy rendes kikapcsolást majd bekapcsolást mindig visszaáll az alapértelmezett kiosztásra (Próbáltam CCSM-ben beállítani de ott is ugyanazt a hibát kapom) (pl "Show desktop"-t állítottam a <Super>y-ra de visszaáll mindig a <Ctrl><Super>d-re.)
    2. Cpu governor állításra a "indicator-cpufreq-t" (cpu frequency scaling indicator)-t használom itt is az lenne a probléma hogy én a rendszert powersave módban szeretném "futtatni" vagyis hogy ez legyen az alapértelmezett de restart után visszaáll mindig ondemand-ra.

A kettes problémát próbáltam úgy ideiglenesen javítani hogy írtam egy bash scriptet ami rendszerindításkor a /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/scaling_governor-t lecseréli arra hogy powersave (a fájl kicserélésére sudo cp -f parancsot használtam). Ez működik is rendesen de a sudo miatt jelszót kér így rendszerindításkor automatikusan nem cseréli a cp parancs a fájlt. Próbáltam a scriptemnek root jogot adni de nem megy. Az etc/sudoers fájlba gedit-tel beleírtam hogy kary ALL=(ALL) NOPASSWD: /home/kary/indicator-cpufreq/startup de ha futtatom a scriptat ugyanúgy kéri a jelszót

(Amúgy ha a 2. pontot sikerül így orvosolni akkor az elsőt is lehet így ideiglenesen javítani de azt nem tudom hogy a rendszer a billentyűzet parancsokat melyik fájlban tárolja)

Remélem vki tud segíteni Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák